ΑΕΚ

"Στοπ" σε Μπενφίκα, έγγραφο σε FIFA

"Στοπ" σε Μπενφίκα, έγγραφο σε FIFA
κατσουράνης

"Στοπ" στην μεταγραφή Κατσουράνη στον ΠΑΟ βάζει η Ένωση. Σε καλό δρόμο με Σάχα. "Δώστε μετοχές στον κόσμο"

Η είδηση ότι ο Κώστας Κατσουράνης μένει ελεύθερος και οδεύει προς τον Παναθηναϊκό θορύβησε τους ανθρώπους της ΑΕΚ καθώς ο τρόπος με τον οποίο μεθοδεύεται η μεταγραφή ζημιώνει την ΠΑΕ. Οι διοικούντες κινήθηκαν άμεσα ώστε να διασφαλίσουν τα δικαιώματα της ομάδας αποστέλλοντας έγγραφο προς τη FIFA και τη Μπενφίκα για την περίπτωση του Έλληνα μέσου.
Της μυρίζει... νοθεία!

Το “πρόβλημα” της ΑΕΚ δεν φαίνεται ότι είναι η μετακίνηση του Κατσουράνη στον Παναθηναϊκό αυτή καθεαυτή (ασχέτως με το ότι η Ένωση θέλει τον παίκτη στο ρόστερ της, στην παρούσα φάση θα προτιμούσε να βάλει στο ταμείο της ζεστά 5 εκατ. ευρώ σε καιρούς δύσκολους για την ΠΑΕ), αλλά ο τρόπος που προωθείται η συγκεκριμένη μεταγραφή.

Συγκεκριμένα η Μπενφίκα φέρεται (σύμφωνα με δημοσιεύματα του ελληνικού και πορτογαλικού Τύπου) ότι αφήνει ελεύθερο τον αρχηγό της Εθνικής Ελλάδος κάτι που σημαίνει ότι αυτομάτως καθίσταται ανενεργή η ρήτρα που δεν επιτρέπει στον ποδοσφαιριστή να μετακινηθεί σε άλλη ελληνική ομάδα πλήν της ΑΕΚ.

Ο Κατσουράνης έχει όρο στο συμβόλαιό του σύμφωνα με τον οποίο για να τον αποκτήσει κάποιος ελληνικός σύλλογος, η Μπενφίκα θα πρέπει να καταβάλει στην Ένωση 5.000.000 ευρώ! Αυτά τα χρήματα είναι πολλά για να τα αφήσει η ΑΕΚ να χαθούν στο δρόμο μέσω μιας ομολογουμένως "περίεργης" απόφασης των Πορτογάλων (εφόσον αποδειχθεί ότι έχει ισχύ) να απεμπολήσουν δίχως αντίτιμο ένα από τα σπουδαιότερα περιουσιακά στοιχεία τους.

Από που κι ως που ελεύθερος;

Προκειμένου να διασφαλίσει την θέση της και τα δικαιώματά της, η ΠΑΕ απέστειλε έγγραφο στην Μπενφίκα και στη FIFA ζητώντας εξηγήσεις για τους λόγους που ο Κατσουράνης μένει ελεύθερος.

Επίσης ενημέρωσε τον Πορτογαλικό σύλλογο ότι η ΑΕΚ είναι διατεθειμένη να πληρώσει ένα ποσό (ίσως και 1 εκατ. ευρώ) για να πάρει πίσω τον ποδοσφαιριστή που πούλησε στην πορτογαλική ομάδα το καλοκαίρι του 2006.
Η επόμενη κίνηση των Κιτρινόμαυρων εφόσον η Μπενφίκα επιμείνει στην απόφασή της να αφήσει ελεύθερο τον Κατσουράνη ή δεν απαντήσει στην ΑΕΚ, θα είναι η κατάθεση επίσημης πρότασης για την αγορά του 30χρονου μέσου.

Ταυτόχρονα θα ενημερώσει τη Διεθνή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου ότι το μέλος της προτιμά να αφήσει ελεύθερο έναν ποδοσφαιριστή διεθνώς αναγνωρισμένο ενώ της προσφέρονται χρήματα από άλλο σύλλογο για την απόκτησή του! Κάτι το οποίο αν μη τι άλλο θα κινήσει υποψίες για την καθαρότητα κάποιων κινήσεων στο μεταγραφικό παζάρι.

Σε καλό κλίμα το ραντεβού για Σάχα

Την Τετάρτη (27/5) ο πρόεδρος της ΑΕΚ, Νίκος Θανόπουλος είχε ραντεβού με τους μάνατζερ του Σεαμπάστιαν Σάχα για την ανανέωση τη συνεργασίας των δύο πλευρών. Ο Γκουστάβο Λεκαριέ και ο Φερνάντο Κοσεντίνο που είναι οι εκπρόσωποι του παίκτη έδειξαν πως πρόθεση του πελάτη τους είναι η παραμονή στον Δικέφαλο κάτι που είναι και επιθυμία της ΠΑΕ.

Το πρώτο ραντεβού έγινε σε πολύ καλό κλίμα με τις συζητήσεις να είναι σε πολύ καλό δρόμο παρά την αρχική ανησυχία που υπήρξε με το λήξη της προθεσμίας για την ανανέωση του συμβολαίου. Ακόμα δεν υπάρχει κάτι οριστικό καθώς ο Νίκος Θανόπουλος και οι μάνατζερ του παίκτη ανανέωσαν το ραντεβού τους για την Παρασκευή (29/5). Σε εκείνη τη συνάντηση θα συζητηθεί και το θέμα της παραμονής του Αγκουστίν Πελετιέρι.

"Δώστε μετοχές στον κόσμο"



Με πρωτοβουλία από καρδιάς μιας μερίδας οπαδών της ΑΕΚ, εδώ και αρκετούς μήνες έχει ξεκινήσει καμπάνια σωτηρίας για τα οικονομικά της ομάδας, με στόχο το άνοιγμα της Ένωσης προς τον κόσμο με μετοχές.

Όπως γράψαμε και αναλυτικά εδώ φίλαθλοι της ομάδας θέλουν η ΠΑΕ να δώσει τη δυνατότητα στον κόσμο να αγοράσει μετοχές και να δώσει οικονομική ανάσα στον κόσμο.

Ο τρόπος επικοινωνίας αλλά και συμμετοχής σε αυτή την πρωτοβουλία είναι με ένα κενό mail στο [email protected] και στη συνέχεια θα σας σταλεί ένα mail που θα περιέχει 3 αρχεία.

Υποσημείωση, οι φίλοι της ΑΕΚ να κάνουν λίγο υπομονή για το mail που θα πρέπει να λάβουν, γιατί υπάρχει μεγάλη ανταπόκριση και ίσως η απάντηση να αργήσει 1 με 2 ημέρες.

1) Αίτηση "Εκδήλωση Ενδιαφέροντος"

2) Ερωτήσεις & Απαντήσεις για την πρωτοβουλία αυτή

3) Πρόταση προς ΠΑΕ ΑΕΚ

Στις ενότητες 2 και 3 που είναι σε μορφή pdf θα δείτε αναλυτικά την πρόταση αρχικά προς τον κόσμο και στη συνέχεια προς την ΠΑΕ, ενώ θα σας λυθεί και οποιαδήποτε απορία. Η ενότητα 1, είναι η αίτηση για να γίνετε και εσείς μέλος μιας προσπάθειας που μόνο καλό θα κάνει στο μέλλον της ΑΕΚ. Ήρθε η ώρα ο κόσμος να πάρει την ομάδα... πραγματικά στα χέρια του.

































TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ