ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Σπόντες και υπονoούμενα στο Δ.Σ. της ΠΑΕ ΠΑΟ

Σπόντες και υπονoούμενα στο Δ.Σ. της ΠΑΕ ΠΑΟ
πατερας

Σπόντες περί Ντομινίκ και Σισέ από Πατέρα προς Παύλο στο ΔΣ. Γιαννακόπουλος: "Θα κριθούμε όλοι"

Οι εντάσεις δεν έλειψαν στο ΔΣ με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του Παύλου Γιαννακόπουλου στον αγώνα με την Γαλατασαράι και την απάντηση του Νίκου Πατέρα, περί εσωστρέφειας. Οι τόνοι ανέβηκαν όταν ο Παύλος Γιαννακόπουλος ζήτησε να μάθει το κόστος των μεταγραφών του Παναθηναϊκού.
Παύλος: " Πόσο μας κόστισε πέρυσι ο Μελίσσης; Γιατί αποκτήθηκε με τόσα λεφτά και τώρα δεν βρίσκεται στην ομάδα; Πόσα χρήματα δώσαμε για τον Κλέιτον που τώρα δεν υπολογίζεται από την ομάδα; Πόσα είναι τα λεφτά που θα πάρει η Μαρσέιγ και ο Σισέ για την μεταγραφή αυτή;", ήταν ορισμένα από τα ερωτήματα που έθεσε ο Παύλος Γιαννακόπουλος.

Πατέρας: " Του Σισέ το κόστος, όλα μαζί με το συμβόλαιό του, είναι 17 εκατ. ευρώ. Όλοι οι παίκτες που ανέφερες εξακολουθούν να βρίσκονται στο δυναμικό της ομάδας, είναι περιουσιακά στοιχεία και υπάρχει περίπτωση ακόμα και να παραχωρηθούν. Αλλά εσύ Παύλο δεν έχεις ξοδέψει παραπάνω χρήματα απ' ό,τι ίσως έπρεπε σε μεταγραφές στο μπάσκετ;"

Παύλος: " Εγώ αν έχω χάσει; Μόνο τον Ντομινίκ τον πλήρωσα 8 εκατ. ευρώ για ένα χρόνο!".

Πατέρας: " Βλέπεις, Παύλο και είσαι ένας παράγοντας με μεγάλη πείρα. Όπως στο μπάσκετ, δεν βγαίνουν πάντα όλες οι μεταγραφές, έτσι συμβαίνει και στο ποδόσφαιρο".

Με τις δηλώσεις του Παύλου Γιαννακόπουλου μετά το ματς με την Γαλατά δυσφόρησε και ο μέτοχος της ΠΑΕ Γιώργος Νίκας, λέγοντας προς τη πλευρά του Παύλου Γιαννακόπουλου: " Κύριε πρόεδρε, με όλο τον σεβασμό, με στεναχώρησε η στάση σας μετά το ματς με την Γαλατά και θεωρώ ότι δεν βοηθάει την προσπάθεια της ομάδας".

Παύλος: " Γιατί το λες αυτό; Με πήρε κόσμος στο τηλέφωνο και μου είπε "μπράβο" και διευκρίνισα ότι αναφέρομαι σε παίκτες".

Νίκας: " Κύριε πρόεδρε, όποτε το θελήσετε μπορείτε να πάτε στην Παιανία να πείτε κατ΄ιδίαν στους παίκτες ότι θέλετε. Δεν νομίζω ότι είναι σωστό μπροστά στις κάμερες να λέγονται τέτοια πράγματα. Δεν βοηθάει".

Παύλος: " Εγώ λέω ό,τι πιστεύω και το έχω αποκτήσει αυτό το δικαίωμα μέσα από την πορεία μου και τη διαδρομή στον σύλλογο".

Έλλειμμα 7-15 εκ. Ευρώ

Όσον αφορά το προϋπολογισμό για την περίοδο 2009-2010 εγκρίθηκε στο χθεσινό ΔΣ, που διήρκεσε περίπου μιάμιση ώρα. Στη συζήτηση δεν πάρθηκε καμία απόφαση για την μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας τον ερχόμενο Γενάρη.

Τα χρήματα της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου από την ημέρα της πολυμετοχικότητας έχουν στερέψει. Τα χρήματα από την περσινή αύξηση του κεφαλαίου σε συνδυασμό με τα έσοδα-έξοδα δείχνουν ότι το ταμείο είναι μείον. Βάση της χθεσινής ενημέρωσης η "τρύπα" που θα δημιουργηθεί θα αρχίζει από τα 6-7 εκατ. ευρώ και μπορεί να φθάσει τα 15 εκατ. ευρώ.

Στον Παναθηναϊκό προτίμησαν να τα δώσουν όλα την φετινή σεζόν με μοναδικό σκοπό η ομάδα να κατακτήσει το πρωτάθλημα και να μπει απευθείας στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ένα σημαντικό μέρος της "τρύπας" θα καλυφθεί από τα εναπομείναντα χρήματα της περσινής αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου. Τα έξοδα θα ανεβαίνουν συνεχώς όταν θα προστεθούν και οφειλές που είναι να καλυφθούν τη νέα σεζόν.

Ο πρόεδρος Νίκος Πατέρας ήταν καθυσηχαστικός όσον αφορά την προσπάθεια να καλυφθεί το έλλειμμα: "Oλοκληρώθηκε το ΔΣ για τον προϋπολογισμό. Όλοι ψήφισαν θετικά και προχωράμε χωρίς να υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Εδώ είμαστε αν χρειαστεί να βρούμε χρήματα".

Στο αρχή του 2010 θα έχουν ξεκαθαρίσει τα οικονομικά δεδομένα και τα συμπεράσματα θα είναι πιο συγκεκριμένα. Ερωτηματικό αποτελεί η στάση που θα κρατήσει ο Γιάννης Βαρδινογιάννης αλλά και ο Ανδρέας Βγενόπουλος που θεωρεί ότι η οικονομική κρίση θα προκύψει τον ερχόμενο Μάρτιο.

Γιαννακόπουλος: "Θα κριθούμε στο τέλος"

Ο Παύλος Γιαννακόπουλος προσπάθησε να κατευνάσει τα πνεύματα μετά το ΔΣ της Τρίτης και την ένταση που δημιουργήθηκε όσον αφορά τα μεταγραφικά της ομάδας.

Με δηλώσεις του στο "Novasport FM" έδειξε εμπιστοσύνη στην διοίκηση του Παναθηναϊκού και στον χειρισμό της κάλυψης του μετοχικού κεφαλαίου της ομάδας, δεν θέλησε να σχολιάσει την παρουσία του Τεν Κάτε στον πάγκο των "πρασίνων" και σε ερώτηση για τον μπασκετικό Παναθηναϊκό, τόνισε ότι και φέτος οι στόχοι παραμένουν οι ίδιοι με τις προηγούμενες σεζόν, έχοντας τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς στον πάγκο.

Για το χθεσινό Δ.Σ. της "πράσινης" ΠΑΕ: " Ήταν μια ήρεμη συνεδρίαση και όλα κύλησαν ομαλά. Σε ό,τι αφορά στο άνοιγμα που υπάρχει και το πώς θα καλυφθεί στο τέλος της σεζόν, είναι θέμα της διοίκησης και νομίζω ότι δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα. Οι άνθρωποι που διοικούν και ασχολούνται ενεργά, έχουν όλες τις δυνατότητες να βρουν λύση στο συγκεκριμένο πρόβλημα. Δεν υπήρξε καμία αντίρρηση για τον προϋπολογισμό και στο τέλος του χρόνου θα δούμε αν πετύχαμε ή αποτύχαμε".

Για την αγωνιστική εικόνα της ομάδας και την γνώμη του για τον Χενκ Τεν Κάτε: " Χαρά δική μου είναι να βλέπω την ομάδα να πρωταγωνιστεί και θα στενοχωρηθώ αν αυτό δεν επιτευχθεί. Θέλω να πιστεύω ότι οι άνθρωποι που διοικούν την ομάδα θα καταλάβουν στο τέλος αν έχουν επιτύχει ή αν έχουν αποτύχει. Σε ό,τι αφορά τον προπονητή, δεν είναι δική μου αρμοδιότητα να τον κρίνω. Αυτοί που «τρέχουν» τα θέματα της ομάδας, πρέπει να κρίνουν. Να κοιτάξουν στον καθρέφτη και να πούνε ‘πετύχαμε ή αποτύχαμε’. Εγώ θα κρίνω τον Παναθηναϊκό στο τέλος της σεζόν. Είναι πολύ νωρίς και θα ήταν άδικο να κρίνουμε ανθρώπους που ξεκίνησαν τώρα".

Για την ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού και τους φετινούς στόχους: "Ο Παναθηναϊκός είναι υποχρεωμένος να πρωταγωνιστεί και αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε και φέτος με τη συνδρομή του μεγάλου προπονητή που έχουμε, του κ. Ζέλικο Ομπράντοβιτς".












































TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ