ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Στροφή ΠΑΟ σε Πόγκατετζ

Στροφή ΠΑΟ σε Πόγκατετζ
Πόγκατετζ, Παναθηναϊκός

Στροφή σε Πόγκατετζ, "παίζουν" Ιγκνάσεβιτς και Κάτα Ντίαζ. Αντωνίου: "Υπάρχουν επαφές με Σιένα"

Ο Νικόλας Πατέρας επέστρεψε από τις ολιγοήμερες διακοπές του και το μεσημέρι της Τρίτης θα βάλει στην τελική ευθεία το θέμα της απόκτησης του κεντρικού αμυντικού. Ενα θέμα που έχει χρονίσει και δεν μπορεί να πάρει άλλη παράταση, δεδομένου ότι αρχίζει ο δεύτερος γύρος του πρωταθλήματος και άλλα χρονικά περιθώρια δεν υπάρχουν πλέον.
Ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού θα συναντηθεί με τον διευθυντή του ποδοσφαιρικού τμήματος Κώστα Αντωνίου και τον προπονητή Νίκο Νιόπλια προκειμένου όλοι μαζί να βάλουν κάτω τα δεδομένα που υπάρχουν μέχρι στιγμής στην υπόθεση και να αποφασίσουν. Στη συνάντηση αυτή θα προσδιοριστεί ουσιαστικά ο στόχος, τον οποίον θα κυνηγήσουν οι "πράσινοι" τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Προβάδισμα ο Πόγκατετζ

Ποιος μπορεί να είναι αυτός; Σίγουρα όχι ο Μάρκο Ματεράτσι, ο οποίος έχει ξεκαθαρίσει με διάφορους τρόπους ότι θέλει να μείνει στην Ιταλία και πιθανότατα και στην Ίντερ. Είναι χαρακτηριστική η δήλωση που έκανε στην εφημερίδα Goal ο ατζέντης του Ιταλού αμυντικού, Κλαούντιο Βιγκορέλι: "Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι είναι αδύνατο να έρθει ο Μάρκο στην Ελλάδα. Δύσκολα θα τον αφήσει η Ίντερ να φύγει, αλλά και ο ίδιος προτιμά να μείνει στην Ίντερ".

Κατόπιν τούτου ο Παναθηναϊκός είναι υποχρεωμένος να στραφεί σε άλλες λύσεις. Κι αυτός που φαίνεται να έχει ένα προβάδισμα είναι ο Εμάνουελ Πόγκατετζ. Οι "πράσινοι" έχουν ήδη κάνει τη σχετική προεργασία, κάτι που φαίνεται από τις δηλώσεις του διεθνούς Αυστριακού αμυντικού στην ιστοσελίδα prasinanea.gr, με τις οποίες υποστηρίζει πως γνωρίζει για το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού και μάλιστα έχει φροντίσει να πάρει και κάποιες πληροφορίες από τον συμπαίκτη του στην Εθνική, Αντρέας Ίβανσιτς.

Παρ' όλα αυτά η περίπτωση Πόγκατετζ παρουσιάζει δυσκολίες με πιο σημαντική το συμβόλαιό του με τη Μίντλεσμπρο. Ένα συμβόλαιο που λήγει μεν το καλοκαίρι, ωστόσο λέγεται πως η "Μπόρο" θέλει να τον πείσει να το ανανεώσει, επομένως δεν προτίθεται να τον παραχωρήσει την τρέχουσα μεταγραφική περίοδο. Όλα φυσικά είναι θέμα διαπραγματεύσεων, που θα αρχίσουν άμεσα εφόσον ο Πόγκατετζ προκριθεί ως ο πρωταρχικός στόχος.

Ο Ιγκνάσεβιτς και ο Κυργιάκος

Πέραν του Αυστριακού, ο Νίκος Νιόπλιας είναι βέβαιο πως κοιτάζει κι άλλους παίκτες κι έχει καταρτίσει μια λίστα, την οποία θα παρουσιάσει στη συνάντηση με τον Νικόλα Πατέρα. Σε αυτήν φαίνεται πως υπάρχει και το όνομα του διεθνούς Ρώσου αμυντικού της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Σεργκέι Ιγκνάσεβιτς, ο οποίος έχει προταθεί.

Πάντα στα υπόψιν βρίσκεται ο Στάθης Ταυλαρίδης, για τον οποίον οι Γάλλοι έγραψαν πριν μερικές μέρες ότι είχε επαφή με τον Νιόπλια στη διάρκεια των γιορτών. Και φυσικά συνεχίζει να ακούγεται στην Παιανία το όνομα του Σωτήρη Κυργιάκου, που από πλευράς προδιαγραφών μάλλον είναι ό,τι πιο κοντινό σε αυτό που ζητά ο Νιόπλιας. Βεβαίως η περίπτωσή του δεν είναι καθόλου εύκολη, κυρίως διότι δεν προκύπτει από πουθενά μέχρι στιγμής ότι η Λίβερπουλ έχει την πρόθεση να τον παραχωρήσει ως δανεικό.

Πρόταση στη Χετάφε για Ντίαζ

Εν τω μεταξύ, στη λίστα των ονομάτων που φέρονται να απασχολούν τον Παναθηναϊκό για την θωράκιση της αμυντικής του γραμμής φαίνεται να προστίθεται και αυτό του Κάτα Ντίαζ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ισπανικής εφημερίδας "As" αλλά και της ιστοσελίδας "Football Mercato", η διοίκηση των "πρασίνων" ζήτησε από τη Χετάφε τον Αργεντινό κεντρικό αμυντικό (Ντάνιελ Αλμπέρτο "Κάτα" Ντίαζ είναι το πλήρες όνομά του), συνεχίζοντας το σαφάρι για την καλύψη της θέσης στην καρδιά της άμυνας.

Αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι πως το "τριφύλλι" είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον για τον παίκτη και το περασμένο καλοκαίρι, ενώ από την πλευρά της η ομάδα της Μαδρίτης φέρεται να αξιώνει γύρω στα 2.000.000 ευρώ προκειμένου να δώσει τη συγκατάθεσή της για την παραχώρησή του.

Όσον αφορά στο συμβόλαιο του Ντίαζ με τους Ισπανούς, αυτό έχει ισχύ για έναν χρόνο ακόμα, ενώ ο ίδιος είναι κάτοχος κοινοτικού διαβατηρίου. Στην Χετάφε μετράει μέχρι στιγμής 80 συμμετοχές (1 γκολ), ενώ είναι και διεθνής 12 φορές με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του (1 γκολ).
























TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ