ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Σταματάει ο Βγενόπουλος από τον ΠΑΟ

Σταματάει ο Βγενόπουλος από τον ΠΑΟ
Βγενόπουλος

Με ανακοίνωσή του ο Α. Βγενόπουλος δήλωσε πως αποχωρεί. Βωβός: "Αναμένουμε απόφαση του ΣτΕ"

Μετά τον "Τζίγγερ"... και ο "Βγενό"

21 Μαΐου του 2008, o Ανδρέας Βγενόπουλος ανακοινώνει το τέλος της σύντομης θητείας της Π.Ε.Κ. "ανοίγοντας" διάπλατα την δημιουργία της πολυμετοχικότητας στο "τριφύλλι". Σχεδόν ένα χρόνο μετά (σήμερα 25 Μαΐου) ο εκ των μεγαλομετόχων της ΠΑΕ, με νέα του ανακοίνωση δηλώνει πως αποχωρεί από τον Παναθηναϊκό.

Μια εβδομάδα μετά το έκτακτο και καθοριστικό Δ.Σ. της ΠΑΕ που ουσιαστικά διασφάλισε το μέλλον της πολυμετοχικότητας με ομόφωνη απόφαση στήριξης του Νίκου Πατέρα, ο εκ των ανθρώπων που τον στήριζε μέχρι τώρα αποχωρεί παίρνοντας την "σκυτάλη" από τα χέρια του Γιάννη Βαρδινογιάννη, ο οποίος αποχώρησε και αυτός λίγο μετά το τελευταίο διοικητικό συμβούλιο.

Βέβαια, ο "Μr MIG" είχε προετοιμάσει το έδαφος μετά από πρόσφατες δηλώσεις και για λόγους "πικρίας" και λανθασμένης συνεργασίας σε υψηλό επίπεδο, "άνοιξε" την πόρτα και αποχώρησε από τον χώρο των παραγόντων... θεωρώντας ότι ο αγώνας του ολοκληρώθηκε και παράλληλα πως ο κύκλος του έκλεισε.

Δύο... παρόμοιες (Τζιγγερ και Βγενό) και "τρανταχτές" αποχωρήσεις αλλά και περιπτώσεις με τον Νικόλαο Πατέρα να μένει πλέον ως "σημαιοφόρος" στον Παναθηναϊκό. Ο κ. Βγενόπουλος όπως αναφέρει στην ανακοίνωση, θα διατηρήσει το 11% των μετοχών που κατέχει και θα τις παραχωρησει για πάντα στην οικογένειά του.

Τέλος σε ότι αφορά τους δύο ψήφους του στο Δ.Σ. με τους Αντώνη Αντωνιάδη και Γιάννη Ξυλά θα πάνε όπως αναφέρει στον πρόεδρο της "πράσινης" ΠΑΕ, Νικόλαο Πατέρα. Δύο στοιχεία που ουσιαστικά αποδεικνύουν πως ο Ανδρέας Βγενόπουλος διατηρεί όσα είχε μέχρι τώρα (εξάλλου στο κέντρο αποφάσεων δεν είχε συνεχή παρουσία) ενώ η κίνηση αυτή μοιάζει και ως απάντηση στην αποχώρηση του "Τζίγγερ".

H ανακοίνωση του Ανδρέα Βγενόπουλου, αναλυτικά:



"Στο σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα που ασχολήθηκα με τα διοικητικά του Παναθηναϊκού έγιναν, με συλλογικές προσπάθειες και με την βοήθεια και των φιλάθλων, σημαντικές αλλαγές και βήματα προόδου. Από την περασμένη εβδομάδα έκλεισε ένας μεγάλος κύκλος και η ΠΑΕ Παναθηναϊκός έχει ξεπεράσει πια τις περισσότερες από τις αγκυλώσεις του παρελθόντος , έχει ικανό και ισχυρό Πρόεδρο με τις απαραίτητες εξουσίες, εξαιρετικό διοικητικό και τεχνικό επιτελείο και μεγάλη οικονομική ευρωστία. Θεωρώ ότι ο αγώνας μου για να συμβάλλω και εγώ στις σημερινές εξελίξεις δικαιώθηκε αλλά και ολοκληρώθηκε.

Σήμερα ανακοινώνω ότι αποχωρώ οριστικά από έναν χώρο «παραγόντων» που δεν είναι συμβατός ούτε με τον χαρακτήρα ούτε με τις αρχές μου και στον οποίο συμμετείχα προσωρινά με μοναδικό κίνητρο την μεγάλη μου αγάπη στον Παναθηναϊκό και με στόχο να μπούμε επιτέλους σε μια νέα πορεία αντάξια της ιστορίας μας.

Ευχαριστώ τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού για την εμπιστοσύνη τους την οποία προσπάθησα να τιμήσω με μεγάλο προσωπικό κόστος.

Σαν απλός φίλαθλος και εγώ πλέον, θα είμαι πάντα κοντά στον Παναθηναϊκό και θα πηγαίνω στα γήπεδα, όποτε μπορώ, για να χαίρομαι ή να λυπάμαι μαζί με την υπόλοιπη πράσινη οικογένεια.

Οι μετοχές της ΠΑΕ Παναθηναϊκός που κατέχω (το 11%) θα μείνουν στην οικογένειά μου για πάντα και τα δικαιώματά τους θα ασκούνται δια πληρεξουσίου και από ανθρώπους που θα εμπιστεύομαι ότι θέλουν και μπορούν να συμβάλλουν στην πρόοδο του Παναθηναϊκού.

Τα δικαιώματα ψήφου τα εκχωρώ κατ΄αρχήν στον κ. Ν. Πατέρα για όσο χρόνο επιθυμεί να είναι Πρόεδρος του Παναθηναϊκού, και τον ευχαριστώ για τις μεγάλες προσωπικές θυσίες που κάνει στην επιδίωξη των κοινών μας οραμάτων."



Πατέρας: "Θα είναι πάντα έτοιμος, να του ζητηθεί να βοηθήσει"



Με δήλωση του τοποθέτηση στην αποχώρηση "αίνιγμα" του Ανδρέα Βγενόπουλου, ο Νικόλαος Πατέρας ανέφερε στην αθλητική ιστοσελίδα "sportaction", πως σέβεται την απόφασή του "Μr MIG" ο οποίος ωστόσο όποτε του ζητηθεί θα είναι σε θέση να βοηθήσει.

" Ο κ. Ανδρέας Βγενόπουλος είχε μια σταθερή και πολυτιμότατη συνεισφορά στο να δημιουργηθούν σήμερα οι προϋποθέσεις για μια νέα πορεία του Παναθηναϊκού αντάξια της ιστορίας του. Σέβομαι και κατανοώ την απόφασή του γιατί είναι ένας πολύ σοβαρός άνθρωπος που ένοιωθε ότι λόγω των συνθηκών η συνεισφορά του στον Παναθηναϊκό γινόταν με μεγάλη θυσία των αρχών του, αλλά ξέρω ότι τουλάχιστον θα είναι πάντα έτοιμος, αν του ζητηθεί, να βοηθήσει."

H Συνέντευξη Τύπου της οικογένειας Βωβού

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε η οικογένεια Βωβού ξεκαθαρίζοντας την θέση της όσο αφορά το γήπεδο, λέγοντας πως αν το Συμβούλιο Επικρατείας δεν τους δικαιώσει, τότε θα ζητήσουν ανάκληση των εργασιών.

"Οι προτάσεις της Δημοτικής Αρχής για να γίνει αναβάθμιση προσκρούει στην αδυναμία του Δήμου να πληρώσει την απαλλοτρίωση. Το 2003 δηλώνει αδυναμία να κάνει γήπεδο στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Η αρχική πρόταση ήταν το γήπεδο να γίνει κάθετο στην οδό Αλεξάνδρας, όμως ούτε σε αυτή την ανάγκη ο Δήμος μπόρεσε να ανταποκριθεί. Οπότε η μόνη λύση ήταν ο Ελαιώνας.

Στόχος εξαρχής ήταν η αναβάθμιση του Βοτανικού με την μεταφορά αθλητικών δραστηριοτήτων, με ευεργέτημα την ανάπλαση της Αλεξάνδρας.

Το πλάνο προέβλεπε την κατασκευή ενός γηπέδου 40.000 θέσεων, με διάμετρο 220 μέτρων. Δεν μπορούσε όμως να γίνει καθώς βάση νόμου δεν μπορούσε να χτιστεί μαζί με εμπορικές χρήσεις που είναι απαραίτητες για ένα τέτοιο έργο.

Έτσι μας ζητήθηκε να παραχωρήσουμε την έκταση του εργοστασίου της ΕΤΜΑ (106 στρέμματα), για να μπορέσει να ολοκληρωθεί το έργο.

Για εμάς δεν ήταν μια ευκαιριακή υπόθεση, αλλά μια απόφαση της Βουλής. 257 Βουλευτές το αποφάσισαν. Αποφασίστηκε πως αν η ΕΤΜΑ κατεδαφίσει τις εγκαταστάσεις της, τότε θα είναι δυνατό στα 43 στρέμματα που έμειναν να κατασκευάσει κτήριο με εμπορικές εγκαταστάσεις.

Μάλιστα με προεδρικό διάταγμα θα μπορεί να έχει έναν πρόσθετο συντελεστή 0,8 (από το 0,8 που υπάρχει ήδη), επειδή παραχώρησε στον Δήμο δική της έκταση. Από τα 106 στρέμματα που ήταν στο σύνολο οι εγκαταστάσεις πήγαν στα 43. "













Αναμένουμε την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας

"Εάν η απόφαση δεν είναι εκείνη που περιμένουμε, όπως έχουμε υποχρέωση στους μετόχους μας θα κάνουμε ότι μπορεί να γίνει με σκοπό να μην μπορεί να πραγματοποιηθεί η ανάπλαση, θα ζητήσουμε συγκεκριμένα την ανάκληση, καθώς θα γίνει σε ξένη ιδιοκτησία.

Βάση νόμου δεν γίνεται να κάνεις εργασίες σε χώρο που παραχωρήθηκε, όπως και δεν μπορεί να δοθεί άδεια για να χτιστεί γήπεδο σε χώρο όπου δεν ανήκει στην εταιρία που θέλει να το φτιάξει.

Μάλιστα έχουμε σκοπό να προσφύγουμε ακόμα και στην Ευρωπαϊκή ένωση μέσω του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. "





Δίωξη στον Βαβζίνιακ άσκησε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών

Σε μπελάδες φαίνεται πως μπήκε ο Πολωνός αμυντικός του Παναθηναϊκού Γιακούμπ Βαβζίνιακ. Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Κώστας Σιμιτζόγλου, άσκησε δίωξη στον 26χρονο ποδοσφαιριστή για παράβαση του νόμου περί ντόπινγκ.

Παύλος Γιαννακόπουλος:"Δημιουργούν αναστάτωση οι αποχωρήσεις"

Ο πρόεδρος της ΚΑΕ και μέτοχος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός Παύλος Γιαννακόπουλος, μίλησε στον ARRENA 89,2 για:

Την αποχώρηση του Ανδρέα Βγενόπουλου:

"Λυπάμαι πολύ που ο κ. Βγενόπουλος πήρε μια τέτοια απόφαση. Βεβαίως είναι δικαίωμά του να πάρει όποια απόφαση θέλει. Αν ήθελε θα μπορούσε να προσφέρει ανεκτίμητες υπηρεσίες. Από εκεί και πέρα, δεν μπορώ να χαρακτηρίσω γιατί το έκανε. Επαναλαμβάνω ότι είναι δικαίωμά του και ελπίζω να μη μετανιώσει για ό,τι έκανε. Όποιος καλός Παναθηναϊκός φεύγει δημιουργεί πρόβλημα και αναστάτωση".

Τις αποχωρήσεις στελεχών της τελευταίες ημέρες:

"Δεν αποχώρησαν. Απλούστατα παραιτήθηκαν από το διοικητικό συμβούλιο. Άλλωστε, ο κ. Βγενόπουλος δεν ήταν μέλος του συμβουλίου. Και πραγματικά με ξενίζει το γεγονός αυτό. Είναι δικαίωμά του, αλλά είναι λυπηρό όταν δημιουργούνται τέτοιες καταστάσεις στον Παναθηναϊκό".

















































TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ