ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Στη Λανς που είχε το μεγαλύτερο χρυσωρυχείο της Γαλλίας, ο ΠΑΟ ψάχνει την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου UEFA

Στη Λανς που είχε το μεγαλύτερο χρυσωρυχείο της Γαλλίας, ο ΠΑΟ ψάχνει την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου UEFA
Παναθηναικος / πανηγυρικο

Τις βάσεις για την πρόκριση στην φάση των "16" του Κυπέλλου UEFA θέλει να βάλει απόψε ο Παναθηναϊκός στο "Φελίξ Μπολάρ" με αντίπαλο την Λανς.

Οι "πράσινοι" θέλουν να αφήσουν πίσω τους τις εμφανίσεις του ελληνικού πρωταθλήματος και να θυμηθούν το καλό τους ευρωπαϊκό πρόσωπο. Στη χώρα όπου προ δύο μηνών γνώρισε τη συντριβή με 4-0 από την Παρί Σεν Ζερμέν, το "τριφύλλι" θέλει να βρει τον δρόμο του και να οδηγηθεί με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία στο ντέρμπι της Κυριακής με την ΑΕΚ.
Μουνιόθ: "Εχουμε στυλ... και όπλα"
Αισιόδοξος για το ματς με την Λανς αλλά και ικανοποιημένος που δουλεύει στον Παναθηναϊκό εμφανίστηκε ο Βίκτορ Μουνιόθ στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, παραμονές του αγώνα με την Λανς.

Ο Ισπανός τεχνικός μίλησε για ένα θετικό αποτέλεσμα που εύχεται να συνοδευθεί και με ένα γκολ ενώ μίλησε για τα όσα γράφτηκαν στις σχέσεις του με την διοίκηση (λόγω των μεταγραφών και της προβλημάτων από το ιατρικό τιμ).

"Είναι ένα αγώνας πολύ δύσκολος, αλλά εμείς έχουμε έρθει εδώ για να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι. Το σημαντικό για εμάς είναι να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα, πετυχαίνοντας κάποιο τέρμα. Οι παίκτες μου θα κάνουν το παν για να το πετύχουν αυτό.

Θα ήθελα να νικήσουμε. Αλλά το σημαντικό είναι, όπως προείπα, να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι σημειώνοντας γκολ και από εκεί πέρα να πάμε στη ρεβάνς με τους δικούς μας όρους, τους φιλάθλους μας και το γήπεδό μας για να μπορέσουμε να κυνηγήσουμε την πρόκριση" είπε ο τεχνικός του "τριφυλλιού".

Παπαδόπουλος: "Ισως και τελικό..."
Ο Δημήτρης Παπαδόπουλος ήταν αυτός που εκπροσώπησε τους παίκτες του Παναθηναϊκού στην συνέντευξη Τύπου και ήταν σαφής σε όσα είπε για την ομάδα του και την δύσκολη προσπάθεια που έχει κόντρα στον γαλλικό σύλλογο. "Εχουμε ένα δύσκολο ευρωπαϊκό παιχνίδι. Πρέπει να εκμεταλλευθούμε ορισμενές αδυναμίες της Λανς που γνωρίζουμε.

Ξέρουμε πολύ καλά τι λάθη έχουμε κάνει μέχρι τώρα. Κοιτάμε κάθε ματς ξεχωριστά, σε Ευρώπη και Ελλάδα. Κανείς δεν ξέρει που μπορεί να φθάσει ο Παναθηναϊκός στην διοργάνωση ίσως και στον τελικό".

Θα επιδιώξει σκορ-πρόκρισης η Λανς
Στον αντίποδα, η Λανς με όπλο την ψυχολογία από τις τελευταίες καλές εμφανίσεις της στο γαλλικό πρωτάθλημα, που την έχουν φέρει στη δεύτερη θέση, αλλά σε μεγάλη απόσταση από την Λιόν, θα επιδιώξει να πάρει σκορ πρόκρισης εκμεταλλευόμενη την έδρα, που αναμένεται κατάμεστη (πάνω από 35.000 θεατές).

Ο Φρανσίς Ζιλό δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα και δεν υπολογίζει μόνο στους Νέναντ Κοβάσεβιτς και Μίλαν Μπίσεβατς, που δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής. Ο Γάλλος τεχνικός θα παρατάξει την ομάδα του με το καθιερωμένο 4-2-3-1 και πιθανότατα τους: Ιτάνς, Ίλτον, Τισιέρ, Κουλιμπαλί, Ντεμόν, Σεϊντόν Κεϊτά, Σίντι Κεϊτά, Καριέρ, Μοντερούμπιο, Ντιντάν και Κουζέν.

Μόρις: "Πρωτοφανή πράγματα"
Καυστικός για τα όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα και συνάμα αισιόδοξος για τα ματς με Λανς εμφανίστηκε στην σημερινή εκπομπή "PAO News", ο Νασίφ Μόρις. Ο Νοτιοαφρικάνος αμυντικός των "πράσινων" χαρακτήρισε πρωτοφανή τα όσα συμβαίνουν εντός συνόρων, υποστήριξε πως η ομάδα του έχει τις δυνατότητες πρόκρισης κόντρα στην γαλλική ομάδα, ενώ αναφέρθηκε με ενδιαφέρον για τους Μουνιόθ, Νίνη και Λεωφόρο (για την επικείμενη επιστροφή).

"Έχω δει κάποιους αγώνες, αλλά αυτό ήταν πριν μάθω ότι θα την αντιμετωπίσούμε. Αυτή άλλωστε είναι η δουλειά του προπονητή. Να μας δείξει DVD από αγώνες της Λανς και φυσικά να την κατασκοπεύσουν. Όλα είναι πιθανά. Είναι μια διαφορετική διοργάνωση και αν έχεις και λίγη τύχη, όλα μπορεί να πάνε καλά. Αν περάσουμε τη Λανς, έχουμε τις δυνατότητες να πάμε όσο πιο μακριά γίνεται" δήλωσε ο Νοτιοαφρικανός αμυντικός.

Ο Παναθηναϊκός έχει περάσει πολλά την φετινή σεζόν, ωστόσο ο Μόρις παραδέχθηκε οτι απο τότε που ανέλαβε ο Μουνιόθ τα πράγματα έχουν βελτιωθεί.

"Η αλήθεια είναι ότι από τη στιγμή που ανέλαβε ο κύριος Μουνιόθ, η ομάδα ήδη είχε αρχίσει να παίζει καλά, παρ' όλο που είχε κάποιες ατυχίες και είχε χάσει κάποια παιχνίδια στα τελευταία λεπτά. Γενικά δεν πιστεύω ότι είναι μόνο το θέμα της προετοιμασίας. Νομίζω ότι είναι αυτό που λέμε ετοιμότητα λόγω του παιχνιδιού.

Όταν παίζεις 90 λεπτά συνηθίζεις, μπαίνεις σε ένα ρυθμό και αποδίδεις καλύτερα, ενώ κάποιοι παίκτες όταν δεν παίζουν, δεν είναι βασικοί στην ομάδα ή είναι για πολύ καιρό στον πάγκο, δεν αποδίδουν καλά. Αυτό δεν είναι θέμα προετοιμασίας που γίνεται το καλοκαίρι. Είναι θέμα δυνατότητας να μπαίνει ο παίκτης μέσα στο παιχνίδι και να παίζει. Να εξασκείται μέσα από το ίδιο το παιχνίδι.

Πριν ακριβώς από το παιχνίδι ο κ. Μουνιόθ μας δείχνει σε DVD τους αντιπάλους. Γίνεται πολύ καλή δουλειά".

Παράλληλα ο Μόρις αναφέρθηκε και στον Σωτήρη Νίνη, αλλά και την επιστροφή του "τριφυλλιού" στην Λεωφόρο την ερχόμενη περίοδο.

"Ήταν πραγματικά μια έκπληξη και για μας που μπήκε μέσα στην ομάδα. Είχα δει πόσο καλός παίκτης ήταν από όταν ξεκίνησε να κάνει προπονήσεις μαζί μας αλλά δεν περίμενε κανείς ότι θα μπει τόσο δυνατά στα κανονικά παιχνίδια, ότι θα αποδώσει και ότι θα γίνουν τα πράγματα τόσο γρήγορα όσο έγιναν.

Νομίζω ότι είναι κάτι πάρα πολύ καλό, τόσο για την ομάδα, όσο και για τους φιλάθλους, γιατί βλέπουν κάτι καινούργιο και συναρπαστικό να υπάρχει στον Παναθηναϊκό. Πρέπει να συνεχίσει έτσι γιατί πραγματικά έχει πολύ μεγάλες προοπτικές.

Νιώθω πάρα πολύ ευτυχισμένος γι' αυτό. Η ατμόσφαιρα στη Λεωφόρο είναι πολύ καλή, πολύ διαφορετική από αυτή που υπάρχει στο Ολυμπιακό Στάδιο".






































TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ