PREMIER LEAGUE

Σώθηκε η Γουέστ Χαμ

Σώθηκε η Γουέστ Χαμ
ΤΕΒΕΣ

Η Γουέστ Χαμ νίκησε 1-0 την Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ και παρέμεινε στην Premier League

Ο Κάρλος Τέβες στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου πέτυχε το 7ο και πιο πολύτιμο γκολ του στην Premier League, καθώς η Γουέστ Χαμ πανηγύρισε μια ιστορική νίκη η οποία σήμαινε ταυτόχρονα και την παραμονή της ομάδας στην μεγάλη κατηγορία.
Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ γιόρτασε μπροστά στους οπαδούς της την ανάδειξη της σε πρωταθλήτρια Αγγλίας για 16η φορά στην ιστορία της.

Στο πιο "καυτό" ματς της αγωνιστικής, η Γουϊγκαν βύθισε στη θλίψη τους οπαδούς της Σέφιλντ, καθώς πέρασε νικηφόρα με 2-1 από το "Μπράμαλ Λέιν" και έμεινε στην κατηγορία, χάρη στην καλύτερη διαφορά τερμάτων από τις "Λεπίδες" που ακολουθούν την Τσάρλτον και την Γουότφορντ στην Championship.

Οι παίκτες της Ρέντινγκ πάλεψαν για να κερδίσουν τη συμμετοχή τους στο κύπελλο UEFA της επόμενης περιόδου, όμως δεν τα καταφέραν. Παρότι βρέθηκε τρεις φορές πίσω στο σκορ εναντίον της Μπλάκμπερν, οι ποδοσφαιριστές της Ρέντινγκ κατάφεραν να ισοφαρίσουν 3-3, όμως η ισοπαλία δεν ήταν αρκετή, αφού χρειαζόταν τη νίκη για να εκμεταλλευθεί τη "γκέλα" της Μπόλτον.

Οι "Τρότερς" παραχώρησαν ισοπαλία 2-2 στην Αστον Βίλα, αλλά κατάφεραν να κρατήσουν την 7η θέση, που οδηγεί στο UEFA, μαζί με την Τότεναμ και την Εβερτον. Πολύ κακό παιχνίδι έγινε στο Πόρτσμουθ, όπου η τοπική ομάδα αναδείχθηκε ισόπαλη χωρίς τέρματα με την Αρσεναλ, αποτυγχάνοντας να εξασφαλίσει μια θέση στο Κύπελλο UEFA της επόμενης χρονιάς.

"Ίδρωσε" η Τσέλσι αλλά κατάφερε να αναδειχθεί ισόπαλη με την Έβερτον (1-1), διατηρώντας το αήττητο εντός έδρας για 63ο παχνίδι, ισοφαρίζοντας το αντίστοιχο ρεκόρ της Λίβερπουλ από τον Φεβρουάριο του 1978 μέχρι τον Ιανουάριο του 1981.

Στα άλλα, βαθμολογικά αδιάφορα, παιχνίδια της αγωνιστικής, η Μίντλεσμπρο επικράτησε εύκολα με 3-1 της Φούλαμ, ενώ η Νιούκαστλ απέσπασε ισοπαλία 1-1 στην έδρα της Γουότφορντ. Η αδιάφορη Λίβερπουλ παραχώρησε ισοπαλία 2-2 στην Τσάρλτον, που αποχαιρέτησε με το καλύτερο τρόπο τα σαλόνια της μεγάλης κατηγορίας.

Το παιχνίδι ήταν το τελευταίο του Ρόμπι Φάουλερ με τη φανέλα των "κόκκινων", με τον βετεράνο επιθετικό να γνωρίζει την αποθέωση από τους οπαδούς της ομάδας. Ο 32χρονος φορ συμφώνησε να λύσει τη συνεργασία του με την Λίβερπουλ και θ’ αναζητήσει άλλο σύλλογο για να συνεχίσει την καριέρα του.

Δείτε στιγμιότυπα απο τις αναμετρήσεις της 38ης αγωνιστικής

Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ-Γουέστ Χαμ 0-1



Σέφιλντ Γιουνάϊτεντ-Γουΐγκαν 1-2



Λίβερπουλ-Τσάρλτον 2-2



Μίντλεσμπρο-Φούλαμ 3-1



Τα αποτελέσματα της 38ης αγωνιστικής

Μπλάκμπερν-Ρέντινγκ 3-3 (21' ΜακΚάρθι, 56' Μπέντλεϊ, 67' Ντέρμπισαϊρ - 36' Σέολ, 58' Ντόϊλ, 77' Γκούναρσον)
Μπόλτον-Αστον Βίλα 2-2 (32' Σπιντ, 58' Ντέϊβις - 37' Γκάρντνερ, 81' Μουρ)
Τσέλσι-Εβερτον 1-1 (57' Ντρογκμπά - 50' Βόχαν)
Λίβερπουλ-Τσάρλτον 2-2 (62' Αλόνσο, 90' πεν. Κιούελ - 2' Χόλαντ, 71' Μπεντ)
Μάντσεστερ Γ.-Γουέστ Χαμ 0-1 (45' Τέβεζ)
Μίντλεσμπρο-Φούλαμ 3-1 (34', 47' Βίντουκα, 45' Γουΐτερ - 42' Ντέϊβις)
Πόρτσμουθ-Αρσεναλ 0-0

Σέφιλντ Γιουν.-Γουϊγκαν 1-2 (38' Στιντ - 14' Σάρνερ, 45' πεν. Ανσγουορθ)
Τότεναμ-Μάντσεστερ Σίτι 2-1 (10' Κιν, 32' Μπερμπάτοφ - 40' Μπενζά)
Γουότφορντ-Νιούκαστλ 1-1 (52' πεν. Κινγκ - 29' Ντάϊερ)








































TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ