ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ

Σλοτ: "Όλοι οι προπονητές εμπνευστήκαμε από την αντιπαλότητα ανάμεσα στον Κλοπ και τον Γκουαρδιόλα"

Ο Άρνε Σλοτ στον πάγκο της Φέγενορντ σε ματς του Champions League κόντρα στην Λάτσιο
Ο Άρνε Σλοτ στον πάγκο της Φέγενορντ σε ματς του Champions League κόντρα στην Λάτσιο @2023 PATRICK POST/AP IMAGES

Ο Άρνε Σλοτ, έδωσε την πρώτη του συνέντευξη ως τεχνικός της Λίβερπουλ και μίλησε για την ευθύνη που φέρει στον πάγκο της ομάδας ως ο διάδοχος του Κλοπ, την αντιπαλότητα ανάμεσα στον Γερμανό τεχνικό και τον Γκουαρδιόλα που τον ενέπνευσε αλλά και τους στόχους που θέλει να εκπληρώσει στους Ρεντς.

Ο Άρνε Σλοτ μίλησε στην ιστοσελίδα της Λίβερπουλ και έδωσε την πρώτη του συνέντευξη ως τεχνικός των "Ρεντς". Ο ίδιος μίλησε για τον Κλοπ, τις συμβουλές που του έδωσε, την "αντιπαλότητα" του Γερμανού με τον Γκουαρδιόλα που τον ενέπνευσε στην διαμόρφωση του δικού του στυλ ως προπονητής αλλά και τις επιδιώξεις του ως ο νέος επικεφαλής του πάγκου του συλλόγου του Μέρσεϊσαϊντ.

Μεταξύ άλλων ο Σλοτ μίλησε για τις συμβουλές που του έδωσε ο Γιούργκεν Κλοπ:

"Μου έδωσε αρκετά καλές συμβουλές αλλά αυτό που ξεχώρισα εγώ είναι ότι ήταν πραγματικά χαρούμενος για εμένα. Ο Κλοπ δήλωσε ότι από εδώ και πέρα θα είναι ο μεγαλύτερος φαν μου, επειδή υποστηρίζει την Λίβερπουλ με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και αυτό δεν το βλέπεις εύκολα. Επομένως, όλο αυτό λέει πολλά για τον χαρακτήρα του αλλά και για τον τρόπο που χειρίστηκε επίσης την κατάσταση".

Για την αντιπαλότητα ανάμεσα στον Κλοπ και τον Γκουαρδιόλα που τον ενέπνευσε με το στύλ που διαμόρφωσε ως προπονητής:

"Όλοι μας εμπνευστήκαμε από την αντιπαλότητα μεταξύ Σίτι και Λίβερπουλ. Εμπνευστήκαμε όλοι από τον Γκουαρδιόλα και τον Κλοπ και νομίζω ότι σε έναν μεγάλο σύλλογο, στον οποίο δούλεψα και στη Φέγενορντ, είναι ίσως το μόνο στυλ που μπορείς να παίξεις – να έχεις πολύ την μπάλα, να έχεις πολλή ενέργεια. Επίσης, νομίζω ότι τώρα υπάρχουν συγκρίσεις μεταξύ του συλλόγου που άφησα πίσω και του συλλόγου στον οποίο πρόκειται να δουλέψω τώρα."

Αναφορικά με τους στόχους του ως ο νέος τεχνικός των Ρεντς:

"Όπως είπα ήδη, ο Γιούργκεν άφησε τον σύλλογο σε πολύ καλό σημείο. Νομίζω ότι έχουμε πολλή ποιότητα και ο τρόπος που έπαιξαν την περασμένη σεζόν ήταν ήδη εντυπωσιακός, οπότε θα χτίσουμε από εκεί. Φυσικά, θέλεις να πάρεις και μερικούς ανθρώπους μαζί σου γιατί ξέρουν ποιος είσαι, ξέρουν το στυλ παιχνιδιού σου και μπορούν να το μεταφράσουν και στα άλλα άτομα στο επιτελείο.

Αλλά αν πάτε σε έναν σύλλογο όπως η Λίβερπουλ, μπορείτε να υποθέσετε –και το έχω ήδη παρατηρήσει– ότι υπάρχουν πολλοί καλοί άνθρωποι που εργάζονται ήδη εδώ. Έτσι, ελπίζουμε να χρησιμοποιήσουμε τους καλύτερους και των δύο "κόσμων" για να εφαρμόσουμε μερικά πράγματα από εμάς και να χρησιμοποιήσουμε τη γνώση που υπάρχει μέσα σε αυτόν τον σύλλογο ήδη λόγω των εννέα ετών που ο Jürgen και το επιτελείο του δούλευαν εδώ."

Για την σχέση που επιδιώκει να δημιουργήσει με τους φανς της Λίβερπουλ:

"Υπάρχει μια αλλαγή, αλλά ελπίζω ότι η αλλαγή δεν είναι τόσο μεγάλη, γιατί εξακολουθούμε να έχουμε τους ίδιους παίκτες, έχουμε ακόμα τους ίδιους οπαδούς – και αν και οι δύο κάνουν την ίδια δουλειά, αυτό θα κάνει τη ζωή μου πολύ πιο εύκολη! Περιμένω να εμφανιστούν ξανά την ερχόμενη σεζόν, και το ίδιο για τους παίκτες. Θα κάνω ό,τι μπορώ για να οδηγήσω την ομάδα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο."

TAGS ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΓΓΛΙΑ PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ