STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Stoiximan Super League: Η ανάλυση του Λανουά για το πέναλτι που ζήτησε η ΑΕΚ πάνω στον Πινέδα

Stoiximan Super League: Η ανάλυση του Λανουά για το πέναλτι που ζήτησε η ΑΕΚ πάνω στον Πινέδα

Ο πρόεδρος της ΚΕΔ, Στεφάν Λανουά, ανέφερε στην ανάλυσή του ότι υπάρχει πέναλτι του Στάικου στον Πινέδα στην αναμέτρηση του Πανσερραϊκού με την ΑΕΚ. Τι ανέφερε για τις υπόλοιπες φάσεις της αγωνιστικής.

Σε πέντε φάσεις στάθηκε ο πρόεδρος της ΚΕΔ, Στεφάν Λανουά, για την ένατη αγωνιστική της Stoiximan Super League, οι τρεις εκ των οποίων έχουν να κάνουν στο παιχνίδι Πανσερραϊκός - ΑΕΚ.

Ο Γάλλος αρχιδιαιτητής ανέφερε ότι ορθά δόθηκε πέναλτι υπέρ του Πανσερραϊκού (το μαρκάρισμα του Περέιρα στον Ντέλετιτς), ενώ σωστή ήταν και η παρέμβαση του VAR για το μαρκάρισμα του Τέρζιτς στον Λαμέλα.

Ωστόσο έπρεπε να δοθεί πέναλτι στις καθυστερήσεις για μαρκάρισμα του Στάικου στον Πινέδα και γι' αυτό έπρεπε να παρέμβει το VAR, αφού δεν το έδωσε ο διαιτητής.

Στο Παναιτωλικός - Βόλος, ο Λανουά αναφέρει ότι ήταν λανθασμένη η δεύτερη κίτρινη στον Στάγιτς, ενώ για το Athens Kallithea - Ατρόμητος τονίζει ότι σωστά ο διαιτητής πήρε πίσω (μέσω VAR) το πέναλτι για χέρι του Κίνι.

Αναλυτικά όσα ανέφερε ο Στεφάν Λανουά: Για τη δεύτερη κίτρινη στον Στάγιτς: "Δεν υπάρχει λόγος εδώ να δοθεί δεύτερη κίτρινη κάρτα. Ο διαιτητής πρέπει να έχει ξεκάθαρη εικόνα για να δείξει δεύτερη κίτρινη κάρτα, αφού μια κόκκινη κάρτα επηρεάζει τη διαχείριση του προπονητή και το αποτέλεσμα του αγώνα".

Για την κόκκινη του Τέρζιτς για μαρκάρισμα στον Λαμέλα: "Σε αυτή την περίπτωση ο παίκτης κάνει τάκλιν, διακυνδυνεύοντας την ασφάλεια του αντιπάλου του. Υψηλή ταχύτητα, υψηλή ένταση, τάπες στον αστράγαλο του αντιπάλου, γύρισμα αστραγάλου. Περιμένουμε κόκκινη κάρτα και παρέμβαση του VAR".

Για το πέναλτι του Περέιρα στον Ντέλετιτς: "Σε αυτή την περίπτωση ο αμυνόμενος εμποδίζει τον επιτιθέμενο να παίξει την μπάλα, κρατώντας τον και με τα δύο χέρια από το στήθος και το λαιμό. Περιμένουμε παρέμβαση του VAR και κίτρινη κάρτα".

Για το μαρκάρισμα του Στάικου στον Πινέδα στις καθυστερήσεις: "Σε αυτή την περίπτωση ο αμυνόμενος προσπάθησε να παίξει την μπάλα, χτυπώντας το γόνατο του αντιπάλου, εμποδίζοντάς τον να κερδίσει την μπάλα. Περιμένουμε πέναλτι και παρέμβαση του VAR".

Για το πέναλτι που δόθηκε στην Athens Kallithea για χέρι του Κίνι: "Η μπάλα έρχεται από συμπαίκτη και από πολύ κοντινή απόσταση. Απρόσμενη μπαλιά και το χέρι του αμυντικού έχει φυσική κίνηση και κατεβαίνει προς το σώμα του. Περιμένουμε παρέμβαση του VAR και ακύρωση του πέναλτι".

Στο τέλος ο Λανουά στάθηκε στη συμπεριφορά των ανθρώπων του πάγκου: "Από την αρχή της χρονιάς προσέξαμε ότι κάπιες φορές οι ευρισκόμενοι στους πάγκους των ομάδων, δεν συμπεριφέρονται με υπεύθυνο τρόπο και σύμφωνα με τους Κανόνες του Παιχνιδιού. Επιθυμία μας είναι να σέβονται όλοι σχολαστικά τους αξιωματούχους του αγώνα και τους αντιπάλους. Περιμένουμε από τους διαιτητές τον ανάλογο πειθαρχικό έλεγχο".

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ ΒΟΛΟΣ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ATHENS KALLITHEA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ