ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ

Στόρμπαεκ: "Μπορούμε να ανεβούμε"

Στόρμπαεκ: "Μπορούμε να ανεβούμε"
Στόρμπαεκ INTIME SPORTS

Για την μεταγραφή του στον Παναιτωλικό, το Ελληνικό ποδόσφαιρο και την Εθνική ομάδα της χώρας του μίλησε ο Γιάρλ Αντρέ Στόρμπαεκ

Ο διεθνής Νορβηγός αμυντικός των "καναρινιών" παραχώρησε συνέντευξη στο επίσημο περιοδικό της ομάδας του Αγρινίου, αναφέροντας πως η άνοδος του Παναιτωλικού στην Σούπερ Λιγκ, θα του ανοίξει και πάλι την πόρτα της Εθνικής ομάδας.
Αποσπάσματα από την συνέντευξη του Γιάρλ Αντρέ Στόρμπαεκ:

Ήταν μια έκπληξη για σένα η πρόταση του Παναιτωλικού;

" Δεν μπορούσα να το φανταστώ. Υπήρχαν τους ομάδες που ενδιαφέρονταν και μάλιστα λίγες μέρες πριν ήμουν στη Σκωτία για να συζητήσω τη μεταγραφή μου. Συζητούσα τους με ομάδες στη Ρουμανία και την Τουρκία, που έπαιζαν στην Α’ Εθνική αλλά βαθμολογικά βρίσκονταν από τη μέση και κάτω, οπότε δεν είχαν ιδιαίτερους στόχους. Ήταν πιο ενδιαφέρον να έρθω στον Παναιτωλικό που ήταν μεν στη Β’ Εθνική, αλλά έχει στόχο την άνοδο. Ο μάνατζερ μου μετέφερε το ενδιαφέρον του Παναιτωλικού και μπήκα στη διαδικασία να μάθω για την ομάδα".

Βρήκες ανθρώπους να σε ενημερώσουν;
| Ο γιος του Άρνε Ντόκεν, που είχε αγωνιστεί στον Παναθηναϊκό είναι πολύ καλός φίλος μου. Του ζήτησα να πάρει πληροφορίες από την Ελλάδα. Μίλησε με κάποιον στην Αθήνα και του είπε πολύ καλά λόγια για τον Παναιτωλικό".

Πριν υπογράψεις ήρθες στο Αγρίνιο και είδες την ομάδα και τους ανθρώπους τους. Τι διαπίστωσες;

" Μίλησα τηλεφωνικά με τον πρόεδρο και μου είπε για τους στόχους τους ομάδας. Ήρθα στο Αγρίνιο και είδα από κοντά το γήπεδο και τους εγκαταστάσεις. Είδα πόσο καλά οργανωμένη είναι η ομάδα και ότι έχει στόχους. Έτσι αποφάσισα και υπέγραψα συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι".

Η μεταγραφή σου σε ομάδα Β’ Εθνικής προκάλεσε αίσθηση στη χώρα σου. Είναι χαμηλό το επίπεδο για τα δικά σου δεδομένα;
" Είναι μόλις λίγα χρόνια που είχα προτάσεις από ομάδες τους Πρέμιερ Λινγκ στην Αγγλία. Η Μπόλτον και η Μπλάκμπερν είχαν ενδιαφερθεί, αλλά δεν ήμουν ελεύθερος και δεν μπόρεσα να κάνω μεταγραφή. Έτσι ήταν λογικό να συζητηθεί η απόφασή μου να έρθω στην Ελλάδα, από τα Μέσα Ενημέρωσης τους πατρίδας μου".

Συνάντησες δυσκολίες στην προσαρμογή σου;
" Δεν είχα δυσκολίες. Στη Νορβηγία το χιόνι είναι ένα μέτρο και η θερμοκρασία -30 βαθμοί. Δεν μπορείς να παίξεις μπάλα αυτή την εποχή. Εδώ ο καιρός είναι πολύ καλός και βοηθάει".

Το επίπεδο του ποδοσφαίρου στην Ελλάδα σε ικανοποιεί;
" Δεν ξέρω πολλά πράγματα για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Σε γενικές γραμμές πιστεύω ότι οι ομάδες που πρωταγωνιστούν στη Β’ Εθνική είναι του επιπέδου τους πρώτης κατηγορίας στη Νορβηγία".

Την ίδια ζεστασιά νιώθεις από τους φιλάθλους στο γήπεδο;
" Ακούω τους φιλάθλους από την κερκίδα και νιώθω πολύ καλά, είναι πολύ εκδηλωτικοί. Τους θέλουμε να είναι πάντα έτσι κοντά τους, με περισσότερη φωνή και υποστήριξη στην ομάδα, για να βοηθούν να πηγαίνουμε καλύτερα και εμείς οι ποδοσφαιριστές".

Το κλίμα στα αποδυτήρια και η υποδοχή από τους συμπαίκτες σου;
" Δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα. Αυτό που αισθάνομαι είναι ότι θα αισθάνονταν κάθε ποδοσφαιριστής στην Ισπανία, στην Αγγλία, σε οποιαδήποτε χώρα ή ομάδα".

Παρότι δεν έχεις πλήρη εικόνα της ομάδας και του πρωταθλήματος, πιστεύεις ότι μπορεί ο Παναιτωλικός να διεκδικήσει την άνοδο;
" Σε όλα τα παιχνίδια στόχος είναι οι βαθμοί. Προσπαθούμε να συγκεντρώσουμε όσους περισσότερους μπορούμε και να διεκδικήσουμε την 3η θέση. Αυτή μας δίνει αβαντάζ στα Play – off και πιστεύω ότι τελικά θα βρεθούμε σε πλεονεκτική θέση απέναντι στις άλλες ομάδες. Πιστεύω ότι ο Παναιτωλικός μπορεί να παίξει όμορφο ποδόσφαιρο όσο βελτιώνεται ο καιρός και το γήπεδο. Γιατί όχι, ν’ ανεβούμε στην μεγάλη κατηγορία".

Το κεφάλαιο Εθνική Νορβηγίας έκλεισε ή περιμένεις την ευκαιρία;
" Ήταν πολύ καλή περίοδος για μένα όταν έπαιζα στην Εθνική ομάδα. Αν εξακολουθήσω να παίζω στη θέση που τώρα παίζω ως δεξιός οπισθοφύλακας, που είναι η θέση που έπαιζα και στην Εθνική, ίσως έχω μια ακόμα ευκαιρία. Θέλω να επιστρέψω και ν’ αγωνιστώ ξανά με τα χρώματα της Νορβηγίας. Η καλή πορεία του Παναιτωλικού και πιθανή άνοδος, θα με βοηθήσει σ’ αυτή την κατεύθυνση".

Οι μελλοντικοί σου στόχοι στο ποδόσφαιρο ποιοι είναι;
" Στο ποδόσφαιρο δεν ξέρεις ποτέ τι συμβαίνει την επόμενη μέρα. Θέλω να παίξω και να βοηθήσω την ομάδα μου και μακάρι να καταφέρω να επιστρέψω στην Εθνική. Προσέχω το σώμα μου και προπονούμαι σωστά για να μπορέσω να αγωνιστώ αρκετά χρόνια ακόμα".

Φίλους πρόλαβες να κάνεις;
" Είναι φίλοι μου τα παιδιά της ομάδας. Ο Ανέστης (σ.σ. Αναστασιάδης) με βοήθησε να βάλω internet στο σπίτι. Ο Γιώργος (σ.σ. Θεοδωρίδης) και ο Κώστας (σ.σ. Κωνσταντόπουλος) συνεχώς με ρωτάνε αν χρειάζεται να βοηθήσουν κάπου. Όλοι έχουν δείξει ενδιαφέρον και είναι πάντα κοντά μου".

Το συμβόλαιό σου είναι μέχρι το καλοκαίρι. Έχεις αρχίσει να σκέπτεσαι το ενδεχόμενο επέκτασης της συνεργασίας;
" Αυτή τη στιγμή το μόνο που σκέφτομαι είναι τα επόμενα παιχνίδια. Είναι δέκα παιχνίδια μέχρι το τέλος και αυτό που θέλω είναι να βρεθεί η ομάδα στα Play-off και να διεκδικήσει την άνοδο στη Super League. Στο ποδόσφαιρο δεν μπορείς να ξέρεις τι θα γίνει στο μέλλον".

Απολαύστε ζωντανά την Β' Εθνική από το Conn-X TV.











































TAGS ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ