STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Super League Interwetten: Οι νεαροί ποδοσφαιριστές που έχουν ξεχωρίσει ανά ομάδα

Ο Αγκιμπού Καμαρά στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού απέναντι στη Λαμία
Ο Αγκιμπού Καμαρά στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού απέναντι στη Λαμία EUROKINISSI SPORTS

Το SPORT24 σάς παρουσιάζει τους νεαρούς παίκτες (μάξιμουμ 25 ετών) που έχουν καταφέρει να ξεχωρίσουν στο πρώτο κομμάτι της φετινής σεζόν της Super League Interwetten.

Το 2022 είναι εδώ και άπαντες περιμένουν σε λίγες μέρες να παρακολουθήσουν τα πρώτα παιχνίδια της Super League Interwetten για τη νέα χρονιά, με το πρωτάθλημα να έχει μπει ήδη στον δεύτερο γύρο της κανονικής του διάρκειας. Πλέον, υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα για το πού βαδίζουν οι ομάδες και ποιοι είναι οι στόχοι μέχρι το φινάλε της κανονικής περιόδου, πριν από τα playoffs και τα playouts.

Έως τώρα σε κάθε ομάδα υπάρχουν παίκτες που έχουν καταφέρει να ξεχωρίσουν, ποδοσφαιριστές που μπόρεσαν να κάνουν το βήμα παραπάνω. Το SPORT24 συγκέντρωσε ανά ομάδα τους νεαρούς παίκτες (μάξιμουμ 25 ετών), που με την παρουσία τους μπόρεσαν να ξεχωρίσουν. Κάποιοι εξ αυτών είναι παίκτες που γνωρίζαμε τα τελευταία χρόνια τι είναι ικανοί να πετύχουν, ενώ άλλοι αποτέλεσαν εκπλήξεις. Πάμε να δούμε όμως αναλυτικά.

Ολυμπιακός – Αγκιμπού Καμαρά

Ο νεαρότερος παίκτης του Ολυμπιακού που έχει ξεχωρίσει με την απόδοσή του είναι ο Αγκιμπού Καμαρά. Ο 20χρονος επιθετικός μέσος αποκτήθηκε από τη Λιλ το καλοκαίρι και δεν άργησε η στιγμή που έλαμψε. Αρχικά προοριζόταν για την δεύτερη ομάδα των ερυθρόλευκων, όμως η δουλειά του στον Ρέντη, αλλά και εικόνα του στα προκριματικά του Champions League τού εξασφάλισαν εισιτήριο για την πρώτη ομάδα.

Πλέον, ο Αγκιμπού Καμαρά είναι βασικός και αναντικατάστατος στη μεσαία γραμμή του Ολυμπιακού και ένας από τους πιο σημαντικούς παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς. Έχει αγωνιστεί σε 25 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις με πέντε γκολ και τέσσερις ασίστ. Μάλιστα, έχει 22.71 πετυχημένες πάσες ανά 90λεπτό πάνω από τη μεσαία γραμμή και είναι πέμπτος στον Ολυμπιακό στη σχετική κατηγορία. Κλήθηκε από την εθνικής Γουινέας για το Κόπα Άφρικα και σίγουρα η απουσία είναι σημαντική για τον Πορτογάλο προπονητή.

ΑΕΚ – Γεράσιμος Μήτογλου

Η ΑΕΚ διαθέτει παίκτες από 25 ετών και κάτω εγνωσμένης αξίας, όπως είναι ο Λιβάι Γκαρσία. Ωστόσο, μία από τις ευχάριστες εκπλήξεις για την Ένωση τη φετινή σεζόν είναι ο Γεράσιμος Μήτογλου. Η ΑΕΚ τον απέκτησε το καλοκαίρι από τον Βόλο, όπου πέρσι στους Θεσσαλούς είχε καλή παρουσία. Φέτος, απέδειξε ότι είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα.

Οι "μετοχές" του Μήτογλου ανέβηκαν στο παιχνίδι της ΑΕΚ κόντρα στον Άρη στο ΟΑΚΑ, όταν άνοιξε το σκορ έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Μάνταλου. Κέρδισε την εμπιστοσύνη του Αργύρη Γιαννίκη και έχει οκτώ συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις. Μάλιστα, ο Τζον Φαν Σιπ τον είχε καλέσει για πρώτη φορά και στην Εθνική για τα ματς των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου με Ισπανία και Κόσοβο. Ο Μήτογλου είναι τρίτος σε πετυχημένες πάσες ανά 90λεπτο στην ΑΕΚ έχοντας 38.79. Ακόμη βοηθάει σημαντικά με τις απομακρύνσεις του, έχει 3.79 ανά 90λεπτο, κουρφάια επίδοση για την Ένωση.

ΠΑΟΚ – Γιάννης Μιχαηλίδης

Ο Γιάννης Μιχαηλίδης σταδιακά κερδίζει τη θέση του στη πρώτη ομάδα του ΠΑΟΚ. Ο 21χρονος κεντρικός αμυντικός την περσινή σεζόν είχε 19 συμμετοχές στην κανονική διάρκεια και τα playoffs της Super League Interwetten. Φέτος, έχει 11 μόνο στο πρώτο κομμάτι της κανονικής διάρκειας και είναι από τους βασικούς αμυντικούς του Δικεφάλου, με τον Ραζβάν Λουτσέσκου να του δείχνει αμέριστη εμπιστοσύνη.

Ο Μιχαηλίδης στην αναμέτρηση του ΠΑΟΚ κόντρα στη Λαμία για την 15η αγωνιστική της Super League Interwetten.
Ο Μιχαηλίδης στην αναμέτρηση του ΠΑΟΚ κόντρα στη Λαμία INTIME

Ο Μιχαηλίδης έχει πετύχει ένα γκολ και έχει μοιράσει μία ασίστ, ενώ είναι τέταρτος στις απομακρύνσεις συνολικά στο πρωτάθλημα. Σύμφωνα με την Opta, έχει 4.29 ανά 90λεπτο, το οποίο είναι και το υψηλότερο νούμερο στον ΠΑΟΚ. Στον Δικέφαλο επίσης είναι δεύτερος σε ανακτήσεις κατοχής (4.75 ανά 90λεπτο) και δεύτερος στα κλεψίματα (1.19 ανά 90λεπτο). Παράλληλα είναι δεύτερος και στις πετυχημένες πάσες με 54.73 ανά 90λεπτο.

Παναθηναϊκός - Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος

Ένας από τους νεαρούς παίκτες του Παναθηναϊκού που βελτιώνονται χρονιά με την χρονιά είναι ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος. Είναι η τρίτη χρονιά του 20χρονου μέσου στην πρώτη ομάδα των πρασίνων και ο ρόλος του είναι ολοένα και πιο σημαντικός. Φέτος έχει παίξει σε 14 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις και έχει σκοράρει και δύο γκολ. Πέτυχε γκολ στο ματς της πρώτης αγωνιστικής κόντρα στον Απόλλωνα και στο πρώτο ματς κόντρα στον Βόλο για τη φάση των 16 του Κυπέλλου Ελλάδας.

Ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος μετά το γκολ του επί του Βόλου
Ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος μετά το γκολ του επί του Βόλου INTIME

Η παρουσία του στον Παναθηναϊκό από την περσινή σεζόν του είχε δώσει το "εισιτήριο" για την Εθνική, όταν και στις 28 Μαρτίου έκανε ντεμπούτο απέναντι στην Ονδούρα. Εκ τότε δεν έχει αγωνιστεί, όμως ήταν στις κλήσεις του Ολλανδού τεχνικού.

ΠΑΣ Γιάννινα - Μανώλης Σάλιακας

Ένας από τους νεαρούς παίκτες πουν ξεχωρίζουν στον καλό πρώτο γύρο του ΠΑΣ Γιάννινα τη φετινή σεζόν είναι ο Μανώλης Σάλιακας. Ο 25χρονος δεξιός μπακ είναι βασικός και αναντικατάστατος στην ομάδα του Ηρακλή Μεταξά. Μάλιστα, είναι 3ος παίκτης με τις περισσότερες συμμετοχές στον ΠΑΣ πίσω από τον Γιούρι Λοντίγκιν και τον Γιάννη Κάργα.

Ο Μανώλης Σάλιακας σε αγώνα του ΠΑΣ Γιάννινα
Ο Μανώλης Σάλιακας σε αγώνα του ΠΑΣ Γιάννινα EUROKINISSI SPORTS

Ο Σάλιακας έχει σκοράρει και ένα κρίσιμο γκολ στην αναμέτρηση κόντρα στη Λαμία, είναι δεύτερος στις πετυχημένες ντρίμπλες στην ομάδα του (5) και τρίτος στις πετυχημένες πάσες στο δεύτερο μισό του γηπέδου (179). Πρόκειται για έναν παίκτη που βοηθάει πολύ με τα ανεβάσματά του και η παρουσία του δεν έχει περάσει απαρατήρητη. Έτσι, υπάρχει ενδιαφέρον για τον Σάλιακα από ομάδα του εξωτερικού.

ΟΦΗ - Κωνσταντίνος Μπαλογιάννης

Ένας από τους στόχους του πρότζεκτ του ΟΦΗ είναι η ανάδειξη νεαρών ποδοσφαιριστών. Οι Κρητικοί απέκτησαν τον 22χρονο τον Οκτώβριο του 2020, ωστόσο ο ρόλος του την περσινή σεζόν ήταν περιορισμένος. Φέτος, όμως έχει πάρει φανέλα βασικού, με τις υποχρεώσεις του να είναι μεγαλύτερες. Ο Νίκος Νιόπλιας έκανε το δικό του τρικ και αποφάσισε να τού αλλάξει θέση. Στους Κρητικούς πήγε ως κεντρικός μέσος, αλλά στα τελευταία παιχνίδια αγωνίζεται ως αριστερός μπακ.

Ο Κωνσταντίνος Μπαλογιάννης κοντρολάρει την μπάλα στην αναμέτρηση του ΟΦΗ απέναντι στον Παναθηναϊκό
Ο Κωνσταντίνος Μπαλογιάννης κοντρολάρει την μπάλα στην αναμέτρηση του ΟΦΗ απέναντι στον Παναθηναϊκό EUROKINISSI

Είναι κομβικός με τα ανεβάσματά του, κάτι που φάνηκε σε ένα δύσκολο παιχνίδι όπως σε αυτό της Λεωφόρου κόντρα στον Παναθηναϊκό (0-0). Είναι τέταρτος στον ΟΦΗ σε ενέργειες με την μπάλα (580), τέταρτος στα κλεψίματα ανά 90λεπτο (1.43), τέταρτος στις ανακτήσεις κατοχής (5.1 ανά 90λεπτο), ενώ είναι και δεύτερος στις πετυχημένες ντρίμπλες πίσω από τον Νέιρα με έξι.

Άρης - Ντάνιελ Μαντσίνι

Ο Ντάνιελ Μαντσίνι βρίσκεται την τρίτη του σεζόν στον Άρη. Δεν πρέπει να ξεχνάμε, ωστόσο, πως ο Αργεντινός εξτρέμ είναι ακόμη στα 25 του χρόνια, στην πιο παραγωγική του ηλικία. Φέτος παίρνει ακόμη περισσότερα λεπτά συμμετοχής και έχει 17 εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ στη Super League Interwetten έχει σκοράρει δύο γκολ και έχει μοιράσει δύο ασίστ.

Ο Μαντσίνι πανηγυρίζει το γκολ του στο ΠΑΟΚ - Άρης για την 11η αγωνιστική της Super League Interwetten.
Ο Μαντσίνι πανηγυρίζει το γκολ του στο ΠΑΟΚ - Άρης INTIME SPORTS

Μάλιστα είναι από τους παίκτες του Άρη που δεν φοβούνται να σουτάρουν, καθώς είναι δεύτερος σε τελικές ανά 90λεπτο με 2.32 και κορυφαίος στους κίτρινους σε τελικές στον στόχο μέσα από την περιοχή με 0.84 ανά 90λεπτο. Ο Μάντζιος τον εμπιστεύεται πάρα πολύ φέτος, καθώς έχει λείψει μόλις από ένα παιχνίδι στο πρωτάθλημα.

Αστέρας Τρίπολης – Κέβιν Σόνι

Η καλύτερη μεταγραφή του Αστέρα τη θερινή μεταγραφική περίοδο είναι ο Κέβιν Σόνι. Ο 23χρονος Καμερουνέζος επιθετικός δεν άργησε να αναδείξει το ταλέντο του και έχει γίνει από τα πιο σημαντικά γρανάζια στην επιθετική γραμμή του Μίλαν Ράσταβας. Έχει 14 εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις, σκοράροντας πέντε γκολ και μοιράζοντας δύο ασίστ.

Είναι ο πρώτος σκόρερ των Αρκάδων μπροστά από τον Κρεσπί, δεύτερος στον Αστέρα σε ενέργειες στην περιοχή (4.1 ανά 90λεπτο) και κορυφαίος ντριμπλέρ του πρωταθλήματοες με 1.58 ανά 90λεπτό, σύμφωνα με την Opta.

Παναιτωλικός - Ντέρεκ Κορνέλιους

Το πιο σημαντικό "εργαλείο" στην άμυνα του Παναιτωλικού είναι ο Ντέρεκ Κορνέλιους. Ο 24χρονος κεντρικός αμυντικός από τον Καναδά έχει αποκτηθεί δανεικός από τους Βανκούβερ Γουάιτκαπς του MLS από το καλοκαίρι του 2021 μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2022. Έχει 17 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις και έχει μοιράσει και μία ασίστ.

Ο Ντέρεκ Κορνέλιους στο παιχνίδι του Παναιτωλικού απέναντι στον Παναθηναϊκό
Ο Ντέρεκ Κορνέλιους στο παιχνίδι του Παναιτωλικού απέναντι στον Παναθηναϊκό INTIME SPORTS

Ο Κορνέλιους είναι επίσης μέλος της εθνικής Κανάδα, συμπαίκτης του Αλφόνσο Ντέιβις της Μπάγερν, που έχει στόχο την πρόκριση σε Παγκόσμιο Κύπελλο για δεύτερη φορά στην ιστορία της. Μάλιστα, στο πρωτάθλημα είναι τρίτος σε πετυχημένες πάσες στην ομάδα του (30.34 ανά 90λεπτο).

Βόλος - Χουλιάν Μπαρτόλο

Ο Βόλος είναι από τις ομάδες που βασίζεται στην εμπειρία των ποδοσφαιριστών του. Το καλοκαίρι απέκτησε τον 23χρονο Πάολο Φερνάντες, ωστόσο από τους παίκτες που έχουν συμπληρώσει τα 25 τους χρόνια, ξεχωρίζει ο Χούλιαν Μπαρτόλο. Είναι η δεύτερη χρονιά του Αργεντινού εξτρέμ στους Θεσσαλούς και φέτος βρίσκεται σε πολύ καλή φόρμα. Έχει πετύχει τρια γκολ στο πρωτάθλημα και έχει μοιράσει τέσσερις ασίστ.

Ο Μπαρτόλο πανηγυρίζει γκολ του στην αναμέτρηση του Βόλου με τη Λαμία για την 1η αγωνιστική της Super League Interwetten.
Ο Μπαρτόλο πανηγυρίζει γκολ του στην αναμέτρηση του Βόλου με τη Λαμία INTIME

Είναι από τους βασικούς ποδοσφαιριστές του Βόλου, είναι 4ος σε χρόνο συμμετοχής σε όλες τις διοργανώσεις και δεύτερος σκόρερ πίσω από τον Τομ Φαν Βέερτ. Αξίζει να σημειωθεί πως είναι και ένας από τους καλύτερους δημιουργούς των Θεσσαλών. Στον Βόλο είναι τρίτος σε δημιουργία ευκαιριών σε ανοιχτό παιχνίδι με 1.26 ανά 90λεπτο.

Ιωνικός - Νίκος Βαφέας

Το καλοκαίρι ο Ιωνικός έκανε δικό του τον Νίκο Βαφέα, ο οποίος είχε μείνει ελεύθερος από τον ΟΦΗ. Ο 24χρονος κεντρικός αμυντικός δεν έβρισκε αρκετό χρόνο συμμετοχής στους Κρητικούς. Πέρσι είχε 16 συμμετοχές σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, φέτος έχει φτάσει ήδη τις 14, με τον ρόλο του στην ομάδα της Νίκαιας να είναι αναβαθισμένος. Έχει σκοράρει και δύο γκολ στη Super League Interwetten και φαίνεται ότι βρίσκει σιγά σιγά το... λιμάνι του.

Είναι πρώτος στην ομάδα του στα κλεψίματα με 2.83 ανά 90λεπτο και δεύτερος συνολικά στη Super League Interwetten, ενώ είναι δεύτερος στις απομακρύνσεις στους Νικαιώτες με 3.18 ανά 90λεπτο.

Λαμία - Λάζαρ Ρόμανιτς

Ένας από τους πιο ταλαντούχους ποδοσφαιριστές της Λαμίας είναι ο Λάζαρ Ρόμανιτς. Η ομάδα της Φθιώτιδας έκανε μία πάρα πολύ καλή επιλογή το καλοκαίρι του 2018, όταν τον απέκτησε ως ελεύθερο από τον Ερυθρό Αστέρα. Από τη σεζόν 2019/2020 όταν και έκανε το "ξεπέταγμά" του είναι από τους βασικούς της επιθετικής γραμμής της Λαμίας. Φέτος έχει 14 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, έχει δύο ασίστ στη Super League Interwetten και ένα γκολ στο Κύπελλο Ελλάδας.

Ο Λάζαρ Ρόμανιτς στην αναμέτρηση της Λαμίας με τον Αστέρα στην Τρίπολη
Ο Λάζαρ Ρόμανιτς στην αναμέτρηση της Λαμίας με τον Αστέρα στην Τρίπολη INTIME SPORTS

Σύμφωνα με την Οpta, είναι πρώτος σε πετυχημένες ντρίμπλες στη Λαμία με 0.8 ανά 90λεπτο στο πρωτάθλημα, δεύτερος στους Φθιώτες σε πετυχημένες πάσες στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου (7.37 ανά 90λεπτο). Μάλιστα, είναι και από τους κορυφαίους δημιουργούς της Λαμίας με 1.1 ευκαιρίες σε ανοιχτό γήπεδο ανά 90λεπτο. Τα νούμερα μεν είναι χαμηλά, αλλά μην ξεχνάμε πως η Λαμία είναι στη 12η θέση της βαθμολογίας.

Ατρόμητος - Στέφανος Στρούγγης

Η χρονιά φέτος για τον Ατρόμητο είναι δύσκολη, με τους Περιστεριώτες να είναι στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας με εννέα πόντους. Ένα από τα κέρδη, ωστόσο, είναι η αναβαθμισμένη παρουσία του Στέφανου Στρούγγη στο κέντρο της άμυνας. Στο Περιστερί βρίσκεται από τον χειμώνα το 2015, όταν και έγινε μέλος της Κ20, ωστόσο, φέτος έχει καταφέρει να πάρει περισσότερο χρόνο συμμετοχής. Μάλιστα, έχει συμπληρώσει σχεδόν τα αγωνιστικά λεπτά της περασμένης σεζόν πριν ολοκληρωθεί το 2021.

Ο Στρούγγης πανηγυρίζει το τέρμα που πέτυχε στο Ατρόμητος - Παναιτωλικός
Ο Στρούγγης πανηγυρίζει το τέρμα που πέτυχε στο Ατρόμητος - Παναιτωλικός INTIME SPORTS

Ο Στρούγγης έχει 11 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις και έχει σκοράρει και δύο γκολ, ένα κόντρα στον Παναιτωλικό και ένα απέναντι στη Λαμία. Στην ομάδα του είναι τρίτος σε κλεψίματα στο πρωτάθλημα με 1.77 ανά 90λεπτο και κορυφαίος σε απομακρύνσεις με 2.99 ανά 90λεπτο.

Απόλλων Σμύρνης - Κωνσταντίνος Κότσαρης

Στόχος του Απόλλωνα Σμύρνης φέτος είναι η σωτηρία. Η Ελαφρά Ταξιαρχία βρίσκεται στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα με επτά βαθμούς, αν και έχει τρεις αγωνιστικές λιγότερες, καθώς χτυπήθηκε από τον κορονοϊό. Ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες στη μάχη που δίνει είναι ο τερματοφύλακάς της, Κωνσταντίνος Κότσαρης.

Ο 24χρονος γκολκίπερ αποκτήθηκε πέρσι ως ελεύθερος από τον Παναθηναϊκό. Το έργο του Κότσαρη είναι δύσκολο, καθώς για πρώτη φορά στην καριέρα του αναλαμβάνει σε επαγγελματική ομάδα τον ρόλο του πρώτου τερματοφύλακα. Έχει κρατήσει ανέπαφη την εστία τέσσερις φορές σε 10 παιχνίδια, ενώ είναι πέμπτος σε αποκρούσεις στη Super League Interwetten με τρεις ανά 90λεπτο.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ ΑΕΚ ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ ΑΡΗΣ ASTERAS AKTOR ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΑΟΚ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ ΟΦΗ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ ΒΟΛΟΣ ΙΩΝΙΚΟΣ ΛΑΜΙΑ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ