ΠΑΟΚ

"Στημένοι οι αληταράδες"

"Στημένοι οι αληταράδες"
Βεζυρτζής

Το SPORT 24 έγραψε χθες για τον "πόλεμο" στον Βεζυρτζή. Σήμερα ο ίδιος δήλωσε: "Στημένοι οι αληταράδες"

"Προσπαθούμε να βρούμε μια άκρη με το οικονομικό χάος και ασφαλώς να συντηρήσουμε τον ΠΑΟΚ σε ένα αξιοπρεπές επίπεδο. Να πάρει δηλαδή ο ΠΑΟΚ πίσω το χαμένο όνομά του. Πρέπει να ξέρετε τις συνέπειες του οικονομικού αλαλούμ. Μας έχει στερήσει έσοδα., δεν βρήκαμε την ανταπόκριση που περιμέναμε στις πόρτες που χτυπήσαμε, διότι η ανυπαρξία των προηγούμενων ετών αποτελεί τη μεγάλη πληγή.

Κάποιοι αναρωτιούνται που πήγαν τα χρήματα. Λοιπόν, τα έσοδα είναι λιγότερα από τα έξοδα κατά 400.000 ευρώ. Από επιχορηγήσεις ο ΠΑΟΚ εισέπραξε το ποσό των 260.000 ευρώ, 1.213.000 είναι τα έσοδα από τους εντός έδρας αγώνες συν τα 61.000 ευρώ από την διάθεση των εισιτηρίων διαρκείας και συνολικά συγκεντρώσαμε ένα ποσό της τάξεως των δύο εκατομμυρίων ευρώ περίπου. Οι πληρωμές ξεπέρασαν τα 2,3 εκατομμύρια ευρώ, συν τα 100.000 ευρώ που δόθηκαν στον ερασιτέχνη. Τα 400.000 ευρώ καλύφθηκαν κυρίως από συνεισφορές των ανθρώπων της διοίκησης του ΠΑΟΚ, οι οποίοι θα πάρουν πίσω τα χρήματά τους", είπε ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.



Όπως προαναφέραμε όμως τα επεισόδια που έλαβαν χώρα στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό, απασχόλησαν κατά κύριο λόγο τον Νίκο Βεζυρτζή.

"Τα τελευταία τρία χρόνια ο ΠΑΟΚ έχει πληρώσει πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ σε πρόστιμα. Αυτή είναι και η μεγάλη πληγή. Πριν τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό είχαμε πληροφορίες ότι κάποιοι θα επιδιώξουν να δημιουργήσουν προβλήματα.

Δεν πίστευα στην επαλήθευση αυτών. Τελικώς, μια ομάδα 100-150 ατόμων διεσπαρμένοι κατά στρατηγικό τρόπο σε όλο το γήπεδο. Αυτή η ομάδα των χουλιγκάνων, αλλά και δειλών ανθρώπων, αν μπορούν ν α λέγονται άνθρωποι, θα μπορούσαν να βρουν αλλού τον χώρο για να εκφράσουν τις επιθυμίες τους και αντί να πετούν μολότοφ, πετούσαν παπούτσια, μπουκάλια, καρέκλες. Δεν πιστεύω ότι είναι άτομα που προέρχονται από τον χώρο του ΠΑΟΚ.

Δεν είναι άτομα που ασχολούνται σε καθημερινή βάση με τον ΠΑΟΚ. Εχω όμως ένα παράπονο από τους συνδέσμους. Μετά από δύο συναντήσεις μαζί τους, ζήτησα τη βοήθειά τους, για να καθορίσουμε τους ρόλους, να προσφέρουν στην ομάδα πέρα από τη ζωντανή τους παρουσία και να απομονώσουμε αυτά τα κακοποιία στοιχεία που επισέρχονται στους συνδέσμους. Θα γίνει μια ακόμη συνάντηση για να τους περιγράψω τι προκάλεσαν στον σύλλογο αυτοί οι 100-150 αληταράδες χούλιγκαν.

Προσπαθήσαμε να μάθουμε ορισμένα πράγματα, αλλά κατάλαβα ότι ισχύει ο νόμος της σιωπής, όπως λέγανε και στον στρατό. Δηλαδή ισχύει το ότι `δεν θέλω να καρφώσω`, αλλά όταν έρχεται κάποιος μέσα στο σπίτι σου και προκαλεί βανδαλισμούς με απώτερο σκοπό την αγωνιστική και οικονομική τιμωρία σου, δεν πρόκειται για κάρφωμα, αλλά για προάσπιση των συμφερόντων σου. Ισως ήταν λάθος μας το ότι δεν λάβαμε τα κατάλληλα μέτρα.

Εγώ όμως δίνω το χέρι της φιλίας και ζητώ τη συμπαράσταση των φιλάθλων και των συνδέσμών για να διώξουμε αυτά τα στοιχεία.

Πώς ήταν δυνατόν στον αγώνα με τον Ολυμπιακό, με 30.000 κόσμο και απέναντι στον πιο μισητό αντίπαλο να μην έγινε κάτι και να συνέβησαν πολλά με τον Παναθηναϊκό, ενώ η ομάδα κέρδιζε παίζοντας καλό ποδόσφαιρο και με 12.000 φιλάθλους;



Ηταν όλα στημένα. Από εδώ και στο εξής όμως αλλάζουν τα πράγματα. Θα τοποθετηθούν κάμερες και οι κασέτες θα πηγαίνουν κατευθείαν στον εισαγγελέα. Τελεία και παύλα. Αυτοί οι αληταράδες δεν θα ξαναμπούν στη Τούμπα. Η ιστορία έχει τελειώσει. Μάλιστα, θα γίνει μια συνάντηση με τον αθλητικό εισαγγελέα για μας δώσει σχετικές κατευθύνσεις. Γιατί τώρα κάνουμε έναν αγώνα, ούτως ώστε να αποφύγουμε την τιμωρία στον αγώνα με τον Αρη. Εγώ δεν κωλώνω πουθενά με αυτούς τους αληταράδες και δεν κωλώνω σε εκβιασμούς".

Ο Γιώργος Κούδας αναφερόμενος στο ίδιο ζήτημα πρόσθεσε ότι " χρειαζόμαστε και το τελευταίο ευρώ. Είδατε ότι πετάχτηκαν αντικείμενα απ` όλες τις γωνιές του γηπέδου και δεν είναι δυνατόν να αυτοκαταστρεφόμαστε. Δεν είναι δυνατόν να βγάζουμε τα μάτια μας με τα ίδια μας τα χέρια".

Ακολούθησε η διαδικασία των ερωτήσεων και η συνέντευξη Τύπου διήρκησε περισσότερες από δύο ώρες. Η πρώτη αφορούσε το θέμα των μετοχών όπου ο Νίκος Βεζυρτζής ξεκαθάρισε ότι, "αυτή η ιστορία έχει τελειώσει", για να τεθεί θέμα χορηγιών, αλλά και η άποψη περί μη σωστής διαχείρισης του ονόματος αλλά και της εμβέλειας του ΠΑΟΚ. "Αναλάβαμε σε μια νύχτα, χωρίς τη παραμικρή διαβεβαίωση. Περιμένουμε να λυθεί το μεγάλο πρόβλημα των χρεών.

Είμαστε σε συζητήση για τα 12 εκατομμύρια που αντιστοιχούν σε προσαυξήσεις, αλλά και τα 12 εκατομμυρίων που θα διακανονιστούν. Για τη φανέλα του ΠΑΟΚ... Ναι, είμαστε ακριβοί. Κάποιοι μας πρότειναν εξευτελιστικά ποσά για να διαφημιστούν στη φανέλα κι αν συμφωνούσαμε αυτό θα γυρνούσε μπούμερανγκ. Εχουμε την ανάγκη των 200-400.000 ευρώ, όχι όμως και να ζημιώσουμε τον ΠΑΟΚ.

Είναι καμιά 50αριά άτομα που γυρνούν από ραδιόφωνο σε ραδιόφωνο και λένε διάφορα. Ο ΠΑΟΚ δεν θα επιβαρυνθεί καθόλου, αλλά θα καλύψουν τα πάντα, τα άτομα που βρίσκονται στη διοίκηση",

υπογράμμισε για να αναφερθεί στον Λάζαρο Χριστουδουλόπουλο. " Προκαλώ όποιον έχει έστω κι ένα στοιχείο που θα αποδεικνύει ότι ο Λάζαρος θα πάρει έστω κι ένα ευρώ παραπάνω να έρθει κι εγώ θα βγω δημόσια και θα πω ότι είμαι ο μεγαλύτερος ψεύτης.

Για να ξεκαθαρίζουμε, ο Λάζαρος επέστρεψε με το συμβόλαιο που έχει και έχει τη προφορική μου δέσμευση ότι το καλοκαίρι κι εφόσον παίξει καλά και προσφέρει, θα καθίσουμε και θα συζητήσουμε για καινούργιο συμβόλαιο με διαφορετικούς οικονομικούς όρους".

Εν συνεχεία αναφέρθηκε στους Μέγκαχεντ, Σικαμπάλα, Χαραλαμπίδη, Τσίγκα και Φάνη Γκέκα.

"Μιλήσαμε με τον προπονητή και μας είπε ότι έχει πολύ άγχος. Μου είπε ο κύριος Παράσχος... δεν μπορώ άλλο να προσπαθήσω, γιατί είμαι προπονητής και όχι γιατρός. Ο Μέγκαχεντ τρέμει ολόκληρος όταν μπαίνει στο γήπεδο, δεν θέλει να μείνει αλλά να πάει αλλού. Εγώ σας δίνω το ελεύθερο".

Οταν τού απάντησα ότι θα υπάρξει πρόβλημα στα σέντερ μπακ, μου είπε ότι "ότι θα προσπαθήσω να βάλω τον μικρό", δηλαδή τον Μαλεζά.

Η Αλ Σαμπάμπ μάς πρόσφερε το ποσό των 500.000 ευρώ, εμείς ζητήσαμε 700.000 ευρώ και τελικώς συμφωνήσαμε στα 600.000 ευρώ που είναι και η τελική συμφωνία στη παραχώρηση του Μέγκαχεντ. Σε ότι αφορά τους Χαραλαμπίδη, Τσίγκα. Οι παίκτες ήταν στον ΠΑΟΚ με υποσχετική με συμβόλαια 209.000 ευρώ και 236.000 ευρώ.

Εμείς δεν θέλουμε παίκτες με υποσχετική που θα τους ετοιμάσουμε για να τους πάρει μετά ο Παναθηναϊκός. Ειδικά για τον Τσίγκα, υπήρχε όρος που έλεγε ότι αν μέσα σε διάστημα 15 ημερών δεν δίναμε μετρητά το ποσό των 600.000 ευρώ στον Παναθηναϊκό δεν θα αποκτούσαμε τα δικαιώματά του.



Για τον Χαραλαμπίδη, η συμφωνία έλεγε τα εξής. Αν δεν παίρναμε την έγκριση του Παναθηναϊκού, δεν μπορούσαμε να παραχωρήσουμε τον παίκτη. Για τον Φάνη Γκέκα, υπάρχει ένα συμφωνητικό που προβλέπει ο ΠΑΟΚ να εισπράξει το 30% ενδεχόμενης πώλησης του αθλητή έναντι 1.000.000 ευρώ, αλλά και το 40% σε πώληση που θα είναι τουλάχιστον έναντι 1,5 εκατομμυρίων ευρώ. Υπάρχει όμως και μια παράγραφος που υπεγράφη και πραγματικά ο άνθρωπος του ΠΑΟΚ που την υπέγραψε είτε δεν γνωρίζει ελληνικά είτε αγγλικά.

Αναφέρει ότι ο ΠΑΟΚ θα έχει το δικαίωμα του ποσοστού αν ο παίκτης παραχωρηθεί μέχρι τις 30/6/2007. Υπάρχει περίπτωση ο Παναθηναϊκός να επιδιώξει την πώληση του αθλητή πριν από αυτή την ημερομηνία; Ασφαλώς και όχι. Πέραν τούτου όμως ο ΠΑΟΚ έχει εισπράξει μέχρι στιγμής το 50% του ποσοστού της πρώτης περίπτωσης. Σχετικά με τον Σικαμπάλα. Ορισμένοι ποδοσφαιριστές μου είπαν ότι το παιδί δεν έπαιρνε φράγκο.

Σε αυτή την υπόθεση έγιναν τεράστια λάθη και καταλήξαμε ένα μεγάλο ταλέντο να μην είναι σήμερα στον ΠΑΟΚ. Πρέπει όμως να ξέρετε ότι ο ΠΑΟΚ δεν θα ενδώσει στη παραχώρηση του αθλητή έναντι ενός ποσού των 500.000 ευρώ. Ο ΠΑΟΚ αν θα τον παραχωρήσει θα απαιτήσει πολλά περισσότερα χρήματα".

Εν συνεχεία ο Κούλης Αποστολίδης, ανέλυσε -για να κλείσει τα θέματα των παικτών- τις περιπτώσεις των Μίετσελ, Μπαρκαουάν, καθώς επίσης και των δύο βραζιλιάνων.

"Εγιναν νέες συζητήσεις με τον εκπρόσωπο του Μίετσελ και θα ακολουθήσει μια καθοριστική συνάντηση μέσα στις επόμενες ημέρες, όπου θα καθοριστούν οι όροι. Σε ότι αφορά τον Μπαρκαουάν, τα δικαιώματά του ανήκουν στη ρώσικη ομάδα και συμφωνήσαμε να τα βρούμε πρώτα μεταξύ μας και μετά να αποταθούμε στον ρώσικο σύλλογο. Για τους δύο βραζιλιάνους. Υπήρχε η πρόθεση λύσης των συμβολαίων τους, αλλά ο προπονητής ζήτησε τη παραμονή τους, για να διαπιστώσει κατά πόσο μπορούν να προσφέρουν. Συν τοις άλλοις, ο Πια ζήτησε να του δοθεί η ευκαιρία να αποδείξει την αξία του, έστω και μέσω της συμμετοχής σ` έναν αγώνα".

Κάπου εκεί έκλεισαν τα θέματα των παικτών και τέθηκαν άλλου είδους ζητήματα. Όπως για παράδειγμα η κόντρα με τον ΑΣ, όπου ο Νίκος Βεζυρτζής ήταν απόλυτος αφήνοντας αιχμές κατά του Ερασιτέχνη. "

"Πώς είναι δυνατόν ο ΑΣ να μην μπορεί να... τη βγάλει, όταν δεν έχει να συντηρήσει ποδόσφαιρο και μπάσκετ; Εμείς πώς μπορούσαμε τόσα χρόνια και δεν έκλεινε το μαγαζί; Ο ΑΣ πήρε από τις 30/12/06 πήρε 100.000 ευρώ. Δεν αρνούμεθα το ποσοστό που ανήκει στον ΑΣ, αλλά όχι να πάρει όταν δεν έχουμε εμείς. Τι θα κάνουμε δηλαδή; Θα κλείσουμε το ποδόσφαιρο για να συντηρηθούν άλλα τρήματα; Ο Γιάννης Γούμενος πλήρωνε μόνο τον ΑΣ για να τα έχει καλά μαζί του. Πρέπει πρώτα να δούμε το σπίτι μας που καίγεται και όχι τον ΑΣ".

Σε ερώτηση σχετική με την έλευση επενδυτή απάντησε ότι "αυτή η διοίκηση έχει σαν στόχο να συμμαζέψει τα πράγματα για τον επενδυτή που στο μέλλον θα έρθει. Αυτός που θα έρθει λοιπόν θα πρέπει να είναι τουλάχιστον επιπέδου ΠΑΟΚ και όχι ένας άνθρωπος που θα επιδιώξει να ανέβει οικονομικά και επιχειρηματικά όχι μέσω του ΠΑΟΚ. Πρέπει να ξέρετε επίσης ότι για να πάμε σε έναν ισχυρό οικονομικό παράγοντα, είναι απαραίτητο να έχουν προηγηθεί κάποια πράγματα. Όπως για παράδειγμα η μείωση των χρεών κατά 2/3. Δεν μπορούμε να του μιλήσουμε για πράγματα που θα γίνουν".

Αναφερόμενος στην αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου, ο Νίκος Βεζυρτζής ξεκαθάρισε ότι "ο Νόμος μάς υπαγορεύει να προχωρήσουμε στην αύξηση, από τη στιγμή που τα συσσωρευμένα χρέη είναι περισσότερα από το ύψος του μετοχικού κεφαλαίου. Είμαστε λοιπόν υποχρεωμένοι να προχωρήσουμε στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά εννιά εκατομμύρια ευρώ. Υπάρχει το χρονικό περιθώριο των πέντε μηνών και σε περίπτωση που δεν εμφανιστεί ο μεγαλοεπενδυτής ή μια ομάδα μετόχων τότε θα παρουσιάσουμε ένα σχέδιο που θα εμπλέκει τον απανταχού λαό του ΠΑΟΚ".

Η - επί δύο και πλέον ώρες - συνέντευξη Τύπου ολοκληρώθηκε με μια μικρή αναφορά στα έσοδα του ΠΑΟΚ από τη διάθεση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων. "Το συμβόλαιο είναι ισχυρό και δεν μπορούμε να το σπάσουμε. Εχουν δοθεί προκαταβολές έως και το 2010, χρονιά στην οποία λήγει το συμβόλαιο".



Ειδικό πρόγραμμα ο Χριστοδουλόπουλος



Στο μεταξυ σε ότι αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, δύο προπονήσεις περιελάμβανε το σημερινό πρόγραμμα της ομάδας του ΠΑΟΚ.

Το πρωί στις 9:00 στις εγκαταστάσεις της Σουρωτής γυμνάστηκαν όσοι δεν πήραν μέρος στο ντέρμπι κόντρα στον Παναθηναϊκό δουλεύοντας κυρίως με ασκήσεις φυσικής κατάστασης και με βάρη.

Το απόγευμα στην κύρια προπόνηση της ομάδας που ξεκίνησε στις 15:30 πήραν μέρος όλοι οι παίκτες κανονικά πλην του Γκονζάλεζ που προπονήθηκε μόνος του λόγω τραυματισμού ενώ ειδικό πρόγραμμα ακολούθησε ο Χριστοδουλόπουλος.

Στην αυριανή προπόνηση εξάλλου θα συμμετέχουν και οι Μπαλάφας, Μουμίν και Ηλιάδης οι οποίοι απουσιάζουν λόγω υποχρεώσεων με την Εθνική Ομάδα Ελπίδων της χώρας μας. Για αύριο εξάλλου είναι προγραμματισμένη μία προπόνηση στη Σουρωτή 11:00.























































TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ