ΕΘΝΙΚΗ ΑΓΓΛΙΑΣ

Σβεν Γκόραν Έρικσον: Όταν ένας 10χρονος Άγγλος ξύρισε το κεφάλι του για να του μοιάζει το 2002

Ο Σβεν Γκόραν Έρικσον
Ο Σβεν Γκόραν Έρικσον Ⓒ 2008 EDUARDO VERDUGO/ ASSOCIATED PRESS

Το SPORT24 γυρίζει πίσω 22 χρόνια και θυμάται μία απίθανη ιστορία με πρωταγωνιστή έναν 10χρονο Άγγλο, ο οποίος πριν από το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 ξύρισε το κεφάλι του για να μοιάζει με τον Σουηδό τεχνικό.

Ο Σβεν Γκόραν Έρικσον πέθανε σε ηλικία 76 ετών, βυθίζοντας στο πένθος το παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Ο Σουηδός τεχνικός είχε αποκαλύψει πως πάσχει από καρκίνο στο πάγκρεας και έχει έναν χρόνο ζωής στην καλύτερη περίπτωση.

Ο Έρικσον υπήρξε ένας εμβληματικός προπονητής. Κατά την διάρκειας της πορείας του, υπήρξε ένας από τους τεχνικούς που κάποια στιγμή κλήθηκε να οδηγήσει την εθνική Αγγλίας στην Γη της επαγγελίας: Ένα τρόπαιο, είτε αυτό ήταν Euro, είτε Παγκόσμιο Κύπελλο. Οι Άγγλοι πίστεψαν σε αυτόν κι ας μην τα κατάφερε.

Υπάρχουν πολλές ιστορίες σχετικά με το πόσο πίστευαν και πόσο λάτρεψαν - τουλάχιστον στο ξεκίνημα της πορείας του - τον Έρικσον οι Άγγλοι. Υπάρχει όμως μία ιστορία που έκανε τον γύρο του κόσμου πριν από 22 χρόνια και τα λέει όλα.

Ήταν τότε, πριν από το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022, όταν κυκλοφόρησε η είδηση ότι ένας 10χρονος πιτσιρικάς με το όνομα Τομ Σιλβέστερ, αποφάσισε ότι θέλει να... μοιάσει στον Έρικσον. Προκειμένου λοιπόν να τα καταφέρει αποφάσισε να... ξυρίσει το κεφάλι του, αλλά μόνο στο μπροστινό μέρος, προκειμένου να έχει ίδιο κούρεμα με τον Σουηδό τεχνικό!

Ο Σιλβέστερ ήταν από τους πρώτους ανθρώπους που μπορεί να υποστηρίξει ότι έγινε viral πριν καν γίνει γνωστός αυτός ο όρος. Και ο λόγος ήταν ένα κούρεμα.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΑΓΓΛΙΑΣ ΣΒΕΝ ΓΚΟΡΑΝ ΕΡΙΚΣΟΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ