ΑΡΗΣ

Σκόρδας: "Τα θέλουμε όλα"

Σκόρδας: "Τα θέλουμε όλα"
Σκορδας

O Λάμπρος Σκόρδας μίλησε για την κατασκευή νένω γηπέδων σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ που θα ολοκληρωθεί το 2014

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Άρης μεταξύ των άλλων τόνισε πως η λογική του ποδοσφαιρικού γηπέδου αναμένεται να συμβαδίζει με αυτό της αγγλικής Μπόλτον, αντιπάλου της ομάδας της Θεσσαλονίκης στο φετινό Κύπελλο UEFA.
"Ήμασταν υποχρεωμένοι να σκεφτούμε το μέλλον της ομάδας. Να μην ξεχνάμε ότι ο Ερασιτέχνης από το ποδόσφαιρο δημιουργήθηκε. Χαριστικές λύσεις δεν γίνονται από την Πολιτεία. Ξεκίνησε η διαδικασία για την περιοχή Χαριλάου, αποκλείαμε όμως το μπάσκετ γιατί ο χώρος ήταν μικρός. Μετά συζητήσαμε με τον Δήμο Θεσσαλονίκης για την περιοχή ΑΛΑΤΙΝΙ, αλλά τα 65 στρέμματα ήταν λίγα. Κατόπιν προσπαθώντας να βρούμε μία λύση, δίνοντας αντιπαροχή το οικόπεδο στο «Κλεάνθης Βικελίδης» σκεφτήκαμε την περιοχή της Θέρμης.

Έπρεπε να εξασφαλίσουμε την αδειοδότηση του έργου, έχοντας την σύμφωνη γνώμη του κυρίου Αλογοσκούφη με την συνδρομή του κυρίου Ιωαννίδη. Για να μπορέσει η ομάδα να μην έχει υποχρεώσει αλλά παραχωρώντας ένα κομμάτι της περιουσίας της να μπορέσει να έχει έσοδα από ένα πολυτελές γήπεδο και τους εμπορικούς χώρους.

Τον Άρη τον φανταζόμαστε και τον ονειρευόμαστε πάρα πολύ μεγάλο. Πιστεύω ότι τα επόμενα 100 χρόνια θα βρει μια νέα ώθηση για να ανέβει παραπάνω και να μεγαλώνει συνέχεια. Οικονομική εξυγίανση, αγωνιστική ανάπτυξη και εγκαταστάσεις είναι το τρίπτυχο της επιτυχίας. Υπάρχουν μελέτες σε πολλά γραφεία για την κατασκευή. Φανταζόμαστε κάτι ανάλογο με το γήπεδο της Μπόλτον και δίπλα θα είναι το γήπεδο του μπάσκετ.

Θα είναι κλειστό με όλες τις σύγχρονες εγκαταστάσεις. Υπάρχει ένας συγκεκριμένος μηχανισμός, με την διάθεση που δείχνει η Κυβέρνηση να αποκαταστήσει την ισονομία στην Θεσσαλονίκη και στον Άρη. Θα μπορέσουμε να ξεκινήσουμε τις διαδικασίες με ειδικούς συμβούλους, ενώ θα υπάρχουν και μελέτες και συζητήσεις με τον ΥΠΕΧΩΔΕ. Στον επόμενο ενάμιση χρόνο πιστεύω θα ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία. Η μελέτη κατασκευής κοστίζει μόνο 5 εκατομμύρια ευρώ. Ο ορίζοντας των 7 χρόνων είναι κατασκευαστικά ένα χρονικό περιθώριο αρκετό.

Η πρόσβαση είναι πολύ εύκολη στο γήπεδο, με το Μετρό. Είναι μια τεράστια επένδυση που δεν έχει να κάνει μόνο με τον Άρη. Ανοίγουν θέσεις εργασίας και αναβαθμίζεται η περιοχή. Ο Άρης είναι ενωμένος. Αναλάβαμε την ομάδα με 700.000 εκατομμύρια δραχμές χρέη και έχουμε καταφέρει να εξυγιάνουμε όσο το δυνατό καλύτερα οικονομικά τον σύλλογο.

Στη μελέτη σχεδιασμού που υπάρχει θα περιλαμβάνονται γήπεδα γα τις ακαδημίες και περιμένουμε μάλιστα να πάρουμε άδεια από τη Νομαρχία για να χτίσουμε ξενοδοχείο στην περιοχή του Ρυσίου. Θα γίνουν γενικές συνελεύσεις, αλλά χρειάζεται άδεια για να μεταβιβάσουμε τα περιουσιακά στοιχεία του συλλόγου.
Δεν νομίζω να μην υπάρχει Αρειανός που να μην αισθάνεται ότι ο Άρης πηγαίνει μπροστά. Δεν επιλέγουμε παιχνίδια και στόχους, τα θέλουμε όλα, παίζουμε πάντα για τη νίκη. Δεν επιλέγουμε παιχνίδια που θα παρακολουθήσουμε.

Ο Άρης είναι φτιαγμένος να παίζει πάντα με τη νίκη. Το σχέδιο μας δεν είναι απλά ένα όραμα, θέλω να μοιραστώ με τον κόσμο αυτό το όραμα. Να μεγαλώσουμε την αγάπη μας για τον σύλλογο, να σταθούμε δίπλα στις ομάδες μας",












τόνισε ο πρόεδρος της ΠΑΕ Άρης για το πώς έχει η δημιουργία του συγκεκριμένου έργου στην περιοχή της Θέρμης στην Θεσσαλονίκης.

Για τον τελικό της 17ης Μαΐου στο Κύπελλο hellas online ο κ. Σκόρδας τόνισε: "Να μην ξεχνάμε ότι ο σύλλογος έχει περάσει πολλά αυτά τα χρόνια. Ο Άρης έχει στόχους και στα πλέι οφ, έχει καθιερωθεί ως μια ισχυρή δύναμη. Έχει αύριο ένα παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Ο Άρης θέλει να πάρει το κύπελλο μετά από 38 χρόνια. Έχει δώσει το παρών ο Άρης σε 3 τελικούς τα τελευταία 5 χρόνια".



Για τα όσα δήλωσε την Κυριακή το βράδυ στην κρατική τηλεόραση τόνισε: "Δεν θέλω να σχολιάσω τις μικροπρέπειες, ο Άρης δεν ανέχεται σε κανένα να τους συμπεριφέρεται έτσι. Δεν θέλω να επιτρέψω σε καμία βάρβαρη συμπεριφορά να χαλάσει το κλίμα της ομάδας".


TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ