ΕΘΝΙΚΗ ΙΤΑΛΙΑΣ

Συγκλονιστικός Μπάτζο για το χαμένο του πέναλτι στο Μουντιάλ '94: "Η ζωή δεν είναι ποτέ εύκολη"

Italy's Roberto Baggio holds his head in his hands at the end of regulation World Cup time, Sunday, July 17, 1994, at the Rose Bowl in Pasadena, Calif. Baggio's missed goal in overtime left the Italians on the losing end of the XV World Cup Final against Brazil, 3-2. (AP Photo/Thomas Kienzle)
Italy's Roberto Baggio holds his head in his hands at the end of regulation World Cup time, Sunday, July 17, 1994, at the Rose Bowl in Pasadena, Calif. Baggio's missed goal in overtime left the Italians on the losing end of the XV World Cup Final against Brazil, 3-2. (AP Photo/Thomas Kienzle) @1994 THOMAS KIENZLE/AP IMAGES

Τρίαντα χρόνια ακριβώς από το χαμένο του πέναλτι στον τελικό του Μουντιάλ '94 με αντίπαλο την Βραζιλία, ο Ρομπέρτο Μπάτζο έδειξε με ανάρτησή του πως το θυμάται ακόμα, στέλνοντας παράλληλα και ένα διδακτικό μήνυμα σε όλο τον κόσμο.

Πέρασαν 30 χρόνια από τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1994 μεταξύ της Ιταλίας και της Βραζιλίας και όσοι έχει τύχει να τον παρακολουθήσουν, έχουν ακόμα στη μνήμη τους το βλέμμα απελπισίας του Ρομπέρτο Μπάτζο, που έχει συνδεθεί με ένα από τα διασημότερα χαμένα πέναλτι στην ιστορία του ποδοσφαίρου.

Το εντυπωσιακό είναι πως ο "θεϊκός κοτσιδάκιας του ιταλικού ποδοσφαίρου" όχι μόνο δεν έχει ξεχάσει εκείνη την απώλεια, στις 17 Ιουλίου 1994 στην Πασαντίνα της Καλιφόρνια αλλά θέλησε να τη θυμίσει στον κόσμο μέσω ανάρτησής του, δίνοντας παράλληλα ένα μήνυμα ζωής που θα πρέπει να έχει στο μυαλό του ο κάθε άνθρωπος.

"Η ζωή δεν είναι πάντα εύκολη. Αν ήταν, δεν θα αναπτυσσόμασταν ούτε θα προοδεύαμε ως άνθρωποι. Αν πετύχουμε κάτι, μας ζηλεύουν συχνά, αν αποτύχουμε σε κάτι, μας γελοιοποιούν και μας επιτίθενται. Δυστυχώς οι άνθρωποι είναι έτσι.

Απροσδόκητος πόνος και ταλαιπωρία μπορεί να βρεθούν στο μονοπάτι του καθενός. Αλλά ακριβώς όταν αντιμετωπίζετε αυτές τις δοκιμασίες δεν πρέπει να αφήσετε τον εαυτό σας να νικηθεί. Ποτέ μην τα παρατάτε.

Μην υποχωρείτε ποτέ", έγραψε σε ανάρτησή του ο 57χρονος πλέον Μπάτζο, χρησιμοποιώντας λόγια του Βουδιστή μοναχού Νταϊσάκου Ικέντα (ο Μπάτζο έχει ασπαστεί τον βουδισμό εδώ και πολλά χρόνια), ο οποίος έφυγε από τη ζωή τον περασμένο Νοέμβριο σε ηλικία 95 ετών.

Υπενθυμίζεται ότι σε εκείνο το τουρνουά ο Μπάτζο ήταν ο κορυφαίος παίκτης της Ιταλίας και την είχε οδηγήσει ουσιαστικά στον τελικό, με τις εκπληκτικές εμφανίσεις του στα νοκ-άουτ ματς με Νιγηρία (φάση των 16), Ισπανία (προημιτελικά) και Βουλγαρία (ημιτελικά), για να γίνει μοιραίος απέναντι στους Βραζιλιάνους αστοχώντας σε πέναλτι, όπως και οι Μπαρέζι και Μασάρο.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΙΤΑΛΙΑΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΙΤΑΛΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΙΤΑΛΙΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ