EUROPA LEAGUE

Στα ημιτελικά Λίβερπουλ και Φούλαμ

Στα ημιτελικά Λίβερπουλ και Φούλαμ
τζέραρντ

Λίβερπουλ και Φούλαμ προκρίθηκαν στους "4". Εκεί θα βρουν Ατλέτικο & Αμβούργο, αντίστοιχα (videos)

Οι "ροχιμπλάνκος" έμειναν στο 0-0 με την Βαλένθια στο "Βιθέντε Καλντερόν" και πέρασαν χάρη στο 2-2 που είχαν πάρει στο "Μεστάγια".
Οι Άγγλοι έκαναν πραγματική αντεπίθεση μετά την αποτυχία στο Champions League, καθώς θα έχουν δύο ομάδες στα ημιτελικά του Europa League με την Φούλαμ να αποκλείει την Βόλφσμπουργκ κερδίζοντάς την και στην Γερμανία με 1-0.

Οι Λονδρέζοι θα βρουν μπροστά τους το Αμβούργο που πήρε επίσης δεύτερη νίκη με την Σταντάρ, αυτήν την φορά με 3-1 στην Λιέγη.

Ατλέτικο vs Λίβερπουλ

Οι "κόκκινοι" του Λίβερπουλ άνοιξαν το σκορ στο 27' με την κοντινή κεφαλιά του Ντιρκ Κάιτ έπειτα από την εκτέλεση κόρνερ του Στίβεν Τζέραρντ.

Πάντως ο Ολλανδός έκανε φάουλ στον τερματοφύλακα της Μπενφίκα, Ζούλιο Σέζαρ, ο βοηθός το υπέδειξε, αλλά ο πρώτος διαιτητής αποφάσισε λανθασμένα να δείξει σέντρα.

Η ομάδα του Ράφα Μπενίτεθ διπλασίασε τα τέρματά της στο 34' με τον Λούκας να πλασάρει αφού πέρασε και τον Ζούλιο Σέζαρ, έπειτα από την εξαιρετική του Στίβεν Τζεραρντ και πάλι.

Στο τρίτο γκολ την ασίστ την έκανε ο Ντιρκ Κάιτ για σκοράρει ο Φερνάντο Τόρες με πλασέ, ολοκληρώνοντας άψογα με πλασέ μια πολύ καλή αντεπίθεση για το 3-0.

Η Μπενφίκα ξαναμπήκε στην διεκδίκηση της πρόκρισης με αξιώσεις μειώνοντας στο 70' με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του "σπεσιαλίστα", Όσκαρ Καρντόσο, να περνά την μπάλα χαμηλά μέσα από το τείχος.

Στο 77' ο Παραγουανός στράικερ απείλησε και πάλι με εκτέλεση φάουλ, ο Ρέινα έμεινε "άγαλμα" και η μπάλα χτύπησε στο κεφάλι του Τόρες για να περάσει δίπλα από το δοκάρι.

Τα πάντα τελείωσαν στο 83', όταν ο Τόρες με πλασέ σκόραρε για δεύτερη φορά και διαμόρφωσε το τελικό 4-1 στο "Άνφιλντ".

Όσον αφορά στον ισπανικό εμφύλιο, κακώς ακυρώθηκε γκολ στο πρώτο ημίχρονο του Φορλάν για την Ατλέτικο Μαδρίτης, ενώ κακώς επίσης δεν δώθηκε πέναλτι στην Βαλένθια στο 85', παρά την... σκισμένη φανέλα του Ζίγκιτς.

Αμβούργο vs Φούλαμ

Με γκολ του Μπόμπι Ζαμόρα μόλις στο 1o λεπτό (στα 20 δευτερόλεπτα για την ακρίβεια) η Φούλαμ επικράτησε με 1-0 στο "Βόλφκσβαγκεν Αρίνα", ενώ το Αμβούργο νίκησε με 3-1 στην Λιέγη, χάρη σε δύο γκολ του Μλάντεν Πέτριτς και ένα του Γκερέρο στις καθυστερήσεις.

Το δεύτερο τέρμα του Πέτριτς ήταν με εντυπωσιακό ανάποδο "ψαλίδι", ενώ ανέβηκε με 23 γκολ στην 6η θέση των σκόρερς όλων των εποχών στην διοργάνωση (uefa cup).

Οι συνθέσεις

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Ρέινα, Γκλεν Τζόνσον, Κυργιάκος, Κάραγκερ, Άγκερ, Μαστσεράνο, Λούκας, Τζέραρντ (88' Ακουϊλάνι), Μπεναγιούν (91' Ελ Ζαρ), Κάιτ, Τόρες (86' Νγκογκ).
ΜΠΕΝΦΙΚΑ: Ζούλιο Σέζαρ (80' Μορέιρα), Ρούμπεν Αμορίμ, Λουϊζάο, Σίντνεϊ, Νταβίντ Λουΐζ, Χάβι Γκαρθία, Κάρλος Μάρτινς (67' Άλαν Κάρντετς), Ραμίρες, Ντι Μαρία, Αϊμάρ (86' Φάμπιο Κοεντράο), Όσκαρ Καρντόσο.

ΑΤΛΕΤΙΚΟ: Ντε Χέα, Ουϊφαλούσι, Άλβαρο Ντόμιγκεθ, Χουανίτο, Αντόνιο Λόπεθ, Πάουλο Ασουνσάο, Ρέγες (46' Χουράδο), Σιμάο, Ραούλ Γκαρθία, Αγκουέρο (95' Σάλβιο), Φορλάν (84' Καμάτσο).
ΒΑΛΕΝΘΙΑ: Θέσαρ, Αλέξις (80' Νταβίντ Ναβάρο), Μαντούρο, Μανουέλ Φερνάντες, Χόρντι Άλμπα, Μπαράχα, Σίλβα, Πάμπλο Ερνάντεθ, Χοακίν (70' Χοακίν), Μάτα (70' Βιθέντε Ροντρίγκεθ), Βίγια.

ΒΟΛΦΣΜΠΟΥΡΓΚ: Μπενάλιο, Πέκαρικ (35' Ντεγιαγκάι), Σίμουνεκ (76' Ρέβερ), Μπαρτζάλι, Σέφερ, Ζοσουέ, Ρίτερ, Γκέντνερ (62' Μάρτινς), Μισίμοβιτς, Γκραφίτε, Ντζέκο.
ΦΟΥΛΑΜ: Σβάρτσερ, Κέλι, Χιούτζις, Χάνγκελαντ, Κοντσέσκι, Μέρφι, Ετούχου, Νταφ, Ντέιβις (86' Μπιορν Χέλγκε Ρίισε), Γκέρα (82' Νέβλαντ), Ζαμόρα.

ΣΤΑΝΤΑΡ: Σινάν Μπολάτ, Καμοτσάτο, Βίκτορ Ράμος, Σαρ, Ποκονιόλι, Νικαΐς (89' Μανγκαλά), Βιτσέλ, Μεχντί Καρσελά-Γκονσάλες (86' Βιλφρέντ Νταλμά), Ντε Καμάργκο, Μίλαν Γιοβάνοβιτς, Μποκανί.
ΑΜΒΟΥΡΓΟ: Ροστ, Ντεμέλ, Ζερόμ Μπόατενγκ, Ματάισεν, Αογκό, Γιάρολιμ, Ζε Ρομπέρτο, Τέσκε, Πιτρόιπα (76' Τροχόβσκι), Πέτριτς (66' Γκερέρο), Φαν Νίστελροοϊ (89' Μάρκους Μπεργκ).

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των επαναληπτικών προημιτελικών:

Πέμπτη
Λίβερπουλ - Μπενφίκα 4-1 (27' Κάιτ, 34' Λούκας, 59' και 83' Τόρες / 70' Όσκαρ Καρντόσο) [1-2]
Βόλφσμπουργκ - Φούλαμ 0-1 (1΄Ζαμόρα) [1-2]
Σταντάρ Λιέγης - Αμβούργο 1-3 (32' Ντε Καμάργκο / 20' και 35' Πέτριτς, 94' Γκερέρο) [1-2]
Ατλέτικο - Βαλένθια 0-0 [2-2]

*Σε αγκύλη το σκορ του πρώτου αγώνα

Τα ζευγάρια της ημιτελικής φάσης:

Αμβούργο - Φούλαμ
Ατλέτικο - Λιβερπουλ

*Τα πρώτα ματς στις 22/04 και οι ρεβάνς στις 29/04

Λίβερπουλ - Μπενφίκα 4-1



Aτλέτικο - Βαλένθια 0-0



Σταντάρ - Αμβούργο 1-3



Βόλφσμπουργκ - Φούλαμ 0-1











































































TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ