ΑΕΚ

Στο παρα πέντε... Μάχο;

Στο παρα πέντε... Μάχο;
Μάχο

Σύμφωνα με τον μάνατζερ του Γιούργκεν Μάχο, η Ένωση βρίσκεται κοντά στην απόκτηση του 30χρονου Αυστριακού τερματοφύλακα της Καϊζερσλάουτερν

Συμφώνησε με Καιζερσλάουτερν...


Μετά το "ναυάγιο" με την περίπτωση του Κούτσιακ η "κιτρινόμαυρη διοίκηση στράφηκε σε άλλη περίπτωση που είχε στα υπόψη της. Όπως όλα δείχνουν, αυτή είναι ο Αυστριακός 1.93 Γιούργκεν Μάχο διεθνής με την Εθνικής τη χώρας του ο οποίος θέλησε να φύγει από την Καϊζερσλάουτερν, καθώς ο τεχνικός του δεν τον υπολόγιζε για βασικό.

Σύμφωνα με δηλώσεις του μάνατζερ του Μάχο στην "Sportday", η ΑΕΚ έχει έρθει σε συμφωνία με τη γερμανική ομάδα και περιμένει και το οκ του παίκτη για να ολοκληρωθεί η μεταγραφή.

"Η αλήθεια είναι ότι η ΑΕΚ έχει έρθει σε κατ' αρχήν συμφωνία με την Καϊζερσλάουτερν για τη μεταγραφή του Γιούργκεν Μάχο. Το ύψος της οικονομικής συμφωνίας αγγίζει τα 300.000 ευρώ. Το μόνο που απομένει είναι να τα βρει η ΑΕΚ με τον παίκτη, ο οποίος επιθυμεί διακαώς να είναι βασικός για να μην τεθεί σε κίνδυνο η συμμετοχή του στο Euro 2008 με την εθνική του ομάδα. Αν όλα πάνε καλά, θα έρθει την Παρασκευή στην Αθήνα για να υπογράψει κατά πάσα πιθανότητα τριετές συμβόλαιο συνεργασίας. Για τον Γιούργκεν παίζει σημαντικό ρόλο το γεγονός ότι η ΑΕΚ συμμετέχει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις" δήλωσε, ο Φρανκ Σράιερ.

Το μοναδικό πρόβλημα που φαίνεται πως υπάρχει είναι η απαίτηση του παίκτη να είναι βασικός καθώς δεν θέλει να χάσει το EURO 2008. Να σημειωθεί πως ο Μάχο έχει κληθεί στην αποστολή της Αυστρίας για τα φιλικά που θα δώσει η Αυστρία με Ιαπωνία στις 7 Σεπτεμβρίου και τη Χιλή στις 11 Σεπτεμβρίου.

Το who is who


Ο Γιούργκεν Μάχο γεννήθηκε στις 24 Αυγούστου 1977 στη Βιέννη. Έχει ύψος 1,93 μ. και βάρος 87 κιλά. Ξεκίνησε την καριέρα του από τα τμήματα υποδομής της Ραπίντ Βιέννης και το 1997 πήγε στη First Vienna FC. Το 2000 μεταγράφηκε στην Αγγλία και τη Σάντερλαντ, όπου παρέμεινε ως το 2003 προτού πάρει μεταγραφή για την Τσέλσι.

Άτυχος...


Στο ξεκίνημα της περιόδου, ωστόσο, υπέστη ρήξη χιαστών και έχασε ολόκληρη τη χρονιά, με αποτέλεσμα να αποχωρήσει το επόμενο καλοκαίρι. Τον Αύγουστο του 2004 υπέγραψε στη Ραπίντ Βιέννης και τον Ιανουάριο του 2005 μετακόμισε στην Bundesliga και την Καϊζερσλάουτερν. Ξεκίνησε τη σεζόν 2005/06 ως βασικός, ωστόσο το Φεβρουάριο έσπασε τον αριστερό βραχίονά του και έχασε και πάλι το υπόλοιπο της περιόδου. Δεν το έβαλε κάτω, αποθεραπεύτηκε και κέρδισε και πάλι τη θέση του βασικού, ενώ ψηφίστηκε από τους φίλους της Καϊζερσλάουτερν ως ο καλύτερος παίκτης της χρονιάς. Με την αλλαγή στην τεχνική ηγεσία της ομάδας, ωστόσο, έχασε τη θέση του και ο ίδιος δεν θέλει να ρισκάρει τη συμμετοχή του στο προσεχές EURO.

Στους "Αχαιούς" ο Γκέντσογλου


Η καλή σχέση που έχει ο πρόεδρος της ΑΕΚ, Ντέμης Νικολαϊδης, με τον γενικό διευθυντή της Παναχαϊκής, Γρηγόρη Γεωργάτο βοήθησαν στην ολοκλήρωση μιας πολύ καλής μεταγραφικής ενίσχυσης για την ομάδα των "Αχαιών". Συγκεκριμένα ο Σάββας Γκέντσογλου, που αποτελεί ξεχωριστή περίπτωση για τον Σέρα Φερέρ, θα αγωνιστεί ως δανεικός με την ομάδα της Πάτρας για ένα χρόνο προκειμένου να πάρει παιχνίδια στα πόδια του και να είναι ακόμα πιο έτοιμος του χρόνου στα 18!

Το παλεύουν...



Ο αγώνας με τη Σεβίλλη βρίσκεται στο προσκήνιο όχι μόνο για την ομάδα της ΑΕΚ αλλά και για ολόκληρη την Ευρώπη καθώς το ζευγάρι αυτό έκανε άνω κάτω τις κληρώσεις τις ΟΥΕΦΑ. Για τον αγώνα αυτό τρέχουν να προλάβουν οι Αρουαμπαρένα και Δέλλας.

Ο αργεντινός έχει τις περισσότερες πιθανότητες να προλάβει την αναμέτρηση σε σχέση με τον Δέλλα. Ο Σέρα Φερέρ είναι δεδομένο πως θέλει όλα τα όπλα του απέναντι στην Σεβίλλη καθώς πιστεύει στην ανατροπή και για αυτό ελπίζει να έχει στη διάθεση του, τουλάχιστον τον έναν εκ των δύο έμπειρων αμυντικών.

Χετεμάι: "Έχουμε αβαντάζ αλλά... πρέπει να προκριθούμε"


Μπορεί στο άκουσμα της κλήρωσης του Τσάμπιονς Λιγκ να μην έγινε κανένα σχόλιο από τους παίκτες της ΑΕΚ και πολύ σωστά καθώς δεν έχει τελειώσει η υπόθεση πρόκρισης, αλλά ο Περπαρίμ Χετεμάι δεν κρατήθηκε και έκανε το σχολιασμό του σε εφημερίδα της χώρας του.

"Φαίνεται να έχουμε αβαντάζ, να είμαστε ευνοημένοι από αυτή την κλήρωση με βάση τις ομάδες που έχουμε για αντίπαλους. Βέβαια, αυτό θα ισχύσει αν και εφόσον καταφέρουμε να προκριθούμε κόντρα στη Σεβίλλη τη Δευτέρα", δήλωσε ο Πέρπα και συνέχισε:

"Η περσινή μας συμμετοχή στους ομίλους του Champions League θα μας βοηθήσει σίγουρα. Από τις ομάδες που ίσως να είναι απέναντί μας η Αρσεναλ σίγουρα είναι η πιο μεγάλη, η πιο δύσκολη. Η Στεάουα είναι μάλλον πιο κοντά στο δικό μας επίπεδο. Μάλιστα, παίξαμε φιλικό μαζί της και ήρθαμε 1-1. Η Σλάβια Πράγας είναι μία καλή και ανταγωνιστική ομάδα, όπως αποδεικνύει το γεγονός ότι απέκλεισε τον Άγιαξ. Πέρυσι, πάντως, ο όμιλος που ήμασταν ήταν πιο δύσκολος, με αντιπάλους τις Μίλαν, Λιλ και Άντερλεχτ. Όμως η πρόκριση χάθηκε στο τελευταίο ματς και εκτός έδρας".


























TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ