STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Stoiximan Super League: Πώς μπαίνει στη μάχη του νέου Champions League ο πρωταθλητής ΠΑΟΚ

SUPERLEAGUE / PLAY OFFS / 2023-2024 /  -  (  / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / PLAY OFFS / 2023-2024 / - ( / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο ΠΑΟΚ κατέκτησε το πρωτάθλημα της Stoiximan Super League. Πώς ξεκινάει, όμως το ευρωπαϊκό του ταξίδι στο νέο Champions League.

Ο ΠΑΟΚ κατέκτησε το πρωτάθλημα της Stoiximan Super League. Αυτό σημαίνει πως θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει μία θέση στο νέο League Stage του Champions League της σεζόν 24/25.

Η τελική βαθμολογία της Stoiximan Super League 2023-24
Η τελική βαθμολογία της Stoiximan Super League 2023-24

Ο ΠΑΟΚ θα εκκινήσει το ταξίδι του από τον 2ο προκριματικό γύρο του Champions Path της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Οι ημερομηνίες του δεύτερο προκριματικού γύρου είναι 23/24 Ιουλίου για τα πρώτα ματς και 30/31 Ιουλίου για τις ρεβάνς. Ακολούθως ο 3ος προκριματικός γύρος θα διεξαχθεί στις 6/7 και 13 Αυγούστου και τα playoffs στις 20/21 και 27/28 Αυγούστου.

Έτσι είναι το νέο Champions League

Ως γνωστόν, οι ομάδες που θα πάρουν "εισιτήριο" για την τελική φάση θα αυξηθούν από 32, όπως ισχύει εδώ και χρόνια, σε 36. Οι ομάδες αυτές δεν θα χωριστούν σε ομίλους, αλλά θα τοποθετηθούν σε έναν όμιλο, με μία, κοινή βαθμολογία (League Stage). Ωστόσο, δεν θα αγωνιστούν όλοι με όλους.

Κάθε ομάδα θα δώσει οκτώ αγώνες (από δέκα που είχε συμφωνηθεί το 2021), εκ των οποίων οι τέσσερις εντός έδρας και οι τέσσερις εκτός έδρας, με τους αντιπάλους να επιλέγονται και από τα τέσσερα γκρουπ δυναμικότητας.

Οι ομάδες που θα τερματίσουν στις πρώτες οκτώ θέσεις της βαθμολογίας των 36 θα προκριθούν απευθείας στη φάση των 16 του τουρνουά. Οι 16 ομάδες που θα έπονται στο βαθμολογικό πίνακα, θα δώσουν αγώνες μπαράζ μεταξύ τους για μία θέση στα νοκ άουτ.

Δείτε την Game Night:

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ CHAMPIONS LEAGUE ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ