ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Στο Παρίσι για την πρωτιά

Στο Παρίσι  για την πρωτιά
Σαλπιγγίδης, Παναθηναϊκός

Ολους τους παίκτες (εκτός τους τραυματίες) παίρνει μαζί στο Παρίσι ο Μουνιόθ που ζήτησε νίκη και πρώτη θέση

Σε ένα άκρως ελεύθερο πρόγραμμα οι παίκτες έκαναν το καθιερωμένο τους ζέσταμα και στην συνέχεια ήταν ελεύθεροι να κάνουν γυμναστήριο, τρέξιμο ή να παίξουν ποδοβόλεϊ. Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησε ο τραυματίας Ηλίας Κώτσιος ενώ ο Βαγγέλης Μάντζιος δεν προπονήθηκε καθόλου, επίσης λόγω του τραυματισμού του.

Μουνιόθ: "Πάμε για τη νίκη και την πρώτη θέση"

Μετά το τέλος του προγράμματος ο Βίκτορ Μουνιόθ ανακοίνωσε και την αποστολή, στην οποία συμπεριληφθήκαν όλοι οι ποδοσφαιριστές των δυο προαναφερθέντων. Ο Ισπανός τεχνικός πριν ολοκληρωθεί το πρόγραμμα υποστήριξε στους παίκτες του ότι θα πάνε στο Παρίσι για το "διπλό" και μόνο: " Πάμε για την νίκη για να κατακτήσουμε την πρώτη θέση στον όμιλο" ήταν μια από τις "ατάκες" του 49χρονου, που αναμένεται όπως και στο Μπόλεσλαβ να κάνει αρκετές αλλαγές στο αρχικό σχήμα.

Στην Γαλλία θα ταξιδεύσουν οι Μάριο Γκαλίνοβιτς, Πιέρ Εμπεντε, Αλέξανδρος Τζόρβας, Μίκαελ Άντονσον, Νασίφ Μορις, Γιάννης Γκούμας, Αντονι Σέριτς, Λουκάς Βίντρα, Φίλιππος Δάρλας, Ρικάρντο Μπόβιο, Σεμπαστιάν Ρομέρο, Εζεκίελ Γκονζάλες, Σρνταν Αντριτς, Γιώργος Θεοδωρίδης, Σωτήρης Λεοντίου, Αλέξανδρος Τζιόλης, Βίκτορ Σάντσεθ, Ιγκόρ Μπίσκαν, Αντρέας Ίβανσιτς, Μίκαελ Νίλσον, Δημήτρης Σαλπιγγίδης και Δημήτρης Παπαδόπουλος.

Το πρόγραμμα στο Παρίσι


Η "πράσινη" ΠΑΕ γνωστοποίησε σήμερα το πρόγραμμα για τις επόμενες δύο μέρες και τον αγώνα κόντρα στην Παρί Σεν Ζερμέν. Η αποστολή αναχωρεί την Τρίτη (12/12) στις 10:00 το πρωϊ με πτήση τσάρτερ των Ολυμπιακών Αερογραμμών για το Παρίσι. Η συνέντευξη Τύπου του κ. Μουνιόθ θα ξεκινήσει στις 18:30 (ώρα Γαλλίας) στο "Παρκ ντε Πρένς" και 30 λεπτά αργότερα θα αρχίσει η προπόνηση της ομάδας στο γήπεδο που θα διεξαχθεί το παιχνίδι.

Ο Γκι Λακόμπ θα μιλήσει στους εκπροσώπους του Τύπου στις 19:15 επίσης στο γήπεδο της ομάδας του ενώ η γαλλική ομάδα θα κάνει την τελευταία της προπόνηση στις 10:00 στο προπονητικό της κέντρο. Η αποστολή του Παναθηναϊκού θα επιστρέψει στην Αθήνα στις 3:30 το μεσημέρι της Πέμπτης, ξανά με πτήση τσάρτερ.

ΟΥΕΦΑ: Παιχνίδι υψηλού κινδύνου

Την μεθαυριανή αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με την Παρί Σεν Ζερμέν, η ΟΥΕΦΑ χαρακτηρίσε ως αγώνα υψηλού κινδύνου. Ο λόγος, βέβαια τα σοβαρά επεισόδια που σημειώθηκαν στον προηγούμενο εντός έδρας αγώνα της γαλλικής ομάδας στη διοργάνωση, (23/11) με τη Χάποελ Τελ Αβίβ, και είχε ως αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό ενός φιλάθλου της Παρί από πυρά αστυνομικού.

Οπως αναλύει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΟΥΕΦΑ, Γουίλιαμ Γκαγιάρντ, η ευρωπαϊκή ομοσπονδία διόρισε παρατηρητή ασφαλείας, ο οποίος θα έχει την ευθύνη της επαφής με την αστυνομία και τους δύο συλλόγους, για την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα. Ο Γκαγιάρντ ξεκαθάρισε ότι η παρουσία του Παναθηναϊκού δεν δημιουργεί πρόβλημα, όμως η τεταμένη κατάσταση που επικρατεί στους κόλπους των οπαδών της Παρί είναι αυτή που αναγκάζει την ΟΥΕΦΑ να προβεί σε ένα μέτρο, που συνήθως εφαρμόζεται σε σαφώς κρισιμότερα παιχνίδια.

Σαλπιγγίδης: "Θα κάνουμε και τον πιο απαισιόδοξο να πιστέψει σε εμάς"

Για την επιστροφή του Εζεκιέλ Γκονζάλες αλλά και την αισιοδοξία του για την συνέχεια του πρωταθλήματος μίλησε ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης, στο περιθώριο της παρουσίας του στην βράβευση ΠΣΑΠ:

" Δεν θα πρέπει να μπαίνουμε στην διαδικασία να λέμε ότι έλειπε ένας παίκτης ή δεν έλειπε. Ο Παναθηναϊκός είναι μία μεγάλη ομάδα, έχει ικανούς ποδοσφαιριστές. Δεν νομίζω ότι υπάρχουν έντεκα ποδοσφαιριστές και οι υπόλοιποι είναι παίκτες, οι οποίοι δεν μπορούν να πάρουν τη θέση κάποιου από τους άλλους έντεκα" είπε και συμπλήρωσε

" Από εκεί και πέρα, ο Εκι είναι πάρα πολύ σημαντική μονάδα για την ομάδα μας, είμαστε πολύ χαρούμενοι που επέστρεψε και είμαστε σίγουροι ότι θα βοηθήσει τον Παναθηναϊκό. Αυτό θα κάνουμε όμως και εμείς. Θα πρέπει να τον βοηθήσουμε γιατί το να προέρχεσαι από έναν πολύ σοβαρό τραυματισμό, δεν είναι εύκολο για τον οποιονδήποτε. Πιστεύω ότι θα τα καταφέρει ο Εκι, διότι έχει το ταλέντο και την δυνατότητα. Είναι κάτι που το γνωρίζει ο κόσμος, η διοίκηση και εμείς οι συμπαίκτες του".

Για τα δικά του γκολ και τη συνέχεια του πρωταθλήματος ο διεθνής επιθετικός ήταν αισιόδοξος λέγοντας χαρακτηριστικά: " Σε όλες τις ομάδες νομίζω ότι υπάρχουν 2-3 ή και 4 παίκτες που πετυχαίνουν τα περισσότερα γκολ. Υπάρχουν επίσης και άλλοι ποδοσφαιριστές, οι οποίοι σημειώνουν κι αυτοί γκολ, όχι τόσα πολλά, όσο κάποιοι άλλοι. Είναι φυσιολογικό. Ο Παναθηναϊκός έχει καλούς ποδοσφαιριστές και έχει την ευχέρεια να πετυχαίνουν ακόμα και οι αμυντικοί γκολ και οι μέσοι του.


Είναι πολύ νωρίς ακόμα. Πάρα πολύ νωρίς. Έχουμε ακόμα 16 αγώνες, οι οποίοι είναι υπεραρκετοί, ώστε να υπερκαλύψουμε την διαφορά των πέντε βαθμών.

Είναι φυσιολογικό να υπάρχει τέτοια αντίδραση από τον κόσμο όταν η ομάδα δεν πάει καλά. Αυτό που έχω να πω εγώ είναι ότι πρέπει να υπάρχει υπομονή και πιστεύω ότι στην διάρκεια του πρωταθλήματος με τις εμφανίσεις μας και με τα αποτελέσματα, θα κάνουμε και τον πιο απαισιόδοξο να πιστέψει σε εμάς. Νομίζω πάντως ότι η πλειοψηφία του κόσμου πιστεύει στην ομάδα και έρχεται και την στηρίζει

".

Τέλος για το τελευταίο ματς στην φάση των ομίλων του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ με την Παρί Σεν Ζερμέν ο επιθετικός των "πράσινων", τόνισε: " Ξέρουμε ότι έχουμε εξασφαλίσει την πρόκριση. Τώρα θέλουμε να εξασφαλίσουμε και την πρώτη θέση. Πάμε να παίξουμε ένα καλό παιχνίδι, μιας και το χρειαζόμαστε και για ψυχολογικούς λόγους και πιστεύουμε ότι θα τα καταφέρουμε".

Χωρίς Γκούμα με Αιγάλεω


Απόντας από την πρεμιέρα του δευτέρου γύρου και την αναμέτρηση με το Αιγάλεω θα εκτίσει ο Γιάννης Γκούμας. Μετά από απόφαση της τεχνικής ηγεσίας του "τριφυλλιού" η ποινή της μιας αγωνιστικής που του επιβλήθηκε μετά την συμπλήρωση τεσσάρων κίτρινων καρτών όπως ανακοινώθηκε και επίσημα από την "πράσινη" ΠΑΕ.

































TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ