ΕΘΝΙΚΗ ΙΤΑΛΙΑΣ

Σπαλέτι: "Δεν έχουμε Μπάτζο, Ντελ Πιέρο ή Τότι, αλλά με την Γαλλία ήμασταν κάτι παραπάνω από μία ομάδα"

Italy's head coach Luciano Spalletti applauds before a round of sixteen match between Switzerland and Italy at the Euro 2024 soccer tournament in Berlin, Germany, Saturday, June 29, 2024. (AP Photo/Ariel Schalit)
Italy's head coach Luciano Spalletti applauds before a round of sixteen match between Switzerland and Italy at the Euro 2024 soccer tournament in Berlin, Germany, Saturday, June 29, 2024. (AP Photo/Ariel Schalit) @2024 ARIEL SCHALIT/AP IMAGES

Ο Λουτσιάνο Σπαλέτι επαίνεσε τους παίκτες του για την εμφάνιση και τη νίκη τους απέναντι στην Γαλλία στην πρεμιέρα του Nations League, τονίζοντας πως η Ιταλία δεν διαθέτει πλέον έναν Ντελ Πιέρο ή Τότι αλλά έχει μαχητές που ξέρουν να θυσιάζονται.

Η εκκίνηση της Ιταλίας στο φετινό Nations League ήταν εκπληκτική, αφού αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ μόλις στα 13'' αγώνα απέναντι στην Γαλλία, κατάφερε να κάνει μία τεράστια ανατροπή και να φτάσει στη νίκη με 3-1 στο "Παρκ ντε Πρενς".

Πλέον, η σκουάντρα ατζούρα καλείται να αντιμετωπίσει το Ισραήλ για την 2η αγωνιστική, με τον Λουτσιάνο Σπαλέτι να δίνει συνέντευξη Τύπου ενόψει της αναμέτρησης και να εκθειάζει το ομαδικό πνεύμα που διακατέχει και αποτελεί οδηγό για τους ποδοσφαιριστές του.

"Είναι δύσκολο να χρησιμοποιήσουμε την Δευτέρα την ίδια ομάδα με αυτή που παρατάξαμε την Παρασκευή, δεν είναι εύκολο για έναν παίκτη να ξεπεράσει την κούραση μετά από δύο μόνο ημέρες.

Δεν είναι ασυνήθιστο να αλλάξουμε τρεις, τέσσερις, πέντε παίκτες", δήλωσε αρχικά ο έμπειρος προπονητής, για να προσθέσει με νόημα:

"Ακούω αντικρουόμενες συζητήσεις για εμάς ως εθνική ομάδα. Η σκέψη μου είναι πως ένα έθνος όπως η Ιταλία θα έχει πάντα 20 παίκτες για να σχηματίσουν μία δυνατή ομάδα.

Αυτό είναι ένα διαχρονικό συμπέρασμα, ανεξάρτητα από την εποχή που βρισκόμαστε. Θα πρέπει να είσαι καλός στο να κατανοείς τις στιγμές.

Για παράδειγμα, αυτή τη στιγμή δεν έχουμε έναν παίκτη τόσο προικισμένο τεχνικά όπως είχαμε στο παρελθόν τον Μπάτζο, τον Ντελ Πιέρο ή τον Τότι.

Ωστόσο έχουμε πολλούς παίκτες που ξέρουν τι να κάνουν σε πολλές διαφορετικές καταστάσεις, ξέρουμε πώς να προσαρμοζόμαστε.

Είναι το ποδόσφαιρο του συναισθήματος και της θυσίας. Αυτά τα πράγματα κάνουν τη διαφορά, γινόμαστεσ καλύτεροι ξέροντας πώς να κάνουμε πράγματα συλλογικά, αναλαμβάνοντας ομαδικές ευθύνες.

Απέναντι στην Γαλλία, ήμασταν κάτι παραπάνω από μία ομάδα, ήμασταν αδέρφια που έγιναν ομάδα και αυτό είναι το κλειδί για να αντιμετωπίζεις αρκετές δυσκολίες".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΙΤΑΛΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΙΤΑΛΙΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ NATIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ