ΙΝΤΕΡ

Σκουντέτο, η συνήθεια που έγινε λατρεία!

Σκουντέτο, η συνήθεια που έγινε λατρεία!
Ιντερ-πανηγυρικο-ομαδικη

Η Ίντερ έγραψε ιστορία με τον 18ο τίτλο & το Sport24.gr παρουσιάζει τα ρεκόρ και τo δρόμο προς τη... δόξα (vds)!

Το "Μοντεπάσκι Αρένα" σείεται από τους εκκωφαντικούς πανηγυρισμούς των εκδρομέων οπαδών της Ίντερ που έχουν συρρεύσει κατά χιλιάδες στην Τοσκάνη (περίπου 1000 μάλιστα εξαγόρασαν το αντίτιμο του εισιτηρίου διαρκείας απογοητευμένων οπαδών της Σιένα για να μπουν στο γήπεδο!), το σκορ αυτό παραμένει μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Μοργκάντι και η ιστορία γράφει "Ίντερ, πρωταθλήτρια Ιταλίας για τη σεζόν 2009-2010".

Η αλήθεια πάντως είναι πως με το 22ο φετινό του γκολ στη Serie A (δεύτερος σκόρερ πίσω από τον... απλησίαστο με 29 τέρματα Ντι Νατάλε της Ουντινέζε), ο επονομαζόμενος "Πρίγκηπας" δεν χάρισε απλά έναν ακόμα τίτλο στην ομάδα του Μιλάνου αλλά της επέτρεψε να γράψει χρυσή σελίδα δόξα στην ιστορία της.

Οι "νερατζούρι" γιορτάζουν από το απόγευμα της Κυριακής το 5ο συνεχόμενο πρωτάθλημα, ένα σερί που είχε να επιδείξει μέχρι πρότινος μόνο η Γιουβέντους (τη δεκαετία του '30), αλλά και το 18ο συνολικά που τους φέρνει ένα σκαλί πάνω από τη Μίλαν (έμεινε τρίτη σε κατακτήσεις πρωταθλημάτων με 17), ενώ γίνονται παράλληλα και η πρώτη ομάδα που πανηγυρίζει την κατάκτηση του νταμπλ μετά το 2000 και τη Λάτσιο.

Επιπλέον, ο 30άχρονος Αργεντινός φορ έκανε το καλύτερο δώρο στον Μάσιμο Μοράτι την ημέρα των 65ων γενεθλίων του (16/5/1945), στον Ζοσέ Μουρίνιο ο οποίος στην ηλικία μόλις των 47 ετών έφτασε τους έξι τίτλους πρωταθλητή στην προπονητική του καριέρα (από 2 σε Πόρτο, Τσέλσι και Ίντερ), αλλά και σε 9 συμπαίκτες του...

Αυτοί είναι οι Εστεμπάν Καμπιάσο, Ιβάν Κόρδομπα, Ζούλιο Σέζαρ, Μάρκο Ματεράτσι, Πιερλουίτζι Ορλαντόνι, Βάλτερ Σάμουελ, Ντέγιαν Στάνκοβιτς, Φραντσέσκο Τόλντο και φυσικά ο αρχηγός Χαβιέρ Ζανέτι, καθώς είναι οι μοναδικοί που έχουν στεφθεί πέντε φορές πρωταθλητές με τους "νερατζούρι".

Η κατάκτηση του πρωταθλήματος και κατ'επέκταση του νταμπλ (ο Μιλίτο είχε χαρίσει και το Κόπα Ιτάλια στην Ίντερ σκοράροντας κόντρα στη Ρόμα στον τελικό) είχε ως αποτέλεσμα να συγκεντρωθούν πάνω από 50.000 οπαδοί της ομάδας στην Πιάτσα Ντουόμο του Μιλάνου για να πανηγυρίσουν με την ψυχή τους αλλά και να υποδεχτούν τους θριαμβευτές, ενώ το σίγουρο είναι πως το νούμερο αυτό θα είναι εξαψήφιο αν το ερχόμενο Σάββατο γίνει το ιστορικό τρεμπλ με την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ.

Πως όμως έζησαν αυτή τη μεγάλη επιτυχία οι άνθρωποι της Ίντερ ενόψει του grande finale του "Σαντιάγο Μπερναμπέου" αλλά και πως πέρασαν αυτοί οι 9 μήνες για να βρουν τελικά τη "Beneamata" στην κορυφή της Ιταλίας;

Το Sport24.gr σας παρουσιάζει όλες τις δηλώσεις των πρωταγωνιστών μετά το πάρτι τίτλου που στήθηκε στην Τοσκάνη (στο ίδιο γήπεδο που το 2007 ο Μάρκο Ματεράτσι χάριζε με δικό του γκολ τον δεύτερο στη σειρά τίτλο στην ομάδα του) ενώ επιχειρεί και ένα φλας-μπακ στα βήματα που χρειάστηκε να κάνει η Ίντερ για να διατηρήσει για μία ακόμα χρονιά τα σκήπτρα...

Ζοσέ Μουρίνιο: "Είναι η πρώτη φορά που κατακτώ έναν τίτλο την τελευταία ημέρα, το άγχος είναι πολύ μεγάλο! Προτιμότερο να πανηγυρίζεις μερικές εβδομάδες νωρίτερα. Εάν η Σιένα σκόραρε στο τελευταίο λεπτό θα είχαν όλα τελειώσει για εμάς. Υπήρχε πολλή ένταση.

Τώρα θέλουμε δύο με τρεις ημέρες για να σκεφτούμε τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ με τη Μπάγερν. Δεν πρόκειται να πω τίποτα, αλλά σε κάποιο σημείο η Ίντερ είχε το πρωτάθλημα στην τσέπη της και για διάφορους λόγους όλα άλλαξαν. Είχαμε και εμείς ευθύνη για αυτό, δεν ήταν όμως όλη δική μας.

Οπότε καλύτερα είναι να μη μιλήσω, καθώς κάθε φορά που λέω κάτι καταληγω να δέχομαι κάποιο πρόστιμο ή τιμωρία. Κινδύνευσα να μείνω εκτός πάγκου ακόμα και σήμερα εξαιτίας ενός αστείου που είχα κάνει για τη Ρόμα και τη Σιένα.

Δεν θα πω ότι υπήρχε στιγμή που φοβήθηκα ότι θα χάναμε το πρωτάθλημα όταν όμως μείναμε δεύτεροι δεν ελέγχαμε πια τη μοίρα μας. Ήταν πολύ δύσκολο όταν ήξερες ότι δεν έφτανε μόνο η δική σου νίκη αφού χρειαζόμασταν μία τρίτη ομάδα να κλέψει βαθμούς από τη Ρόμα. Ευτυχώς η Σαμπντόρια μας βοήθησε.

Υπήρχαν μέσα στη σεζόν κάποιες στιγμές όπου κατάλαβα ότι αυτό δεν είναι το σπίτι μου, ότι αυτή δεν ήταν η χώρα όπου μπορώ να δουλέψω ευτυχισμένος, ενώ στη συνέχεια βρεθήκαμε σε μία περίοδο όπου δεν υπήρχε χρόνος για σκέψη.

Τώρα θέλω να δώσω σε αυτή την ιστορική εβδομάδα όλο μου τον εαυτό και μετά θα πάρω λίγο χρόνο για να σκεφτώ τί είναι αυτό που με κάνει ευτυχισμένο. Αλλα τώρα μπορώ να πω με 100% σιγουριά ότι δεν είμαι με το ένα πόδι στη Ρεάλ, για την ακρίβεια είμαι πάρα πολύ μακριά από το να γίνω προπονητής στη Ρεάλ".











Μάσιμο Μοράτι: "Είμαι τόσο πολύ χαρούμενος. Παλέψαμε μέχρι τέλους, όμως ήταν ένα τρόπαιο που το αξίζαμε και τα παιδιά τα πήγαν περίφημα. Φυσικά και το πρωτάθλημα αυτό είναι τίτλος του Μουρίνιο. Τώρα πρέπει να επικεντρωθούμε στη Μαδρίτη αφού χρειάζεται να τα πάμε καλά στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ για να ολοκληρώσουμε το τρεμπλ".

Ντιέγκο Μιλίτο: "Αυτό είναι το πιο σημαντικό γκολ στην καριέρα μου. Είμαστε χαρούμενοι και δικαιούμαστε να είμαστε. Ευτυχώς η μπάλα μπήκε στα δίχτυα, ύστερα από τις τόσες ευκαιρίες που σπαταλήσαμε στο πρώτο ημίχρονο. Είμαι τόσο χαρούμενος. Τώρα απολαμβάνουμε αυτή την ημέρα, από αύριο θα σκεφτόμαστε τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ".

Χαβιέρ Ζανέτι: "Οι σκέψεις μας πρέπει να πάνε στον τελικό της Μαδρίτης, αλλά τώρα πρέπει να πανηγυρίσουμε για το πέμπτο συνεχόμενο σκουντέτο. Είναι κάτι που πετύχαμε κόντρα σε όλους και σε όλα. Η ομάδα μας έδειξε πάντα το σθένος της και ουδείς μας χαρίστηκε.

Συγχαρητήρια επίσης και στη Ρόμα. Αφιερώνω το τρόπαιο στην οικογένειά μου, στα ανίψια μου που γεννήθηκαν στην Αργεντινή και με παρακολουθούν, σε όλους τους οπαδούς που ήρθαν στη Σιένα".



Ντάγκλας Μάικον: "Πετάξαμε μερικούς πόντους προς το τέλος, αλλα τα καταφέραμε και αξίζαμε τον τίτλο. Θα γιορτάσουμε τώρα, αύριο ξεκουραζόμαστε και ακολουθεί ένα πάρα πολύ σημαντικό ματς απέναντι στη Μπάγερν Μονάχου. Αν φοβηθήκαμε σήμερα; Όχι, πιστεύουμε στους εαυτούς μας, οπότε δεν υπήρχε φόβος".

Ντέγιαν Στάνκοβιτς: "Είναι το πέμπτο πρωτάθλημα στη σειρά, είμαστε τόσο χαρούμενοι για αυτό το σερί. Ήταν δύσκολα αλλά τα πήγαμε καλά: οι παίκτες, ο προπονητής, ο σύλλογος, ο πρόεδρος και οι οπαδοί. Ευχαριστούμε την Ίντερ που δημιούργησε μία μεγάλη ομάδα και μας έδωσε τον καλύτερο προπονητή στον κόσμο, που μας έκανε να καταλάβουμε πόσο δυνατοί είμαστε".

Ζούλιο Σέζαρ: "Ήταν ένα σπουδαίο παιχνίδι, επειδή σε 90 λεπτά κρίθηκε ένα ολόκληρο πρωτάθλημα. Δεν θα μπορούσε να ήταν περισσότερο συγκινητικό σήμερα, ήταν το ίδιο συναίσθημα που είχαμε δύο χρόνια πριν στην Πάρμα, όταν στο ημίχρονο δεν ξέραμε ποια θα ήταν η μοίρα μας. Η σεζόν ήταν υπέροχη και θα πρέπει να δώσουμε συγχαρητήρια και στη Ρόμα. Τώρα όμως είναι το δικό μας πάρτι και έχουμε σκοπό να το διασκεδάσουμε".

Εστεμπάν Καμπιάσο: "Ήταν ένα δύσκολο πρωτάθλημα καθώς λίγες εβδομάδες πριν το τέλος βρεθήκαμε κάτω από την κορυφή. Η Ρόμα είχε πραγματοποιήσει μία πολύ μεγάλη ανατροπή και κάποια στιγμή βρέθηκε μπροστά μας. Τότε η κατάσταση ξέφυγε από τα χέρια μας, κάτι που δεν είχε συμβεί ποτέ τα τελευταία χρόνια.

Έπειτα καταφέραμε να κατακτήσουμε το Κόπα Ιτάλια και το Καμπιονάτο. Το Σάββατο θα έχουμε ένα παιχνίδι που θα κάνει τη διαφορά ανάμεσα σε μία χρονιά εκπληκτική, που πιστεύω πως είναι αυτή, και σε μία χρονιά ιστορική, που είναι αυτή που θέλουμε".



Μάριο Μπαλοτέλι: "Εξοργίστηκα πολλές φορές μέσα στη σεζόν με τον Μουρίνιο, είχαμε αυτές τις κόντρες επειδή είμαστε ίδιοι χαρακτήρες. Αν υπάρχουν ελπίδες να παραμείνουμε και οι δύο στην Ίντερ και του χρόνου; Το μόνο που έχω να πω είναι ότι πήρα το πρωτάθλημα και το διασκέδασα. Είμαι λίγο κουρασμένος αλλά νιώθω καλά, θα πρέπει να διατηρήσουμε αυτή τη γιορτή, έχουμε και τον τελικό".

Η πορεία προς τον τίτλο

Η σεζόν 2009-2010 εγκαινιάστηκε για την Ίντερ στην... Κίνα στο πλαίσιου του ιταλικού Σούπερ Καπ, με το αποτέλεσμα να είναι κάθε άλλο παρά ευχάριστο καθώς ηττήθηκε με 2-1 από τη Λάτσιο και έχασε το τρόπαιο.

Μία εβδομάδα αργότερα ήρθε η ψυχρολουσία και στο πρωτάθλημα αφού στην πρεμιέρα υποχρεώθηκε σε ισοπαλία 1-1 στο "Μεάτσα" από τη νεοφώτιστη Μπάρι, ωστόσο οι φίλοι των "νερατζούρι" που είναι λάτρεις της στατιστικής θα πρέπει να είδαν με καλό μάτι το αποτέλεσμα αυτό...

Γιατί; Ήταν η τρίτη συνεχόμενη χρονιά που η Ίντερ έφερνε ισοπαλία στην πρώτη αγωνιστική (το 2007 με Ουντινέζε και το 2008 με Σαμπντόρια) και όλοι θυμόντουσαν πού είχε καταλήξει το σκουντέτο τις δύο προηγούμενες φορές.

Οι πρωταθλητές Ιταλίας ήταν αναγκασμένοι να ριχτούν κατευθείαν στα βαθιά έχοντας αντίπαλο τη Μίλαν στο "ντέρμπι της Μαντονίνα" τη 2η αγωνιστική, όμως ο Μουρίνιο είχε κρυφό άσο στο μανίκι που λεγόταν Γουέσλι Σνάιντερ.

Ο Ολλανδός μέσος αποκτήθηκε από τη Ρεάλ Μαδρίτης λίγα 24ώρα πριν τη μάχη του Μιλάνου και όχι μόνο έπαιξε βασικός αλλά έμεινε στο ματς 73 ολόκληρα λεπτά, διάστημα στο οποίο αυτός και οι συμπαίκτες του είχαν ήδη προλάβει να σμπαραλιάσουν την άμυνα των "ροσονέρι" βάζοντας τέσσερα γκολ!

Με τη νίκη αυτή η "Beneamata" έδειξε με το καλημέρα την πλάτη της στη συμπολίτισσα και απέκτησε συνάμα ένα ψυχολογικό αβαντάζ έναντι της Μίλαν, ενώ η συνέχεια την βρήκε να "σκουπίζει" κατά σειρά τις Πάρμα (2-0 εντός), Κάλιαρι (3-1 εκτός) και Νάπολι (3-1).

Στις 26 Σεπτεμβρίου ο Ζοσέ Μουρίνιο και οι παίκτες του γεύτηκαν την πικρή γεύση της ήττας για πρώτη φορά καθώς ηττήθηκαν με 1-0 στο "Μαράσι" από τη Σαμπντόρια στο ντέρμπι κορυφής (σκόρερ ο Πατσίνι που τερμάτισε τρίτος σκόρερ στο πρωτάθλημα με 19 τέρματα), αλλά έδειξαν αντανακλαστικά μεγάλης και καλά σφυρυλατημένης ομάδας αφού "απάντησαν" με πέντε συνεχόμενες νίκες.

Η πρώτη ήρθε με την υπογραφή του Σνάιντερ στο 93' κόντρα στον "κακό δαίμονα" των τελευταίων χρόνων Ουντινέζε (2-1), ακολούθησε ο θρίαμβος στη Γένοβα με 5-0 επί της Τζένοα όπου ο Στάνκοβιτς βρήκε δίχτυα με απίστευτο βολέ από τη σέντρα (!), έπειτα πήραν σειρά στο "Μεάτσα" οι Σικελοί της Κατάνια (2-1) και της Παλέρμο (5-3), για να ολοκληρωθεί το "5 στα 5" στην έδρα της "προβληματικής" από το ξεκίνημα Λιβόρνο.

Το νικηφόρο σερί των Μιλανέζων διακόπηκε τη 12η αγωνιστική από τη Ρόμα, με τις δύο ομάδες να αναδεικνύονται ισόπαλες (48' Ετό / 13' Βούτσινιτς), σε μία εποχή πάντως που ουδείς μπορούσε να φανταστεί ότι Ίντερ και Ρόμα θα ήταν το ζευγάρι που θα διεκδικούσε εν τέλει μέσα σε 90 λεπτά το σκουντέτο.

Και αυτό γιατί τον περασμένο Νοέμβριο η Ρόμα προσπαθούσε ακόμα να βρει τα πατήματά της έχοντας μεταβεί από την εποχή Σπαλέτι σε αυτή του Ρανιέρι, με τους "τζαλορόσι" να απέχουν 13 πόντους από την κορυφή και να θέτουν ως ρεαλιστικό στόχο την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ μέσω της 4η θέσης.

Η 13η και 14η αγωνιστική βρήκε την Ίντερ να ξεπερνάει κουτσά-στραβά τα εμπόδια των Μπολόνια (3-1 εκτός) και Φιορεντίνα (1-0 εντός), ενώ την 15η ήρθε η δεύτερη φετινή ήττα και μάλιστα πιο οδυνηρή από τη στιγμή που σημειώθηκε στο "ντέρμπι της Ιταλίας".

Ο Σαμουέλ Ετό σκόραρε στο "Ολίμπικο" όμως ο Μουρίνιο έφυγε με άσχημη διάθεση από το Τορίνο (αποβλήθηκε μάλιστα) με την ομάδα του Τσίρο Φεράρα να πανηγυρίζει τελικά χάρη στα γκολ των Φελίπε Μέλο και Μαρκίζιο.

Η Αταλάντα ήρθε μία εβδομάδα μετά να ταρακουνήσει την Ίντερ με το μεταξύ τους 1-1 στο Μπέργκαμο, αλλά και πάλι οι "νερατζούρι" εμφάνισαν ισχυρά αντισώματα: νίκη στο γκολ κόντρα στη Λάτσιο (1-0 με Ετό), νίκη στο γκολ κόντρα στην Κιέβο (1-0 με Μπαλοτέλι), ενώ το φινάλε του πρώτου γύρου ήταν βγαλμένο από παραμύθι.

Η ομάδα του Μιλάνου βρέθηκε δύο φορές πίσω στο σκορ (0-1 και 2-3) απέναντι στην ουραγό της βαθμολογίας Σιένα του Αλμπέρτο Μαλεζάνι και κατάφερε να πάρει τη νίκη χάρη σε εκπληκτική εκτέλεση φάουλ του Σνάιντερ στο 88' αλλά και σε ψύχραιμο πλασέ μέσα από την περιοχή του σέντερ μπακ Σάμουελ στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων!

Όσοι απορούσαν αν υπάρχει ομάδα που να μπορεί να κόψει τον δρόμο της Ίντερ στην κορυφή δεν άργησαν να πάρουν την απάντηση, με την πρωτοπόρο να παρουσιάζει αυτοκαταστροφικές τάσεις...

Μπορεί την 2η αγωνιστική του δεύτερου γύρου να έκανε και πάλι επίδειξη ισχύος απέναντι στη Μίλαν νικώντας την με 2-0 (Μιλίτο και Πάντεβ οι σκόρερς) με παίκτη λιγότερο μάλιστα από το 26' λόγω αποβολής του Σνάιντερ, ωστόσο σε σύνολο 10 αγώνων κατάφερε να νικήσει μόνο 3 φορές, την ώρα μάλιστα που μέσα στην ομάδα είχε ξεσπάσει και η "βόμβα Μπαλοτέλι", με τα πειθαρχικά παραπτώματά του.

Η ήττα από την Κατάνια με 3-1 την 28η αγωνιστική έφερε τους ανταγωνιστές της Ίντερ σε απόσταση αναπνοής, αυτή από τη Ρόμα στο "Ολίμπικο" (2-1) την 31η αγωνιστική έφερε τους "τζαλορόσι" ισάξιους διεκδικητές του τίτλου, ενώ το 2-2 κόντρα στη Φιορεντίνα στο "Αρτέμιο Φράνκι" για την 33η αγωνιστική σήμανε το γκρέμισμα από την κορυφή και την αναρρίχηση των παικτών του Ρανιέρι σε αυτή...

Για πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια η Ίντερ ένιωθε ότι μπορούσε να χάσει το πρωτάθλημα και οι επόμενες 2 αγωνιστικές ήταν ουσιαστικά "όλα τα λεφτά" στη μάχη του τίτλου.

Την 34η αγωνιστική η Ίντερ έκαμψε με 2-0 την αντίσταση της Γιουβέντους στο "Μεάτσα" (με το γκολ-αριστούργημα του Μάικον που είναι σίγουρα από τα πιο θεαματικά της χρονιάς σε όλη την Ευρώπη) και η Ρόμα ήταν η μεγάλη νικήτρια στο ντέρμπι με τη Λάτσιο (2-1), για να φτάσουμε στην 35η που ήταν γούρικη για τους "ιντερίστι".

Η "πεινασμένη" για την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ Σαμπντόρια "έκλεισε το σπίτι" της Ρόμα νικώντας την με 2-1 μέσα στο "Ολίμπικο" ("δήμιος" για τους πρωτευουσιάνους ο Πατσίνι με τα γκολ του στο 52' και στο 85'), και ουσιαστικά έστειλε την Ίντερ ξανά στην κορυφή, αφού με τη σειρά της είχε κάνει το καθήκον της εντός έδρας κόντρα στην Αταλάντα (3-1).

Αυτό ήταν... Οι τρεις τελευταίες αγωνιστικές δεν επέφεραν την παραμικρή αλλαγή στο δίδυμο της κορυφής με τη Ρόμα μάταια να περιμένει ένα "δώρο" από τη Λάτσιο την 36η αγωνιστική (2-0 η Ίντερ, σε έναν αγώνα που οι οπαδοί των "λατσιάλι" πανηγύρισαν τα τέρματα που δέχτηκε η ομάδα τους καθώς δεν ήθελαν το πρωτάθλημα να καταλήξει στη μισητή εχθρό τους), και τους "νερατζούρι" να κάνουν το καθήκον τους στις δύο τελευταίες αγωνιστικές κόντρα σε Κιέβο (4-3) και Σιένα (1-0).

Το εντυπωσιακό είναι μάλιστα πως η ομάδα του Μιλάνου έχει πανηγυρίσει μέχρι στιγμής δύο τίτλους χάρη σε έναν μόνο άνθρωπο, τον Ντιέγκο Μιλίτο.

Ο "Πρίγκηπας" ήταν αυτός που χάρισε πριν από περίπου 10 ημέρες το Κόπα Ιτάλια στην ομάδα του με το εκπληκτικό γκολ του κόντρα στη Ρόμα στον τελικό, αυτός ήταν που κατάφερε επίσης να ξεμπλοκάρει την ομάδα του και στον "τελικό" του πρωταθλήματος νικώντας για μία και μοναδική φορά τον γκολκίπερ Κούρτσι. Tο αν θα τριτώσει για αυτόν το... καλό θα χρειαστεί να κάνει λίγες ημέρες υπομονή για να το μάθει, με την νταμπλούχο Γερμανίας Μπάγερν να περιμένει την Ίντερ το Σάββατο.

Απολαύστε ζωντανά το Campionato από το Conn-X TV.




Τα 10 ματς-σταθμοί στην πορεία προς το πέμπτο σερί σκουντέτο της Ίντερ:

Μίλαν-Ίντερ 0-4 (2η αγωνιστική)



Σαμπντόρια-Ίντερ 1-0 (6η αγωνιστική)



Τζένοα-Ίντερ 0-5 (8η αγωνιστικη)



Γιουβέντους-Ίντερ 2-1 (15η αγωνιστική)



Ίντερ-Σιένα 4-3 (19η αγωνιστική)



Ίντερ-Μίλαν 2-0 (21η αγωνιστική)



Ρόμα-Ίντερ 2-1 (31η αγωνιστική)



Ίντερ-Γιουβέντους 2-0 (34η αγωνιστική)



Λάτσιο-Ίντερ 0-2 (36η αγωνιστική)



Σιένα-Ίντερ 0-1 (38η αγωνιστική)



Kαι... bonus:

Η απονομή στην Ίντερ:



Οι παίκτες της Ίντερ γιορτάζουν τον τίτλο στα αποδυτήρια:



Πανηγυρισμοί των οπαδών των "νερατζούρι" για την κατάκτηση του τίτλου:



Όλα τα γκολ της Ίντερ στον πρώτο γύρο:



Όλα τα γκολ της Ίντερ στον δεύτερο γύρο:



Τα 5 ομορφότερα φετινά γκολ της Ίντερ στο πρωτάθλημα:






















































































































































TAGS ΙΝΤΕΡ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ