ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Στήριξη Πατέρα σε Τεν Κάτε-Αντωνίου

Στήριξη Πατέρα σε Τεν Κάτε-Αντωνίου
ΠΑΤΕΡΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗ 222

Tην απόλυτη στήριξη σε Τεν Κάτε, Αντώνιου και παίκτες εξέφρασε ο Πατέρας. Τι είπε για Σεϊταρίδη, Κυργιάκο

Η διοίκηση του Παναθηναϊκού δεν προτίθεται να πραγματοποιήσει κάποια μεταγραφή, κάτι που δεν έχει ζητήσει και ο Ολλανδός τεχνικός, όπως ανέφερε ο Νίκος Πατέρας που δεν συμβιβάζεται με κάτι λιγότερο την φετινή σεζόν, από την κατάκτηση των τίτλων και μία καλή πορεία στην Ευρώπη.
Επίσης, αναφέρθηκε με θετικά σχόλια για τον πρόεδρο της ΕΠΟ Σοφοκλή Πιλάβιο και εμφανίστηκε σίγουρος ότι δεν θα υπάρξει παρασκήνιο στο πρωτάθλημα.

Όσον αφορά τα συμβόλαια των Σαλπιγγίδη και Καραγκούνη, εξέφρασε την αισιοδοξία του για την ανανέωση της συνεργασίας τους, ενώ το γηπεδικό είναι το μόνιμο αγκάθι της ομάδας τα τελευταία χρόνια, που πρέπει όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους, όπως επισήμανε.

Τέλος, αναφέρθηκε και στις περιπτώσεις των Κυργιάκο και Σεϊταρίδη. Στη συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του ΣΠΟΡ FM ο Νίκος Πατέρας μίλησε:

Για τον αγώνα του Παναθηναϊκού με την Ατλέτικο: " Δεν είχα πάει στην Μαδρίτη. Είναι δύσκολο στα πρώτα λεπτά όταν δέχεται η ομάδα γκολ να μπορέσει να το ξεπεράσει. Ακούω διάφορα απο διάφορους ειδήμονες. Ο ΠΑΟ μπήκε με σκοπό να πάρει το ματς αλλά ό,τι είδατε εσείς είδαμε και εμείς. Θεωρώ ότι ο ΠΑΟ αδικήθηκε από τους ίδιους τους παίκτες. Θέλει ψυχή για να γυρίσει ένα τέτοιο παχνίδι. Αν είχαμε βάλει γκολ μπορεί τα πράγματα να ήταν διαφορετικά και θα παίζαμε για την τιμή των όπλων. Η Ατλέτικο είναι πάρα πολύ καλή ομάδα. Το σύμπερασμα είναι ότι έχουμε εξαιρετικό ρόστερ και πιστεύω ότι θα δούμε το καλύτερο".

Για το θέμα του αμυντικού: " Χθες ο Σαριέγκι ήταν από τους καλύτερους παίκτες. Δεν έχουμε δει τον Μπιέρσμιρ πως συνδυάζονται μεταξύ τους. Ο προποντής με τον Αντωνίου και οι σκάουτερ είχαν δώσει το πράσινο φως και ότι ο ΠΑΟ χρειάζεται έναν καλύτερο αμυντικό το ακούω κάθε μέρα. Δεν είναι θέμα χρημάτων. Όταν ξοδεύεις τα λεφτά που βάλαμε εμείς δεν είναι θέμα τα 2-3 εκατομμύρια που θα δώσεις για ένα παίκτη. Το θέμα είναι να υπάρχει μία ισορροπία στην ομάδα και ακόμα δεν έχουμε δοκιμάσει τον παίκτη που έχουμε πάρει. Το πως θα φτιάξει το παζλ είναι θέμα προπονητή. Ο Τεν Κάτε θέλει να κρατήσει ισορροπίες στην ομάδα και εμείς ακούμε τον προπονητή.

Έχουμε πάρει πρωτοβουλίες για να ενισχυθεί η ομάδα. Ο ΠΑΟ θα συγκεντρωθεί στους τρεις στόχους και η χθεσινή ήταν μία άτυχη στιγμή. Γκρίνιες θα υπάρχουν πάντα. Πρέπει να προστατευθεί ο τεχνικός και οι παίκτες και να τους αφήσουμε να κάνουν την δουλειά τους.

Θεωρώ επιτυχία να πάρουμε τους τίτλους και μια πορεία στην Ευρώπη. Τα τελευταία χρόνια υπήρχε μία κατάσταση που δημιουργούσε προβλήματα στον ΠΑΟ. Με τη σημερινή κατάσταση δεν υπάρχει δικαιολογία. Στο παρελθόν υπήρχε παρασκήνιο. Υπάρχουν εφημερίδες που γράφουν ότι χάσανε κάποιοι την ΕΠΟ κ.α που σημαίνει ότι αυτά τα πράγματα υπήρχαν. Γινόταν μέ έναν τρόπο χερουργικό και πιο διακριτικό, τα τελευταία χρόνια. Θέλουμε το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου. ".

Για το μπάτζετ: " Υπήρχε δέσμευση των μετόχων του ΠΑΟ να δαπανηθεί ότι ακριβώς χρειάζεται και όχι 25 εκατομμύρια που γράφτηκε. Αυτό ήταν μία παρεξήγηση. Το ποσό που δαπανήθηκε ήταν 20 εκατομμύρια χωρίς τα συμβόλαια που δαπανήθηκαν".

Για τους παίκτες υπό παραχώρηση: " Δουλειά είναι να προστατεύω τα συμφέροντα του ΠΑΟ. Ο Τζιόλης έμεινε στον ΠΑΟ αφού δεν δέχθηκε να πάει στην ομάδ που του είπαμε. Ο ΠΑΟ δεν δέχεται εκβιασμούς. Ο παίκτης πληρώνεται και δεν αφήνει ο σύλλογος ξεκρέμαστους τους παίκτες. Δεν κάνουμε οικονομικό εκβιασμό. Αλλά και ο παίκτης πρέπει να καταλαβαίνει την ομάδα. Όταν ένας παίκτης έχει δύο επιλογές δεν μπορεί να μην πάει στην ομάδα που του δίνει την ευκαιρία να παίξει μπάλα. Οι παίκτες που είναι επαγγελματίες και φιλότιμοι θέλουν να πάνε κάπου. Ο Τεν Κάτε δεν έχει ζητήσει μεταγραφή. Δεν εξαρτάται απο τους παίκτες που έχουμε για δανεικούς και δεν εξαρτάται το θέμα των μεταγραφών από αυτό".

Για το παρασκήνιο στο ποδόσφαιρο: " Οι μικρές ομάδες δεν είναι κομπάρσοι και δεν θα υπήρχε ποδόσφαιρο αν δεν ήταν αυτές. Την εμπιστούνση για να καθαρίσει το ποδόσφαιρο την έχουμε δώσει στον Σοφοκλή Πιλάβιο, που θέλει να αφήσει πίσω του μία ωραία εικόνα για το ποδόσφαιρο. Είναι στο χέρι μας να προστατεύσουμε τον Πιλάβιο και την ΚΕΔ και να μην δημιουργούμε προβλήματα

Πιστεύω ότι υπάρχουν μηχανισμοί για να δημιουργήσoυν ενα πελατολόγιο και για να γίνουν αρεστοί πουλάνε εκδουλεύσεις. Ας ελπίσουμε αυτή η ανακωχή και εκεχειρία θα τηρηθεί. Συμφωνήσαμε με τον πρόεδρο της ΕΠΟ Σοφοκλή Πιλάβιο, να γίνουν αλλαγές στην ΕΠΟ και τη διαιτησία. Το ποδόσφαιρο είναι θέαμα και ο κόσμος θα φύγει όταν βλέπει το ίδιο θέαμα. Όταν μπαίνουν κάποιοι παράγοντες και βλέπουν ότι δεν αλλάζει κάτι θα σταματήσουν επίσης να μπαίνουν

".

Για Λέτο: " Ο ΠΑΟ πήρε παίκτη από την Λίβερπουλ και όχι απο τον Ολυμπιακό. Αισθανόμαστε δικαιωμένοι".

Για τις ανανεώσεις: " Πιστεύω ότι ο Καραγκούνης και ο Σαλπιγγίδης θα συμφωνήσουν".

Για Τεν Κάτε και Αντωνίου: " Η ζημιά από την μη συμμετοχή στους ομίλους είναι 15-20 εκατομμύρια ευρώ. Ο ΠΑΟ δεν χρωστάει λεφτά και είναι καθαρή εταιρία. Εαν χρειαστεί να βάλουμε λεφτά θα αυξηθεί το κεφάλαιο κίνησεις και δεν θα πάει για παλιές υποχρεώσεις. Οι Τεν κάτε και Αντωνίου θα πρέπει να λύσουν όποια προβλήματα υπάρχουν μεταξύ τους. Μαζί ήρθαν μαζί θα φύγουν. Πιστεύω ότι κάνουν καλά την δουλειά τους και κάνουν ότι μπορούν για τον ΠΑΟ και πιστεύω ότι τα αποτελέσματα θα τα δούμε σύντομα. Δέχονται κριτική και μέσα από τον σύλλογο.

Η ίδια περίπτωση που υπάρχει να φύγω εγώ από τον ΠΑΟ η ίδια περίπτωση υπάρχει να φύγει και ο Τεν Kάτε. Συνεδριάζουμε για οικονομικά θέματα και όχι για κανένα άλλο λόγο. Το νερό έχει μπει στο αυλάκι. Πιστεύω ότι ο ΠΑΟ με το ρόστερ που έχει, με την βοήθεια που έχουμε προσφέρει και με τον ρόλο που έχουμε παίξει θα δούμε ένα καθαρό πρωτάθλημα και καλό θέαμα".

Για το γήπεδο: " Εμεις από μεριά μας κάνουμε τις κινήσεις για να ξεκινήσουν τα έργα και πιστεύω ότι το θέμα είναι περισσότερο νομικό. Αν το ΣτΕ δεν επισημοποιήσει την απόφαση του τότε θα υπάρχει καθυστέρηση. Σε περίπτωση που ο Bωβός στραφεί εναντίον μας, εμάς ποιος θα μας προστατεύσει. Η ανάπλαση είναι τεράστιο έργο και για την ΑΘήνα. Ο Βωβός πρέπει να αναλάβει τις δικές τους ευθύνες. Δεν έχει ξεκινήσει το εγχείρημα και δεν θέλουμε να δημιουργηθούν προβλήματα κατά την διάρκεια της κατασκευής του γηπέδου".

Για Κυργιάκο και Σειταρίδη: " Τον Κυργιάκο τον φώναξα στον γραφείο μου για να κάνουμε συμβίβασμο για το 1.300.000 του συμβολαίου του. Δεν συμφωνήσαμε και ο ίδιος παραδέχτηκε ότι η συζήτησε έγινε για το οικονομικό. Δεν υπήρχε σύγκλιση απόψεων και άντε... γεια! Για τον Σεϊταρίδη δεν υπάρχει και δεν υπήρξε κάτι συγκεκριμένο και δεν μπορούμε να περιμένουμε κάτι. Μου αρέσει ο Σειταρίδης σαν παίκτης. Υπάρχει ένας σχεδιασμός στον οποίο δεν περιλαμβάνεται ο Σεϊταρίδης".

Οικονομόπουλος: "Ο Γκαλίνοβιτς έχει πρόβλημα δυσκαμψίας"

Πρόβλημα δυσκαμψίας χρέωσε στον Μάριο Γκαλίνοβιτς ο πρώην προπονητής τερματοφυλάκων του Παναθηναϊκού, Τάκης Οικονομόπουλος. Ο παλαίμαχος γκολκίπερ των "πρασίνων", με δηλώσεις του στον "Sentra 103,3", τόνισε πως ο Κροάτης πρέπει να καταπολεμήσει το πρόβλημα αυτό με πολλή γυμναστική και κυρίως ασκήσεις ελαστικότητας. και στήριξε τον Κροάτη τερματοφύλακα. Επιπλέον μίλησε για τις μεταγραφές του "τριφυλλιού", αλλά και για το ελληνικό πρωτάθλημα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις:

Για το κλίμα υπερβολής που επικρατεί στον Παναθηναϊκό: " Παρατηρείται τον τελευταίο καιρό ένα τέτοιο κλίμα στην ομάδα. Θα πρέπει όμως αντί να κάνουμε τέτοιες υπερβολές, να κοιτάξουμε πως θα χτίσουμε αυτή την ομάδα. Πρώτα πρέπει να χτιστεί η άμυνα και μετά οι υπόλοιπες γραμμές. Στην επίθεση πιστεύω ότι έχουμε πολλούς παίκτες. Και ο Σαλπιγγίδης είναι ο άνθρωπος που τα κάνει όλα στην επίθεση. Πρέπει να γίνει ένας κορμός. Χωρίς κορμό δεν γίνεται τίποτα. Τα θεμέλια είναι η άμυνα. Βέβαια αυτά δεν γίνονται από την μία στιγμή στην άλλη γιατί κάθε χρόνο έρχονται καινούργια πρόσωπα και δεν υπάρχει συνοχή".

Για τον Γκαλίνοβιτς: "Ο Παναθηναϊκός έχει καλούς τερματοφύλακες. Για μία ατυχία του Γκαλίνοβιτς χθες στην Μαδρίτη ή στο προηγούμενο ματς του ΟΑΚΑ δεν του παίρνουμε το κεφάλι. Υπάρχει το φορμάρισμα και το ντεφορμάρισμα. Ο Γκαλίνοβιτς έχει πρόβλημα δυσκαμψίας. Αυτή η δυσκαμψία του καταπολεμάται με πολλή γυμναστική. Αν δεν δουλέψει με ασκήσεις ελαστικότητας δεν θα μπορέσει να αποδώσει".

Για τις ελληνικές ομάδες στην Ευρώπη: " Δεν υπάρχει εύκολη ομάδα στην Ισπανία. Άλλο το επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος και άλλο του ισπανικού για παράδειγμα. Θα πρέπει να δώσουμε προσοχή και στις υποδομές γιατί όταν έχεις πάρει τον Σισέ πρέπει να έχεις και κάποιον να τον τροφοδοτεί. Μόνο ο Λέτο και ο Καραγκούνης βγάζουν μπαλιές αυτή την στιγμή".

Για τις μεταγραφές: " Ο Παναθηναϊκός θέλει παίχτες σαν τον Βαζέχα. Τον Βαζέχα δεν τον ήξερε κανείς αλλά ήταν μία πολλή καλή αγορά. Αν παίρνει παίκτες τελειωμένους δεν θα κάνεις τίποτα, μόνο ονόματα θα έχει. Θα πρέπει να ψάχνει παίκτες από τις Εθνικές Ελπίδων. Υπάρχουν πολλά τουρνουά από τα οποία μπορεί να ψωνίσει.
Όταν ένας παίχτης είναι φτασμένος δεν πάει να πει ότι αυτομάτως θα σε πάει στην κορυφή της Ευρώπης. Ο τεχνικός διευθυντής, ο προπονητής και η διοίκηση έρχονται σε σύσκεψη και αποφασίζουν. Αυτοί πρέπει να τα βρούνε μεταξύ τους. Να πουν αυτούς θέλουμε και να τους πάρουν πάντα σε συνεννόηση με τον προπονητή".


Για το ελληνικό πρωτάθλημα: " Οι λεγόμενοι μεγάλοι βρίσκονται στην ίδια αφετηρία περίπου μαζί με τις δύο ομάδες τις Θεσσαλονίκης. Όσον αφορά τον Παναθηναϊκό, πρέπει τα λάθη να μην επαναλαμβάνονται. Από τα λάθη σου μαθαίνεις. Τα λάθη που γίνονται στα ευρωπαϊκά παιχνίδια για τον Παναθηναϊκό μπορεί να του στοιχίσουν και στο πρωτάθλημα. Γι' αυτό χρειάζεται περισσότερη προσοχή, σοβαρότητα και παίκτες που να τα δίνουν όλα στο γήπεδο".














































TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ