ΑΡΗΣ

Σκόρδας: "Άρης και δεν είμαι καλά..."

Σκόρδας: "Άρης και δεν είμαι καλά..."
σκορδας

"Άρης και δεν είμαι καλά", το αγαπημένο σύνθημα του Σκόρδα που χαρακτήρισε χειρότερη στιγμή τον τελικό με ΟΣΦΠ

Ο πρόεδρος των κιτρίνων Λάμπρος Σκόρδας σε συνέντευξη του στα "ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ 98,7" μίλησε μεταξύ άλλων για το θέμα του νέου γηπέδου, την πορεία της ομάδας, τον Κίκε Ερνάντεθ, τον Ντούσαν Μπάγεβιτς, τον Θανάση Παπάζογλου, ενώ αναφορικά με τους τρεις χαμένους τελικούς τόνισε πως ήταν από τις χειρότερες στιγμές της ζωής του.
Αναλυτικά η συνέντευξη:

Για το θέμα του νέου γηπέδου: " Το θέμα του γηπέδου είναι νομοτελειακά για μας ένας στόχος που συνδέεται άμεσα με το μέλλον του συλλόγου. Είναι ένα θέμα που μας απασχολεί εδώ και πολλά χρόνια. Η πρώτη σκέψη μας ήταν το νέο γήπεδο να κατασκευαστεί στον υπάρχοντα χώρο. Μάλιστα στα πλάνα ήταν και η κατασκευή υπόγειου πενταόροφου πάρκινγκ, προκειμένου να υπάρχει πιο εύκολη πρόσβαση. Η δεύτερη σκέψη για το καινούργιο γήπεδο ήταν στο χώρο του εργοστασίου «Αλατίνι».

Μετά από όλα αυτά καταλήξαμε στο οικόπεδο των 226 στρεμμάτων στην περιοχή της Θέρμης. Πρόκειται για έναν χώρο, ο οποίος παραχωρήθηκε στη ΓΓΑ για να γίνει το κλειστό της Θέρμης. Σύμφωνα με την πρόβλεψη θα υπάρχει γήπεδο ποδοσφαίρου και κλειστό για τις ανάγκες της ομάδας του μπάσκετ, με όλους τους απαιτούμενους χώρους.

Η κατασκευή είναι το εύκολο κομμάτι από τη στιγμή που θα ολοκληρωθεί η μελέτη και θα ξεπεραστούν τα προβλήματα της ανταλλαγής των οικοπέδων. Με τις εκτιμήσεις που κάναμε έχουμε αντιληφθεί ότι ο Άρης βγαίνει αδικημένος από την ανταλλαγή, καθώς η αξία του οικοπέδου στην περιοχή Χαριλάου είναι τεράστια.

Είναι ένα θέμα, που με καλή θέληση όλων μπορεί εύκολα να τελειώσει. Πάντως, υπήρχε η διάθεση από κάποιους το θέμα αυτό να μην προχωρήσει. Πιστεύω ότι δύο χρόνια μετά την υπογραφή των συμβολαίων το έργο θα φτάσει στην τελική φάση της υλοποίησής του".









Για το Κλεάνθης Βικελίδης: "Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι το γήπεδο ανήκει εξ ολοκλήρου στον Άρη. Όταν η ομάδα έφυγε από την περιοχή του Σιντριβανιού έγιναν οι σχετικές ενέργειες και οι τότε παράγοντες του συλλόγου προχώρησαν στην αγορά του οικοπέδου, που στεγάζεται σήμερα το γήπεδο, από τον γνωστό γαιοκτήμονα, Χαρίλαο. Στο θέμα αυτό δεν μπορούμε να κοροϊδευόμαστε.

Είμαστε διατεθειμένοι ακόμη και να πουλήσουμε τον συγκεκριμένο χώρο αν δεν προχωρήσει η ανταλλαγή των οικοπέδων με την Πολιτεία. Σε ό,τι αφορά τις εργασίες ανάπλασής του, το γήπεδο δεν πήρε την μορφή που θα έπρεπε να πάρει. Κάναμε πολλά πράγματα σύμφωνα με την δική μας αισθητική, αλλά και τις ανάγκες που είχαμε.

Ακόμη και σε εποχές δύσκολες έγιναν οι επενδύσεις που έπρεπε να γίνουν. Σας αναφέρω χαρακτηριστικά το θέμα του καταστήματος που στεγάζεται σήμερα η μπυραρία, το οποίο δεν έχει αδειοδοτηθεί από το δήμο Θεσσαλονίκης και τις λοιπές υπηρεσίες, καθώς δεν είναι χώρος κύριας χρήσης. Για το λόγο αυτό έχω στις πλάτες μου ένα ακόμη δικαστήριο. Σε άλλου είδους γήπεδα, που δόθηκαν άδειες, όταν τους ζητήθηκε να προσκομίσουν τον σχετικό φάκελο, ήταν άδειος. Σε αντίθεση με τον φάκελο του Άρη, που είναι νομότυπος".







Για τη Λέσχη Φίλων Άρη: " Η Λέσχη είναι ένα πολύ μεγάλο κεφάλαιο του Άρη. Δυστυχώς όμως δεν τυγχάνει της πρέπουσας αντιμετώπισης".



Για την πορεία της ομάδας: " Για όλους εμάς που βρισκόμαστε γύρω από την ομάδα δεν υπάρχει η αντίληψη της χαμένης χρονιάς. Κανένας δεν έχει συμβόλαιο με την επιτυχία. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να παλεύεις για να πετύχεις. Στην Ελλάδα δεν αγαπάμε αυτόν που δουλεύει, αλλά εκείνον που έχει επιτυχία. Ο Άρης προοδεύει κάθε μέρα άσχετα από την αγωνιστική κατάσταση της ομάδας.

Για μας είναι μεγάλη υπόθεση και μόνο που ασχολούμαστε με τον Άρη. Η ομάδα έχει μεγάλες δυνατότητες και ποιότητα. Στα τελευταία 15 παιχνίδια έχει μόνο δύο ήττες. Αλλά σε καμία τα αποτελέσματα δεν είναι αυτά που θα θέλαμε. Όπως έχω ξαναπεί, ο Άρης είναι η μοναδική φυσιολογική ομάδα. Οι φίλαθλοι αγαπάνε τη νίκη και συγκεκριμένα την επιβολή περισσότερο από την ομάδα. Ετσι χάνουν την ουσία. Πιστεύω ότι ο Άρης πρέπει να κάνει πρωταθλητισμό.

Τόσο πέρυσι όσο και πρόπερσι υπήρχε πριμ πρωταθλήματος. Θεωρώ ότι το ποδόσφαιρο έχει συνέχεια. Ο Άρης για μένα δεν μπορεί να μπει σε κρίση. Τα τελευταία τρία χρόνια έχει κάνει τις καλύτερες πορείες των τελευταίων 20 ετών. Το τρίπτυχο της επιτυχίας είναι: Εγκαταστάσεις, οικονομική εξυγίανση και αγωνιστικό".







Για την αντιμετώπιση που έχει ο σύλλογος: " Έγινε πολλές φορές θέμα το πόσοι ξένοι ποδοσφαιριστές παίζουν στην ενδεκάδα του Άρη, την ίδια ώρα που ο Πανθρακικός δεν είχε ούτε έναν Έλληνα στη σύνθεσή του, ενώ το ίδιο δεν έγινε για τον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ. Από την άλλη, να μην ξεχνάμε ότι κληθήκαμε σε απολογία γιατί κάποιος πέταξε ένα ποτήρι με καφέ σε έναν ποδοσφαιριστή που έκανε χειρονομίες".



Για την σχέση του με τους ποδοσφαιριστές: " Πάντα προσπαθούσα να έχω καλή σχέση μαζί τους. Πάντως τα τελευταία χρόνια έχω αναθεωρήσει τις σκέψεις για τις σχέσεις μου με τους ποδοσφαιριστές. Πάνω απ’ όλους είναι ο Άρης. Θέλω να γνωρίζω τι σημαίνει ο σύλλογος για τον κάθε παίκτη. Ο Άρης έχει πληρώσει την συναισθηματική επένδυση.

Όλοι οι παίκτες έχουν το δικαίωμα να μην έχουν πάντα καλή απόδοση. Αν δεν κάνουν κάτι καλά σήμερα, δεν σημαίνει ότι δεν θα το κάνουν καλά αύριο. Αυτό που θέλω είναι να παλεύουν και να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό".





Το μήνυμά του προς τον κόσμο: " Για όσους Αρειανούς δεν ζούνε την μαγεία του γηπέδου τους λέω: “μακάρι να ήσουν εδώ”. Νιώθω ανεπαρκής που δεν έχω πείσει αρκετούς Αρειανούς να ζήσουν την μαγεία που λέγεται Άρης. Προσπαθώ να δώσω στον κόσμο να καταλάβει τι εκφράζει ο σύλλογος. Ο Άρης από το 1914 που ιδρύθηκε εξέφραζε την αστική φιλελεύθερη αντίληψη σε αντίθεση με τα όσα εξέφραζαν οι υπόλοιποι. Είναι πρωτοπόρος, αφού έρχεται σε κόντρα με το χάϊδεμα των αυτιών. Ο Άρης είναι η μόνη ομάδα που ανήκει πραγματικά στον λαό της".



Για τον Ερνάντεθ: "Είναι ένας άνθρωπος που θα του έχω πάντα απόλυτη εμπιστοσύνη. Είναι ψύχραιμος, έχει ευρεία πνεύματος και ποδοσφαιρική αντίληψη. Έχω μάθει αρκετά πράγματα από αυτόν. Ο Άρης έχει την ικανότητα να διατηρεί σχέση εμπιστοσύνης με αξιόλογους ανθρώπους. Από εκεί και μετά, όμως, έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση, ο Ερνάντεθ ζήτησε μόνος του να παραιτηθεί. Το τελευταίο δίμηνο έβλεπε ότι υπήρχε ένα κλίμα που δεν μπορούσε να αντιστραφεί. Κάπου εκεί, νομίζω, ότι χάσαμε την ισορροπία μας".

Για τον Μπάγεβιτς: " Υπήρχε ένα υπόλοιπο στο συμβόλαιό του. Το οξύμωρο είναι ότι η σύμβαση λύθηκε με υπαιτιότητά του. Η απόφαση είναι έξω από κάθε έννοια δικαίου. Για μας το θέμα από ηθικής άποψης δεν έχει κλείσει. Δυστυχώς το σύστημα εκτρέφει τέτοιου είδους συμπεριφορές".

Για τον Νεμπεγλέρα: "Με τον Κώστα η σχέση μας έφτασε σε οριακό σημείο. Όταν αισθάνομαι ότι ο κύκλος ενός παίκτη έχει κλείσει με την ομάδα προσπαθούμε από κοινού να πάρουμε την πιο σωστή απόφαση".



Για τον Γκιάρο: " Έφυγε για την Βραζιλία χωρίς να έχει άδεια και μάλιστα επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη πολύ καθυστερημένα. Πιστεύω ότι έθεσε εαυτόν εκτός ομάδας".

Για τον Παπάζογλου: " Η τελευταία συζήτηση μαζί του έγινε πριν από 20 μέρες περίπου παρουσία και του Γιώργου Κολτσίδα. Αυτός μας παρέπεμψε στον εκπρόσωπό του. Η πρόθεσή μας είναι σε σύντομο χρονικό διάστημα να του καταθέσουμε και εγγράφως πρόταση ώστε να διασφαλίσουμε τα δικαιώματά μας".

Για τον Κόντη: "Είναι το εύκολο θύμα, γιατί ίσως δεν έχει την τόσο μεγάλη λαϊκή αποδοχή. Σήμερα όλοι οι συνεργάτες είναι δική μου επιλογή".



Για τους τρεις χαμένους τελικούς: " Ήταν από τις χειρότερες στιγμές της ζωής μου. Στον περσινό τελικό με τον Ολυμπιακό έφυγα από το γήπεδο και ξέχασα την οικογένειά μου. Ήταν ένα πολύ δύσκολο βράδυ για όλους μας".



Για τα τελευταία κρούσματα βίας: " Δυστυχώς στο θέμα αυτό έχουν ειπωθεί φοβερά πράγματα. Δεν είναι δυνατόν να γίνονται επιθέσεις επειδή κάποιοι φορούν τη φανέλα μιας ομάδας που δεν συμπαθούμε. Νομίζω ότι έχουμε ξεπεράσει κάθε όριο. Για μία ακόμα φορά θέλω να συγχαρώ την συμπεριφορά των οργανωμένων του Ηρακλή. Το ποδόσφαιρο είναι πολιτισμός, χώρος ανθρώπινων συνειδήσεων και θα πρέπει να το προφυλάξουμε".











TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ