ΑΕΚ

Στο περίμενε...

Στο περίμενε...
Ντούσαν Μπάγεβιτς (για μέσα)

Μπάγεβιτς, Μανωλάς ανέλυσαν στον πρόεδρο της ΑΕΚ, το μεταγραφικό πλάνο, μίλησαν με ονόματα και ποσά, αλλά...

Στο τραπέζι συζητήθηκαν και ονόματα όπως αυτά του Σάφερ (αριστερός μπακ-χαφ τη Ρασίνγκ Κλουμπ) και του Ασεβέδο (μέσος της Σαν Λορέντσο), ωστόσο ο πρόεδρος επιφυλάχθηκε για τις οικονομικές δυνατότητες της ΠΑΕ να αποκτήσει τους συγκεκριμένους δύο ποδοσφαιριστές.
Δεν απέρριψε τις εισηγήσεις των δύο ανδρών, όμως δεν ενθάρρυνε και τις επιθυμίες τους καθότι ο ίδιος πρέπει να παρουσιάσει το μεταγραφικό πλάνο τους στο διοικητικό συμβούλιο το οποίο θα λάβει και τις τελικές αποφάσεις. Εν ολίγοις ο Μπάγεβιτς και ο Μανωλάς παραμένουν στο περίμενε...

Με την ψυχή στο στόμα αποχώρησε από το ραντεβού με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς ο Γιώργος Κιντής. Η ετοιμόγεννη γυναίκα του έπρεπε να διακομιστεί στο μαιευτήριο για να φέρει στον κόσμο τα δίδυμα του ζεύγους και ο πρόεδρος της ΑΕΚ ήταν λογικό να ζει εντονότερα τις προσωπικές στιγμές και να μην μπορεί να κάνει δηλώσεις για το θέμα σε όσους επιχείρησαν να συνομιλήσουν μαζί του.

Παγωμένος ο Ντούσαν

Το βλέμμα του Μπάγεβιτς κατά την αποχώρησή του από τα γραφεία της ΠΑΕ ΑΕΚ καταμαρτυρούσε προβληματισμό, αν όχι δυσφορία. Σίγουρα πάντως δεν ήταν χαρούμενος έχοντας ακούσει από τον πρόεδρο της ομάδας ότι το μπάτζετ δύσκολα θα αποδειχτεί αρκετό για να φέρει στην Ελλάδα ποδοσφαιριστές σαν και εκείνους που ξεχώρισε ο Στέλιος Μανωλάς στην Αργεντινή (Μπαριέντος, Ασεβέδο, Σάφερ κ.α.). Βέβαια αυτό που πρέπει να τον ενόχλησε περισσότερο είναι το «κρυφτούλι» της διοίκησης που για ακόμη μία φορά δεν τον ενημέρωσε (μέσω του Κιντή) ποιο είναι τελικά το ύψος αυτού του περιβόητου μπάτζετ...

"Γνωρίζω όλοι πολύ καλά ότι η ομάδα έχει ανάγκη από μεταγραφές και σήμερα θα περιμένατε να σας ενημερώσω για το ποσό που μπορεί να διαθέσει η ΠΑΕ. Δεν μπορώ να μιλήσω με αριθμούς αυτή τη στιγμή, θα πρέπει πρώτα να μιλήσω με τους μετόχους. Θα μεταφέρω τις εισηγήσεις και αυτοί θα αποφασίσουν για τα χρήματα που θα δοθούν. Πάντως γνωρίζεται ότι αυτή την εποχή είναι δύσκολο να γίνουν πολλά πράγματα. Όλες μας οι κινήσεις πρέπει να είναι προσεχτικές και μελετημένες" φέρεται να είπε ο Κιντής στους Μπάγεβιτς και Μανωλά. Για την ταμπακιέρα (μπάτζετ) όμως τίποτα...

Δυσκολία συννενόησης

Όσο κι αν οι δύο πλευρές προσπαθούν να μην δώσουν λαβή για σχόλια, είναι ηλίου φαεινότερο ότι το "χαλασμένο τηλέφωνο" διοίκησης - Μπάγεβιτς εξακολουθεί να έχει βλάβη. Άλλα πράγματα περιμένει ο προπονητής και διαφορετικό είναι το σκεπτικό της διοίκησης, δίχως αυτό να σημαίνει ότι η μία από τις δύο πλευρές λειτουργεί σωστά και η άλλη λανθασμένα. Είναι επίσης διαπιστωμένο ότι πρόεδρος και προπονητής έχουν εντελώς διαφορετικές αντιλήψεις για το πως πρέπει να λειτουργεί και να δρα μια ποδοσφαιρική ομάδα στο θέμα των μεταγραφών.

Όπως και να έχει η κωλλυσιεργεία συνεχίζεται, χρόνος χάνεται και η ομάδα δεν έχει μπει καν σε αναζήτηση στόχων πλην κάποιων διερευνητικών επαφών του Στέλιου Μανωλά με ομάδες και μάνατζερ στην Αργεντική. Προπονητής και τεχνικός διευθυντής είναι αναγκασμένοι να περιμένουν την προσεχή Τρίτη όταν θα συνεδριάσει το Δ.Σ της ΠΑΕ ώστε ο Κιντής να μεταφέρει στους υπόλοιπους μετόχους ττις εισηγήσεις των Μπάγεβιτς και Στέλιο Μανωλά και να αποφασιστεί το ύψος του μπάτζετ. Ως τότε η ΑΕΚ θα παραμείνει ως έχει δουλεύοντας με το υπάρχον υλικό ενόψει των ντέρμπι με Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ.

Η λίστα Μανωλά


Ο πρόεδρος της ΑΕΚ ενημερώθηκε λεπτομερώς και για τις διαπιστώσεις του Στέλιου Μανωλά αναφορικά με τους ποδοσφαιριστές που παρακολούθησε στην Αργεντινή. Συμπεράσματα που ασφαλώς είχαν μεταφερθεί στον Μπάγεβιτς, προτού ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας παραδώσει την έκθεσή του στη διοίκηση.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο τεχνικός διευθυντής της Ένωσης ζήτησε από τους μετόχους να μεταβεί στη χώρα της Λατινικής Αμερικής και τον ερχόμενο Μάρτιο, να παραμείνει εκεί για 15-20 ημέρες και να επιστρέψει με πληρέστερο φάκελο για τους ποδοσφαιριστές που θα μπορούσαν να αποκτηθούν το ερχόμενο καλοκαίρι.

Ο Μανωλάς θα έχει ξεχωρίσει 4-5 ποδοσφαιριστές από τη συγκεκριμένη αγορά ενώ αρκετοί από αυτούς που βρίσκονται ψηλά στη λίστα του είναι κάτοχοι κοινοτικού διαβατηρίου (ιταλού ή ισπανικού).






















TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ