COPA AMERICA

"Στα χέρια" Νεϊμάρ και Φαρίας

Brazil's Thiago Silva (L), Neymar (C) and Paulo Henrique Ganso leave the field after their Copa America soccer match against Venezuela in La Plata July 3, 2011.         REUTERS/Paulo Whitaker (ARGENTINA - Tags: SPORT SOCCER)
Brazil's Thiago Silva (L), Neymar (C) and Paulo Henrique Ganso leave the field after their Copa America soccer match against Venezuela in La Plata July 3, 2011. REUTERS/Paulo Whitaker (ARGENTINA - Tags: SPORT SOCCER) REUTERS

Στο ημίχρονο του αγώνα Βραζιλία - Βενεζουέλα (0-0), η φυσούνα του "Ciudad da La Plata" πήρε φωτιά, αφού ο Νεϊμάρ αντάλλαξε μερικές "ψιλές" με τον προπονητή της Βενεζουέλας, Σέσαρ Φαρίας.

Όλα ξεκίνησαν μέσα από τον αγωνιστικό χώρο και συγκεκριμένα σε μία φάση, όπου ο επιθετικός της Σάντος δεν πέταξε την μπάλα εκτός αγωνιστικού χώρου, ενώ βρισκόταν πεσμένος στο έδαφος ο μέσος της Βενεζουέλας, Μίκου.

Αυτό τουλάχιστον νόμιζε ο Φαρίας, ο οποίος όμως έκανε λάθος, αφού ο παίκτης που δεν έβγαλε την μπάλα εκτός αγωνιστικού χώρου ήταν ο Γκάνσο, καθώς δεν είχε δει τον πεσμένο αντίπαλό του.

Ωστόσο, ο τεχνικός των Βενεζουελάνων άρχισε να βρίζει τον Νεϊμάρ, ενώ με τη λήξη του ημιχρόνου, κι ενώ ο Βραζιλιάνος κατευθυνόταν προς τα αποδυτήρια, δέχθηκε ξαφνικά επίθεση από πίσω από τον Φαρίας.

Ευτυχώς, τα πνεύματα ηρέμησαν γρήγορα, αφού παίκτες και των δύο ομάδων πρόλαβαν να τους χωρίσουν, αν και ο Φαρίας πρόλαβε να "φάει" μερικές σφαλιάρες, αλλά όχι από τον Νεϊμάρ.

" Δεν ήταν ο Νεϊμάρ που με χτύπησε. Δεν μπορούσα να δω ποιος μου επιτέθηκε μέσα στο συνωστισμό. Θα ήταν άδικο να νικήσει η Βραζιλία με τέτοιο γκολ. Γι' αυτό και φώναξα στον Νεϊμάρ, επειδή το ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο το αγωνιστικό κομμάτι, υπάρχουν και άλλες αξίες στο παιχνίδι. Απαίτησα σεβασμό. Το σωστό θα ήταν να βγάλει έξω την μπάλα, για να δοθούν οι πρώτες βοήθειες στον παίκτη μας", τόνισε ο Φαρίας.

Από την πλευρά του, ο Νεϊμάρ δήλωσε πως ο Φαρίας του είπε κάτι, το οποίο όμως δεν κατάλαβε, αφού δεν μιλάει ισπανικά: " Ήταν πίσω μου και άρχισε να με βρίζει, αλλά δεν καταλάβαινα τίποτα. Τότε ο Μάνο (Μενέζες), που καταλάβαινε, ήρθε να με υπερασπιστεί".

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Βραζιλίας, Μάνο Μενέζες, είπε για το συμβάν: " Δεν έχει κανένα δικαίωμα να τον προσβάλλει. Στο τέλος του ημιχρόνου ο Νεϊμάρ δεχόταν διαρκώς ύβρεις από τον αντίπαλο προπονητή, κάτι που δεν το επέτρεψα κι έσπευσα να τον υπερασπιστώ".

TAGS COPA AMERICA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ