COPA AMERICA

Στον "αέρα" ο Ντούνγκα μετά το κάζο

Στον "αέρα" ο Ντούνγκα μετά το κάζο

Ο Ντούνγκα είναι πιθανό να απομακρυνθεί από την εθνική Βραζιλίας ακόμη και πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Ζανέιρο μετά τον αποκλεισμό στο Copa America Centenario.

Στη δίνη παρατεταμένης αγωνιστικής κρίσης βρίσκεται η εθνική Βραζιλίας, με τον αποκλεισμό από το Copa America Centenario - ήδη από τη φάση των ομίλων - να κάνει ακόμη πιο δύσκολα τα πράγματα για τον ομοσπονδιακό τεχνικό της "σελεσάο". Ίσως, όπως μεταδίδουν τα ΜΜΕ της χώρας, να επισπεύσει και τις εξελίξεις.

Συγκεκριμένα το UOL υποστηρίζει ότι ο Ντούνγκα βρίσκεται μετέωρος μετά την ήττα από το Περού και τον αποκλεισμό από τη συνέχεια του Copa America Centenario. Μάλιστα, η απομάκρυνσή του δεν αποκλείεται να έρθει και πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Ζανέιρο, οι οποίοι ξεκινούν στις 5 Αυγούστου.

Το ενδεχόμενο η "καναρίνια" να μην κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες, οι οποίοι διεξάγονται σε εδάφη της προκαλεί από μόνο του τρόμο στον πρόεδρο της ομοσπονδίας, Μάρκο Πόλο Ντελ Νέρο.

Η πίεση από τον Ντούνγκα τότε θα μεταφερθεί στην ηγεσία της CBF (ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Βραζιλίας), η οποία μετά τα αλλεπάλληλα σκάνδαλα οικονομικής φύσης που ξεσπούν, μια διοικητικό-αγωνιστική κρίση, θα ήταν το τελευταίο πράγμα που θα ήθελε να αντιμετωπίσει.

Ντούνγκα: "Τρέμω τον θάνατο, όχι την παραίτηση"

Από την άλλη, ο 52χρονος Βραζιλιάνος ομοσπονδιακός τεχνικός στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε της αναμέτρησης με το Περού, υποστήριξε ότι δεν φοβάται ενδεχόμενη καρατόμηση αποδίδοντας την "γκρίνια" στην ανυπομονησία των Βραζιλιάνων:

"Το μόνο για το οποίο φοβάμαι είναι ο θάνατος. Στη Βραζιλίας θέλουμε όλα να έχουν λυθεί σε ένα ή δύο χρόνια. Πρέπει να έχουμε ηρεμία και να επιμένουν στη δουλειά. Η αναζήτηση μεταλλίου θα επιφέρει πίεση. Έχω τη βεβαιότητα ότι οι οπαδοί είδαν πώς αποκλειστήκαμε. Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας γνωρίζει τη δουλειά που κάνουμε".

Τίτι ο αντί-Ντούνγκα;

Το πρώτο όνομα που έχει γραφτεί στον βραζιλιάνικο Τύπο, ως αντικαταστάτης του Ντούνγκα είναι αυτό του 55χρονου Βραζιλιάνου τεχνικού της Κορίνθιανς, Τίτι. Ο Τίτι έχει βρεθεί και στο παρελθόν ανάμεσα στα ονόματα των υποψηφίων τεχνικών για την εθνική Βραζιλίας, αλλά ποτέ δεν φόρεσε τη φόρμα της "καναρίνια". Έχει εργαστεί σε κορυφαίους συλλόγους της χώρας, ανάμεσά τους σε Ιντερνασιονάλ, Κορίνθιανς, Ατλέτικο Μινέιρο, Παλμέιρας και Γκρέμιο.

TAGS COPA AMERICA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ