ΑΕΚ

Στα "κιτρινόμαυρα" ο Μανού

Στα "κιτρινόμαυρα" ο Μανού
manuuugiamesa

Η ΑΕΚ απέκτησε τον Μανού από την Μπενφίκα με τη μορφή δανεισμού για ένα χρόνο και με οψιόν αγοράς 1,5 εκατ. ευρώ.

Η ΑΕΚ έψαχνε για τρίτο τερματοφύλακα που δεν είχε, αλλά τελικά πήρε (μέχρι στιγμής) δεξί χαφ που και πάλι δεν είχε. Η δημοσίευση της είδησης έγινε αρχικά από την Πορτογαλία και την "O Jogo" που έκανε λόγο για συμφωνία της ΑΕΚ με τον 25χρονο παίκτη και πως απομένει μόνο η συγκατάθεση της Μπενφίκα.
Το πρόβλημα αυτό φαίνεται ξεπεράστηκε και η ΑΕΚ κατάφερε να αποκτήσει τον ταχύτατο αριστερό χαφ των "αετών" της Λισσαβόνα για ένα χρόνο με τη μορφή δανεισμού και το ερχόμενο καλοκαίρι αν ο παίκτης έχει πείσει τότε η Ένωση καλείται να καταβάλει το ποσό του 1,5 εκατομμυρίου ευρώ για να τον κάνει δικό της.

Φοντάο: "Έχουμε συμφωνήσει..."


Την είδηση επιβεβαίωσε και ο ίδιος ο μάνατζερ του παίκτη, Ντίνις Φοντάο, ο οποίος τόνισε πως δεν χαλάει η μεταγραφή, ενώ αποκάλυψε στην εφημερίδα SportDay πως η ΑΕΚ είχε επαφή με την πλευρά του παίκτη αρκετές μέρες.

"Έχουμε συμφωνήσει με την ΑΕΚ. Απομένουν κάποιες τυπικές λεπτομέρειες, αλλά υπάρχει συμφωνία. Δεν θέλω να πω περισσότερα. Τις τελευταίες ημέρες ήμασταν σε συνεχή επαφή με την ΑΕΚ και όλα εξελίχθηκαν ιδανικά. Δεν νομίζω ότι μπορεί να χαλάσει η μεταγραφή. Ο Μανού θα έρθει στην Αθήνα και θα τελειώσει το θέμα. Ευτυχώς, όλα πήγαν καλά. Ήταν κάτι που ήθελε και ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής, γι' αυτό και είναι πολύ ικανοποιημένος από τις εξελίξεις. Η αλήθεια είναι ότι και η ΑΕΚ τον ήθελε, όπως φάνηκε τις τελευταίες μέρες", δήλωσε ο μάνατζερ του παίκτη που χθες γιόρτασε τα 25α γενέθλια του.



Θυμίζει... "Πίτμπουλ"


Το νέο μεταγραφικό απόκτημα των "κιτρινόμαυρων", ο Εμάνουελ Ζέσους Μπονφίμ Εβαρίστο ή αλλιώς Μανού, γεννήθηκε στις 28 Αυγούστου του 1982 και ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα από την Αλβέρκα, πέρασε από την Μοντένα, προτού φορέσει τα κόκκινα των "αετών" το καλοκαίρι του 2004. Πρόπερσι πήγε ως δανεικός στην Αμαδόρα, με 31 συμμετοχές και 7 γκολ, ενώ τη χρονιά που μας πέρασε είχε 12 συμμετοχές με την Μπενφίκα, χωρίς γκολ. Είναι διεθνής με τις Ελπίδες της Πορτογαλίας, με 21 συμμετοχές και 5 τέρματα.

Ο Μανού στην εξωτερική του εμφάνιση θυμίζει πολύ το "Πίτμπουλ" του Άγιαξ, Έντγκαρ Ντάβιντς, που βέβαια δεν αγωνίζονται στην ίδια θέση αλλά μακάρι να του μοιάσει και στα ποδοσφαιρικά του στοιχεία.

Από αρχές καλοκαιριού το φλερτ...


Μετά το φιλικό της ΑΕΚ με την Μπενφίκα στην Αμερική οι δύο διοικήσει συζήτησαν για την απόκτηση των δικαιωμάτων του Μαντούκα αλλά στο τραπέζι έπεσε ακόμα ένα όνομα. Ήταν αυτό του Μανού που αγωνίστηκε στο συγκεκριμένο φιλικό και από την αριστερή πλευρά του δικεφάλου υπήρχε πρόβλημα με τον δαιμόνιο Μανού που έκανε ότι ήθελε και τον Μπούρμπο να προσπαθεί.

Ίδια χαρακτηριστικά έδειξε στο δεύτερο μέρος όταν και ο Μανού άλλαξε πλευρά και βρήκε απέναντι του τον Ράμος. Ο βραχύσωμος μεσοεπιθετικός αποτελεί ένα πολύ καλό χαρτί στα χέρια του Φερέρ και είναι σίγουρο πως θα προκαλέσει περισσότερο ανταγωνισμό στην ομάδα καθώς πλέον ο Μαντούκα δεν θα βρίσκεται στην δεξιά πλευρά και πλέον η αριστερή θέση με Σέζαρ και Μαντού θα έχει ενδιαφέρον.

Ο Παουτάσο αρνήθηκε την Άντερλεχτ
Ο Μάρτιν Παουτάσο δεν θα συνεχίσει τελικά την καριέρα του στο Βέλγιο και συγκεκριμένα στην Αντερλεχτ. Ο Αργεντινός αμυντικός, πρώην άσος της ΑΕΚ, δοκιμάστηκε την τελευταία εβδομάδα από τον σύλλογο των Βρυξελλών, άφησε θετικές εντυπώσεις, αλλά αρνήθηκε να υπογράψει τετράμηνο συμβόλαιο συνεργασίας. Ηθελε να υπογράψει για ένα χρόνο, η βελγική ομάδα, όμως, επέμενε στην πρόταση της και ο Αργεντινός ψάχνει για άλλη ομάδα.



















TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ