STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Σταματάει ο Τεν Κάτε το 2010!

Σταματάει ο Τεν Κάτε το 2010!
Ολλανδικό

Ο Τεν Κάτε σταματάει την προπονητική; Ο μεγάλος ΠΑΟ θα τον σταματήσει. Αισόδοξος ο Αντωνίου

Σταματάει αν δεν τον κάνει... μεγάλο

Στο περιθώριο της συνέντευξης του Τεν Κάτε σε ολλανδικό κανάλι, ο Ολλανδός αποκάλυψε ότι θα σταματήσει την προπονητική το 2010 εκτός αν έχει δημιουργήσει ήδη τον μεγάλο Παναθηναϊκό.

Την είδηση αυτή γνωστοποίησε η ολλανδική ιστοσελίδα του εν λόγω καναλιού "sports1.nl", στο οποίο πριν λίγες μέρες είχε κάνει την συνέντευξη στην παρουσία τηλεοπτικού συνεργείου στην χώρα μας.

Ο 55χρονος τεχνικός του "τριφυλλιού" είχε αποκαλύψει πως μόλις ολοκληρωθεί το συμβόλαιο του με τους "πράσινους" θα αποχωρήσει από την ενεργό δράση ώστε να αφιερώσει επιτέλους όλο του τον χρόνο στην οικογένεια του, που έχει παραμελήσει εν μέρει τα τελευταία χρόνια.

Στο ίδιο άρθρο αναφέρεται πως μοναδική ελπίδα για να παραμείνει στους πάγκους είναι... ο μεγάλος Παναθηναϊκός και η δημιουργία δηλαδή μιας ομάδας που εκείνος θα έχει φτιάξει για να πετυχαίνει μεγάλα πράγματα.

Σίλβα: "Τα πάντα για τον τίτλο"

Το βραβείο για τον καλύτερο παίκτη (MVP ΟΠΑΠ) της 13ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος απονεμήθηκε την Παρασκευή 12/12 στον Ζιλμπέρτο Σίλβα του Παναθηναϊκού, νικητή του διαγωνισμού που διοργανώνουν η Superleague και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών (ΠΣΑΠ). Η απονομή έγινε στo ξενοδοχείο της ομάδας στην Παιανία, από τον αντιπρόεδρο του Παναθηναϊκού, Αντώνη Αντωνιάδη.

Ο Ζιλμπέρτο Σίλβα, ο οποίος βραβεύτηκε για την απόδοσή του και το γκολ που πέτυχε στη νίκη επί της Ξάνθης εκτός έδρας (Ξάνθη – Παναθηναϊκός 1-2, 06/12), τόνισε: " Είναι υπέροχο να σε ψηφίζουν οι φίλαθλοι ως τον καλύτερο παίκτη της αγωνιστικής. Είμαι περήφανος γι` αυτό, αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι βοήθησα την ομάδα. Είναι κάτι σαν δώρο".

Για την κριτική που έχει δεχτεί στην εξάμηνη παρουσία του στο τριφύλλι και την βελτίωση της απόδοσής του στα τελευταία παιχνίδια, ο Βραζιλιάνος μέσος σημείωσε: " Πάντα προσπαθώ να κάνω το καλύτερο, ξέρω ότι υπάρχουν πολλές απαιτήσεις, ειδικά από την στιγμή που αγωνίζομαι στην Εθνική Βραζιλίας.

Ο κόσμος περιμένει από μένα να κάνω πράγματα όπως ο Ροναλντίνιο, ο Ρονάλντο ή ο Ρομπίνιο, εγώ όμως δεν είμαι τέτοιος παίκτης. Έχω αμυντικό ρόλο και προσπαθώ να δίνω ισορροπία στην ομάδα. Τις τελευταίες εβδομάδες νιώθω καλύτερα και όσο αγωνίζεσαι καλά, αυξάνεται και η αυτοπεποίθηση σου

".

Για το αν ο Παναθηναϊκός μπορεί να κάνει την ανατροπή στο πρωτάθλημα και να πάρει τον τίτλο, υποστήριξε: " Είναι αυτό που θέλουμε και θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό για να τα καταφέρουμε. Έχουμε δύο παιχνίδια μέχρι να ολοκληρωθούν οι υποχρεώσεις του έτους και θέλουμε να κερδίσουμε το απόλυτο των βαθμών. Με την νέα χρονιά θέλουμε να ξεκινήσουμε καλά, όχι όπως κάναμε στην αρχή του πρωταθλήματος".

Για το εάν είναι καλύτερα τα πράγματα για την ομάδα του τώρα που δεν θα έχει υποχρεώσεις για το Τσάμπιονς Λιγκ ως τον Φεβρουάριο, είπε: " Σίγουρα είναι καλύτερα, γιατί τώρα μπορούμε να συγκεντρωθούμε αποκλειστικά στο ελληνικό πρωτάθλημα και να προσπαθήσουμε να μειώσουμε την διαφορά".

Για το με ποια ομάδα θέλει να κληρωθεί ο Παναθηναϊκός στους "16" του Τσάμπιονς Λιγκ, ανέφερε: " Κάθε αντίπαλος είναι δύσκολος και θα πρέπει να περιμένουμε την κλήρωση για να δούμε τι θα γίνει".

Για δηλώσεις του τεχνικού διευθυντή της Ρεάλ Μαδρίτης, Πρέντραγκ Μιγιάτοβιτς, ότι θα προτιμούσε τον Παναθηναϊκό ως αντίπαλο, τόνισε: " Σίγουρα δεν θα είμαστε εύκολος αντίπαλος, αλλά τα πράγματα θα είναι διαφορετικά συγκριτικά με τους ομίλους. Θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι, καθώς δεν υπάρχει χρόνος να διορθώσεις τα λάθη. Εμείς θα δώσουμε τα πάντα για να προχωρήσουμε όσο το δυνατόν πιο μακριά στο Τσάμπιονς Λιγκ".

Για το τι δώρο θέλει από τον Άγιο Βασίλη, είπε: " Υγεία σε μένα και την οικογένεια μου, υγεία και για όλο τον κόσμο, αλλά πάνω από όλα ειρήνη. Όσον αφορά την ομάδα, ελπίζω την νέα χρονιά να συνεχίζει να παίζει στο υψηλότερο επίπεδο".

Ο Αντώνης Αντωνιάδης είπε στον Ζιλμπέρτο Σίλβα παραδίδοντας το βραβεία: " Θέλησα εγώ προσωπικά σαν αντιπρόεδρος του Παναθηναϊκού να κάνω την βράβευση στον Ζιλμπέρτο γιατί πρέπει να πω ότι η παρουσία του δεν έχει επισημανθεί όσο θα έπρεπε. Πρόκειται για τον εν ενεργεία αρχηγό της Εθνικής Βραζιλίας.

Οι τελευταίες του εμφανίσεις αποτέλεσαν την αιχμή του δόρατος, η ηρεμία που έχει, το μυαλό και η τεχνική του κατάρτιση έχουν δώσει την δυνατότητα στον Παναθηναϊκό να ισορροπήσει και να κερδίσει τα παιχνίδια. Του εύχομαι συγχαρητήρια και καλή συνέχεια

".

Στη συνέχεια, ο αντιπρόεδρος της "πράσινης" ΠΑΕ πρόσθεσε όσον αφορά το αν η ομάδα μπορεί να κάνει την ανατροπή στο πρωτάθλημα: " Είναι θέμα των ίδιων των ποδοσφαιριστών και οι πολλές καλές εμφανίσεις του Ζιλμπέρτο τελευταίως δίνουν σιγουριά και στους υπόλοιπους. Η βελτίωση οφείλεται σε όλους τους ποδοσφαιριστές αλλά κυρίως στην προσωπικότητα μεγάλων ποδοσφαιριστών όπως ο Ζιλμπέρτο".

Αναζητά λύσεις στις απουσίες

Λύσεις στα προβλήματα των απουσίων ενόψεςι του αγώνα με τον Πανσερραϊκό αναζητά η τεχνική ηγεσία των "πράσινων". Δεν αποκλείεται τις απουσίες των Βύντρα και Σαριέγκι (τιμωρημένοι) να καλύψουν οι Μελίσσης και ένας εκ των Σιόντη ή Μουν (οι πιθανότητες είναι μοιρασμένες αφού και οι δύο έχουν καιρό να αγωνιστούν σε επίσημο ματς). Ωστόσο μπορεί ν' αγωνιστεί ο Μελίσσης δεξιά και ο Σιμάο να μεταφερθεί δίπλα στον Γκούμα με τον Μάτος να επανέρχεται στην θέση του βασικού.

Αγωνιστικά, οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού στη σημερινή προπόνηση ξεκίνησαν το πρόγραμμα με ζέσταμα, σπριντ και ασκήσεις φυσικής κατάστασης, ενώ ολοκλήρωσαν με ασκήσεις στην κυκλοφορία της μπάλας. Ατομικά προπονήθηκαν οι Γκάμπριελ, Νίλσον και Λεοντίου. Θεραπεία ακολούθησε ο Μάντζιος.



































TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ