ΑΕΚ

Στρακόσα - Μπρινιόλι: Το πιο ακριβοπληρωμένο δίδυμο τερματοφυλάκων στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου

Στρακόσα - Μπρινιόλι: Το πιο ακριβοπληρωμένο δίδυμο τερματοφυλάκων στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου
24 MEDIA CREATIVE TEAM / KONSTANTINOS BADOUNAS

Η ΑΕΚ αποφάσισε να κάνει δυναμικό upgrade κάτω από τα δοκάρια της, καθώς απέκτησε στο καλοκαιρινό μεταγραφικό παζάρι τους Θωμά Στρακόσα και Αλμπέρτο Μπρινιόλι.

Η ΑΕΚ ξεκίνησε τον καλοκαιρινό της σχεδιασμό από τον "άσσο", στον οποίο προχώρησε σε ριζοσπαστικές αλλαγές. Λίγες μέρες πριν φύγει για Ολλανδία οι Στάνκοβιτς και Αθανασιάδης ενημερώθηκαν ότι δεν θα πάρουν μέρος σε αυτή, καθώς δεν υπολογίζονται από τον Αλμέιδα.

Η Ένωση προχώρησε και σε αυτή την κίνηση, έχοντας του χεριού της τον Αλμπέρτο Μπρινιόλι, τον οποίο περίμενε να μείνει και τυπικά ελεύθερος από τον Παναθηναϊκό για να τον ανακοινώσει και πάλεψε την περίπτωση του Θωμά Στρακόσα, την οποία κατάφερε να φέρει εις πέρας.

Τα χρήματα που διέθεσε η ΑΕΚ για τα συμβόλαια των νέων "φυλάκων αγγέλων" της

Έτσι προχώρησε σε σημαντική θωράκιση κάτω από τα δοκάρια, πληρώνοντας με το αζημίωτο για τα ελληνικά δεδομέμα. Ο Αλμπέρτο Μπρινιόλι που ανακοινώθηκε πρώτος συμφώνησε με την Ένωση για τρία χρόνια και θα λαμβάνει ετησίως ένα ποσό κοντά στις 800 χιλιάδες ευρώ. Ο Ιταλός κίπερ αγωνιζόταν μέχρι πρότινος στον Παναθηναϊκό, δείχνοντας την αξία του και μαγνητίζοντας τα βλέμματα της Ένωσης (και όχι μόνο).

Πιο "αλμυρός" οικονομικά ήταν ο Θωμάς Στρακόσα, μιας και πρόκειται για έναν τερματοφύλακα με σπουδαία καριέρα στην Ιταλία και τη Λάτσιο. Το επόμενο βήμα για τον 29χρονο ήταν η Premier League και η Μπρέντφορντ αλλά εκεί δεν κύλησαν τα πράγματα όπως ο ίδιος θα ήθελε.

Έτσι την προσέγγισε η Ένωση και μετά την ολοκλήρωση των υποχρεώσεων με την Αλβανία στο Euro 2024 ήρθε στη χώρα μας και ολοκλήρωσε τη μετακίνησή του στην ΑΕΚ από τις σφήκες. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του SPORT24, ο Στράκοσα (που υπέγραψε για πέντε χρόνια) θα λαμβάνει ετησίως 1.2 εκατομμύριο ευρώ, με αποτέλεσμα να κατατάσσεται στους πιο ακριβοπληρωμένους παίκτες στην Ελλάδα και φυσικά ο πιο ακριβοπληρωμένος γκολκίπερ.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Η Ένωση έτσι πληρώνει καθαρά δύο εκατομμύρια ευρώ τους δύο τερματοφύλακές της, ένα ποσό που προσεγγίζει τα τρία εκατομμύρια ευρώ αν υπολογίσουμε τις μεικτές απολαβές τους, κάνοντας αυτό το δίδυμο το πιο ακριβολπληρωμένο στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Αυτά τα νούμερα φανερώνουν και τη διάθεση που έδειξε το κλαμπ για την αναβάθμιση σε μια θέση που πόνεσε πέρυσι.

Μέσα σε αυτό πρέπει να συνυπολογιστεί ότι η Ένωση "πάρκαρε" τα συμβόλαια των Στάνκοβιτς - Αθανασιάδη. Αμφότεροι έχουν συμβόλαιο με την Ένωση για άλλον ένα χρόνο και το συνολικό κόστους αγγίζει το ένα εκατομμύριο ευρώ.

Στο κακό για τους κιτρινόμαυρους ενδεχόμενο (να μείνουν στην ομάδα ενώ δεν υπολογίζονται) θα τους κοστίσει το συγκεκριμένο ποσό που ανεβάζει το κόστος κάτω από τα δοκάρια έστω και με αυτόν τον παράδοξο τρόπο.

TAGS ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ ΑΕΚ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ