CHAMPIONS LEAGUE

Στους "16" ManUtd και Βαλένθια

Valencia's forward Roberto Soldado celebrates after scoring against Bursaspor during their UEFA Champions League football match at Mestalla stadium in Valencia on November 24, 2010. AFP PHOTO / JOSE JORDAN (Photo credit should read JOSE JORDAN/AFP/Getty Images)
Valencia's forward Roberto Soldado celebrates after scoring against Bursaspor during their UEFA Champions League football match at Mestalla stadium in Valencia on November 24, 2010. AFP PHOTO / JOSE JORDAN (Photo credit should read JOSE JORDAN/AFP/Getty Images) AFP/GETTY IMAGES

Με πέναλτι του Γουέιν Ρούνεϊ η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ νίκησε με 1-0 την Ρέιντζερς και πέρασε στους "16", όπως και η Βαλένθια που "διέσυρε" με 6-1 την Μπούρσασπορ.

Ο Ρούνεϊ επέστρεψε στην βασική ενδεκάδα και πέτυχε από τα 11 βήματα το πρώτο του γκολ στην φετινή διοργάνωση, ενώ το πρώτο της γκολ στην ιστορία της στο Champions League πέτυχε η ομάδα της Προύσσας, έστω και της τιμής στο "Μεστάγια".

Ρέιντζερς - Μάντσεστερ Γ. 0-1

Σκόρερ: 87' πέν. Ρούνεϊ
Γήπεδο: "Άιμπροξ", Γλασκώβη
Διαιτητής: Μάσιμο Μπουζάκα (Ελβετία)

Το παιχνίδι στο "Άιμπροξ" οδηγούνταν σε ισοπαλία χωρίς σκορ, όπως και στο Μάντσεστερ, αλλά τελικά ο Νέισμιθ ήταν απρόσεκτος λίγο πριν το τέλος και ανέτρεψε τον Φάμπιο ντα Σίλβα στην περιοχή.

Ο Γουέιν Ρούνεϊ ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι και δεν αστόχησε, χαρίζοντας την νίκη στην ομάδα του με το πρώτο του γκολ στο φετινό Champions League, βάζοντας τέλος στα όποια όνειρα των Σκωτσέζων.

Από εκεί και πέρα, καλύτερη ευκαιρία του αγώνα ήταν ένα οριζόντιο δοκάρι για τους Άγγλους στο πρώτο ημίχρονο σε κεφαλιά του Ρούνεϊ.

ΡΕΪΝΤΖΕΡΣ: ΜακΓκρέγκορ, Ντέιβις, Γουΐτακερ, Μπρόουντφουτ, Γουέιρ, Φόστερ, ΜακΚάλοχ, Χάτον (88' Μπίτι), Νέισμιθ, Βάις (80' Φλεκ), Κένι Μίλερ.
ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ: Φαν ντερ Σαρ, Ο'Σέι, Έβανς, Σμόλινγκ, Φάμπιο, Κάρικ, Σκόουλς (67' Άντερσον), Γκιγκς, Νανί (77' Ομπερτάν), Ρούνεϊ, Μπερμπάτοφ (76' Χαβιέρ Ερνάντες).

Βαλένθια - Μπούρσασπορ 6-1

Σκόρερς: 17' πέν. Μάτα, 21' και 55' Σολδάδο, 30' Αντούριθ, 37' Χοακίν, 78' Ντομνίνγκες / 69' Μπατάγια
Γήπεδο: "Μεστάγια", Βαλένθια
Διαιτητής: Μπρούνο Παϊσάο (Πορτογαλία)

Η Βαλένθια έκανε... πάρτι στο πρώτο ημίχρονο και η Μπούρσασπορ έζησε ένα εφιαλτικό 20άλεπτο, στο οποίο δέχτηκε 4 γκολ.

Το σκορ άνοιξε στο 17' με εκτέλεση πέναλτι ο Χουάν Μάτα και τέσσερα λεπτά αργότερα ο Ρομπέρτο Σολδάδο διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας με το 4ο τέρμα του στην διοργάνωση, με τον Μάτα αυτήν την φορά να κάνει την ασίστ.

Στο 30' έκανε το 3-0 ο Αρίτθ Αντούριθ μετά από σέντρα του Χόρντι Άλμπα και διπλή προσπάθεια, αφού απέκρουσε την πρώτη ο Ντίμιταρ Ιβάνκοφ, ενώ το 4-0 ήρθε στο 37' από τον Χοακίν, μετά από πάσα και πάλι του Άλμπα και με την μπάλα στο σουτ βρίσκει και λίγο στον Ιμπραχίμ Εζτιούρκ.

Ο Σολδάδο έφτασε τα 5 γκολ στην διοργάνωση στο 55' για το 5-0, ο Μπατάγια μείωσε με το γκολ της τιμής στο 69' για την πρωταθλήτρια Τουρκίας, ενώ το τελικό 6-1 διαμόρφωσε ο Αλεχάντρο Ντομίνγκες στο 78'.

Μόλις στο 23' αποχώρησε τραυματίας ο τερματοφύλακας της Βαλένθια, Μιγκέλ Άνχελ Μογιά, ο Θέσαρ Σάντσεθ είναι επίσης τραυματίας, έτσι στον πάγκο ήταν Βιθέντε Γκουαΐτα και ο 23άχρονος έκανε το ντεμπούτο στο Champions League.

ΒΑΛΕΝΘΙΑ: Μογιά (23' Γκουαΐτα), Μπρούνο Σαλτόρ, Ρικάρντο Κόστα, Μάντουρο, Χόρντι Άλμπα, Αλμπέλδα, Τίνο Κόστα, Χοακίν, Μάτα, Σολδάδο (71' Ίσκο), Αντούριθ (71' Αλεχάντρο Ντομίνγκες).
ΜΠΟΥΡΣΑΣΠΟΡ: Ιβάνκοφ, Μουσταφά Κετσελί, Ιμπραχίμ Εζτιούρκ, Εμέρ Ερντογάν, Γκιοκτσέν Βέντερσον (46' Σερντάρ Αζίζ), Εργκίτς (59' Μπατάγια), Σβένσον, Φεντερίκο Ινσούα, Βολκάν Σεν, Τουργκάι Μπαχαντίρ, Σερκάν Γιλντιρίμ (84' Ισμαΐλ Ονταμπασί).

Η βαθμολογία

1. Μάντσεστερ Γ. 13 (6-0)
2. Βαλένθια 10 (14-2)
3. Ρέιντζερς 5 (2-5)
4. Μπούρσασπορ 0 (1-15)

Η τελευταία αγωνιστική (7/12)

Μάντσεστερ - Βαλένθια
Μπούρσασπορ - Ρέιντζερς

Ο ΠΙΝΑΚΑΣ ΤΩΝ ΣΚΟΡΕΡΣ


7 γκολ
Σαμουέλ Ετο'ό (Ίντερ)

6 γκολ
Μάριο Γκόμεζ (Μπάγερν)
Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα)

5 γκολ

Ρομπέρτο Σολδάδο (Βαλένθια)
Νικολά Ανελκά (Τσέλσι)

4 γκολ
Γκάρεθ Μπέιλ (Τότεναμ)
Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς (Μίλαν)

* ΑΣΙΣΤΣ: 5 Κάρλος Μαρτίνς (Μπενφίκα). 3 Μπενουά Σεϊρού (Μαρσέιγ), Άαρον Λένον (Τότεναμ), Χουάν Μάτα (Βαλένθια), Μεσούτ Εζίλ (Ρεάλ), Πίτερ Κράουτς (Τότεναμ), Χουάν Κούλιο (Κλουζ), Τζακ Γουΐλσιρ (Άρσεναλ) και Σαμουέλ Ετο'ό (Ίντερ)

Ρέιντζερς - Μάντσεστερ Γ. 0-1 (goal)



Ρέιντζερς - Μάντσεστερ Γ. 0-1 (highlights)



Βαλένθια - Μπούρσασπορ 6-1 (goals)









Βαλένθια - Μπούρσασπορ 6-1 (highlights)

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ