ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Στήριξη Νοτιά σε Μπάγεβιτς

Στήριξη Νοτιά σε Μπάγεβιτς
Θανόπουλος - Μπάγεβιτς

Ο Νίκος Νοτιάς συναντήθηκε με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς (Τρίτη 28/04), εξέφρασε την απόλυτη στήριξη σε αυτόν και το SPORT 24 παρουσιάζει τα 10 σημαντικά θέματα που συζητήθηκαν

1. Επικοινωνία: Ο Νίκος Θανόπουλος θα διατηρήσει το πόστο του προέδρου κι όταν ο Μπάγεβιτς θα συνομιλεί μαζί του, θα είναι σαν να μιλάει με τον ίδιο τον Νοτιά. «Να αισθάνεσαι ότι είναι σαν να μιλάς μαζί μου» είπε χαρακτηριστικά ο μεγαλομέτοχος στον προπονητή. Παράλληλα ο τεχνικός της ΑΕΚ εξασφάλισε το δικαίωμα να συνδιαλέγεται απευθείας με το Νοτιά όταν το κρίνει απαραίτητο. Κάτι που δεν ίσχυε ως χθες, όχι επειδή υπήρχε σχετική απαγόρευση αλλά απλούστατα διότι οι δυο τους δεν είχαν καλά καλά γνωριστεί.

2. Υπάρχον ρόστερ: Κάποιοι από τους ακριβοπληρωμένους ποδοσφαιριστές που ανήκουν τώρα στην ΑΕΚ ενδέχεται να παραχωρηθούν (εφόσον αυτό καταστεί εφικτό) διότι δεν γίνεται διαφορετικά. Και επειδή έχουν ιδιαίτερα υψηλές αποδοχές τις οποίες δύσκολα θα δεχθούν να μειώσουν αλλά και διότι είναι ο μοναδικός τρόπος να αποκτηθούν άλλοι από τη στιγμή που το συνολικό μπάτζετ του έμψυχου δυναμικού πρέπει να μειωθεί τουλάχιστον κατά 5 εκατ. Ευρώ.

3. Μεταγραφές: Ο προπονητής και ο τεχνικός διευθυντής καλούνται να χειριστούν χαμηλό προϋπολογισμό αποφασίζοντας παράλληλα ποιος ή ποιοι από τους πρωτοκλασάτους παίκτες θα παραχωρηθούν (εφόσον επαναλαμβάνουμε προκύψουν και οι επιθυμητές προτάσεις, δεν θα γίνει ξεπούλημα) ώστε να γίνουν οι απαραίτητες προσθήκες. Παίκτες νεαροί σε ηλικία, ταλαντούχοι και ελεύθεροι θα προτιμηθούν. Παράλληλα πρέπει να γίνει ιδιαίτερα προσεχτική και επιλεκτική επιλογή των πολλών πιτσιρικάδων που έχει μοιράσει η ΑΕΚ από εδώ κι από εκεί ως δανεικούς.

4. Ευρώπη: Για την Ένωση είναι απαιτητή η συμμετοχή στο Europa League (μέσω ενός και μόνο προκριματικού γύρου τον ερχόμενο Αύγουστο). Κάτι που σημαίνει ότι η κατάκτηση της δεύτερης θέσης μέσω των πλέι οφ δεν αποτελεί προτεραιότητα καθώς ο προπονητής και η διοίκηση τείνουν να καταλήξουν στο συμπέρασμα ότι μάλλον δεν βολεύει την ΑΕΚ σε φάση πλήρους αναδόμησης (γι ακόμα ένα καλοκαίρι) να δώσει δύο προκριματικού γύρους στο Τσάμπιονς Λιγκ ενώ παράλληλα θα προσπαθεί να φτιάξει ομάδα.

5. Ορίζοντας: Μέσω της συμμετοχής στη συγκεκριμένη διοργάνωση οι διοικούντες πιστεύουν ότι η ΠΑΕ θα εξασφαλίσει περίπου 5-6 εκατ. ευρώ ως έσοδα. Αυτά τα χρήματα θα της επιτρέψουν να καλύψει τα υπάρχοντα χρέη και να μπει σε διαφορετική φάση από τον ερχόμενο Ιανουάριο αναζητώντας στην αγορά πιο ποιοτικές και ακριβές προσθήκες στο ρόστερ της. Επισημάνθηκε βέβαια από τον μεγαλομέτοχο ότι πρέπει να αποφεχθεί η αλόγιστη σπατάλη του πρόσφατου παρελθόντος και να γίνουν κινήσεις με το μικρότερο δυνατό ρίσκο.

6. Στήριξη: Μπάγεβιτς και Μανωλάς θα είναι πλέον οι απόλυτοι κυρίαρχου του παιχνιδιού, κάτι που δεν ίσχυε ως σήμερα. Οι Νοτιάς και Θανόπουλος διαβεβαίωσαν τον προπονητή ότι ο λόγος του(ς) θα είναι νόμος όσον αφορά στα αγωνιστικά και μεταγραφικά θέματα. Παράλληλα του υποσχέθηκαν ότι θα μπει τάξη στα αποδυτήρια κι ότι ανάλογα περιστατικά με τα εφετινά θα τιμωρούνται πλέον παραδειγματικά, όχι με... πρόστιμα που οι ποδοσφαιριστές αρνούνται να πληρώσουν.

7. Συνεργάτες: Ο προπονητής ζήτησε την επιστροφή ανθρώπων που εμπιστεύεται απόλυτα (Τσιάρτας, Κασάπης, Βασιλόπουλος κ.α.) για να αναλάβουν καίρια πόστα στην ομάδα. Λογικά οι εισηγήσεις του θα γίνουν αποδέκτες, αν και ακόμα δεν έχει λάβει οριστική απάντηση στο συγκεκριμένο θέμα, ίσως επειδή θα πρέπει πρώτα να αδειάσουν συγκεκριμένες θέσεις. Ο Μπάγεβιτς ονόμασε τους ανθρώπους που θεωρεί ότι κάνουν πόλεμο εκ των έσω και αυτή τη φορά είχε τη στήριξη του Θανόπουλου ο οποίος πήρε από πρώτο χέρι τη δική του κρυάδα για το επίπεδο συνεργασίας εντός της ΠΑΕ, μετά τη δημοσίευση της επίμαχης επιστολής.

8. Μελισσανίδης: Σε αντίθεση με κατά καιρούς γραφόμενα κι ερμηνείες, ο μεγαλομέτοχος Νίκος Νοτιάς είναι ανοιχτός στο ενδεχόμενο συνεργασίας με τον προ δεκαετίας (και βάλε) πρόεδρο και ιδιοκτήτη της ΠΑΕ. Ωστόσο όπως φέρεται ότι είπε και στον Μπάγεβιτς, η ΑΕΚ κι ο ίδιος αναζητούν στρατηγικούς συμμάχους, όχι να δώσουν την ΠΑΕ τζάμπα στον πρώτο που θα εκδηλώσει ενδιαφέρον. Αναμένεται ένα ραντεβού ανάμεσα στους δύο ισχυρούς παράγοντες που θα δείξει πολλά για το μέλλον. Και το οποίο αν έχει αίσιο τέλος, θα αλλάξει άρδην τον προγραμματισμό και τη φιλοσοφία της ομάδας.

9. Γήπεδο: Η επιστροφή στη Νέα Φιλαδέλφεια αποτελεί προτεραιότητα του μεγαλομετόχου ο οποίος τόνισε ότι γίνεται σημαντική προσπάθεια από όλους τους φορείς που εμπλέκονται ώστε να πραγματοποιηθεί το όνειρο των ΑΕΚτζήδων. «Το καλό είναι ότι δουλεύουμε ενωμένοι αυτή τη φορά» φέρεται ότι είπε ο Νοτιάς στην τρίωρη συνάντησή του με τον Μπάγεβιτς, ακόμα μία μπηχτή για καταστάσεις του παρελθόντος με τις οποίες προφανώς διαφωνούσε.

10. Προπονητικό κέντρο: «Είμαστε σε καλό δρόμο, είναι ένα έργο ζωής για την ΑΕΚ και προσπαθούμε να παραμείνουμε μέσα στο πλάνο. Ίσως τελικά προλάβουμε να έχουμε ένα σημαντικό κομμάτι έτοιμο το καλοκαίρι ώστε να μπει μέσα η ομάδα τον Ιούλιο» ήταν το αισιόδοξο μήνυμα του μεγαλομετόχου. Βέβαια η συγκεκριμένη ιστορία δεν είναι ακόμα απόλυτα ξεκάθαρη όσον αφορά στους όρους της σύμβασης και της χρηματοδότησης, ωστόσο ο Νοτιάς έδειχνε αρκετά σίγουρος για γρήγορα αποτελέσματα. Ίδωμεν...

















TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ