ΑΡΗΣ

Πήρε Εσκομπάρ και προχωρά με Φιγκερόα

Πήρε Εσκομπάρ και προχωρά με Φιγκερόα

Η διοίκηση της ΠΑΕ Άρης ήρθε σε συμφωνία με τον 24χρονο Κολομβιανό κεντρικό αμυντικό, Πάμπλο Εσκομπάρ, της Ντεπορτίβο Κάλι ενώ βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με τον 30χρονο διεθνή Αργεντινό επιθετικό, Λουσιάνο Φιγκερόα.

Μία διπλή εξέλιξη στο ξεκίνημα μίας εβδομάδας όπου ακόμη και σήμερα Δευτέρα (20/6) είναι να κλείσει το θέμα του Καρίμ Σολτάνι με την υπογραφή του μονοετούς συμβολαίου του, για να ακολουθήσει και αυτή του Νέρι Καστίγιο για τα επόμενα δύο χρόνια.

Το αν αυτό θα γίνει σήμερα Δευτέρα ή αύριο Τρίτη, είναι κάτι που θα ξεκαθαρίσει από το πότε ο διεθνής Μεξικανός θα πάρει στα χέρια του από την Σαχτάρ Ντόνετσκ την "ελευθέρας" του, ενώ δεν αποκλείεται να μετουσιωθεί σε γάμο το φλερτ που καλά κρατεί με τον Κώστα Καπετάνο.

Ο Εσκομπάρ θα αποτελέσει τον διάδοχο του Βραζιλιάνου Ρονάλντο Γκιάρο και παρτενέρ του Νίκου Λαζαρίδη στο βασικό δίδυμο του κέντρου της άμυνας. Ο 24χρονος Κολομβιανός κεντρικός αμυντικός έχει ύψος 1.83μ. και διακρίνεται για την σωματοδομή του και τον δυναμικό τρόπο παιχνιδιού με τον Άρη να αποτελεί τον πρώτο ευρωπαϊκό σταθμός της καριέρας του.


Ο Εσκομπάρ ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα το 2003 από τις ακαδημίες της Αμέρικα Καλί όπου και αγωνίστηκε για τρία χρόνια όταν και ο Χερνάντο Ανχέλ Μοντάνο που τον ανακάλυψε τον έστειλε στην Μπόκα Τζούνιορς όπου και παρέμεινε δοκιμαστικά.


Συνέχισε στην Σέρο Πορτένιο της Παραγουάης την περίοδο 2006-2007 με 9 συμμετοχές για να επιστρέψει στην Κολομβία και στην Ντεπόρτες Κουίντιο όπου σε Apertura και Clausura είχε συνολικά 29 συμμετοχές.


Την επόμενη χρονιά 2008-2009 είχε μια γεμάτη περίοδο με 38 συμμετοχές για να μετακομίσει στην Ντεπορτίβο Κάλι πριν τον Ιανουάριο του 2010 μετακομίσει στους Kansas City Wizards του MLS και το ίδιο καλοκαίρι μεταγράφηκε στην Πλάζα Κολόνια της Παραγουάης για να επιστρέψει και πάλι στην Κολομβία και την Ντεπορτίβο Κάλι.


Κι αν με τον Εσκομπάρ η συμφωνία της διοίκησης της ΠΑΕ Άρης θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη, με το μόνο που απομένει είναι η σχετική ανακοίνωση που θα την επισημοποιήσει στην ομάδα της Θεσσαλονίκης, φέρεται να βρίσκονται σε προχωρημένες συζητήσεις με τον Λουσιάνο Φιγκερόα.


Τον 30χρονο διεθνή Αργεντινό επιθετικό της Ροσάριο Σεντράλ που όχι απλώς έχει προταθεί και η περίπτωσή του εξετάζεται σοβαρά όλες αυτές τις τελευταίες μέρες αλλά φαίνεται το φλερτ να βρίσκεται κοντά στο να μετουσιωθεί σε γάμο μέσα στις επόμενες μέρες.


Στα συν του Σάκη Τσιώλη και της διοίκησης της ΠΑΕ Άρης στο να προχωρήσει η περίπτωση του Φιγκερόα είναι το γεγονός ότι δεν βρίσκεται στα πλάνα του τεχνικού της Ροσάριο Σεντράλ, Ομάρ Πάλμα, με την διοίκηση της οποίας η συμφωνία θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη.


Με αποτέλεσμα αυτό που ουσιαστικά απομένει να φανεί είναι ο τρόπος της λύσης του συμβολαίου του διεθνή Αργεντινού επιθετικού, που λήγει το καλοκαίρι του 2012, όπου παρόλα αυτά δύσκολα να υπάρξει πρόβλημα και θα ανοίξει ο δρόμος της έλευσής του στον Άρη και την Θεσσαλονίκη ακόμη και μέσα στις επόμενες μέρες.


Δύο κινήσεις των Εσκομπάρ και Φιγκερόα που θα κάνουνε πράξη το μεγαλύτερο μέρος των βασικών κινήσεων του Τσιώλη για την απόκτηση του βασικού κεντρικού αμυντικού και του ενός εκ των δύο επιθετικών του βασικού διδύμου της νέας αγωνιστικής περιόδου.

TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ