ΑΡΗΣ

Σκόρδας: "Θέλουμε πρωτάθλημα"

Σκόρδας: "Θέλουμε πρωτάθλημα"
Λάμπρος Σκόρδας

Μελλοντικό στόχος του Άρη είναι το πρωτάθλημα όπως ξεκαθάρισε ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Λάμπρος Σκόρδας

Αρχικά ο κ. Σκόρδας μίλησε για το αν είναι ικανοποιημένος μέχρι τώρα από την εικόνα του Άρη: "Δεν μπορώ να πω ότι είμαι ικανοποιημένος αλλά και δυσαρεστημένος. Στο τέλος θα εκτιμήσεις τι έχεις κάνει. Ξεκίνησε δύσκολα η φετινή χρονιά στο αγωνιστικό κομμάτι με τον αποκλεισμό στην Ευρώπη, ένας αποκλεισμός που μας στοίχισε στη συνέχεια. Υπήρξε η αλλαγή του προπονητή. Δεν έχει αποδώσει ακόμη η ομάδα το ποδόσφαιρο που θέλουμε. Πιστεύω όμως ότι είμαστε σε καλό δρόμο και μέσα στους στόχους της".

Για τα μεταγραφικά εν όψει και της περιόδου του Ιανουαρίου σημείωσε ότι: "Πολύ καλά έκανε ο προπονητής μας παραπέμποντας στη διοίκηση αυτό το κομμάτι. Η ομάδα έχει χτιστεί από την αρχή με βάση τις ανάγκες της. Μέσα σε μια χρονιά υπάρχουν εναλλαγές στην απόδοση των παικτών. Δεν είναι εύκολο να αλλάξει κάποιος την πορεία μέσα στη χρονιά. Ο Άρης έχει ένα πλήρες ρόστερ υπάρχουν και παίκτες που δεν έχουν προλάβει να αγωνιστούν πάρα πολύ. Για παράδειγμα ο Ντελόρτε που δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στις ανάγκες της ομάδας".

"Θα ανανεώσουμε με Ερνάντεθ"

Για τον προπονητή του Άρη, Κίκε Ερνάντεθ, και τις αναφορές κατά καιρού περί αποχώρησης απάντησε: "Αυτό συμβαίνει από την αρχή της χρονιάς. Ο προπονητής αποτελεί εύκολο στόχο για εκείνους που θέλουν να βλάψουν την ομάδα. Το να μιλάμε καθημερινά για ένα προπονητή που δεν έχει επιλεγεί τυχαία και έχει τις ικανότητες να οδηγήσει την ομάδα εκεί που θέλουμε δεν χρήζει θέμα συζήτησης.

Εμείς θα ανανεώσουμε το συμβόλαιό του για τα επόμενα δύο χρόνια. Εμείς σκεφτόμαστε πώς να βοηθήσουμε την ομάδα μελλοντικά και δεν ασχολούμαστε με αυτό το θέμα. Είναι πολύ εύκολο να πει κάποιος ότι φταίει ο ποδοσφαιριστής. Δεν μπορούμε να λέμε συνέχεια ότι πάντα φταίει ο προπονητής όμως".



Για το στόχο του Άρη στο κομμάτι της δουλειάς και των υποδομών τόνισε: "Εμείς θέλουμε να πάρουμε το πρωτάθλημα. Εκείνο που πρέπει να κάνουμε είναι να δώσουμε μεγαλύτερη έμφαση στο να δημιουργήσουμε ποδοσφαιριστές. Δεν είναι εύκολο να βρεις έλληνες ποδοσφαιριστές να παίξουν σε υψηλό επίπεδο.

Γι' αυτό το λόγο έχουμε οργανώσει το τμήμα σκάουτιγκ και τις ακαδημίες για να γίνονται μεταγραφές μικρότερων ηλικιών γιατί πιστεύουμε ότι θα πρέπει να δομήσουμε την αγωνιστική τους κατάσταση και να τους εντάξουμε σε μια ομάδα που θα πρωταγωνιστεί.

Υπάρχουν άνθρωποι στην ομάδα που έχουν την ικανότητα να κάνουν καλά τη δουλειά τους. Υπάρχουν δυσκολίες στις εγκαταστάσεις. Το θέμα με τα Βασιλικά έχει κολλήσει αν και υπήρχαν συμφωνίες, στην πορεία υπήρξαν αντιδράσεις από τους κατοίκους".





"Παραφέρθηκα αλλά δεν μετανιώνω"

Για τη συμπεριφορά μερίδας οπαδών έπειτα από ένας ατυχές εντός έδρας αποτέλεσμα και το γεγονός να έχει μετανιώσει για την αντίδρασή του δήλωσε: "Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να συμπεριφέρεται με αυτόν τον τρόπο στο γήπεδο. Καλώς ή κακώς όμως αυτή τη στιγμή υπάρχει στην ομάδα διοίκηση και προπονητής. Η συμπεριφορά του Νεμπεγλέρα λειτούργησε αρνητικά ειδικά στο παιχνίδι με τη Σλάβεν.

Αυτή η συμπεριφορά του κόσμου δεν βοηθάει την ομάδα, με ενοχλεί η απαξίωση. Πιθανώς να παραφέρθηκα αλλά δεν μετανιώνω. Δεν μπορώ να καταλάβω πως κάποιος μπορεί να σπάει το γήπεδο του και να συμπεριφέρεται άσχημα Θα μπορούσε να μείνει στο σπίτι του. Συμμετέχεις επειδή το θέλεις".



Για την περσινή αλλά και τη φετινή βαθμολογική συγκομιδή του Άρη σχολίασε: "Με τον πρωταθλητισμό δεν υπογράφεις κανένα συμβόλαιο ούτε με την επιτυχία. Κανείς δεν παίζει χωρίς αντίπαλο στο γήπεδο. Υπάρχουν κι άλλοι παράγοντες όπως η τύχη και η διαιτησία.

Ο Ρεγκέιρο ανατράπηκε στο Άρης - ΑΕΚ και πήρε πέναλτι ο Ντούντου στο παιχνίδι του Ολυμπιακού με το Θρασύβουλο. Αυτό κι άλλα παραδείγματα διαμορφώνουν μια βαθμολογία. Είναι δύσκολο να το καταλάβει ο κόσμος στην Ελλάδα, γιατί αγαπάει τη νίκη. Έχουμε μάθει να αγαπάμε το νικητή και να μη βλέπουμε το ποδόσφαιρο γενικότερα.

Σίγουρα έπρεπε να έχουμε περισσότερους βαθμούς. Ο Άρης είναι μια φυσιολογική ομάδα, μπορεί να κερδίσει να χάσει και να αποσπάσει μια ισοπαλία. Άλλες ομάδες όμως έχουν διαφορετική αντιμετώπιση.

Είναι πολύ εύκολο να κρίνουμε εκ του αποτελέσματος. Δυστυχώς αυτό έχουμε μάθει να κάνουμε και δεν έχουμε αλλάξει νοοτροπία. Θέλει χρόνο για να αλλάξει αυτή η νοοτροπία".







Για τον Βιτόλο και αν υπάρχει πρόθεση να αποκτηθεί με ελεύθερη μεταγραφή: "Οι συνθήκες της μεταγραφής του δεν είναι εύκολες. Όταν τελειώσει ο δανεισμός του θα συζητήσουμε για την ελεύθερη μεταγραφή. Είναι ένας παίκτης που μας ενδιαφέρει".

"Έχουν όλοι ευθύνες για τα επεισόδια"

Για την ευθύνη των επεισοδίων και αποχώρηση του Βασίλη Γκαγκάτση από την προεδρία της ΕΠΟ απάντησε: "Στο θέμα των επεισοδίων έχουμε συγκεκριμένη θέση. Έχει ευθύνη η κάθε ομάδα για τους οπαδούς της, η αστυνομία διότι είναι αδιανόητο να μην μπορεί να κάνει την περιφρούρηση και τέλος η ίδια η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος διότι δεν τιμωρείται κανένας.

Θα πρέπει να αλλάξει το νομοθετικό πλαίσιο αναλαμβάνοντας οι ομάδες την περιφρούρηση των οπαδών της. Στην Ελλάδα έχουμε ξεφτίσει όλες τις αρχές και θα πρέπει να αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο. Θα είναι θέμα συζήτησης στο επόμενο Δ.Σ της Super League. Υπάρχει διαφορετική συμπεριφορά στα παιχνίδια της Ευρώπης με αυτά του ελληνικού πρωταθλήματος.

Όσο για την αλλαγή της προεδρίας στην ΕΠΟ, Είναι η περίοδος που λένε όλοι ότι ήρθε η ώρα να πάρουν το κομμάτι που τους ανήκει. Στο κομμάτι της διαιτησίας βλέπουμε ότι κάποιες ομάδες δεν θα πρέπει να αδικηθούν και οι διαιτητές είναι με την πλάτη στον τοίχο.

Ο Άρης δεν έχει λόγο να πάρει θέση. Δεν θα μπει σε αυτή τη διαμάχη. Δεν θα μπει σε ένα "στημένο" χώρο ως θεσμό. Έχουμε τις αρχές μας και τις ακολουθούμε όλα αυτά τα χρόνια. Αν έχουμε όμως πάλι μία από τα ίδια δεν έχουμε τη διάθεση να ασχοληθούμε με αυτό το χώρο".







Για το θέμα της κατασκευής του γηπέδου σχολίασε ότι: "Περιμένουμε μετά τη ψήφιση του προϋπολογισμού να δρομολογηθούν οι επόμενες εξελίξεις. Η απόφαση της ανταλλαγής των οικοπέδων και η σκανδαλολογία έχει τις έχει παγώσει. Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα ευελπιστούμε να έχουμε αυτές τις εξελίξεις.

Πιστεύω ότι όταν υπογραφεί η ανταλλαγή σε τρία χρόνια θα είναι έτοιμα. Η χρηματοδότηση θα είναι από ιδιωτικά κεφάλαια. Δεν έχουμε τη δυνατότητα να απαιτήσουμε από το Δήμο Θεσσαλονίκης ότι έγινε με το δήμο της Αθήνας αλλά υπάρχει ενδιαφέρον να τελειώσει η συμφωνία με το Υπουργείο Οικονομικών και ΠΕΧΩΔΕ ώστε να έχει ενδιαφέρον οικονομικό".



Δεν υπάρχει θέμα έλλειψης πειθαρχίας"

Σε ερώτηση αν υπάρχει αδυναμία επιβολή πειθαρχίας στην ομάδα του Άρη απάντησε: "Δεν υπάρχει θέμα έλλειψης πειθαρχίας είναι φαινόμενα που γίνονται και στις άλλες ομάδες. Υπάρχουν παίκτες που δεν έχουν χρόνο συμμετοχής και μιλάνε κατά των προπονητών, υπάρχει γκρίνια από ορισμένους που δεν αγωνίζονται.

Στον Άρη έχουμε την πολυτέλεια να αντέχουμε σε αυτή την επίθεση. Ο προπονητής κάνει τους δικούς του σχεδιασμούς και κανείς δεν παίζει αν δεν εντάσσεται στη φιλοσοφία του. Ο προπονητής χειρίζεται τα θέματα πολύ καλά. Είναι σίγουρο ότι θα υπάρξουν κι άλλες αποχωρήσεις από την ομάδα".



Για την έννοια κριτική στο ποδόσφαιρο τόνισε: "Όταν δεν βγαίνει κάτι κάνεις λάθη. Έχω δεχτεί σκληρή κριτική η οποία ήταν στηριγμένη σε άγνοια και από ανθρώπους που είχαν ειδικούς λόγους. Δεν υπάρχει θέμα Παπάζογλου.

Είναι ποδοσφαιριστής του Άρη αφού έχει συμβόλαιο. Γιατί δεν υπάρχει θέμα Φελίπε; Επειδή είναι κοντός; Προέρχεται από τις ακαδημίες έχει στηριχτεί από την ομάδα του Άρη. Αναγνωρίζει η ΕΠΟ την αποζημίωση κατάρτισης. Θέλουμε να συνεχίσει την ομάδα και υπάρχουν όροι. Θέλαμε να μείνει ο Αβραάμ αλλά είχε αποφασίσει να φύγει πριν μιλήσαμε. Δεν το γνωρίζαμε αλλά το είδαμε στη πορεία.

Για το θέμα του Μπάγεβιτς, παραιτήθηκε και έφυγε από την ομάδα χωρίς κανένα λόγο γι' αυτό και είμαστε στα δικαστήρια. Στο θέμα του Αβραάμ κέρδισε το μεγαλύτερο οικονομικό όφελος ο σύλλογος. Έκανα κωλοτούμπα και αν χρειαστεί η ομάδα θα έκανα άλλες πενήντα για να μη χάνονταν ο παίκτης στο συμβούλιο της Επικρατείας που προσέφυγε για μείωση προσωπικότητας".





Για το Άρθρο 44 επισήμανε πως: "Καμία εξέλιξη δεν υπάρχει πλέον. Περιμένουμε να δούμε αν ο ανακριτής θα μας παραπέμψει σε δίκη ή όχι. Δεν πήρε την έκταση που έπρεπε το θέμα, είναι ένα αποτέλεσμα ενός ξεχασμένου σχεδίου για να πληγεί ο Άρη".

Για τον κόσμο του Άρη τόνισε ότι: "Η λέσχη είναι ο μεγαλομέτοχος της ομάδας και ο Άρης είναι η μοναδική ομάδα λαϊκής βάσης στην Ελλάδα. Είναι δύσκολο να το μεταφέρουμε στον κόσμο που είναι συνηθισμένος στην ύπαρξη μεγάλων παραγόντων. Το ίδιο μοντέλο υπάρχει στα μεγάλα και αναπτυγμένα πρωταθλήματα.

Δεν έχει να κάνει με την αγωνιστική πορεία η λέσχη του Άρη. Οι ευρωπαίοι συμμετέχουν στον ίδιο το σύλλογο. Θα ακολουθήσουν κι άλλες εκδηλώσεις και υπάρχουν δεδομένα που πρέπει να κοινοποιηθούν στον κόσμο. Είμαι ικανοποιημένος από το θέμα των διαρκείας. Ο Άρης τα έχει διπλασιάσει σε σύγκριση με πέρυσι και αποτελεί ένα ρεκόρ για το τμήμα. Υπάρχει μια μεγάλη συμμετοχή, πολύ καλή ατμόσφαιρα, γιορτή και ποδοσφαιρική.

Στο "Κλεάνθης Βικελίδης" υπάρχει μια διαφορετική ατμόσφαιρα και μια διαφορετική εικόνα. Ο μέσος όρος ηλικίας της λέσχης είναι πάνω από 30 ετών. Έχουν συγκεκριμένη άποψη για το θέμα και το πιστεύουν με την ενεργή τους συμμετοχή. Το κλειστό κλαμπ που έχει ειπωθεί κατά καιρούς είναι ένας μύθος που στηρίζεται από ανθρώπους αδρανής".







Για το αν έχει βοηθηθεί από κάποιον επώνυμο επιχειρηματία της οικογένειας του Άρη απάντησε: "Κανένας επιχειρηματίας δεν ήρθε κατά τη διάρκεια της θητείας της διοίκησης αυτής να βοηθήσει".

Τέλος για το παιχνίδι του Κυπέλλου hellas online με την ομάδα του ΠΑΟΚ στο γήπεδο της Τούμπας δήλωσε ότι: "Δεν μπορεί κανείς να ασχοληθεί με το παιχνίδι του κυπέλλου διότι είναι νοκ άουτ. Έχει τη σημασία του και τη λογική του αλλά προέχει ένα παιχνίδι μέσα στη Λιβαδειά. Είναι μια ιδιαίτερη κατάσταση διότι θέλουμε να παίξουμε και να προκριθούμε, δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι παραπάνω από το να προετοιμαστούμε κατάλληλα".

































TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ