ΑΡΗΣ

Σκόρδας: "Εμείς εδώ είμαστε άντρες"

Σκόρδας: "Εμείς εδώ είμαστε άντρες"
Λάμπρος Σκόρδας

"Εμείς εδώ είμαστε άντρες", τόνισε χαρακτηριστικά ο Λάμπρος Σκόρδας στη Συνέντευξη Τύπου για το θέμα Μπάγεβιτς

Παράλληλα ο Λάμπρος Σκόρδας έκανε έναν γενικό απολογισμό της φετινής χρονιάς για την ομάδα του Άρη με τον πρόεδρο της ΠΑΕ να αναφέρθηκε επίσης και στον τελικό του Κυπέλλου hellas online της 17ης Μαΐου με τον Ολυμπιακό στο Καυτανζόγλειο Στάδιο αλλά και στο θέμα του Μάρτσιο Αμορόζο μετά από την χθεσινή τους συνάντηση. Αυτή όπως είχε διαρρεύσει και επιβεβαίωσε πραγματοποιήθηκε μέσα σε καλό κλίμα υπό την έννοια ότι αυτό το οποίο προέχει είναι το συμφέρον του συλλόγου.
Αφού έκανε γνωστό ότι μετά από κλήρωση που έγινε σήμερα στην Αθήνα γηπεδούχος του τελικού για το Κύπελλο hellas online της 17ης Μαΐου στο Καυτανζόγλειο Στάδιο θα είναι ο Ολυμπιακός τόνισε: "Είναι η πρώτη χρονιά που η ομάδα κατάφερε να υλοποιήσει όλους τους στόχους με μένα να είμαι 47 χρονών και δεν θυμάμαι άλλη τέτοια χρονιά.

Θέλαμε να προκριθούμε στον όμιλο του Κυπέλλου UEFA και το πετύχαμε έχοντας μία πολύ καλή πορεία αποκλείοντας την Σαραγόσα και για συγκυρίες δεν μπορέσαμε να συνεχίσουμε και μετά τον όμιλο. Θέλαμε να βγούμε 4οι και πάλι στην Ελλάδα και το πετύχαμε ενώ δεν θυμάμαι να έχουμε δύο συνεχόμενες χρονιές που η ομάδα βγήκε στο Κύπελλο UEFA. Θέλαμε να φθάσουμε στον τελικό και το πετύχαμε και είμαστε πολύ χαρούμενοι για αυτό.

Είναι ίσως σημαδιακό ότι παίζουμε στο Καυτανζόγλειο όπου είχαμε κατακτήσει εκεί το Κύπελλο το 1970 και είναι σημαντικό ότι έχουμε φθάσει για τρίτη φορά στον τελικό του Κυπέλλου τα τελευταία πέντε χρόνια. είναι μία σημαντική χρονιά και έχουμε όλα τα φόντα να πάρουμε το Κύπελλο.

Υπάρχει σεβασμός στον Ολυμπιακό και θα ήθελα να παρακαλέσω τους πάντες να είμαστε ρεαλιστές ώστε να πετύχουμε τον στόχο μας που είναι να κατακτήσουμε το Κύπελλο. Για αυτό και θα αγωνιστούμε με πολύ μεγάλη δίψα. Είναι μία μεγάλη επιτυχία που βρισκόμαστε εδώ και ακόμα μεγαλύτερη να πάρει το Κύπελλο. Αυτό θα είναι επιτυχία για τον Άρη και θα είμαστε ικανοποιημένοι αν το κερδίσουμε.

Αυτός είναι ο πρώτος μας στόχος την στιγμή αυτή γιατί όπως είχα πει και μετά το παιχνίδι με τον Ατρόμητο 38 χρόνια χωρίς τίτλο είναι πολλά. Νομίζω ότι έφθασε η ώρα και η ομάδα να μπει σε έναν άλλον δρόμο τελικών και πετυχημένων κατακτήσεων".

Επί του παρόντος όμως τόνισε πως: " Η ομάδα έχει ως στόχο και τα πλέι οφ αν και προέχει το παιχνίδι της Κυριακής με τον ΟΦΗ και τη νίκη σε κάθε παιχνίδι των πλέι οφ αφού φθάσαμε στην 4η θέση και θέλουμε να βάλουμε παρακαταθήκη για του χρόνου. Στα πλέι οφ θα δείξουν όλοι που είναι στην ομάδα αν είναι να βρίσκονται στον Άρη που έχουμε στο μυαλό μας για να πηγαίνει στο πρωτάθλημα. Ακόμα και για τον κόσμο που κράτησε όλα αυτά τα χρόνια την ομάδα να δείξει αν είναι κόσμος μιας ομάδας πρωταθλήτριας και θα το δείξουμε στα πλέι οφ.

Στα χρόνια της παρακμής η συμμετοχή του κόσμου δεν είναι αυτή που περιμέναμε αλλά είμαι ευγνώμων σε αυτούς που την κράτησαν όρθια και θα βρεθούν στον μεγάλο τελικό και θα έχουν την χαρά να δουν την ομάδα να σηκώνει το Κύπελλο", κι όσο για τα εισιτήρια του τελικού είπε: "Δυστυχώς τα εισιτήρια είναι πολύ λίγα και θέλω να πω σε όλους ότι προτεραιότητα θα έχουν τα μέλη της Λέσχης, οι κάτοχοι διαρκείας και οι οργανωμένοι της ομάδας. Είναι υποχρέωσή μας να στηρίξουμε αυτούς που στηρίξανε την ομάδα. Θα υπάρχει μία μέριμνα και για τους φιλάθλους μας στο εξωτερικό για να δουν τον Άρη να σηκώνει το Κύπελλο στις 17 Μαϊου. Είμαστε στην καλύτερη κατάστασή μας για να πάρουμε αυτόν τον τίτλο και δυστυχώς δεν θα μπορέσουμε να χωρέσουν όλοι οι φίλαθλοί μας".

Αναφερόμενος στα πλέι οφ που είναι να ξεκινήσουν την Μεγάλη Τετάρτη ξεκαθάρισε πως: "Θα ήθελα να πω κάποια πράγματα για τα πλέι οφ γιατί πολλά ακούγονται και για την διαδικασία κάποιων μέτρων για το CAS και το τι πιστεύει ο Άρης. Εμείς έχουμε πει εξ αρχής ότι οι αγώνες κερδίζονται στο γήπεδο και τηρούνται κάποιοι κανόνες. Είναι ερώτημα γιατί Παναθηναϊκός και ΑΕΚ κόπτονται γιατί δεν έκαναν κάτι όταν η υπόθεση ήταν στην Ελλάδα. Κι εμεί εξάλλου έχουμε βρεθεί στην ανάποδη θέση στο παρελθόν με τον Πανιώνιο.

Πιστεύουμε ότι θα πρέπει να τηρούνται οι κανόνες και αυτό θα ψηφίσουμε στην λίγκα την Δευτέρα με τον πόλεμο των τριών της Αθήνας μεταξύ τους δεν μας αγγίζει. Όλοι όσοι θα συμμετάσχουν στα πλέι οφ θα έχουν την 2η θέση και αυτό ισχύει και με μας για αυτό και δεν μπορούμε να μην δεν παίξουμε με την διάθεση να τα κερδίσουμε όλα.

Θα πρέπει να τερματιστεί αυτή η κατάσταση όσο πιο ομαλά γίνεται και για την Εθνική μας αλλά και για να διεξαχθεί κανονικά ο τελικός της 17ης Μαΐου".

Σε εκείνο το σημείο αναφέρθηκε και στα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα σχετικά με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς τονίζοντας: "Θέλω επίσης να αναφερθώ και στα όσα γράφονται το τελευταίο διάστημα. Έχουμε φθάσει σε σημείο στην Ελλάδα να θεωρούμε ότι είναι οι τρεις ομάδες της Αθήνας και όλοι οι υπόλοιποι. Θεωρούμε φυσιολογικό να μην σεβόμαστε κανέναν ούτε συμβόλαιο ούτε κανέναν.

Δεν θέλω να μιλήσω για τον κ. Μπάγεβιτς αλλά κανείς δεν σεβάστηκε ούτε και αυτόν. Θεωρούν ότι ο μεγάλος άρχοντας όποιος και αν είναι αυτός με την αλαζονεία του χρήματος ότι μας προκαλούν τρόμο. Εμείς εδώ είμαστε άντρες και σεβόμαστε τον λόγο μας όπως κάνει και ο προπονητή μας.

Για αυτό φθάσαμε στο σημείο σήμερα ότι η νίκη είναι το μόνο αγαθό. Φθάσαμε σε ένα σημείο ότι ο Παναθηναϊκός να κάνει 12 νίκες για να πάρει το πρωτάθλημα αλλά δεν το πέτυχε. Θα ήθελα να βρεθώ κάτω μαζί με σας και να κάνω ερωτήσεις. Το πλιάτσικο γίνεται επικίνδυνο.

Δεν πιστεύω ότι σε αυτήν την χώρα θα υποστηρίζουμε συνέχεια ότι θα μπορούμε να επιβάλλουμε απόψεις και μόνο με το χρήμα. Μου φάνηκε αδιανόητο ότι αυτή είναι η λύση για την τάδε ομάδα και δεν σεβόμασταν τον Άρη.

Μετά αναρωτιόμασταν γιατί υπάρχει αντιπαλότητα μεταξύ των ομάδων και μετά αντιπαλότητα μεταξύ των φιλάθλων. Εμείς σεβόμαστε το ποδόσφαιρο. Ομάδες όπως είναι ο Άρης δεν επιλέγει παιχνίδι. Ο Άρης παίζει πάντα για την νίκη παντού. Και στο ποδόσφαιρο, και στο μπάσκετ και στο βόλεϊ και παντού. Και το απέδειξε στο μπάσκετ στα τελευταία παιχνίδια και θα πρέπει να επιβραβεύονται παιχνίδια.

Θεωρώ αδιανόητο ότι μπορούν να υπάρχουν κρατικά μέσα ενημέρωσης που θα μπορούν να εξαγοράζονται από τον πλούτο και την δύναμη όποια και αν είναι. Δεν θέλαμε να διαταράξουμε την ηρεμία στην ομάδα αλλά και νομίζω ότι ήρθε η ώρα να πάρετε θέση.

Αν δείτε τι έγινε με την περίπτωση του Ράμος και την Τότεναμ προκάλεσε αντίδραση για αυτές τις λάθος συμπεριφορές. Εδώ έχουμε σελίδες προς υπόδειξη. Είπα ότι τα εισιτήρια είναι λίγα κι αυτό γιατί είμαστε ηλίθιοι με τους ηλίθιους να είναι πάντα ανίκητοι. Εμείς σαν Άρης αντιστεκόμαστε και θα συνεχίσω αλλά είμαστε μόνοι μας".

Όπως αναμενόταν στάθηκε και στην περίπτωση του Μάρτσιο Αμορόζο επισημαίνοντας: "Θέλω να πω και για τον Μάρτσιο Αμορόζο. Είναι μία μεγάλη μεταγραφή της ομάδα αλλά στην πορεία προέκυψαν κάποια προβλήματα.

Ο μάνατζερ του, Νιβάλντο Μπάλντο, όμως έχει εξαπατήσει και τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή πράγματα που δεν τα γνωρίζαμε μέχρι χθες που μίλησα μαζί του για ένα δίωρο. Έφθασε σε σημείο να συκοφαντεί τον σύλλογο παγκοσμίως χρησιμοποιώντας το όνομα του Αμορόζο γιατί είχε μία πολύ καλή σχέση.

Ότι θα σας πω αποτελεί και δήλωση του Αμορόζο. Δεν ξέρω κατά πόσο θα μπορούμε να κινηθούμε και δικαστικά εναντίον του αλλά θα πρέπει να ξεκαθαρίσει η κατάσταση. Αυτό συμφωνήσαμε και χθες. Ο Μάρτσιο δεν έχει καμία σχέση και έφθασε στο σημείο να σκεφτεί να αποχωρήσει από την ομάδα γιατί ίσως να είναι καλύτερα για αυτόν.

Από το Σάββατο όμως επιστρέφει από τον τραυματισμό του για να βοηθήσει την ομάδα εφόσον επιλεγεί από τον προπονητή στο πρωτάθλημα και το Κύπελλο. Ένας μεγάλος ποδοσφαιριστής σε έναν μεγάλο σύλλογο μπορεί να έχει και μεγάλα αποτελέσματα.

Είμαστε σίγουροι πως αν είναι αυτό που ξέρουμε όλα αυτά τα 15 χρόνια θα προσφέρει πάρα πολλά στην ομάδα και όχι έναν ποδοσφαιριστή που έχει πολλά προβλήματα με τον μάνατζέρ του. Δεν υπάρχει λόγος να απαντάμε στον καθένα. Θεωρώ ότι όταν αναπαράγουμε κάποια πράγματα να ξέρουμε τι επίπτωση μπορεί να έχουν. Δεν θέλω να πω κάτι παραπάνω γιατί θα είναι και εις βάρος του ποδοσφαιριστή αλλά και εις βάρος της ομάδας και θα αποτελεί ένα σημαντικό μέρος της ομάδας όπως και όλοι οι άλλοι συμπαίκτες του".

Επανερχόμενος στο αγωνιστικό κομμάτι τόνισε: "Η αλήθεια τώρα είναι ότι φθάσαμε ένα παιχνίδι με τον ΟΦΗ πριν τα πλέι οφ αλλά και πριν από τον τελικό για το Κύπελλο και πιστεύω ότι θα κάνουμε πράγματα αντάξια της ιστορίας της ομάδας που λέγεται Άρης".

Σε ερώτηση για την περίπτωση του Ντούσαν Μπάγεβιτς ο κ. Σκόρδας απάντησε: "Είναι αδιανόητο αυτό που συνέβη με τον προπονητή μας και συμβαίνει και με τους παίκτες. Αν κάποιοι σύλλογοι θέλουν τους ποδοσφαιριστές του Άρη αυτό μας ικανοποιεί γιατί έχουμε κάνει καλές επιλογές στο ρόστερ μας. Δεν έχουν λοιπόν να κάνουν τίποτα άλλο από το να απευθυνθούν σε μας. Αυτό λένε οι κανονισμοί.

Όλοι οι παίκτες του Άρη δεν έχουν κανένα πρόβλημα με τον Άρη, είναι αδιανόητο να γίνονται επαφές που έχουν γίνει και θα γίνει καταγγελία στην λίγκα. Δεν μπορούν να λένε ότι έκλεισε ο Σκόρδας στον Ολυμπιακό ή τον Παναθηναϊκό ή συναντήθηκαν χθες.

Φυσικά νομίζω ότι μεταγραφές γίνονται αλλά δεν είναι ο Άρης σούπερ μάρκετ που έχει βάλει τιμές στους ποδοσφαιριστές του. αυτοί που κρίνουμε ότι πρέπει να μείνουν στην ομάδα όπως και αυτοί που θα πρέπει να πουληθούν θα πουληθούν και θα το κάνουμε. Γνωρίζω τι επαφές γίνονται αλλά δεν πρέπει να πω κάτι παραπάνω.

Αν ο Άρης θέλει τον Νίνη του Παναθηναϊκού θα κάνει επαφή με την ομάδα του και όχι με τον ποδοσφαιριστή. Δεν θα πρέπει να αποδεχόμαστε ότι δεν υπάρχουν κανόνες. Με τους κανόνες και τις αρχές να είναι εκείνες που θα πρέπει να κινούνται όλοι".

Σε ερώτηση για το ρόστερ της επόμενης χρονιάς με βάση το υπάρχον υλικό σχολίασε πως: "Θα γίνουν συγκεκριμένες προτάσεις με όλους τους ποδοσφαιριστές που θέλει ο Άρης και μετά το τέλος της χρονιάς θα δούμε τι στόχους μπορούμε να βάλουμε για του χρόνου. Όταν δεν έχει τελειώσει η χρονιά είναι άκαιρο να συζητάμε κάτι παραπάνω".

Τέλος σε ερώτηση για την ενημέρωση που έχει αναφορικά με τα εισιτήρια του τελικό για το Κύπελλο hellas online της 17ης Μαΐου είπε: "Οι οπαδοί επιλέγουν παιχνίδια χωρίς όμως αυτό να ισχύει στο ποδόσφαιρο ώστε να στηρίζουμε συνεχώς την ομάδα και να απαιτήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα. Ελπίζω να υπάρχει σύνεση από όλους μας.

Για αυτό και πρέπει ο ένας να σέβεται τον άλλον για να πετύχουμε το ποδόσφαιρο. Υπολογίζουμε να πάρουμε 9.000 εισιτήρια εκτός και αν η αστυνομία θελήσει να φύγουμε όλη από την πόλη και μείνουν σε αυτή μόνο 20.000 φίλαθλοι".


























































TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ