ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Στα ερυθρόλευκα ο Λεντέσμα

Στα ερυθρόλευκα ο Λεντέσμα
Λεντέσμα

Η πειραϊκή ΠΑΕ ανακοίνωσε την απόκτηση του Κριστιάν Ραούλ Λεντέσμα, που υπέγραψε συμβόλαιο τριών ετών

Η ανακοίνωση του πειραϊκού συλλόγου: " Η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. ανακοινώνει την απόκτηση του Αργεντινού μέσου Κριστιάν Ραούλ Λεντέσμα. Ο ποδοσφαιριστής υπέγραψε τριετές συμβόλαιο συνεργασίας".

Ο κορυφαίος αμυντικός μέσος του περσινού πρωταθλήματος Αργεντινής, αποτελεί το ένατο (χρονικά) απόκτημα του Ολυμπιακού στην τρέχουσα μετεγγραφική περίοδο (μετά τους Παπαδόπουλο, Νούνιες, Γκαλέτι, Άντζα, Κοβάτσεβιτς, Ραούλ Μπράβο, Μήτρογλου, Λάτσκο) και αναμένεται να βοηθήσει σημαντικά τους πρωταθλητές Ελλάδας, σε μία θέση όπου ο προπονητής της πειραϊκής ομάδας είχε ζητήσει ενίσχυση.

Τελικά, ο πρώην, πλέον, άσος της Σαν Λορέντσο δεν θα ενσωματωθεί άμεσα στην αποστολή του Ολυμπιακού. Το Σάββατο (28/7), ο "λύκος" επρόκειτο να ταξιδέψει στο Σέεφελντ της Αυστρίας μαζί με τον Πέτρο Κόκκαλη, όμως την πρώτη γνωριμία του με τον Τάκη Λεμονή, τον Ίλια Ίβιτς, αλλά και τους νέους συμπαίκτες του, θα την έχει με την επιστροφή της ερυθρόλευκης αποστολής στα πάτρια εδάφη (οι πρωταθλητές επιστρέφουν στη βάση τους στις 31 Ιουλίου). Ο 28χρονος Αργεντινός χαφ θα προπονείται μόνος του στο Αθλητικό Κέντρο του Ρέντη...

Μώραλης: "Κανένα ανοικτό θέμα"
Ο Νέρι Αλμπέρτο Καστίγιο έχει συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό έως το καλοκαίρι του 2010. Αυτό είναι το δεδομένο και δεν αλλάζει... Οι δύο πλευρές δεν κατέληξαν σε συμφωνία για την αναπροσαρμογή στις οικονομικές απολαβές του παίκτη, αν και ο πειραϊκός σύλλογος απέδειξε πως θέλει να κρατήσει τον Μεξικανό επιθετικό στις τάξεις του με τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις.

Οι πρωταθλητές Ελλάδας πρότειναν διπλασιασμό των ετήσιων αποδοχών του διεθνούς άσου, δηλαδή αύξηση 100%! Το ένα εκατομμύριο ευρώ ("καθαρές" απολαβές), όμως, φάνηκε... λίγο στον 23χρονο επιθετικό, που δεν συμφώνησε. Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Γιάννης Μώραλης, στον "SuperΣΠΟΡ FM 94,6":

" Ο Ολυμπιακός μέσω του τεχνικού διευθυντή, κ. Ίλια Ίβιτς και του διευθύνοντος συμβούλου, κ. Πέτρου Κόκκαλη, έχει ήδη εκφράσει την επιθυμία του να κρατήσει στην ομάδα τον Νέρι Καστίγιο και υλοποιήσαμε αυτή την επιθυμία μας. Βρισκόμαστε στην διαδικασία δημιουργίας του ρόστερ για τη νέα περίοδο και το χτίζουμε με βάση τον Καστίγιο. Από μέρους μας, η πρόταση που καταθέσαμε κρίνεται ικανοποιητική. Ο παίκτης έχει συμβόλαιο για ακόμα τρία χρόνια, άρα δεν υπάρχει κανένα ανοικτό θέμα. Από τις δηλώσεις που έκανε μετά την συνάντηση που είχαμε, φάνηκε ότι δεν ήταν ικανοποιημένος. Νομίζω ότι κάθε φίλαθλος καταλαβαίνει ότι όταν μία ΠΑΕ διπλασιάζει τις αποδοχές ενός παίκτη, που έχει τρία χρόνια συμβόλαιο, δείχνει ότι τον θέλει".

Ο κ. Μώραλης αναφέρθηκε και στο αν έχουν φτάσει στον Ολυμπιακό, δύο ισόποσες μεγάλες προτάσεις για τον Καστίγιο... " Δε νομίζω ότι υπάρχουν δύο ισόποσες προσφορές, αλλά αυτό δεν έχει καμία σημασία. Ο Ολυμπιακός γνωρίζει κάποιες προτάσεις, αλλά έχει κρίνει ότι δεν είναι συμφέρουσες. Με 7-8 εκατομμύρια ευρώ ο παίκτης δεν παραχωρείται. Δεν ξέρω όμως τι θα γίνει αν φτάσει πρόταση 15 εκατομμυρίων ευρώ. Αν μία προσφορά μας ικανοποιεί και ο παίκτης μας πει ότι θέλει να φύγει, θα δούμε τι θα κάνουμε. Ωστόσο, από τη στιγμή που ο παίκτης λέει ότι θέλει να μείνει και ο Ολυμπιακός του δείχνει ότι θέλει να τον κρατήσει με την αναπροσαρμογή που του προσφέρει, το θέμα θα έπρεπε να έχει λήξει. Η ομάδα μας είναι η μοναδική στο ελληνικό πρωτάθλημα που αρνείται προσφορές ύψους 10-12 εκατομμυρίων ευρώ, γεγονός που αποδεικνύει την αρχική μας θέση να διατηρήσουμε τον Νέρι Καστίγιο στο ρόστερ μας".

Ένας ακόμα παίκτης...

Όσο για τις υπόλοιπες μετεγγραφικές κινήσεις του Ολυμπιακού; " Σίγουρα θα παίξει ρόλο και η απόδοση της ομάδας στα φιλικά. Όπως έχουν τα πράγματα, θα προστεθεί ακόμα ένας παίκτης με δεδομένη, βέβαια, την παραμονή του Νέρι στην ομάδα. Άλλωστε, ο Καστίγιο είναι βασικός στον σχεδιασμό μας για την επόμενη περίοδο. Η επόμενη κίνηση μας θα είναι ένας μέσος που θα αγωνίζεται στην αριστερή πλευρά".

*Οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού γυμνάστηκαν το πρωΐ της Πέμπτης (27/7, 09:45) σε γκρουπ, με το πρόγραμμα να περιλαμβάνει ασκήσεις φυσικής κατάστασης. Ατομικό πρόγραμμα σε έντονο ρυθμό ακολούθησε ο Κοβάτσεβιτς, του οποίου ο τραυματισμός έχει παρουσιάσει σημαντική βελτίωση, ενώ ο Στολτίδης ακολούθησε πρόγραμμα προπόνησης στο γυμναστήριο. Ατομική προπόνηση στο γήπεδο έκανε ο Ζεβλάκοβ.

To απόγευμα, οι ερυθρόλευκοι γυμνάστηκαν στις 19:15. Ο Κοβάτσεβιτς ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα σε ιδιαίτερα έντονο ρυθμό, ενώ ο Στολτίδης έκανε ατομική προπόνηση στο γήπεδο, όπως και ο Ζεβλάκοβ. Το Σάββατο (28/7), οι Πειραιώτες θα προπονηθούν δύο φορές (09:45 το πρωΐ και 19:15 το απόγευμα).


















TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ