ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Στη Σάλκε ο Πλιάτσικας

Στη Σάλκε ο Πλιάτσικας
πλιατσικας

Στη Σάλκε θα συνεχίσει την καριέρα του ο Βασίλης Πλιάτσικας. 350.000 ευρώ θα βάλει η Ένωση στα ταμεία της (video)

Ασφαλώς ο νέος προπονητής της ομάδας Φέλιξ Μάγκατ _ ο οποίος οδήγησε τη Βόλφσμπουργκ στην κατάκτηση του τίτλου τη σεζόν που ολοκληρώθηκε _ κάτι θα είδε στον διεθνή μέσο για να εισηγηθεί την απόκτησή του για τα επόμενα τέσσερα χρόνια! Ο Πλιάτσικας ύστερα από πέντε σεζόν στην ΑΕΚ, βρήκε στέγη σε μια βασική διεκδικήτρια του γερμανικού τίτλου τα τελευταία χρόνια και σύμφωνα με πληροφορίες η Ενωση θα βάλει στο ταμείο της περίπου 350.000 ευρώ!
Η μεγάλη ελληνική παροικία

Ο Πλιάτσικας θα είναι μετά βεβαιότητας ο τέταρτος ποδοσφαιριστής που θα αγωνίζεται στη Γερμανία την ερχόμενη σεζόν βρίσκοντας απέναντί του τον Νίκο Λυμπερόπουλο, τον Γιάννη Αμανατίδη (συμπαίκτες στην Αϊντραχτ Φρανκφούρτης), και τον Φάνη Γκέκα (επέστρεψε στη Μπάγερ Λεβερκούζεν). Ίσως η παρέα μεγαλώσει περισσότερο εφόσον τελικά η Βέρντερ Βρέμης προχωρήσει στην αγορά του Αλέξανδρου Τζιώλη από τον Παναθηναϊκό.

Άγνωστο επίσης είναι το μέλλον του Άγγελου Χαριστέα, που ανήκει στη Νυρεμβέργη (σ.σ πέρσι αγωνίστηκε δανεικός στη Λεβερκούζεν), ενώ ο Λεωνίδας Καμπάνταης αποτελεί παρελθόν από την Αρμίνια Μπίλεφελντ. Θυμίζουμε το πρόσφατο πέρασμα του Βαγγέλη Μάντζιου και του Σωτήρη Κυργιάκου από την Αϊντραχτ Φρανκφούρτης, ενώ στη F.S.V. Φρανκφούρτης αγωνίζεται ο Γιώργος Θεοδωρίδης, πρώην άσος του ΠΑΟΚ, του Παναθηναϊκού και του Εργοτέλη. Πρώτος διδάξας (της διαδρομής Ελλάδα - Γερμανία) ο Κώστας Κωνσταντινίδης με καλή καριέρα στη Χέρτα Βερολίνου, προερχόμενος από τον Παναθηναϊκό.

Το άξιζε!

Η πορεία του Βασίλη Πλιάτσικα τη σεζόν που ολοκληρώθηκε ήταν άκρως αντιφατική. Το περασμένο καλοκαίρι ο Δώνης του πρότεινε να αγωνιστεί ως δανεικός σε άλλη ομάδα, εκείνος ωστόσο προτίμησε να δώσει τη μάχη του στη διάρκεια της σεζόν για να κερδίσει μια θέση στο κιτρινόμαυρο ρόστερ. Τα κατάφερε πολύ γρήγορα με το σπαθί του, αναδείχθηκε πολυτιμότερος ποδοσφαιριστής στο ντέρμπι της πρεμιέρας με τον Παναθηναϊκό και ακολούθως κλήθηκε στην εθνική ανδρών με την οποία πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στις 19 Νοεμβρίου 2008 (Ελλάδα Ιταλία 1-1 – φιλικό ματς).

Η έλευση του Μπάγεβιτς δεν ήταν καλό νέο για τον διεθνή μέσο. Ο σερβοέλληνας προπονητής δεν τον πίστεψε όσο θα περίμενε ο ίδιος ο Πλιάτσικας _ ίσως και λόγω της πληθώρας αμυντικών μέσων στο κιτρινόμαυρο ρόστερ _ και ο 21χρονος ποδοσφαιριστής τέθηκε γρήγορα στο περιθώριο έχοντας μικρό χρόνο συμμετοχής. Συνειδητοποίησε ότι το ίδιο θα συμβεί και τη νέα περίοδο, επεδίωξε τη μεταγραφή του και την πέτυχε ωφελώντας παράλληλα και την ΑΕΚ που θα λάβει ένα σεβαστό ποσό σε δύσκολους καιρούς.














TAGS ΓΕΡΜΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ