ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Στη Λεωφόρο χωρίς τον αρχηγό του

Στη Λεωφόρο χωρίς τον αρχηγό του
Τζόρτζεβιτς

Χωρίς τον αρχηγό του! Θλάση η διάγνωση για τον Τζόρτζεβιτς, που χάνει την πρεμιέρα με τον ΠΑΟ

Το ματς της προσεχούς Κυριακής (26/8), για την πρώτη αγωνιστική της δεύτερης Super League, θα σημαδευτεί από την απουσία του "Τζόλε". Ο αριστερός μέσος του Ολυμπιακού αποχώρησε από την προπόνηση της Τρίτης (21/8) με ενοχλήσεις στον δεξιό τετρακέφαλο, όπως ήταν και η επίσημη ενημέρωση της πειραϊκής ΠΑΕ.
Μία μέρα αργότερα, ο 35χρονος άσος έκανε εξετάσεις, οι οποίες έβαλαν stop στη συμμετοχή του στο μεγάλο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Συγκεκριμένα, ο παίκτης υποβλήθηκε σε κλινικό και εργαστηριακό έλεγχο (μαγνητική τομογραφία) στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών. Η διάγνωση είναι θλάση δευτέρου προς τρίτου βαθμού, δεξιού ορθού μηριαίου. Το διάστημα της απουσίας του Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς εκτιμάται ότι θα είναι τέσσερις περίπου εβδομάδες, ενώ η κατάσταση του τραυματισμού του θα επανεκτιμάται κάθε εβδομάδα προκειμένου να διαπιστώνεται η πορεία της αποκατάστασής του.

Όπως γίνεται αντιληπτό, ο Τάκης Λεμονής πονοκεφαλιάζει. Είναι γνωστή στο φίλαθλο ποδοσφαιρικό κοινό η εκτελεστική δεινότητα του αρχηγού των πρωταθλητών Ελλάδας απέναντι στον "αιώνιο" αντίπαλο, ενώ δεν πρέπει να λησμονηθεί πως ο "τρελός καραφλός" ήταν ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού στην καλοκαιρινή περίοδο της προετοιμασίας.

Πλέον, ο προπονητής της πειραϊκής ομάδας αναζητά λύσεις για τον αντικαταστάτη του Τζόρτζεβιτς, με τον Τρεσόρ Λομάνα Λούα Λούα να συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες. Ο Κονγκολέζος επιθετικός έχει τη δυνατότητα να αγωνιστεί και στα δύο άκρα της επίθεσης, αλλά και στην κορυφή της γραμμής κρούσης.

Η συγκεκριμένη εκδοχή θα ήταν ένα απλό σενάριο, αν ο Ροντρίγκο Χαβιέρ Αρτσούμπι ήταν 100% έτοιμος να αγωνιστεί. Ο Αργεντινός αριστερός μέσος έχει μόλις δύο προπονήσεις μαζί με την υπόλοιπη ομάδα και δύσκολα ο Λεμονής θα του εμπιστευτεί φανέλα βασικού. Ο 22χρονος άσος, με το ελληνικό διαβατήριο, αποκτήθηκε για τη συγκεκριμένη θέση, όμως μην ξεχνάμε πως αποτέλεσε το τελευταίο μετεγγραφικό απόκτημα του Ολυμπιακού και είναι φυσιολογικό να μην είναι έτοιμος για ένα τόσο σπουδαίο παιχνίδι.

Να σημειωθεί πως η εξέλιξη με τον "Τζόλε" ήρθε λίγες ώρες μετά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Τρίτη (21/8) ο Τάκης Λεμονής, με τον 47χρονο τεχνικό να επισημαίνει πως ο Ολυμπιακός δεν είχε ούτε ένα μυϊκό τραυματισμό κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας. Φυσικά και δεν αφήνουμε αιχμές προς τον προπονητή της πειραϊκής ομάδας, ο οποίος μαζί με το επιτελείο του έκαναν εξαιρετική δουλειά αυτό το καλοκαίρι, στην περίοδο της προετοιμασίας. Απλά, η συγκεκριμένη αναφορά γίνεται για την ειρωνεία της τύχης...

Η διοίκηση όρισε αρχηγούς, κτύπησε και ο Παπαδόπουλος!

Όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος η διοίκηση της ΠΑΕ Ολυμπιακός ήταν αυτή που όρισε τους τρεις αρχηγούς για τη νέα αγωνιστική περίοδο, καθώς δεν πραγματοποιήθηκε ψηφοφορία ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές της ομάδας. Η τριάδα δεν άλλαξε και οι Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς, Αντώνης Νικοπολίδης και Ιεροκλής Στολτίδης θα είναι οι τρεις αρχηγοί των πρωταθλητών Ελλάδας. Έτσι, ο Έλληνας διεθνής τερματοφύλακας θα φορέσει το περιβραχιόνιο στη Λεωφόρο και θα ηγηθεί της ομάδας στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Παράλληλα, στην προπόνηση της Τετάρτης (22/8, 19:00), υπήρξε νέο απρόοπτο! Κατά τη διάρκεια του προγράμματος εκγύμνασης, αποχώρησε ο νεαρός Κυριάκος Παπαδόπουλος λόγω κάκωσης αριστερού γόνατος με υποψία ρήξης έξω μηνίσκου. Ο 15χρονος κεντρικός αμυντικός θα υποβληθεί την Πέμπτη (23/8) σε μαγνητική τομογραφία για ακριβή καθορισμό της βλάβης και περαιτέρω αντιμετώπιση. Όπως όλα δείχνουν, ο τραυματισμός είναι σοβαρός για τον πιτσιρικά...

Ο Ροντρίγκο Χαβιέρ Αρτσούμπι έκανε εργομετρικά τεστ, ενώ ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς άρχισε θεραπεία. Την Πέμπτη (23/8), οι ερυθρόλευκοι θα προπονηθούν στις 19:00.
















TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ