ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Σταντάρ-Ολυμπιακός: 2-0

Σταντάρ-Ολυμπιακός: 2-0
παράταξη ομαδική

Ο Ολυμπιακός δεν στάθηκε τυχερός στo Bέλγιο κι ηττήθηκε τελικά από τη Σταντάρ Λιέγης (2-0), χάνοντας την ευκαιρία να ''καθαρίσει'' από τώρα την υπόθεση πρόκριση στους ''16'' του C.L (vid)

Οι Πειραιώτες δεν φοβήθηκαν, ήταν καλύτεροι καθ' όλη την διάρκεια του αγώνα, έχασαν άρκετςες ευκαιρίες, όμως η τύχη τους γύρισε επιδεικτικά την πλάτη και από του πουθενά ηττήθηκαν άδικα με 2-0 από μια "μικρή" Σταντάρ.
Οι παίκτες του Ζίκο έπαιξαν σαν στο σπίτι τους.... Είχαν την κατοχή, είχαν τον έλεγχο, κυκλοφορούσαν ωραία την μπάλα, απειλήθηκαν μονάχα για 5 λεπτά σ' όλοκληρο το παιχνίδι, δημιούργησαν φάσεις αλλά άμα δεν σε θέλει, απλά δεν σε θέλει. Μάλλον ο Θεός είναι Βέλγος, δεν εξηγείται αλλιώς...

Μοναδικό κέρδος, ο Γιάννης Φετφατζίδης που αντικατέστησε τον Γκαλέτι στο 42ο λεπτό και παρά το νεαρό της ηλικίας του δεν φοβήθηκε, είχε το απαιτούμενο θάρρος και θράσος, έπαιξε σαν έμπειρος ποδοσφαιριστής και απέδειξε πως όλο το μέλλον είναι μπροστά του. Άλλο ένα περιουσιακό στοιχείο για τον Ολυμπιακό.

Τα γκολ για τους Βέλγους που για περίπου 80 λεπτά έπαιζαν πίσω από την σέντρα πέτυχε ο Μποκανί (31') από λάθος του Μέλμπεργκ και ο Γιοβάνοβιτς στο 88' όταν όλος ο Ολυμπιακός είχε βγει στην επίθεση για να πετύχει το πολυπόθητο γκολ.

Ακόμη και έτσι πάντως οι νταμπλούχοι Ελλάδας παραμένουν στο παιχνίδι της πρόκρισης αφού είναι ακόμη στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας με 6 βαθμούς, με τους Βέλγους απλά να πλησιάζουν στους δύο. Έχει ψωμί ακόμα...

Μπολόνι VS Ζίκο

Με ενισχυμένη την αμυντική γραμμή και τρία σέντερ μπακ παρέταξε την ομάδα ο Ζίκο. Την "ερυθρόλευκη" εστία υπερασπίστηκε ο Αντώνης Νικοπολίδης, στο κέντρο της άμυνας ήταν οι Ζεβλάκοφ, Αβραάμ Παπαδόπουλος και Μέλμπεργκ, αριστερά ο Ραούλ Μπράβο, δεξιά ο Γκαλίτσιος, στα χαφ ήταν οι Ντουντού και Μαρέσκα, στο δεξί άκρο ο Γκαλέτι, αριστερά ήταν ο Όσκαρ και στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Μήτρογλου.

Από την άλλη πλευρά ο Μπολόνι επέλεξε ένα σύστημα 4-4-1-1. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Μπολάτ, σέντερ μπακ οι Σαρ και Φελίπε, δεξιά ήταν ο Καμοτσάτο, αριστερά ο Ρικάρντο Ρότσα, στα χαφ ήταν οι Βίτσελ και Μανγκαλά, αριστερό χαφ ο Ντε Καμάργκο, δεξιά ο Καρσελά, στην κορυφή ο Μποκανί και λίγο πιο πίσω ήταν ο Γιοβάνοβιτς.

Ζεστό ξεκίνημα

Μπορεί η ενδεκάδα που παρέταξε ο Ζίκο να ήταν άκρως αμυντική όμως ο Ολυμπιακός μόνο παθητικό ρόλο δεν είχε στον αγωνιστικό χώρο. Το αντίθετο! Οι νταμπλούχοι Ελλάδας μπήκαν ορεξάτοι, φουριόζοι και δεν άργησαν να αποκτήσουν τον απόλυτο έλεγχο.

Στο 11' μάλιστα ο Αβραάμ Παπαδόπουλος έβγαλε μια σέντρα από τα δεξιά με προϋποθέσεις όμως δεν βρέθηκε κάποιος παίκτης του Ολυμπιακού να απειλήσει την αντίπαλη εστία.

Σαν στο σπίτι του...

Οι Πειραιώτες ήταν κυριάρχοι, είχαν την κατοχή της μπάλας και έμοιαζαν σαν να παίζουν στο σπίτι τους, στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης". Κι όμως παρά την ανώτερότητά τους οι "ερυθρόλευκοι" δεν απείλησαν ουσιαστικά την αντίπαλη εστία, κάνοντας λάθος επιλογές.

Τρανό παράδειγμα η φάση στο 25ο λεπτό όπου οι νταμπλούχοι Ελλάδας βγήκαν με αξιώσεις στην αντεπίθεση όμως ο Μαρέσκα αποφάσισε να σουτάρει αντί να πασάρει δεξιά στον αφύλαχτο Γκαλέτι και έτσι η φάση πέρασε δίχως αποτέλεσμα.

Από κει και πέρα οι Βέλγοι ανέβασαν στροφές και δημιούργησαν την πρώτη τους φάση. Στο 27ο λεπτό ο Μποκανί έκανε το σουτ ύστερα από ασίστ του Γιοβάνοβιτς όμως η μπάλα πέρασε άουτ.

Ατυχία Μέλμπεργκ, εκτέλεση Μποκανί

Κι αν στο 27' ο Κονγκολέζος επιθετικός δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα δυστυχώς για τον Ολυμπιακό, στο 31' αποδείχθηκε πιο εύστοχος. Όλα ξεκίνησαν από μακρινή μπαλιά του Μανγκαλά, ο Μέλμπεργκ δεν κατάφερε να διώξει την μπάλα και ο Μποκανί βγήκε στην αντεπίθεση και με πλασέ νίκησε τον Νικοπολίδη, ανοίγοντας το σκορ από το πουθενά.

Το γκολ της Σταντάρ κόντρα στην ροή του αγώνα αποσυντόνισε τους παίκτες του Ζίκο που προσπάθησαν να συνέλθουν από το σοκ. Στο 40' πάντως λίγο έλειψε να δεχτούν και δεύτερο γκολ και πάλι από το πουθενά. Ο Καρσελά έκανε ένα εξαιρετικό σουτ όμως η τύχη αυτή την φορά ήταν με τον Ολυμπιακό, αφού η μπάλα τράνταξε το δοκάρι του Νικοπολίδη και απομακρύνθηκε.

Το πρώτο ημίχρονο πλησιάζε προς το τέλος του και ο Φετφατζίδης έκανε το όνειρο του πραγματικότητα, μπαίνοντας στον αγωνιστικό χώρο στη θέση του Γκαλέτι που δεν μπορούσε να συνεχίσει.

Η τελευταία φάση του πρώτου μέρους ήταν για τον Ολυμπιακό με τον Όσκαρ να κάνει το σουτ όμως η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια και έτσι οι Βέλγοι πήγαν στα αποδυτήρια με το προβάδισμα.

"Ερυθρόλευκη" κυριαρχία...

Στην επανάληψη το σκηνικό ήταν το ίδιο "ερυθρόλευκο". Στην πραγματικότητα, ο Ολυμπιακός ήταν η μόνη ομάδα που υπήρχε μέσα στο γήπεδο.

Οι παίκτες του Ζίκο είχαν την κατοχή, κυκλοφορούσαν ωραία και ψύχραιμα την μπάλα, έψαχναν το γκολ και δημιούργησαν ευκαιρίες, σε αντίθεση με τους Βέλγους που είχαν ρόλο κομπάρσου.

Στο 57' ο Μαρέσκα έφτασε κοντά στο γκολ όταν πετάχτηκε και έκανε κεφαλιά ψαράκι από το ύψος του πέναλτι, όμως η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι και πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Μπολάτ.

Η "ερυθρόλευκη" κυριαρχία συνεχίστηκε και τέσσερα λεπτά αργότερα (61') ήταν σειρά του Μέλμπεργκ να βρεθεί φάτσα με το γκολ, αλλά ούτε αυτός τα κατάφερε. Ο Μαρέσκα έβγαλε ωραία μπαλιά ο Σουηδός αμυντικός πετάχτηκε στην πλάτη της άμυνας της Σταντάρ όμως το πλάσε στην κίνηση κατέληξε στην αγκαλιά του Μπολάτ.

... ο Θεός είναι Βέλγος

Τα λεπτά περνούσαν και οι 22 παίκτες ήταν πίσω από την σέντρα και προς την περιοχή της Σταντάρ, όμως οι Βέλγοι κρατούσαν με νύχια και με δόντια το 1-0. Ο Ζίκο τα έπαιξε όλα για όλα, βάζοντας τους Στολτίδη και Γιάννη Παπαδόπουλο στις θέσεις των Α. Παπαδόπουλο και Όσκαρ, όμως οι γηπεδούχοι είχαν την τύχη με το μέρος τους.

Τι κι αν οι Πειραιώτες ήταν καλύτεροι και άξιζαν ένα γκολ, οι Βέλγοι ήταν αυτοί που το πέτυχαν. Στο 88' και ενώ ο Ολυμπιακός πίεζε, οι γηπεδούχοι βγήκαν στην αντεπίθεση και πέτυχαν το 2-0 με τον Γιοβάνοβιτς. Αυτό ήταν και το τελειωτικό χτύπημα για τους παίκτες του Ζίκο που προσπάθησαν αλλά έφυγαν από την Λιέγη δίχως κάποιο βαθμό.

Οι συνθέσεις των ομάδων

Σταντάρ Λιέγης (Λάζλο Μπόλονι): Μπολάτ, Καμοτσάτο, Σαρ (46' Ράμος), Ρικάρντο Ρότσα, Φελίπε, Καρσέλα (86' Γκορέ), Γιοβάνοβιτς (90' Αντζελί), Ντε Καμάργκο, Βίτσελ, Μανγκαλά, Μποκανί.

Ολυμπιακός (Zίκο): Νικοπολίδης, Γκαλίτσιος, Ραούλ Μπράβο, Α.Παπαδόπουλος (77' Στολτίδης), Μέλμπεργκ, Ζεβλάκοφ, Γκαλέτι (42' Φετφατζίδης), Ντουντού, Μήτρογλου, Μαρέσκα, Όσκαρ (77' Γ.Παπαδόπουλος).

Διαιτητής: Νίκολα Ριτσόλι (Ιταλία)

Κίτρινες: Ρικάντο Ρότσα, Καμοτσάτο, Μανγκαλά - Ντουντού, Όσκαρ
Video με τα γκολ της αναμέτρησης

To Live του αγώνα... από τον Γιώργο Μαρκόπουλο
Η 11άδα των φιλοξενούμενων Ολυμπιακός
(Ζίκο): Νικοπολίδης, Μέλμπεργκ, Γκαλίτσιος, Γκαλέτι, Όσκαρ, Ζεβλάκοφ, Ραούλ Μπράβο, Ντουντού, Α. Παπαδόπουλος, Μήτρογλου, Μαρέσκα
Η 11άδα των γηπεδούχων Σταντάρ Λιέγης
(Λάζλο Μπόλονι): Μπολάτ, Ρικάρντο Ρότσα, Φελίπε, Μποκανί, Ντε Καμάργκο, Καμοτσάτο, Σαρ, Μανγκαλά, Γιοβάνοβιτς, Βίτσελ, Καρσελά-Γκονζάλες
1' Έναρξη αγώνα
Ο Ολυμπιακός στη σέντρα
5' Σχόλιο
Αναγνωριστικό το παιχνίδι στα πρώτα λεπτά
7' Σχόλιο
Για λίγα λεπτά με 10 παίκτες ο Ολυμπιακός λόγω τραυματισμού του Μαρέσκα που δέχεται εκτός αγωνιστικού χώρου τις φροντίδες του ιατρικού επιτελείου
8' Σχόλιο
Ο Μαρέσκα δεν έχει κάτι σοβαρό και επιστρέφει στο παιχνίδι
11' Ευκαιρία Ολυμπιακός Α. Παπαδόπουλος
Σέντρα... ξυράφι του Α. Παπαδόπουλου από τα δεξιά, η μπάλα πέρασε παράλληλα από την εστία αλλά κανένας παίκτης του Ολυμπιακού δεν βρέθηκε στην πορεία της
20' Σχόλιο
Χωρίς φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες κύλησε το πρώτο 20λεπτο
20' Κίτρινη κάρτα Ολυμπιακός Ντουντού
25' Σουτ Ολυμπιακός Μαρέσκα
Στην αντεπίθεση ο Ολυμπιακός, αλλά η επιλογή του Μαρέσκα να κάνει μακρινό σουτ παρά να πασάρει στον Γκαλέτι ήταν... ατυχής
27' Κίτρινη κάρτα Σταντάρ Λιέγης Ρικάρντο Ρότσα
27' Ευκαιρία Σταντάρ Λιέγης Μποκανί
Αντεπίθεση της Σταντάρ, ο Γιοβάνοβιτς στην περιοχή γυρίζει την μπάλα στον Μποκανί, αλλά το σουτ του τελευταίου δεν είχε καμία τύχη
29' Ευκαιρία Ολυμπιακός Ραούλ Μπράβο
Βαθιά μπαλιά του Μαρέσκα ο Μπολάτ ίσα που ακουμπάει την μπάλα προ του Ραούλ Μπράβο και τη στέλνει κόρνερ
31' Γκολ Σταντάρ Λιέγης Μποκανί
Βαθιά μπαλιά από τον Μανγκαλά, ο Μέλμπεργκ κάνει κακό υπολογισμό με αποτέλεσμα η μπάλα να φτάσει στον Μποκανί που με διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή άνοιξε το σκορ
40' Δοκάρι Σταντάρ Λιέγης Καρσελά-Γκονζάλες
Σουτ με το αριστερό από τον Καρσελά-Γκονζάλες, η μπάλα σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι του Νικοπολίδη
41' Σουτ Σταντάρ Λιέγης Γιοβάνοβιτς
Πολύ καλό σουτ του Γιοβάνοβιτς από το ύψος της μεγάλης περιοχής, η μπάλα περνάει δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Νικοπολίδη
42' Αλλαγή παίκτη Ολυμπιακός
Ο Φετφατζίδης στη θέση του Γκαλέτι που αποχωρεί κουτσαίνοντας
43' Σουτ Ολυμπιακός Όσκαρ
Σουτ στην κίνηση του Όσκαρ με το αριστερό, η μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Μπολάτ
45' Έναρξη καθυστερήσεων 3 λεπτά
45' Λήξη ημιχρόνου
46' Σέντρα 2ου ημιχρόνου
Η Σταντάρ στη σέντρα
46' Αλλαγή παίκτη Σταντάρ Λιέγης
Ο Βίκτορ Ράμος στη θέση του Σαρ
51' Σουτ Ολυμπιακός Μήτρογλου
Στην αντεπίθεση ο Ολυμπιακός με τον Φετφατζίδη να πασάρει στον Μήτρογλου, αλλά το διαγώνιο σουτ του τελευταίου μπλόκαρε χωρίς δυσκολία ο Μπολάτ
57' Ευκαιρία Ολυμπιακός Μαρέσκα
Σέντρα του προωθημένου Μέλμπεργκ από τα δεξιά, ο Μαρέσκα από πλεονεκτική θέση έπιασε την κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε ψηλά, άουτ
60' Κίτρινη κάρτα Σταντάρ Λιέγης Καμοτσάτο
61' Ευκαιρία Ολυμπιακός Μέλμπεργκ
Φοβερή χαμένη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό να ισοφαρίσει. Ο Μαρέσκα γέμισε στην περιοχή, ο Μέλμπεργκ με προβολή επιχείρησε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Μπολάτ αλλά αυτή κατέληξε στην αγκαλιά του Τούρκου τερματοφύλακα
64' Κίτρινη κάρτα Σταντάρ Λιέγης Μανγκαλά
72' Κίτρινη κάρτα Ολυμπιακός Όσκαρ
75' Ευκαιρία Σταντάρ Λιέγης Μανγκαλά
Εκτέλεση κόρνερ από τα αριστερά, ο Μανγκαλά πιάνει την κεφαλιά προ του Νικοπολίδη αλλά η μπάλα καταλήγει άουτ
77' Σουτ Ολυμπιακός Όσκαρ
Μακρινό σουτ από τον Όσκαρ, μπλοκάρει ο Μπολάτ
78' Αλλαγή παίκτη Ολυμπιακός
Ο Γιάννης Παπαδόπουλος στη θέση του Αβραάμ Παπαδόπουλου
78' Αλλαγή παίκτη Ολυμπιακός
Ο Στολτίδης στη θέση του Όσκαρ
87' Αλλαγή παίκτη Σταντάρ Λιέγης
Ο Γκορέ στη θέση του Καρσελά-Γκονζάλες
88' Γκολ Σταντάρ Λιέγης Γιοβάνοβιτς
Στην αντεπίθεση η Σταντάρ με το σουτ του Γκορέ να απομακρύνεται από τον Νικοπολίδη, αλλά η μπάλα κατέληξε στον Γιοβάνοβιτς που σε κενή εστία σημείωσε το 2-0
90' Αλλαγή παίκτη Σταντάρ Λιέγης
Ο Ανζελί στη θέση του Γιοβάνοβιτς
90' Λήξη αγώνα
































































TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ