ΑΡΗΣ

Σκόρδας Vs Ηλιάδης για την προεδρία

Σκόρδας Vs Ηλιάδης για την προεδρία
INTIME SPORTS

Λάμπρος Σκόρδας και Δημήτρης Ηλιάδης θα ηγηθούν των δύο ψηφοδελτίων στις εκλογές για την ανάδειξη της νέας διοίκησης της ΠΑΕ Άρης όπως προέκυψε στην σημερινή γενική συνέλευση της ΚΜΑ.

Ο Λάμπρος Σκόρδας ή ο Δημήτρης Ηλιάδης θα είναι ο νέος πρόεδρος της ΠΑΕ Άρης καθώς θα ηγηθούνε των δύο ψηφοδελτίων στις εκλογές όπως προέκυψε στην σημερινή γενική συνέλευση της ΚΜΑ.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τρίτο ψηφοδέλτιο όπως αναμενόταν όλες τις τελευταίες ημέρες από την πλευρά του Αναστάση Αβάνογλου δεν προέκυψε.

Ωστόσο η γενική συνέλευση της ΚΜΑ ξεκίνησε με πρόταση μομφής από τους Αναστάση Αβάνογλου και Γιάννη Ψηφίδη κατά της νυν διοίκησης πρωτοδικείου της οποίας ηγείται ο Λάμπρος Σκόρδας.

Σύμφωνα με το κείμενο της έγγραφης πρότασης μομφής που διαβάστηκε από τον πρόεδρο της συνέλευσης δεν μπορεί να είναι προσωρινή διοίκηση αυτή του Σκόρδα ζητώντας να οριστεί με τον Αβάνογλου να τονίζει πως:

"Είναι ανεπίτρεπτο να συνεχίσει ο Σκόρδας, που με τις ενέργειές του έχει βλάψει τον Άρη".Ακολούθησε αντιπαράθεση για το θέμα της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου ανάμεσα στους κ.κ. Σκόρδα και Αβάνογλου για να χρειαστεί η παρέμβαση του προέδρου της ΚΜΑ Παναγιώτη Στεφανίδη.

Ανεβαίνοντας στο βήμα ο συνεργάτης του Λάμπρου Σκόρδα, Θανάσης Κώνστας, αναφέρθηκε στην σχέση του με τον Βλάση Τσάκα που ήταν οικονομικός υπάλληλος σε μία εταιρεία του, ενώ ο Στέφανος Τσιόκνης που θα κατέβει υποψήφιος επίσης με τον πρώην πρόεδρο της ΠΑΕ μίλησε για την ανάγκη της ενότητας.

Ο Γιώργος Βασβάνης επίσης υποψήφιος με τον Σκόρδα αποκάλυψε πως έχει ήδη έρθει σε συμφωνία με τον Πέτρο Πασσαλή και άλλον έναν ομοσπονδιακό προπονητή για την στελέχωση των ακαδημιών και πιο συγκεκριμένα των ομάδων Κ20 και Κ17.

Σειρά είχε η παρέμβαση των εκπροσώπων του Super 3 τονίζοντας ότι περιμένουν να ανοίξουνε τα χαρτιά τους οι υποψήφιοι και ότι πρέπει να προχωρήσει η διαδικασία της συνέλευσης.

Η σειρά του Σκόρδα να αναπτύξει τις θέσεις του για την ΠΑΕ αλλά και την επόμενη μέρα του Άρη λέγοντας μεταξύ άλλων πως: "Εγώ στα τέλη Απριλίου υπέγραψα συμβόλαια για τη φετινή χρονιά, για την αδειοδότηση", και επισήμανε: "Ο Άρης έχει έναν και μοναδικό δρόμο", που είναι: "Από τον Νοέμβριο του 2011 είχα αποτανθεί στον Αθανασιάδη και τον Ζαμπέτα για να μπει η ομάδα στο 99.

Το καλοκαίρι που το πρότεινα το παρουσίαζαν ως καταστροφή και τώρα είναι η μοναδική λύσηαν ο Αρης δεν μπει στο 99, δεν υπάρχει περίπτωση να επιβιώσει και να παίξει στο πρωτάθλημα. Σε επικοινωνία με τον κ. Σαρρή, μου είπε ότι υπάρχει θέμα με το "99". Τη Δευτέρα η ΕΠΟ έχει συμβούλιο για να εξετάσει αυτό το θέμα. Η συμφωνία με τους παίκτες αποτελεί μονόδρομο".

Η σκυτάλη πέρασε στον έτερο υποψήφιο με τον Δημήτρη Ηλιάδη να παρουσίασε με κάθε λεπτομέρεια το πλάνο του μιλώντας με ονόματα που αφορούν χορηγίες και συνεργάτες και αποκάλυψε πως το ετήσιο χορηγικό πρόγραμμα ξεπερνάει τα 1,4 εκατομμύρια ευρώ.

"Σας ανακοινώνω ότι έχω υποστηρικτές στην προσπάθεια μου την εταιρεία «Μέλισσα» της οικογενείας Νίκου Μουζάκη που είναι προσωπικός μου φίλος, τη Samsung Ελλάδος, τη USX, την Ναυτιλιακή Οptima, τη Viper Energy και την Solar cell tehnology με τις οποίες έχουμε έρθει σε κατ’ αρχήν συμφωνία για ετήσιο χορηγικό πρόγραμμα που ξεπερνάει το 1,4 εκ. ευρώ", είπε χαρακτηριστικά.

Ο Αναστάσης Αβάνογλου παίρνοντας τον λόγο δήλωσε: "Πρέπει τώρα να σας πω ότι επενδυτής υπάρχει και είναι επενδυτής βουνό! Το ξέρω μόνο εγώ και δεν πρέπει να διαρρεύσει για να μην αποχωρήσει. Δεν μπορώ και δεν πρέπει να σας πω το όνομα.

Αλλά για να έρθει πρέπει να γίνει πρώτα σωστά η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, να αποχωρήσει η σημερινή προσωρινή διοίκηση, να παραιτηθεί και να δρομολογηθούν οι διαδικασίες. Μόνο όταν είναι όλα έτοιμα θα εμφανιστεί", και όπως ήταν επόμενο η μη αποκάλυψη του ονόματος του ενδιαφερόμενου επενδυτή προκάλεσε ποικίλα σχόλια.

Ο νομικός του Άρη Στάθης Τσομίδης έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου λέγοντας: "Είναι γεγονός ότι αυτή τη στιγμή όλοι θα θέλαμε να έχουμε ενώπιον μας έναν επενδυτή. Δυστυχώς όμως τα πράγματα δεν εξελίσσονται με το τι θέλουμε. Η πραγματικότητα είναι τραγική και ο χρόνος ελάχιστος. Όποιος νομίζει ότι το θέμα του 99 τελείωσε, κάνει λάθος. Πρέπει να γίνουν συγκεκριμένες ενέργειες μέχρι τέλη Αυγούστου. Όποιος αναλάβει, πρέπει να πιστεύει σε αυτό.

Το 99 δεν ήταν εύκολο. Ήταν η πρώτη πρόταση που ήταν θετική. Δεν είναι όλα δεδομένα. Χρειάστηκε προσπάθεια των συναδέλφων και όχι μόνο των τριών. Δεν αρκούν οι ιδέες. Πρέπει να γίνουν πράξεις.Είμαστε στο δυσκολότερο σημείο. Σε μια καμπή. Την επόμενη εβδομάδα που θα γίνουν οι εκλογές, παίζεται η ίδια η παρουσία της ομάδας. Έχουμε ιστορική ευθύνη ενόψει των 100 χρόνων. Ένας λάθος χειρισμός, μπορεί να οδηγήσει στη διάλυση".

Στο βήμα τελικά δεν ανέβηκε στην συνέχεια ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ, Γιάννης Ψηφίδης λόγω των αποδοκιμασιών που υπήρξανε ενώ ο Ντίμης Παπαϊωάννου απαντώντας επί προσωπικού σε μια αναφορά του Νίκου Ιατρού αποκάλυψε πως έχει βάλει στην ΠΑΕ 732.000 ευρώ σε τρεις μήνες και από αυτά χάρισε τα 180.000 ευρώ.

Αίσθηση έκανε η ομιλία του Αργύρη Αργυριάδη που μίλησε για την ανάγκη εξωστρέφειας του Άρη ενώ ο Λάμπρος Σκόρδας απαντώντας σε ερωτήσεις των μελών με νέα τοποθέτησή του έκανε λόγο για τον έλεγχο και την ΑΜΚ εκφράζοντας την πεποίθησή του ότι ο Άρης μπορεί την επόμενη χρονιά να διεκδικήσει την είσοδό του στα πλέι οφ. Κι ακόμη πως οι Ανδρέας Τάτος και Γιάννης Ζαραδούκας είναι θετικοί στο να παραμείνουν αν και εφόσον δεν παίξουν στον Ολυμπιακό.

Υψηλοί τόνοι υπήρξανε μέχρι το τέλος της γενικής συνέλευσης με τους Αβάνογλου και Στεφανίδη να έχουν έντονη λογομαχία για την πρόταση μομφής που τελικώς δεν κατατέθηκε τελικώς κατά της διοίκησης Σκόρδα μετά από έντονες διαβουλεύσεις. Και με τον τρόπο αυτό ολοκληρώθηκε η γενική συνέλευση της ΚΜΑ.

TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ