ΑΕΚ

Στον Νοτιά τα πληρεξούσια!

Στον Νοτιά τα πληρεξούσια!
Νοτιάς

Στα χέρια του Νοτιά βρίσκονται τα πληρεξούσια. "Υπομονή ένα μήνα, μετά προσφυγή" λέει ο μάνατζερ του Αραούχο

Ο (προσωρινός) μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ, Νίκος Νοτιάς, είχε μόνο το πληρεξούσιο από τον Παντελή Αθηνή το πρωί της Τρίτης και περίμενε μέχρι το βράδυ να στείλουν και οι υπόλοιποι μέτοχοι. Ο Νάσος Θανόπουλος έγινε ο δεύτερος νωρίς το απόγευμα, ενώ απευθείας στη Νέα Υόρκη απέστειλαν τις δικές τους εξουσιοδοτήσεις οι Παππάς, Χατζηιωάννου και Γκούμας (ώστε ο Xιώτης επιχειρηματίας να αποκτήσει δικαίωμα ψήφου για συνολικό ποσοστό 70%).
Με τα πληρεξούσια στα χέρια του, ο Νίκος Νοτιάς μπορεί πλέον να «σπρώξει» τις διαδικασίες για την υπογραφή του προσυμφώνου με τον Χαράλαμπο Κοζώνη η οποία θα επιτευχθεί όπως είχε αποκαλύψει το SPORT 24 μέσω της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 10/01/2010. Μόλις γίνει αυτή, ο ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας από το Σικάγο θα εκτοξεύει το ποσοστό του στο 85%!

Τι, πως και πόσες μετοχές έδωσαν οι μέτοχοι

Οι μέτοχοι δεν πούλησαν αλλά ούτε παραχώρησαν τις μετοχές τους στον Νοτιά όπως και ο ίδιος δεν θα τις δώσει στον Κοζώνη. Τα πληρεξούσια δίνουν την δυνατότητα στον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ να διαχειριστεί το ποσοστό των μετόχων, να υπογράψει το προσύμφωνο, να μεριμνήσει για την τήρηση των όρων του και τέλος, να οδηγήσει την ΠΑΕ στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.

Αυτή τη στιγμή ο Νοτιάς, με τα πληρεξούσια που έχει στα χέρια του, διαχειρίζεται το 70,77% της κιτρινόμαυρης ΠΑΕ καθώς στο 33% που του ανήκει προστέθηκε το 37,77% που του παραχώρησαν οι υπόλοιποι μέτοχοι. Συγκεκριμένα ο Πέτρος Παππάς έδωσε 13,25%, ο Νάσος Θανόπουλος το 4,76%, ο Παντελής Αθηνής το 1,83% και οι Γκίκας Γκούμας/Πόλυ Χατζηιωάννου το 17,93%.

Η επόμενη κίνηση

Πλέον η… μπάλα παίζεται στην περιοχή του Κοζώνη ο οποίος πρέπει να βρει την ημερομηνία που θα είναι διαθέσιμος ώστε να έλθει στην Αθήνα για την υπογραφή του προσυμφώνου.

Την ημέρα που θα οριστεί η συνάντηση, ο επίδοξος αγοραστής της ΠΑΕ θα πρέπει να παρουσιάσει έναν λογαριασμό στο όνομά του όπου θα έχει προχώρησε σε κατάθεση 19.000.000 ευρώ. Με αυτά τα χρήματα θα καλύψει την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που θα πραγματοποιηθεί στη γενική συνέλευση στις 10 Ιανουαρίου και θα γίνει ο κάτοχος τους πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών και το απόλυτο αφεντικό της ποδοσφαιρικής ΑΕΚ.

Με το προσύμφωνο υπογεγραμμένο δεν υπάρχει επιστροφή για καμία από τις δύο πλευρές καθώς οι όροι είναι απόλυτα δεσμευτικοί. Στη συνέχεια θα ξεκινήσει ο οικονομικός/διαχειριστικός έλεγχος στα βιβλία της εταιρίας και αν δεν προκύψουν οικονομικές ατασθαλίες και χρέη πέρα των όσων έχουν συμφωνηθεί, η ΠΑΕ θα μεταβιβαστεί στην ιδιοκτησία του Χαράλαμπου Κοζώνη στις 10 Ιανουαρίου.

Δουλειά στην τακτική από τον Μπάγεβιτς

Το Σάββατο η ΑΕΚ ξεκινάει ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα αγώνων υποδεχόμενη τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ. Μετά το ντέρμπι των Δικεφάλων η Ένωση φιλοξενεί την Έβερτον για το Europa League και έπειτα θα αγωνιστεί την Κυριακή στη Νέα Σμύρνη με τον Πανιώνιο. Όπως γίνεται εύκολα κατανοητό η ΑΕΚ θα κληθεί να δώσει πολύ σημαντικά ματς σε λιγότερο από δέκα ημέρες και ο Μπάγεβιτς θέλει να προετοιμάσει τους ποδοσφαιριστές του.

Κατά τη διάρκεια της διακοπής του πρωταθλήματος το βάρος έπεσε στην φυσική κατάσταση αλλά με τα παιχνίδια να πλησιάζουν οι ρυθμοί πέφτουν και η δουλειά γίνεται πάνω στην τακτική.

Την Τρίτη, έπειτα από το καθιερωμένο τρέξιμο οι ποδοσφαιριστές χωρίστηκαν σε δύο γκρουπ και ξεκίνησαν ασκήσεις τακτικής. Το ένα γκρουπ δούλεψε πάνω στην αμυντική λειτουργία υπό τις οδηγίες του Λύσσανδρου Γεωργαμλή και το άλλο στην επιθετική ανάπτυξη με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς να δίνει εντολές.

Μέχρι στιγμής η ΑΕΚ έχει δείξει πως αντιμετωπίζει προβλήματα και στους δύο παραπάνω τομείς γι αυτό το λόγο ο Ντούσκο προσπαθεί να διδάξει τον σωστό τρόπο λειτουργίας σε άμυνα-επίθεση.

Οι Ενσαλίβα και Καράμπελας προπονήθηκαν κανονικά με την υπόλοιπη ομάδα, ενώ ο Νέμεθ ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα. Τέλος, ο Μανωλάς υπέστη τράβηγμα στο μηρό και έκανε και αυτός ατομικό πρόγραμμα.

Χατζηιωάννου: "Εμπιστεύομαι τον κ. Νοτιά"

Ο Πόλυς Χατζηιωάννου έλυσε τη σιωπή του και μιλώντας την Τρίτη στην εφημερίδα "Τα Νέα" ανέφερε ότι ήδη από τη Δευτέρα τα πληρεξούσια βρίσκονται στα χέρια του Νοτιά, ο οποίος πλέον μένει να δει τα 19 εκατ. ευρώ σε τραπεζικό λογαριασμό στο όνομα του Χαράλαμπου Κοζώνη για να υπογραφεί το προσύμφωνο και να αρχίσει ο οικονομικός έλεγχος.

" Έχω μιλήσει με τον κ. Παππά και τον κ. Γκούμα και συμφωνήσαμε. Ήδη από χθες (Δευτέρα) έχουμε στείλει και οι τρεις τα πληρεξούσια. Όλοι τα στείλαμε στον ίδιο τον κ. Νοτιά", είπε ο Πόλυς Χατζηιωάννου και συνέχισε: " Διαβάσαμε το προσύμφωνο και όλοι οι όροι του είναι πολύ ευνοϊκοί για την άλλη πλευρά. Άλλωστε δημοσιεύτηκε και στον Τύπο και το ξέρετε και εσείς. Η εξέλιξη αυτή είναι πολύ ευνοϊκή για τον κ. Χαράλαμπο Κοζώνη, αφού στην ουσία πουλιούνται οι μετοχές των περισσότερων βασικών μετόχων με τίμημα «μηδέν». Έτσι ο κ. Κοζώνης μπορεί να συγκεντρώσει το 75% της πλειοψηφίας των μετοχών, ίσως και περισσότερο".

Ο κ. Χατζηιωάννου συνέχισε: " Η απόφαση όλων των μετόχων ήταν αυτή από τη στιγμή που δεν μπορούμε να συνεισφέρουμε άλλο. Δεν υπάρχει κανείς από εμάς που να μη θέλει να δει την ΑΕΚ και πάλι μεγάλη. Ακούσαμε ότι ο κ. Κοζώνης θέλει να φτιάξει γήπεδο, ίσως εκμεταλλευτεί και το προπονητικό κέντρο, και είπε ότι θέλει να οδηγήσει την ΑΕΚ σε επιτυχίες και στις πρώτες θέσεις. Αυτό είναι που ονειρευόμαστε όλοι. Όσο για τα 35 εκατ. ευρώ που έχουμε βάλει μέχρι τώρα, αυτά έγιναν «μηδέν». Τώρα γιατί και πως έγιναν δεν μπορώ να το εξηγήσω εγώ. Ας το εξηγήσουν αυτοί που τα διαχειρίστηκαν και όποιοι έκαναν σπατάλες".

Καταλήγοντας είπε ακόμα κάτι: " Εγώ τον κ. Κοζώνη δεν τον γνωρίζω. Εμπιστεύομαι όμως τον κ. Νοτιά. Μου είπε ότι τον έχει συναντήσει τρεις φορές και έχει δημιουργήσει καλή άποψη γι' αυτόν. Του δίνει την εντύπωση ενός σοβαρού ανθρώπου, που πραγματικά αγαπά την ΑΕΚ και θέλει να τη βοηθήσει. Πρέπει να σας διευκρινίσω κάτι. Κάποια πληρεξούσια πήγαν μέσω της ΠΑΕ ΑΕΚ (σ.σ.: προφανώς των κ.κ. Αθηνή και Νάσου Θανόπουλου) και κάποια άλλα τα στείλαμε απευθείας εμείς (σ.σ.: των κ.κ. Γκίκα Γκούμα, Πέτρου Παππά και Πόλυ Χατζηιωάννου). Εύχομαι όλα να πάνε κατ' ευχήν για την ομάδα μας και να τη δούμε πάλι πρώτη".

Απειλεί με προσφυγή ο Αραούχο

Ο μάνατζερ του Αραούχο απειλεί με προσφυγή αν ο πελάτης του δεν πληρωθεί. Διαβάστε εδώ τις δηλώσεις του.








































TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ