COPA AMERICA

Σόου Νέρι!

Σόου Νέρι!
Καστιγιο

Το Μεξικό με ηγέτη τον Καστίγιο που σημειώσε δυο γκολ, νίκησε 6-0 την Παραγουάη για τα προημιτελικά του Copa America (video)!

Ο επιθετικός του Ολυμπιακού σημείωσε δυο γκολ (έφθασε τα τέσσερα στην διοργάνωση) κόντρα στην Παραγουάη (το Μεξικό νίκησε 6-0), έκανε άνω-κάτω την άμυνα των Παραγουανών όσο αγωνίστηκε (στο 54' έγινε αλλαγή απο τον Ούγκο Σάντσες) και τίναξε στα ύψη τις ''μετοχές'' του στο ''ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο''.
Ιδανικό ξεκίνημα για Μεξικό και Νέρι

Το Μεξικό ξεκίνησε ιδανικά την αναμέτρηση, καθώς στο δεύτερο λεπτό ο Μορέλ δεν υπολόγισε σωστά και γύρισε την μπάλα με απρόσεκτο τρόπο προς τα πίσω, με αποτέλεσμα ο Νέρι Καστίγιο που παρακολουθούσε την φάση να κλέψει την μπάλα και να βρεθεί απέναντι απο τον τερματοφύλακα της Παραγουάης, Άλντο Μπομπαντίγια, που προσπάθησε να σώσει την εστία του, όμως το μόνο που κατάφερε ήταν ν' ανατρέψει τον επιθετικό του Ολυμπιακού και τον διαιτητή, Σέρχιο Πετζότα, να δείχνει το σημείο του πέναλτι και την κόκκινη κάρτα στον πορτιέρο της Παραγουάης.

Ο τεχνικός των Παραγουανών προτίμησε να ρισκάρει και άφησε στον αγωνιστικό χώρο τους δυο επιθετικούς της ομάδας του (Καρντόσο, Ρόκε Σάντα Κρουζ) και έβγαλε εκτός έναν μέσο (Σαντάνα) για να μπει στον αγωνιστικό χώρο ο αναπληρωματικός τερματοφύλακας, Χοέλ Ζάγιας.

Αφού πέρασαν 2-3 λεπτά με όλα αυτά, ο Πετζότα σφύριξε για να εκτελέσει ο Καστίγιο το πέναλτι που κέρδισε. Ο επιθετικός του Ολυμπιακού δεν αστόχησε και έδωσε αρκετά νωρίς το προβάδισμα στην ομάδα του. Μετά το αρχικό σοκ, οι Παραγουανοί προσπάθησαν να συνέλθουν και ν' απειλήσουν την εστία του Σάντσες, όμως οι δυο προσπάθειες του Καρντόσο (14' κεφαλιά, 15' σουτ) δεν βρήκαν στόχο και η ομάδα του Ούγκο Σάντσες συνέχισε να έχει το πάνω χέρι.

Μετά το πρώτο τέταρτο ο Καστίγιο και οι συμπαίκτες του άρχισαν ν' ανεβάζουν τον ρυθμό τους και να εκμεταλλεύονται τα κενά που υπήρχαν στην αμυντική γραμμή της Παραγουάης. Στο 20', από την κάθετη πάσα του Τοράδο ο Καστίγιο βγήκε τετ α τετ με τον Ζάγιας, αλλά σε μία επίδειξη αλτρουισμού, ''έσπασε'' την μπάλα στον Κάτσο, ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε σε κενή εστία να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα! Το γκολ ωστόσο δεν μέτρησε διότι ο επόπτης υπέδειξε (λανθασμένα) ότι ο επιθετικός των ''ερυθρολεύκων'' ήταν οφσάιντ.

Όμως, οκτώ λεπτά αργότερα, όλα έγιναν σωστά για το Μεξικό. Ο Γκουαρδάδο έκανε την βαθιά μπαλιά, ο Κάτσο έγινε κάτοχος της και τροφοδότησε τον Τοράδο που είχε όλη την άνεση να νικήσει τον Ζάγιας με δυνατό σουτ και να διπλασιάσει τα γκολ για την ομάδα του Ούγκο Σάντσες.

Κάπου εκεί, η Παραγουάη παραδόθηκε άνευ όρων, με αποτέλεσμα ο Καστίγιο και οι συμπαίκτες του να κάνουν οτι θέλουν στον αγωνιστικό χώρο. Με την εικόνα που είχε η αναμέτρηση, ήταν θέμα χρόνου το τρίτο γκολ για το Μεξικό, κάτι που έγινε πραγματικότητα στο 39'. Ο Κάτσο προωθήθηκε απο τα δεξιά και με ψηλοκρεμαστή ασίστ τροφοδότησε τον Καστίγιο που έκανε κοντρόλ και με αριστερό σουτ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0, φθάνοντας τα τέσσερα γκολ στην διοργάνωση.

Μάλιστα, λίγο πριν την λήξη του ημιχρόνου, ο Καστίγιο επιχείρησε να γίνει απο εκτελεστής δημιουργός, όταν βγήκε στην επίθεαη απο τ' αριστερά και γύρισε την μπάλα στην περιοχή για τον Κάτσο, όμως εκείνος... κατάφερε να στείλει την μπάλα άουτ και ενώ βρισκόταν μπροστά απο την εστία της Παραγουάης, με αποτέλεσμα το 3-0 να είναι το αποτέλεσμα του πρώτου ημιχρόνου.

Προφυλάχθηκε ο Καστίγιο
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε όπως τελείωσε το πρώτο. Στο 48' ο Καστίγιο βρήκε χώρο έξω απο την περιοχή και επιχείρησε σουτ, όμως ο Ζάγιας απομάκρυνε την μπάλα και στέρησε απο τον φορ των ''ερυθρολεύκων'' το χατ τρικ. Δυο λεπτά αργότερα, ήταν η σειρά του Γκουαρδάδο να απειλήσει απο μακρινή απόσταση, όμως ο Ζάγιας ήταν πάλι στην σωστή θέση και απομάκρυνε την μπάλα.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό, η Παραγουάη κατάφερε να κάνει αισθητή την παρουσία της στην αντίπαλη περιοχή, όταν ο Καρντόσο έκλεψε την μπάλα απο τ' αριστερά και γύρισε στο ύψος της μικρής περιοχής, όμως εκεί δεν βρέθηκε κανένας συμπαίκτης του για να την σπρώξει στα δίχτυα.

Ο Ούγκο Σάντσες έβλεπε οτι θα έπρεπε να έρθουν τα πάνω-κάτω για ν' απειληθεί το Μεξικό και έτσι αποφάσισε στο 53' να βγάλει απο τον αγωνιστικό χώρο τον Νέρι Καστίγιο για να τον προφυλάξει, αλλά και επειδή στα πρώτα λεπτά του αγώνα τραυματίστηκε και έκρινε σκόπιμο να μην τον επιβαρύνει περισσότερο.

Στην θέση του Νέρι μπήκε ο Μπαουτίστα, όμως η Παραγουάη ήταν αυτή που απείλησε για δεύτερη συνεχόμενη φορά, όταν στο 55' επικράτησε αναστάτωση στην περιοχή των Μεξικανών, ο Σάντα Κρουζ βρήκε τρόπο ν' απελευθερωθεί και να επιχειρήσει πλασέ, όμως η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι και κατέληξε άουτ.

Ήταν φανερό οτι οι συμπαίκτες του Καστίγιο είχαν ''σβήσει τις μηχανές'', με αποτέλεσμα οι Παραγουανοί να βρίσκουν χώρους και να βγαίνουν στην επίθεση. Στο 63', ο Μπαρέτο έκανε την ατομική προσπάθεια απο τ' αριστερά, μπήκε στην περιοχή και επιχείρησε σουτ, όμως η μπάλα πέρασε ξυστά απο αριστερό κάθετο δοκάρι του Σάντσες και κατέληξε άουτ.

Απο 3-0... 6-0!

Κάπου εκεί οι παίκτες του Σάντσες αποφάσισαν να δείξουν οτι είναι τα... αφεντικά της αναμέτρησης. Στο 68' ο Μπαουτίστα έβγαλε σε θέση βολής τον Γκουαρδάδο, όμως εκείνος δεν σημάδεψε σωστά και έστειλε την μπάλα άουτ. Τρία λεπτά αργότερα ο Γκουαρδάδο επιχείρησε νέο σουτ, όμως ο Ζάγιας μπλόκαρε την μπάλα, όπως έκανε και στο σουτ του Μπαουτίστα (75').

Η Παραγουάη είχε δυο διαδοχικές ευκαιρίες στο 77' και το 78' για να σημειώσει ένα γκολ, όμως τόσο ο Μπονέτ όσο και ο Κάσερες δεν μπόρεσαν να νικήσουν τον Σάντσες, με αποτέλεσμα στο επόμενο λεπτό το Μεξικό να φθάσει στην επίτευξη του τέταρτου τέρματος.

Ο Άρτσε βρέθηκε έξω απο την περιοχή και προς τα δεξιά χωρίς προσωπικό αντίπαλο, επιχείρησε δυνατό σουτ, η μπάλα πήρε περίεργο φάλτσο και κατέληξε στα δίχτυα του Ζάγιας που προσπάθησε να την σταματήσει με το ένα χέρι (!).

Τέσσερα λεπτά πριν την λήξη του αγώνα, το Μεξικό κέρδισε το δεύτερο πέναλτι στην αναμέτρηση, όταν ο Μορέλ ανέτρεψε τον Γκουαρδάδο. Ο Μπλάνκο δεν αστόχησε, έκανε το 5-0 και έτρεξε στον πάγκο για να το πανηγυρίσει με τον Νέρι Καστίγιο.

Το... κερασάκι για τους παίκτες του Ούγκο Σάντσες ήρθε στις καθυστερήσεις του αγώνα. Ο Γκουαρδάδο έκανε σέντρα απο τ' αριστερά, οι αμυντικοί της Παραγουάης δεν κατάφεραν ν' απομακρύνουν και ο Μπράβο με κεφαλιά απο το ύψος της μικρής περιοχής διαμόρφωσε το τελικό 6-0.

Συνθέσεις
Μεξικό (Ούγκο Σάντσες):
Οσβάλντο Σάντσες, Τζόνι Μαγκαγιόν, Φάουστο Πίντο, Ραφαέλ Μάρκες, Ισραέλ Κάστρο, Χεράρδο Τοράδο, Χάιμε Κορέα, Αντρές Γκουαρντάδο, Φερνάντο Αρτσε (80' Μπλάνκο), Χουάν Κάρλος Κάτσο (65' Μπράβο), Νέρι Καστίγιο (54' Μπαουτίστα).

Παραγουάη (Χεράρδο Μαρτίνο): Αλντο Μπομπαντίγια, Νταρίο Βερόν (46' Βέρα), Χούλιο Κάσερες, Πάουλο ντα Σίλβα, Κάρλος Μπονέτ, Εντγκαρ Μπαρέτο, Κρίστιαν Ριβέρος, Κλάουντιο Μορέλ, Τζόναταν Σαντάνα (4' Ζάγιας), Ρόκε Σάντα Κρουζ, Οσκαρ Καρντόσο (67' Καμπάνιας).

Διαιτητής: Σέρχιο Πετζότα (Αργεντινή)
Κίτρινες: Μαγκαγιόν (Μεξικό) – Μπαρέτο (Παραγουάη)
Κόκκινη: Μπομπαντίγια (Παραγουάη)
Γήπεδο: ''Μονουμεντάλ'', Ματουρίν

Δείτε τα 2 γκολ του Νέρι και συνολικά το 6-0:
















































TAGS COPA AMERICA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ