ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Σλόβακ: "Θα περάσει δύσκολα ο ΟΣΦΠ"

Σλόβακ: "Θα περάσει δύσκολα ο ΟΣΦΠ"
σλόβακ

Ο σταρ της Σλόβαν και πιο επικίνδυνος παίκτης της, Σάμουελ Σλόβακ, προειδοποιεί μέσω του SPORT 24 τον Ολυμπιακό ότι θα περάσει δύσκολες ώρες στην Μπρατισλάβα (video)

«Αν ο Ολυμπιακός καταφέρει να αφοπλίσει τον Σλόβακ όλα θα γίνουν πιο εύκολα για αυτόν. Είναι ο πιο επικίνδυνος παίκτης της Σλόβαν», μας λέει ο δημοσιογράφος του σλοβακικού δικτυακού τόπου www.profutbal.sk, Πέτερ Ζαγκίμπα και όταν μεταφέρω το σχόλιο στον 33χρονο μέσο αρκείται σε μια ψυχρή υποδοχή.

«Υπάρχουν πολλοί καλοί παίκτες στην Σλόβαν Μπρατισλάβας. Δεν είμαι μόνο εγώ», υποστηρίζει και είναι σαν αναθεματίζει την τύχη του που αναγκάζεται να μιλήσει με έναν Έλληνα έπειτα από την καταπόνηση της πρωινής προπόνησης.

"Δεν παίζει ο Ριβάλντο";

Ο αρχηγός και φυσικός ηγέτης της Σλόβαν Μπρατισλάβας δημιουργεί μαξιμαλιστικούς εφιάλτες με τις επινοήσεις στους αντιπάλους του, αλλά, όπως αποδείχθηκε στη συνομιλία του με το SPORT 24, είναι απτόητος λάτρης του λεκτικού μινιμαλισμού εκτός γηπέδων.

Τέσσερα χρόνια στην Τενερίφη, άλλα τρία στην Νυρεμβέργη ο δεξιοτέχνης μέσος Σλόβακ, στα πόδια του οποίου υποτάσσονται οι αντίπαλες ομάδες στην Σλοβακία, θα είναι αναντίρρητα πηγή κινδύνων στο ματς εναντίον του Ολυμπιακού για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ.

Οι γνώσεις του για τον επερχόμενο αντίπαλο της Σλόβαν, τον πρωταθλητή Ελλάδας, περιορίζονται στα απολύτως απαραίτητα. «Ο Ολυμπιακός είναι το μεγαλύτερο κλαμπ της Ελλάδας, με πλούσια ιστορία και φανατικό κοινό.

Έχω παρακολουθήσει στο παρελθόν κάποια παιχνίδια στην τηλεόραση αλλά δεν γνωρίζω πολλά για την σημερινή του κατάσταση. Φαντάζομαι ότι αυτές τις ημέρες θα μάθουμε περισσότερα από τον προπονητή μας και θα μπορώ να πω περισσότερα».

Όταν τίθεται η ερώτηση αν γνωρίζει κάποιον παίκτη των αντιπάλων η απάντηση του είναι ενδεικτική των γνώσεων του. «Όχι», λέει κοφτά.

Μια άβολη σιωπή τυλίγει την συνομιλία, η οποία διακόπτεται μόνο από τα παράσιτα και την κραυγή του Σλόβακ. «Ριβάλντο», λέει σαν τον Αρχιμήδη όταν ανακάλυψε τον νόμο της Άνωσης και εφορμούσε γυμνός στους δρόμους των Συρακουσών!

Η πληροφορία ότι ο «Ρίμπο» βρίσκεται στο Ουζμπεκιστάν τον γέμισε ανακούφιση. «Θα ήταν περισσότερο δύσκολο και με αυτόν στην ομάδα. Πάντως ο Ολυμπιακός σίγουρα είναι μια σπουδαία ομάδα και θα πρέπει να προσπαθήσουμε ιδιαίτερα αν θέλουμε να προκριθούμε».

"Θέλω νίκη 2-0"

Ο Σλόβακ πιστεύει πως: «το πρώτο ματς θα είναι καθοριστικό. Αν καταφέρουμε να εξασφαλίσουμε τη νίκη στην έδρα μας, μπορούμε να παλέψουμε μετά για την πρόκριση στην Ελλάδα. Αλλά θα πρέπει οπωσδήποτε να επικρατήσουμε στην Μπρατισλάβα.

Είμαστε ιδιαίτερα δυνατοί στην Σλοβακία και αποτελεί πιστεύω μεγάλο πλεονέκτημα το γεγονός πως έχουμε δώσει κάποια επίσημα παιχνίδια σε πρωτάθλημα και προκριματικά Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ ο Ολυμπιακός όχι.

Αυτό ενδεχομένως να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη των αναμετρήσεων».

Το πρώτο ματς στην Μπρατισλάβα είναι το πλέον σημαντικό όπως υπογραμμίζουν όλα τα εμπλεκόμενα μέρη της αναμέτρησης. «Αν μπορούσα να επιλέξω ένα σκορ για την πρώτη αναμέτρηση είναι το 2-0. Δύσκολα ο Ολυμπιακός θα πετύχαινε τρία γκολ στην έδρα του χωρίς να δεχτεί κανένα.

Είναι και δύσκολο να πετύχεις παραπάνω από δύο γκολ σε μια ομάδα σαν την ελληνική, οπότε το ιδανικό αποτέλεσμα θα ήταν αυτό».

«Δύσκολο το ματς στην Μπρατισλάβα για Ολυμπιακό»

Από τα λεγόμενα του Σλόβακ διαφαίνεται η κρυφή ελπίδα που έχει για πρόκριση στην επόμενη φάση, στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ, μιας και αρνείται να προσδώσει τον χαρακτηρισμό του φαβορί στον Ολυμπιακό.

«Σίγουρα ο Ολυμπιακός διαθέτει μεγαλύτερη εμπειρία από τη δική μας, αγωνιζόμενος κάθε χρόνο στο Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά αυτό από μόνο του δεν μπορεί να δώσει την πρόκριση. Το ματς στην Μπρατισλάβα θα είναι δύσκολο για την ελληνική ομάδα»

Ο Σλόβακ γελάει όταν ακούει για ποντάρισμα στην ομάδα που θα προκριθεί στην επόμενη φάση. «Δεν θα πόνταρα ποτέ μου τα χρήματα μου σε ποδοσφαιρικό αγώνα. Θα είναι δύσκολα ματς πάντως.

Εμείς θέλουμε πολύ να προκριθούμε στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και ελπίζω να τα καταφέρουμε. Αυτός είναι ο μεγάλος μας στόχος. Με την πρόκριση επί της Ζρίνσκι κάναμε το πρώτο βήμα, ελπίζω να με τον Ολυμπιακό να γίνει το δεύτερο».

Δείτε πώς η Σλόβαν συνέτριψε 4-0 τη Ζρίνσκι Μόσταρ και βρέθηκε στο δρόμο του Ολυμπιακού













































TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ