ATHENS KALLITHEA

Σταθόπουλος: "Χρειάζονται βελτιώσεις"

Σταθόπουλος: "Χρειάζονται βελτιώσεις"
σταθοπουλος

Η Καλλιθέα μπορεί να μην προκρίθηκε στην επόμενη φάση του κυπέλλου Ελλάδας απέναντι στον Παναθηναϊκό

Ο έμπειρος τεχνικός με δηλώσεις του στον "NovaΣΠΟΡ FM 94,6" αναφέρθηκε στην απόδοση της ομάδας του στο χθεσινό ματς, ενώ εξέφρασε το παράπονο του απέναντι στον θεσμό του κυπέλλου και τον τρόπο διεξαγωγής του.
" Όταν δύο ομάδες της ίδιας κατηγορίας παίζουν μεταξύ τους δεν υπάρχει πρόβλημα, επειδή διεξάγεται επί ίσοις όροις η αναμέτρηση. Όταν, όμως, οι δύο ομάδες είναι διαφορετικής κατηγορίας δεν υπάρχει ισοτιμία. Από τις σπάνιες περιπτώσεις, όπως είναι η φετινή, που μία ομάδα της Γ’ Εθνικής φτάνει στους "8", είναι πολύ δύσκολο όταν δεν παίζει στην έδρα της", πρόσθεσε.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο κ. Σταθόπουλος:

" Είναι πολύ σημαντικό ότι φτάσαμε σε αυτή τη φάση της διοργάνωσης. Κληρωθήκαμε με τον Παναθηναϊκό, παίξαμε στην έδρα του και ήταν λίγες οι πιθανότητες να προκριθούμε. Ο Παναθηναϊκός είχε πολλές φάσεις στο πρώτο ημίχρονο και δεν τις αξιοποίησε. Καταφέραμε να μείνουμε στο παιχνίδι, αν και δεχθήκαμε γκολ στο δεύτερο μέρος. Τα μεγέθη των δύο ομάδων είναι τελείως διαφορετικά σε όλα τα επίπεδα.

Δεν μπορείς να συγκρίνεις τη μία ομάδα με την άλλη. Ήταν ένας σημαντικός αγώνας σε μία σπουδαία διοργάνωση και τον αντιμετωπίσαμε με προσοχή. Χρησιμοποιήσαμε πολλούς νεαρούς ποδοσφαιριστές, οι οποίοι ήταν κάτω των 21 ετών. Ήταν ένα παιχνίδι για εμπειρίες και τίποτα παραπάνω

", δήλωσε αρχικά ο προπονητής της Καλλιθέας και στη συνέχεια τόνισε ότι πρέπει να δοθεί κίνητρο στους αδύναμους στον θεσμό:

" Τα τελευταία έξι χρόνια και με την προηγούμενη διοίκηση της ΕΠΟ έγινε μία προσπάθεια να έχε ενδιαφέρον ο θεσμός του Κυπέλλου. Πράγματι, άλλαξε το καθεστώς αυτό και φτάσαμε σε μία βελτιωμένη έκδοση της διοργάνωσης. Αυτό που λέω σαν άνθρωπος του ποδοσφαίρου είναι τι θα μπορούσε να βελτιωθεί ακόμα περισσότερο για να υπάρχει ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Σωστά η ΕΠΟ δεν παρεμβαίνει στο ποιοι παίκτες παίζουν και ποιοι δεν παίζουν, επειδή είχε βγάλει μία ανακοίνωση μετά το παιχνίδι του Ολυμπιακού στις Σέρρες, ότι δεν είναι στη δικαιοδοσία της να κάνει κάτι τέτοιο.

Ωστόσο, στην προκήρυξη του Κυπέλλου αναφέρει ότι είναι υποχρεωτικό στην 18αδα μίας ομάδας να υπάρχουν δύο ποδοσφαιριστές κάτω των 21 ετών, όχι όμως και η συμμετοχή τους στον αγώνα. Επίσης δεν διευκρινίζεται αν πρέπει να είναι Έλληνες ή ξένοι. Η ΕΠΟ προφανώς ενδιαφέρεται για το ελληνικό ποδόσφαιρο και πρέπει να τονιστεί ότι πρόκειται για Έλληνες. Αυτό, όμως, ισχύει για τις ομάδες της Α’ Εθνικής, επειδή για όλες τις υπόλοιπες ομάδες ισχύει ανάλογα σε ποια κατηγορία συμμετέχουν (Β’ και Γ’ Εθνική).

Στη Β’ Εθνική έχει τους 8 Έλληνες και τους 3 ξένους, ενώ στη Γ’ Εθνική δεν μπορεί να αγωνιστεί κανένας ξένος και είναι υποχρεωτική η χρησιμοποίηση δύο νεαρών ποδοσφαιριστών. Όταν δύο ομάδες της ίδιας κατηγορίας παίζουν μεταξύ τους δεν υπάρχει πρόβλημα, επειδή διεξάγεται επί ίσοις όροις η αναμέτρηση. Όταν, όμως, οι δύο ομάδες είναι διαφορετικής κατηγορίας δεν υπάρχει ισοτιμία.

Έχουμε το πρόσφατο παράδειγμα του αγώνα του Ολυμπιακού στις Σέρρες, όπου και για λίγο χρησιμοποιήθηκε ένας παραπάνω παίκτης, κάτι που είναι παράνομο. Θα πρέπει να αλλάξει αυτό το πράγμα και να μην υπάρχουν ενστάσεις μεταξύ δύο ομάδων διαφορετικής κατηγορίας. Μέχρι τους "16" έχουμε την έδρα του αδυνάτου, μέχρι εκεί υπάρχει ενδιαφέρον στη διοργάνωση.



Από τις σπάνιες περιπτώσεις, όπως είναι η φετινή που μία ομάδα της Γ’ Εθνικής φτάνει στους "8", είναι πολύ δύσκολο να προκριθεί όταν δεν παίζει στην έδρα της, σαν αδύνατη, ή σε ένα ουδέτερο γήπεδο, σαν άλλη μία επιλογή. Οι πιθανότητες να υπάρξει κάποια έκπληξη στο συγκεκριμένο παιχνίδι είναι ελάχιστες. Αυτό φάνηκε από την παρουσία του κόσμου. Προχθές ο Παναθηναϊκός κόντρα στην ΑΕΚ έπαιξε μπροστά σε 50.000 οπαδούς του, με τη Ρόμα το γήπεδο θα είναι γεμάτο και στο δικό μας παιχνίδι ήρθε λίγος κόσμος. Άρα το ενδιαφέρον τηλεοπτικά και αγωνιστικά χάνεται. Θα είχε άλλο ενδιαφέρον αν γινόταν στο γήπεδο της Καλλιθέας το ματς".

Παράλληλα, στάθηκε και σε έναν άλλο λόγο για τον οποίο είναι αναγκαία μία αλλαγή στη διοργάνωση. " Υπάρχουν και οικονομικοί λόγοι. Τώρα κάναμε μία μετακίνηση εντός Αθηνών, θα μπορούσαμε όμως να παίξουμε στην Ξάνθη ή στα Γιάννενα. Τα έξοδα αυτά ποιος τα καλύπτει; Γιατί να μην υπάρχει πρόνοια για αυτό το πράγμα, να μοιράζονται τα έξοδα; Γνωρίζετε ότι οι ομάδες της Γ’ Εθνικής αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα και εμείς πληρώνουμε αμαρτίες του προηγούμενου εξαμήνου. Πρέπει να προβλεφθεί ακόμη και στην "οχτάδα" εάν υπάρχει αδύνατη ομάδα ο αγώνας να διεξάγεται στο γήπεδό της ή σε ουδέτερη έδρα".















TAGS ATHENS KALLITHEA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ