ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Συγκίνηση Κακλαμάνη στην παρουσίαση

Συγκίνηση Κακλαμάνη στην παρουσίαση
γηπεδο

Συγκινημένος εμφανίστηκε ο Νικήτας Κακλαμάνης στην εκδήλωση για την παρουσίαση της μακέτας του νέου γηπέδου του ΠΑΟ

Την παρουσίαση της μακέτας του χώρου που θα φιλοξενήσει το νέο γήπεδο του Παναθηναικού, πραγματοποίησε σήμερα στις εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Νικήτας Κακλαμάνης.
"Πρόκειται", είπε, "για μία στιγμή ιδιαίτερα μεγάλης συγκίνησης όχι μόνο για τους φίλους του Παναθηναικού, που βλέπουν πλέον να ζωντανεύουν τα όνειρά τους να αποκτήσουν ένα γήπεδο αντίστοιχο των παραδόσεων, των φιλοδοξιών και των ιστορικών στόχων της ομάδας τους, αλλά και ολόκληρου του Αθηναϊκού λαού, που σύντομα θα έχει την ευκαιρία να δει περιοχές στρεβλής ανάπτυξης και κοινωνικής υποβάθμισης, να μετατρέπονται σε νέα παραδειγματικά πρότυπα για την οργάνωση της πόλης και της ζωής της".

"Για μας", πρόσθεσε, ο κ. Κακλαμάνης "η κατασκευή του Γηπέδου του Παναθηναϊκού αποτελεί τον καταλύτη που θέτει σε εφαρμογή το μεγαλύτερο σχέδιο ανάπλασης που πραγματοποιήθηκε ποτέ στην ιστορία των Αθηνών.

Πρόκειται για μια διπλή ανάπλαση που περιλαμβάνει τόσο τον Βοτανικό και τον Ελαιώνα, όσο και την Λεωφόρο Αλεξάνδρας και την ευρύτερη περιοχή των Κουντουριώτικων στους Αμπελοκήπους. Η ανάπλαση αυτή αφορά σε περισσότερο από 2.200 στρέμματα που αντιπροσωπεύουν το 6% της γης μέσα στην οποία οριοθετείται ο Δήμος Αθηναίων.

Μια Νέα Πόλη γεννιέται, δίνοντας το παράδειγμα μιας ισορροπημένης ανάπτυξης με οικολογικές προδιαγραφές και κοινωνικές υποδομές.

Στο πλαίσιο της, η Πρωτεύουσα αποκτά δύο πάρκα που δημιουργούν το μεγαλύτερο πνεύμονα πρασίνου της Αθήνας, καθώς επίσης εμπορικά κέντρα, πρότυπους οικιστικούς ιστούς και υπηρεσίες πολιτιστικής δράσης, δημιουργικής αξιοποίησης του ελεύθερου χρόνου και σειρά νέων καινοτομιών για την προστασία του περιβάλλοντος, την εξοικονόμηση ενέργειας και την μείωση των θερμοκρασιών του αστικού συγκροτήματος.

Σύμμαχος μας σε αυτή την προσπάθεια, κατέληξε ο κ. Κακλαμάνης, θα είναι οι κάτοικοι των περιοχών στις οποίες αφορά η ανάπλαση και οι οποίοι θα δουν την ποιότητα της ζωής τους να αναβαθμίζεται, καθώς επίσης και η καινοτόμα επιχειρηματικότητα που καλείται να συμπράξει, προκειμένου να γίνει πραγματικότητα το όραμα μιας νέας Αθήνας, ανοιχτής στις σύγχρονες τάσεις, στις επιταγές της αειφόρου ανάπτυξης και στις ανάγκες ενός καλύτερου μέλλοντος για τους Αθηναίους και τα παιδιά τους". Στη συνέχεια έγινε η παρουσίαση της διπλής ανάπλασης, ενώ ο Δήμαρχος Αθηνών, ευχαρίστησε και τον Δήμο Κατσιγιάννη "δεξί χέρι" του κ. Σουφλιά. Λίγο αργότερα στην γεμάτη κόσμο αίθουσα εμφανίστηκε και ο Θανάσης Γιαννακόπουλος, ο οποίος πήρε τον λόγο για να δηλώσει με τη σειρά του:

"Ευχαριστώ τον δήμαρχο για όσα έχει κάνει, για την παναθηναϊκή οικογένεια. Ευχαριστώ τον κ. Σαμαρά για όσα έχει κάνει γι αυτό το έργο. Η παναθηναϊκή οικογένεια θα βρει το σπίτι της, που θα έπρεπε να έχει βρει πολύ νωρίτερα, ωστόσο ένα όνειρο γενεών αναμένεται να γίνει πραγματικότητα"

Στην εκδήλωση παρέστησαν ακόμα οι αντιπρόεδροι της ΠΑΕ κ.κ. Αντωνιάδης και Βεκρής, αλλά και παλαίμαχοι της ομάδας όπως ο Α. Καμάρας και ο Ι. Χατζηαθανασίου.















TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ