ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Στην Ελλάδα ο Λούα Λούα

Στην Ελλάδα ο Λούα Λούα
Λούα-Λούα-Ολυμπιακός

Στην Ελλάδα ο Λούα Λούα που δήλωσε ανυπόμονος να παίξει στον ΟΣΦΠ."Ινδαλμά μου ο Ριβάλντο"

Ο πρώην άσος των Νιούκαστλ και Πόρτσμουθ έκανε την εμφάνισή του στην αίθουσα αφίξεων του Ελ.Βενιζέλος λίγο μετά τις 22.30 (η πτήση του ήταν προγραμματισμένη να φτάσει στις 22.10), ενώ δεν αρνήθηκε να παραχωρήσει κάποιες δηλώσεις στους εκπροσώπους του Τύπου που τον περίμεναν. Μάλιστα έδειξε "κολακευμένος" από την υποδοχή των δημοσιογράφων δηλώνοντας χαρακτηριστικά "Eίναι τιμή μου που βρεθήκατε εδώ για να με υποδεχτείτε"

"Είναι η πρώτη φορά που έρχομαι στην Ελλάδα. Ξέρω ότι ο Ολυμπιακός είναι μια καλή και μεγάλη ομάδα", τόνισε στις πρώτες του δηλώσεις ο 27χρονος αρχηγός της Εθνικής ομάδας του Κονγκό και συμπλήρωσε:

"Περιμένω πως και πως την πρώτη μου εμφάνιση με τον Ολυμπιακό και για αυτό έχω λίγη νευρικότητα. Μερικές φορές η νευρικότητα κάνει καλό γιατί προσπαθείς περισσότερο. Είμαι πολύ χαρούμενος που ήρθα στον Ολυμπιακό και θα κάνω ότι καλύτερο μπορώ για να τον βοηθήσω."



Σε ερώτηση τέλος, για το τί γνωρίζει για τους Πειραιώτες, απάντησε αφοπλιστικά: "Ξέρω πολλά για τον Ολυμπιακό, έχω ίνδαλμα τον Ριβάλντο". Aν δεν προκύψει κάτι απρόοπτο και ο Λομάνο Τρεζόρ Λουά Λουά περάσει με επιτυχία τις ιατρικές εξετάσεις, θα υπογράψει τριετές συμβόλαιο με τους ερυθρόλευκους με αποδοχές στα επίπεδα του ενός εκατομμυρίου ευρώ ετησίως.


Η πορεία του Λούα Λούα στα αγγλικά γήπεδα

Ο Λομάνο Τρέζορ (θησαυρός) Λούα Λούα, γεννήθηκε το Δεκέμβριο του 1980 στην Κινχάσα του Κονγκό, έχει ύψος 1,73 και ζυγίζει 77 κιλά. Ξεκίνησε την καριέρα του στην Κόλτσεστερ την περίοδο 1998/99. Με την πρώτη του ομάδα πέτυχε 15 γκολ σε 37 συμμετοχές.

Οι εξαιρετικές του εμφανίσεις κίνησαν το ενδιαφέρον πολλών ομάδων της Πρέμιερσιπ και η Νιούκαστλ κατάφερε να τον αρπάξει το 2000 έναντι 2,5 εκατομμυρίων λιρών. Ο Λούα Λούα τα βρήκε λίγο δύσκολα στη νέα του ομάδα και άρχισε να βρίσκει τον καλό του εαυτό τον Απρίλιο του 2002, όταν σκόραρε εναντίον της Ντέρμπι σε μια νίκη της Νιούκαστλ με σκορ 3-2. Εκείνη τη χρονιά είχε τον φτωχό απολογισμό των τριών γκολ σε πέντε μόλις εμφανίσεις.

Η απόδοση του με τη Νιούκαστλ σταθεροποιήθηκε και με αυτόν τον τρόπο κέρδισε τη θέση του στην εθνική του Κονγκό, της οποίας έγινε και αρχηγός το 2004. Στο δεύτερο μισό του ίδιου έτους η Νιούκαστλ τον έδωσε δανεικό στην Πόρτσμουθ. Από την πρώτη στιγμή ο Λούα Λούα μπήκε στις καρδιές των "Πομπέις". Σε δέκα εμφανίσεις στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος πέτυχε τέσσερα γκολ.

Ο Χάρι Ρέντναπ εντυπωσιασμένος από τον Κονγκολέζο επιθετικόέσπευσε να τον αγοράσει από τη Νιούκαστλ έναντι του ποσού των 1,7 εκατομμυρίων λιρών. Τη χρονιά 2005/06 πέτυχε επτά γκολ για την ομάδα του, ωστόσο οι υποχρεώσεις του με την εθνική του ομάδα, αλλά και μια σοβαρή ασθένεια (μαλάρια) που τον κράτησε σε μονάδα απομόνωσης σε νοσοκομείο, είχαν ως αποτέλεσμα να χάσει αρκετά παιχνίδια.

Συνολικά πάντως στην καριέρα του στην Πρέμιερ Λιγκ, ο Λούα Λούα πέτυχε 28 γκολ σε 161 συμμετοχές. Με την Κόλτσεστερ πέτυχε 15 γκολ σε 61 συμμετοχές.

Σήμα κατατεθέν του Κονγκολέζου επιθετικού είναι οι κωλοτούμπες που κάνει μετά από επίτευξη τέρματος. Βέβαια αυτό του είχε στοιχίσει σε έναν αγώνα κόντρα στην Άρσεναλ, όταν με την ισοφάριση που πέτυχε ο ίδιος, χτύπησε σοβαρά στον αγκώνα την ώρα που επιχειρούσε τις περιβόητες κωλοτούμπες του.

Ένα τραγικό γεγονός που επηρέασε την ζωή του Λούα Λούα ήταν ο θάνατος του μικρού γιου του τον Ιανουάριο του 2006 από πνευμονία. Μάλιστα το χειρότερο στην υπόθεση ήταν ότι οι ιθύνοντες της Ομοσπονδία του Κονγκό απέκρυψαν το γεγονός από τον Λούα Λούα, φοβούμενοι μην αποχωρήσει από το Παναφρικανικό Κύπελλο στο οποίο αγωνιζόταν με την εθνική του ομάδα!!!

To προφίλ του Λούα Λούα με αριθμούς

1998-99-Κόλτσεστερ: 13 συμ. 1 γκολ
1999-00-Κόλτσεστερ: 41 συμ. 12 γκολ
2000-01-Κόλτσεστερ: 7 συμ. 2 γκολ
2000-01-Νιούκαστλ: 21 συμ. 0 γκολ
2001-02-Νιούκαστλ: 19 συμ. 3 γκολ
2002-03-Νιούκαστλ: 11 συμ. 2 γκολ
2003-04-Πόρτσμουθ: 15 συμ. 4 γκολ
2003-04-Νιούκαστλ: 7 συμ. 0 γκολ
2004-05-Πόρτσμουθ: 25 συμ. 6 γκολ
2005-06-Πόρτσμουθ: 25 συμ. 7 γκολ
2006-07-Πόρτσμουθ: 22 συμ. 2 γκολ

Πάρτε μια γεύση από τον Λομάνο Λούα Λούα






































TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ