STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Stoiximan Super League: Αυτό είναι το νέο σύστημα διεξαγωγής του πρωταθλήματος 2024/25

Stoiximan Super League: Αυτό είναι το νέο σύστημα διεξαγωγής του πρωταθλήματος 2024/25
INTIME

Η Super League γνωστοποίησε το νέο σύστημα διεξαγωγής για την σεζόν 2024/25. Δείτε πώς θα πραγματοποιηθεί το νέο πρωτάθλημα.

Η νέα σεζόν της Stoiximan Super League φέρνει και νέο σύστημα διεξαγωγής του πρωταθλήματος. Στη Γενική Συνέλευση της Τετάρτης (10/7) εγκρίθηκε ομόφωνα η προκήρυξη.

Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθούν playoffs από τις θέσεις 1 έως 4 και από τις θέσεις 5 έως 8. Στα playoffs των θέσεων 5-8 οι ομάδες θα μπαίνουν με την διαίρεση των βαθμών τους στην κανονική διάρκεια δια δύο. Στην Ελλάδα θα δοθούν από τη νέα σεζόν πέντε ευρωπαϊκά εισιτήρια που θα διαμορφώνονται ως εξής:

  • Πρωταθλητής: 2ος προκριματικός Champions League (μονοπάτι πρωταθλητών)
  • Κυπελλούχος: 3ος προκριματικός Europa League
  • Δεύτερος: 2ος προκριματικός Champions League (μονοπάτι μη πρωταθλητών)
  • Τρίτος: 2ος προκριματικός Conference League
  • Τέταρτος: 2ος προκριματικός Conference League

Με λίγα λόγια, στα playoffs των θέσεων 1-4, εκτός από το πρωτάθλημα οι ομάδες θα παλέψουν και για τα καλύτερα ευρωπαϊκά εισιτήρια. Στα playoffs 5-8, ο πρώτος θα πάρει εισιτήριο για τον 2ο προκριματικό του Conference League, εάν ο Κυπελλούχος έχει εξασφαλίσει ευρωπαϊκή πρόκριση μέσω πρωταθλήματος.

Τέλος, θα πραγματοποιθούν playouts για της θέσεις 9 έως 14, με τις δύο τελευταίες ομάδες να υποβιβάζονται στην Super League 2. Όλα τα playoffs και τα playouts θα έχουν διπλούς αγώνες.

Η ανακοίνωση της λίγκας:

"Ομόφωνα εγκρίθηκε η Προκήρυξη του Πρωταθλήματος Stoiximan Super League 1 (ανδρών), αγωνιστικής περιόδου 2024-25, κατά τη σημερινή συνεδρίαση της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της Super League.

Η διεξαγωγή του Πρωταθλήματος Stoiximan Super League 2024-25 θα πραγματοποιηθεί με Playoffs για τις θέσεις 1 έως 4 και 5 έως 8 (με διαίρεση δια δύο των βαθμών της κανονικής περιόδου για τις ομάδες 5 έως 8) και Playouts για τις θέσεις 9 έως 14".

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΡΗΣ ΑΡΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ASTERAS AKTOR ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΒΟΛΟΣ ATHENS KALLITHEA ΛΑΜΙΑ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΟΦΗ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ