ΑΡΗΣ

Σκόρδας: "Ο Άρης θα πηγαίνει για πρωτάθλημα"

Σκόρδας: "Ο Άρης θα πηγαίνει για πρωτάθλημα"
Σκορδας

Ο Λάμπρος Σκόρδας μίλησε σε εκπροσώπους του Τύπου, για την φετινή -κακή μέχρι στιγμής- πορεία του Άρη, για τους στόχους του, αλλά και το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ.

Για πολλά ζητήματα, και για περισσότερο από μιάμιση ώρα, τοποθετήθηκε σήμερα ο Λάμπρος Σκόρδας, σε συνάντηση που είχε με εκπροσώπους του Τύπου, με αφορμή τη συμπλήρωση δέκα αγωνιστικών στο πρωτάθλημα.
Μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του Αρη είπε: "Βρεθήκαμε προ απροόπτου με τον προπονητή, ο Ντούσαν Μπάγεβιτς παραιτήθηκε για λόγους ακατανόητους, γι’ αυτό είμαστε σε δικαστική διαμάχη ακόμη και σήμερα. Ξεκίνησε η χρονιά έχοντας δημιουργηθεί οι προϋποθέσεις με άλλη εκκίνηση, αναγκαστήκαμε στο μεσοδιάστημα να προσλάβουμε κ. Ερνάντεθ, τον οποίο γνωρίζαμε από την προηγούμενη συνεργασία μας και ήμασταν σίγουροι ότι ήταν ο κατάλληλος άνθρωπος να φτάσει την ομάδα εκεί που προσδοκούσαμε.

Η ομάδα στις δέκα αγωνιστικές δεν είχε προσδοκώμενη πορεία και ο αποκλεισμός στο ΟΥΕΦΑ από τη Σλάβεν ήταν αναπάντεχος. Ολοι θεωρούσαμε ότι είναι εύκολος αντίπαλος. Δυστυχώς αποδείχτηκε πως δεν ήμασταν προετοιμασμένοι κατάλληλα για το συγκεκριμένο παιχνίδι.

Ο αποκλεισμός από τη Σλάβεν και η όχι καλή πορεία στο πρωτάθλημα θα πρέπει να αναλυθεί με προσοχή απ' όλους μας, όχι έχοντας εικόνα μόνο στο γήπεδο αλλά και συνεκτιμώντας καταστάσεις και εκτός ομάδας. Μεγάλο θέμα είναι ο διαχωρισμός παικτών, Eλλήνων - ξένων και γι’ αυτό το επεισόδιο με τον Νεμπεγλέρα πριν από τον αγώνα με τη Σλάβεν είχε το αντίκτυπο σε όλη την ομάδα και στον περιβάλλοντα χώρο και ο καθένας από τη δική του σκοπιά το εκμεταλλεύτηκε. Δυστυχώς μόνο στον Αρη τέτοια θέματα αναδεικνύονται και γίνονται σημαντικά.

Η πορεία στις δέκα αγωνιστικές μπορώ να πω ότι δεν ικανοποιεί τις προσδοκίες μας, αλλά και είναι τελείως αφοριστικό να θεωρούμε ότι η ομάδα έχει αποτυχημένη πορεία. Πίστευα ότι θα είχαμε περισσότερο βαθμούς θα πρέπει, όμως, όλοι μας να είμαστε ικανοί να κοιτάμε ψύχραιμα το πρωτάθλημα που έχει ακόμη δρόμο.

Θα ήθελα να απευθυνθώ στους οπαδούς μας, έχουμε φαινόμενα μηδενισμού από κάποιους. Η ουσία είναι ότι στον Αρη έχουμε αρχίσει να χάνουμε τη νέα αντίληψη που θέλαμε να περάσουμε, ότι καταρχήν το ποδόσφαιρο είναι παιχνίδι που υπεισέρχονται παράγοντες που το επηρεάζουν. Η δική μας κρίση είναι αυτή που προβληματίζει εμένα και τη διοίκηση και την ομάδα την ίδια, δεν μας αφορά τι λένε οι έξω από εμάς.

Είναι αδιανόητο ένας Aρειανός να έχει την αντίληψη του "στραβού στόματος". Μια αντίληψη μεγαλομανίας, χωρίς ανάλογο υπόβαθρο. Αν μπούμε σε τέτοιες διαδικασίες έχουμε χάσει το παιχνίδι. Κάποιοι παρερμήνευσαν τις δηλώσεις μου ότι πάμε για πρωτάθλημα. Εγώ γνώρισα τον Αρη ως μια ομάδα που παλεύει για τη νίκη και για μεγάλα πράγματα"









.

Ο Λάμπρος Σκόρδας ανέφερε ακόμη πως "Ο Αρης δεν έχει ασυλία μέσα και έξω από το γήπεδο από κανέναν. Και δεν πρόκειται να προφυλαχτεί αν είναι άτυχος ή δεν παίζει καλά. Δεν έχει την αντίστοιχη ασυλία και έξω από γήπεδο", αλλά και ότι:

"Δεν θα ανεχτώ κανέναν να χαλάσει το σπίτι μας. Αν κάποιοι θέλουν να κάνουν αντιπολίτευση, γιατί δεν έχουν χωνέψει αυτό που έχει γίνει στον Αρη, δεν είμαι διατεθειμένος να τους το επιτρέψω. Αν θέλουν μπορούν να βρίζουν εμένα, να έρθουν στη Λέσχη Φίλων Αρη και τον Ιούνιο, που θα έχει εκλογές, και ας βγάλουν άλλο πρόεδρο. Το λέω, όμως, ξεκάθαρα ότι εγώ θα είμαι τον Ιούνιο υποψήφιος με τα μέλη που έχουμε διοίκηση τώρα, με την αντίληψη που έχουμε όλο αυτό το διάστημα. Ας εμφανιστούν να πουν κάτι διαφορετικό. Οσοι είναι μαζί μου έχουμε όραμα γι’ αυτό που υπηρετούμε, έχουμε δείξει ότι έχουμε ικανότητες να πάρουμε μια ομάδα που την είχαν καταδικασμένοι όλοι, που κάποιοι είχαν δουλέψει να τη διαλύσουν.

Ο Αρης θα πηγαίνει για το πρωτάθλημα είτε είναι πρώτος, είτε τελευταίος. Αυτό είναι το DNA αυτής της ομάδας. Ο Αρης έχει σκοπό να κερδίζει κάθε αντίπαλο. Είναι η μόνη ομάδα που είναι φυσιολογική, είναι η μόνη ομάδα που μπορεί να κερδίσει, να χάσει και να φέρει ισοπαλία. Μπορεί να κάνουμε και λάθη και κάτι να μη μας αρέσει. Δεν μηδενίζουμε καμία προσπάθεια. Είναι αστείο να υποβιβαστεί η πορεία της ομάδας τα τελευταία επτά χρόνια"

.

Μεταγραφικά επισήμανε: "Αν χρειαστεί να πάρουμε παίκτες, καλύτερους από αυτούς που έχουμε, θα κάνουμε και μεταγραφές. Ολες οι μεταγραφές καλές ή κακές είναι δική μου ευθύνη. Δεν γίνεται τίποτα στον Αρη αν δεν υπογράψω εγώ".

Για την κλήρωση του Κυπέλλου που έφερε αντίπαλο στη φάση των "16" τον ΠΑΟΚ σχολίασε: "Είναι ένα ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ που θα πάμε να κερδίσουμε για να προκριθούμε" και φάνηκε μετανιωμένος για το διάλογο που άνοιξε με φιλάθλους στο τελευταίο αγώνα του Αρη στο "Κλεάνθης Βικελίδης" με τον Αστέρα Τρίπολης.

Εξήγησε, επίσης, πως "Δεν μπορούμε να μιλάμε με ανθρώπους που αλλάζουν συνεχώς τις καταθέσεις τους ή θέλουν αποκλειστικά το κακό της ομάδας μας. Γι’ αυτό και έχει κάνει ο πρόεδρος της ΠΑΕ μήνυση, προσωπική, προς τον Σωτήρη Καραμπέρη», αλλά και ότι «Οι διαδικασίες για το γήπεδο του Αρη έχουν μπλοκαριστεί. λόγω της υπόθεσης «Βατοπεδίου». Πιστεύουμε εν τέλει πως δεν θα έχουμε πρόβλημα".

Κόντης: "Κάθε αντίπαλος είναι το ίδιο"

Αμέσως μετά τη διαδικασία της κλήρωσης, ο εκτελεστικός διευθυντής της ΠΑΕ Γιάννης Κόντης δήλωσε: "Oταν έχεις στόχο να φτάσεις στον τελικό, κάθε αντίπαλος είναι το ίδιο. Οι μεγάλες ομάδες θέλουν να είναι σε καλή κατάσταση και να κερδίζουν. Σίγουρα βοηθάει η έδρα τον γηπεδούχο, αλλά πιστεύω ότι η ομάδα του Αρη πρέπει να είναι σε καλή κατάσταση εκείνη την περίοδο για να διεκδικήσει αυτό που θέλει". Σε ερώτηση για το αν η ιστορία χρωστάει κάτι στον Αρη μετά την περσινή απώλεια του κυπέλλου στον τελικό, ο κ. Κόντης απάντησε: "Καμία ιστορία δεν χρωστάει τίποτε σε κανέναν. Κάθε σύλλογος χρωστάει μόνο στον εαυτό του".














TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ