ΙΣΠΑΝΙΑ

Σούπερ Μπάρτσα με σούπερ Μέσι!

Σούπερ Μπάρτσα με σούπερ Μέσι!

Με χατ-τρικ του φανταστικού Λιονέλ Μέσι, η Μπάρτσα έκανε επίδειξη δύναμης στο "Καμπ Νόου" απέναντι στη Σεβίλλη, την οποία νίκησε άνετα με 4-0, και κατέκτησε το ισπανικό Σούπερ Καπ για 9η φορά στην ιστορία της (video).

Η Σεβίλλη παρατάχθηκε στη Βαρκελώνη με σκοπό να υπερασπιστεί το 3-1 με το οποίο είχε επικρατήσει στο "Σάντσεθ Πιθχουάν" στο πρώτο ματς των δύο ομάδων, όμως η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα ήταν πολλές κλάσεις ανώτερη στη συγκεκριμένη αναμέτρηση και δεν επέτρεψε στους φιλοξενούμενους να αμφισβητήσουν την κυριαρχία της.

Το σκορ για τους "μπλαουγκράνα" άνοιξε μόλις στο 14' με τον Κονκό να στέλνει άθελά τη μπάλα στα δίχτυα του Πάλοπ ύστερα από μία ατομική ενέργεια του Πέδρο, ενώ στο 25' είχαν ήδη φτάσει στο επιθυμητό σκορ, με τον Μέσι να γίνεται αποδέκτης εξαιρετικής κάθετης μπαλιάς του Τσάβι για να κάνει το 2-0.

Η υπεροχή της Μπαρτσελόνα ως προς την κατοχή της μπάλας και τον έλεγχο του ρυθμού ήταν συντριπτική στη συνέχεια, με το 3-0 να έρχεται πριν συμπληρωθεί το πρώτο μέρος: ο Ντάνι Άλβες "όργωσε" όλη τη δεξιά πλευρά και την κατάλληλη στιγμή έβγαλε την παράλληλη μπαλιά-ξυράξι, με τον "πανταχού παρών" Μέσι να πετάγεται στην πορεία της και να γράφει το 3-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο, πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με τη φανέλα των Καταλανών σε επίσημο παιχνίδι ο Νταβίντ Βίγια, ενώ από πλευράς Σεβιγιάνων μπήκε στο ματς ο Λουίς Φαμπιάνο με σκοπό να ενισχύσει τη γραμμή κρούσης, ωστόσο ουδείς από τους δύο κατάφερε να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα.

Αυτό το έκανε στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης ο Μέσι, με τον Αργεντινό "μάγο" να πετυχαίνει το τρίτο του γκολ στο παιχνίδι και να χαρίζει στην ομάδα του τον πρώτο τίτλο της χρονιάς, ο οποίος συνιστά ταυτόχρονα το δεύτερο συνεχόμενο ισπανικό Σούπερ Καπ για τη Μπαρτσελόνα και 9ο συνολικά στην ιστορία της (πολυνίκης στο θεσμό).
|
Από την πλευρά της η Σεβίλλη έφυγε για τρίτο σερί ματς με το βαρύ 4-0 από την έδρα της Μπαρτσελόνα, με την ομάδα της Ανδαλουσίας να καλείται πλέον να "μαζέψει τα συντρίμμια της" και να αφοσιωθεί στη ρεβάνς με τη Μπράγκα για τα πλέι οφς του Τσάμπιονς Λιγκ (ήττα με 1-0 στην Πορτογαλία) όπου θα διεκδικήσει την είσοδό της στους χρυσοφόρους ομίλους της διοργάνωσης.



Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μπαρτσελόνα (Πεπ Γκουαρδιόλα):
Βαλντές, Άλβες, Πικέ, Τσάβι (88' Αντριάνο), Αμπιντάλ, Μέσι, Κεϊτά, Μάξουελ, Μπόγιαν (57' Ινιέστα), Μπούσκετς, Πέδρο (57' Βίγια)

Σεβίλλη (Αντόνιο Άλβαρεθ): Παλόπ, Ναβάρο, Ρομαρίκ (61' Τσιγκαρίνι), Νάβας, Ζοκορά, Εσκουντέ, Αλφάρο (62' Περότι), Καπέλ (62' Λουίς Φαμπιάνο), Νεγρέδο, Κονκό, Νταμπό

Γκολ: 14' Κονκό (αυτ.), 25', 44', 89' Μέσι

TAGS ΙΣΠΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ