ΑΕΚ

Σύγκρουση δύο κόσμων στην ΑΕΚ

Σύγκρουση δύο κόσμων στην ΑΕΚ
Θανόπουλος - Μπάγεβιτς

Το SPORT 24 εξηγεί γιατί ο Ντούσκο απειλεί ότι θα φύγει από την ΑΕΚ, μια ομάδα χωρισμένη σε δυο κόσμους

Εφόσον ο Μπάγεβιτς ισχυρίζεται ότι η κατάσταση δεν έχει διαφοροποιηθεί τους τελευταίους οκτώ μήνες, από τη στιγμή που διαπιστώνει ότι δεν τηρούνται πράγματα στα οποία επιμένει για να αισθανθεί ότι μπορεί να κάνει η δουλειά του σωστά, τότε το χάσμα παραμένει βαθύ. Πλέον δεν του αρκούν τα λόγια θέλει να δει έργα, όπως:
1. Τη στελέχωση σε όλα τα επίπεδα (κι όχι μόνο του ποδοσφαιρικού τμήματος) από ανθρώπους της εμπιστοσύνης του και την αποχώρηση εκείνων που θεωρεί ότι λειτουργούν αποσυντονιστικά. Ο προπονητής δεν επικοινωνεί όπως θα έπρεπε με υπαλλήλους της ομάδας σε καίρια πόστα, για λόγους ασφαλώς που εκείνος γνωρίζει και είναι φρόνιμο να συζητηθούν εκτενέστερα εάν κι εφόσον τους επικαλεστεί δημοσίως.

Πάντως πρέπει να τονιστεί ότι σε όλη τη διάρκεια της προπονητικής καριέρας του, ο Μπάγεβιτς είχε μάθει να παίζει με τους δικούς του όρους και να πορεύεται με τους δικούς του ανθρώπους. Είναι ανώφελο να πιστεύει κανείς ότι μπορεί να αλλάξει τώρα στα 60 του. Αυτό έπρεπε να το γνωρίζουν εκείνοι που πριν από οκτώ μήνες, σε συνθήκες διάλυσης, επέλεξαν να τον φέρουν πίσω για να απορροφήσει τους κραδασμούς και να βάλει την ομάδα σε μια ρότα.

2. Το ξεκαθάρισμα των ρόλων στο ποδοσφαιρικό τμήμα. Ενόψει μεταγραφικής περιόδου ο προπονητής είναι απόλυτος στο ότι οι αποφάσεις για τους ποδοσφαιριστές που θα αποκτηθούν και θα αποχωρήσουν πρέπει να είναι αποκλειστικά δικές του (ασφαλώς σε συνεννόηση με τον τεχνικό διευθυντή της ομάδας Στέλιο Μανωλά). Δεν θα ανεχθεί ξανά μέλη του Δ.Σ. να τον επικρίνουν μέσω email για τους ποδοσφαιριστές που επιλέγει (όπως συνέβη κατά κόρον τον περασμένο Ιανουάριο) ή να πετούν τις λίστες με τους ποδοσφαιριστές που παρακολούθησε ο Μανωλάς σε ένα συρτάρι, ισχυριζόμενοι ότι δήθεν τις μελέτησαν.

Επιπλέον ο χειρισμός της διοίκησης στο θέμα του Κώστα Κατσουράνη τον δυσαρέστησε. Όχι ασφαλώς επειδή η ΠΑΕ προσπαθεί να αποτρέψει την παρασκηνιακή συμφωνία ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και στην Μπενφίκα και να προασπίσει τα όποια συμφέροντά της, αλλά διότι δεν του άρεσε καθόλου το ότι ανακαλύφθηκε αίφνης βασικός μέτοχος (και μάλλον από εκείνους που τελευταία παρακολουθούν εκ του μακρόθεν τις εξελίξεις) ο οποίος σκοπεύει να αναλάβει με προσωπικό οικονομικό κόστος την επιστροφή του διεθνούς μέσου στην ΑΕΚ! Πού ήταν αυτός την περίοδο που οι παίκτες ήταν απλήρωτοι; Πού ήταν αυτός όταν ο Μανωλάς έκλεινε (προφορικά) παίκτες και ζητούσε να δοθούν απλώς οι προκαταβολές για να μην χαθούν (όπως και τελικά συνέβη); Εύλογες απορίες που είχε ο προπονητής.

3. Την επιβολή της διοίκησης στους ποδοσφαιριστές ώστε αυτοί να καταλάβουν ότι δεν είναι δυνατόν να παρακάμπτονται οι συνεργάτες του. Ο Μπάγεβιτς θέλει να υπάρχουν κανόνες που να τηρούνται ακόμα και για τα πιο απλά πράγματα, όπως επί παραδείγματι το να παρακάμψει ένας παίκτης τον Νίκο Πανταζή για να επισκεφτεί εξωτερικό φυσιοθεραπευτή της αρεσκείας του. Ασφαλώς σε θέματα υγείας πρέπει να υπάρχει σεβασμός στη γνώμη του ποδοσφαιριστή, όχι όμως και απαξίωση του υπάρχοντος επιτελείου.

4. Την απευθείας συνεργασία με τους ανθρώπους που παίρνουν τις αποφάσεις. Στην τελευταία κατ’ ιδίαν επαφή τους, ο Μπάγεβιτς άκουσε τον μεγαλομέτοχο Νίκο Νοτιά να του λέει ότι θα μιλούν και κατ΄ιδίαν για όλα τα σημαντικά θέματα (κι όχι μόνο διαμέσου του προέδρου Νίκου Θανόπουλου). Ωστόσο μετά το τέλος του αγώνα με τον Παναθηναϊκό τόνισε (και δεν έχουμε λόγο να μην τον πιστέψουμε) ότι δεν έχει ιδέα για το περιεχόμενο της αυριανής συνέντευξης Τύπου. Πολύ απλά διότι ουδείς εκ της διοίκησης τον ενημέρωσε σχετικά!

Ίσως στη σημερινή επαφή που λογικά θα έπρεπε να έχει με τον Νοτιά, να μάθει περισσότερα για όσα πρόκειται να ειπωθούν αύριο. Ίσως όμως και να μην συναντηθεί με τον μεγαλομέτοχο. Κι όλα αυτά ενώ στα αφτιά του (όπως και όλων όσοι ασχολούνται με την ΑΕΚ, είτε εκ των έσω, είτε ενασχολούμενοι με το ρεπορτάζ) φτάνουν φήμες ότι οι διοικούντες δεν θα το πάρουν και κατάκαρδα αν τελικά ο Μπάγεβιτς αποχωρήσει διότι έχουν ήδη σταντ-μπάι το Νίκο Κωστένογλου!












TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ