ΡΟΜΑ

Στον... έβδομο ουρανό η Ρόμα (και οι οπαδοί της)

Στον... έβδομο ουρανό η Ρόμα (και οι οπαδοί της)

Ο αναγεννημένος Φραντσέσκο Τότι, ο Ζερβινιό.... Μπολτ, ο ανίκητος Ντε Σάνκτις και το μοναδικό ρεκόρ στο "Σαν Σίρο". Το Sport24.gr παρουσιάζει όλα τα ντεσού από το θρίαμβο της Ρόμα επί της Ίντερ που έφερε το "7 στα 7".

Όταν η Ρόμα "κουνούσε μαντήλι" λίγο πριν το φινάλε της θερινής μεταγραφικής περιόδου στους Έρικ Λαμέλα (Τότεναμ) και Πάμπλο Ντανιέλ Οσβάλντο (Σαουθάμπτον) πολλοί ήταν εκείνοι που είχαν βάλει μαύρες πλερέζες, έχοντας στο μυαλό πως με αυτά τα δύο αστέρια στο ρόστερ η ομάδα της "αιώνιας πόλης" έμεινε πέρυσι εκτός Ευρώπης.

Η λογική (όχι απαραίτητητα όμως και η ποδοσφαιρική) έλεγε πως πολύ δύσκολα θα μπορούσε η ομάδα της πρωτεύουσας να κάνει την υπέρβαση, όμως φαίνεται πως όλοι λογάριαζαν χωρίς τον ξενοδόχο, εν προκειμένω στον Ρούντι Γκαρσία.

Στον... έβδομο ουρανό η Ρόμα (και οι οπαδοί της)

Μετά από πέντε σεζόν στο Σαμπιονά στον πάγκο της Λιλ, με την οποία αναδείχτηκε μάλιστα πρωταθλητής το 2010-11 και στην οποία έχτισε ένα πολύ καλό προπονητικό όνομα, ο Γάλλος τεχνικός αποφάσισε να δοκιμάσει την τύχη του για πρώτη φορά εκτός συνόρων και η Ρόμα αποδείχτηκε η... μούσα του.

Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, ο 49χρονος τεχνικός μετέτρεψε μία ομάδα ορισμό της αναρχίας και της (αμυντικής) επιπολαιότητας σε ένα συμπαγές σύνολο με αρχή, μέση και τέλος, και τα πρώτα αποτελέσματα πάνω στο χορτάρι έχουν κάνει τους οπαδούς (ή μήπως και τους παίκτες;) των "τζαλορόσι" να τρίβουν τα μάτια τους αλλά και τα χέρια τους από ικανοποίηση.

Στον... έβδομο ουρανό η Ρόμα (και οι οπαδοί της)

Την περασμένη Κυριακή η Ρόμα ποδοπάτησε με 5-0 τη Μπολόνια στο "Ολίμπικο" και με την 6η νίκη της σε ισάριθμα ματς πρωταθλήματος έκανε το καλύτερο ξεκίνημα στην ιστορία της, όμως το "κερασάκι στην τούρτα" προστέθηκε το βράδυ του Σαββάτου.

Στο "primo vero test" όπως το είχαν ονοματίσει οι Ιταλοί (πρώτο αληθινό τεστ) κόντρα στην Ίντερ του Ματζάρι, μοναδική ομάδα που έχει κόψει μέχρι στιγμής βαθμούς από τη Γιουβέντους στη φετινή Serie A, ο Φραντσέσκο Τότι και η παρέα του έδειξαν πως φέτος είναι έτοιμοι για όλα.

Ομάδα-μοντέλο για ένα ημίχρονο στο οποίο κρίθηκε ουσιαστικά το παιχνίδι, η Ρόμα πέτυχε τρία γκολ εις βάρος της Ίντερ μπροστά σε 5.000 τρελαμένους οπαδούς της που την είχαν ακολουθήσει στο "Σαν Σίρο" και το κυριότερο είναι πως παρουσίασε μία εικόνα θελκτική στο μάτι ακόμα και των "ουδέτερων".

Στον... έβδομο ουρανό η Ρόμα (και οι οπαδοί της)

Σοβαρή στην άμυνα, πιεστική στο κέντρο, θανατηφόρα στην επίθεση με τις "οβίδες" του Τότι και τα "βέλη" Ζερβινιό και Φλορέντσι, η ομάδα του Γκαρσία έκανε το "7 στα 7" και πλέον περιμένει το ντέρμπι με τη Νάπολι για να απογειώσει ακόμα και το... Κολοσσαίο.

Και τι δεν πέτυχε σε αυτό το ματς η Ρόμα: νίκησε για πρώτη φορά στο Μιλάνο με σκορ 3-0 (δεν το είχε ξανακάνει ούτε με την Ίντερ ούτε με τη Μίλαν), σημείωσε για πρώτη φορά στην ιστορία της τρεις διαδοχικές νίκες απέναντι στην Ίντερ στο "Σαν Σίρο", ενώ έφτασε τα 411 λεπτά χωρίς να έχει δεχτεί κάποιο γκολ (έχει ρεκόρ 20-1 τέρματα μέχρι στιγμής).

Όσον αφορά στον αρχηγό και ηγέτη της, Φραντσέσκο Τότι, έφτασε τα 230 γκολ στη Serie A αλλά και 50 ματς σε επίσημες διοργανώσεις στα οποία πανηγυρίζει νταμπλ τερμάτων.

Στον... έβδομο ουρανό η Ρόμα (και οι οπαδοί της)

"Το να κερδίζεις επτά ματς στη σειρά δεν είναι εύκολο, ο δρόμος είναι μακρύς, αλλά αυτή η Ρόμα μπορεί να κάνει τα πάντα.

Κανείς δεν περίμενε αυτό το ξεκίνημα στο πρωτάθλημα, όμως η ομάδα είναι καλά στημένη στο γήπεδο και έχει παίκτες παγκοσμίου επιπέδου", τόνισε ο Τότι με δηλώσεις του μετά το ματς, και συμπλήρωσε:

"Η μάχη για το πρωτάθλημα; Υπάρχουν ομάδες πιο δυνατές από εμάς αλλά ο δικός μας στόχος είναι να επιστρέψουμε στην Ευρώπη. Το "7 στα 7" δεν έχει συμβεί ποτέ στην ιστορία της Ρόμα.

Στον... έβδομο ουρανό η Ρόμα (και οι οπαδοί της)

Ας μην κρυβόμαστε, έχουμε το ρόστερ για να μπούμε στην πρώτη τριάδα και αυτός είναι ο στόχος μας". Από την πλευρά του, ο αρχιτέκτοντας της φετινής Ρόμα, Ρούντι Γκαρσία, στάθηκε στην καρδιά των παικτών και στο ομαδικό πνεύμα που διέπει την ομάδα του:

"Ήταν ένα μεγάλο παιχνίδι, το ξέραμε από πριν ότι θα ήταν. Μου άρεσε το ομαδικό πνεύμα. Παίξαμε με καρδιά όταν χρειάστηκε, κάναμε ένα αντρικό παιχνίδι. Έχουμε πάρα πολύ δρόμο μέχρι το φινάλε για να μιλήσω για πρωτάθλημα...

Αυτή είναι μία ομάδα που θα μάχεται πάντα και δεν θα τα παρατάει ποτέ. Αυτό θα είναι σημαντικό για το μέλλον". Το μέλλον πάντως μπορεί να περιμένει για τη Ρόμα, με τους οπαδούς της να απολαμβάνουν τώρα κάθε γουλιά από το νέκταρ της ευτυχίας, όπως φάνηκε και από τον απόηχο της νίκης στο Μιλάνο.

Στον... έβδομο ουρανό η Ρόμα (και οι οπαδοί της)

Κατά την επιστροφή της αποστολής στη Ρώμη σχεδόν 1.000 οπαδοί της συγκεντρώθηκαν στο αεροδρόμιο του Φιουμιτσίνο δύο ώρες μετά τα μεσάνυχτα για να αποθεώσουν την ομάδα τους, ενώ με συνθήματά τους έδειξαν πως η αναβίωση της κατάκτηση του σκουντέτο το 2001 δεν συνιστά για αυτούς όνειρο...

Και πως να είναι άλλωστε όταν έχουν στην ομάδα τους τον Γιουσέιν Μπολτ; Όχι φυσικά τον ίδιο αλλά τον... σπρίντερ Ζερβινιό, με τον συμπαίκτη του Κέβιν Στρούτμαν να υποκλίνεται στην ταχυτητά του, φτιάχνοντας στη σελίδα του στο Facebook ένα φωτομοντάζ του Ιβοριανού σε έκδοση... Μπολτ!

Στον... έβδομο ουρανό η Ρόμα (και οι οπαδοί της)

Είπαμε, με το "7 στα 7" στις αποσκευές, όλα επιτρέπονται στη φετινή Ρόμα.

Ο Τότι "εκτελεί" τον Χαντάνοβιτς:

Ο Φλορέντσι φτάνει τα 4 γκολ στο πρωτάθλημα:

Ίντερ - Ρόμα 0-3 (Highlights)

TAGS ΡΟΜΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ