ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Συμφωνία με Βενετίδη

Συμφωνία με Βενετίδη
Βενετίδης

O Βενετίδης σύμφωνα με πληροφορίες του SPORT 24 τα έχει βρει με τον ΟΣΦΠ και επιστρέφει στο λιμάνι

Ο καλύτερος αριστερός οπισθοφύλακας του ελληνικού πρωταθλήματος την τελευταία διετία θα φοράει, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, την ερυθρόλευκη φανέλα από τη νέα αγωνιστική περίοδο. Σύμφωνα με πληροφορίες του SPORT 24, ο Ολυμπιακός έχει έρθει σε συμφωνία με τον Στέλιο Βενετίδη, ο οποίος ετοιμάζεται για την επιστροφή του στην πειραϊκή ομάδα ύστερα από τρία χρόνια.

Ο 32άχρονος (19/11/1976) ποδοσφαιριστής μένει ελεύθερος από την ΑΕΛ, καθώς το συμβόλαιό του με τη θεσσαλική ομάδα εκπνέει στο τέλος της σεζόν. Ο διεθνής άσος φερόταν κοντά στην ανανέωση της συνεργασίας του με τη Λάρισα, όμως η προοπτική του Ολυμπιακού δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο. Οι δύο πλευρές τα έχουν βρει σε όλα και είναι θέμα ημερών η επισημοποίηση της συμφωνίας με τον κορυφαίο Έλληνα αριστερό οπισθοφύλακα.

Ο νταμπλούχος Ελλάδας χρειάζεται έναν αριστερό μπακ και στο πρόσωπο του Βενετίδη βλέπει μία αξιόπιστη και σίγουρη λύση, που μαζί με τους Ντιντιέ Ντομί, Τάσο Πάντο και ενδεχομένως τον Ραούλ Μπράβο (αν ο Ολυμπιακός δεν καταφέρει να "ξεφορτωθεί" το βαρύ συμβόλαιο του Ισπανού) θα εναλλάσσονται στο αριστερό άκρο της άμυνας τη νέα ποδοσφαιρική χρονιά.

Όσο για τον Λεονάρντο, ο Βραζιλιάνος μπορεί να αποτελεί μία από τις ποδοσφαιρικές αδυναμίες του Σωκράτη Κόκκαλη, αλλά ο Ολυμπιακός έχει πρόβλημα με τις πέντε θέσεις των ξένων και ο 24άχρονος παίκτης είναι ο βασικός υποψήφιος για αποχώρηση, πιθανότατα με τη μορφή δανεισμού, ώστε να αδειάσει μία θέση μη κοινοτικού αθλητή. Ο Λεονάρντο ανήκει ενάμιση χρόνο στην ομάδα του Πειραιά, όμως έχει ταλαιπωρηθεί από διαδοχικά προβλήματα τραυματισμών και αναζητά το καλό του αγωνιστικό πρόσωπο. Στον Ολυμπιακό πιστεύουν στον παίκτη και θεωρούν πως η παραχώρησή του, με τη μορφή δανεισμού, σε κάποια άλλη ομάδα θα συμβάλλει στην αγωνιστική μεταμόρφωσή του.

Βενετίδης, τρία χρόνια μετά

Ο Στέλιος Βενετίδης φόρεσε επί μία πενταετία την ερυθρόλευκη φανέλα, πραγματοποιώντας συνολικά 119 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις (χωρίς να σκοράρει) και κατακτώντας τέσσερα πρωταθλήματα (2002, 2003, 2005, 2006) και δύο Κύπελλα Ελλάδας (2005, 2006). Αποκτήθηκε το καλοκαίρι του 2001 από τον ΠΑΟΚ, σε μία μετακίνηση που είχε κοστίσει λίγο πάνω από ένα δισεκατομμύριο δραχμές, με τον Ολυμπιακό να ολοκληρώνει μία από τις πιο δαπανηρές, εντός συνόρων, μεταγραφές στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου και ίσως την πιο ακριβή για αμυντικό ποδοσφαιριστή.

Ο αριστεροπόδαρος άσος αποχώρησε από τον Ολυμπιακό πέντε χρόνια αργότερα, όχι όπως θα ήθελε. Τον τελευταίο ενάμιση χρόνο της παρουσίας του στον Πειραιά ταλαιπωρήθηκε από ένα σοβαρό τραυματισμό, ο οποίος τον έθεσε νοκ άουτ και δεν του επέτρεψε να αγωνιστεί από τις 19 Ιανουαρίου 2005 και τον αγώνα Κυπέλλου με τον Ηρακλή στη Θεσσαλονίκη. Ο σύλλογος του μεγάλου λιμανιού κράτησε τον Βενετίδη μέχρι τη λήξη του συμβολαίου του (καλοκαίρι 2006), βοηθώντας τον παίκτη να ξεπεράσει το πρόβλημα τραυματισμού του, αλλά δεν πρότεινε νέα συνεργασία στον έμπειρο ποδοσφαιριστή.

Από εκεί και πέρα, η συνέχεια είναι γνωστή. Η Λάρισα εμπιστεύτηκε τον γεννημένο στον Έβρο, Στέλιο Βενετίδη, ο οποίος βρήκε ξανά τον καλό του εαυτό και δεν είναι υπερβολή να αναφέρουμε πως επέστρεψε δυνατότερος και καλύτερος στους αγωνιστικούς χώρους, "βγάζοντας μάτια" με τη φανέλα της ΑΕΛ, ιδιαίτερα τα τελευταία δύο χρόνια.

Πάντα στη λίστα ο Ζουέλα

Ο Ολυμπιακός συνεχίζει την αναζήτηση του διαδόχου του Παρασκευά Άντζα στο κέντρο της άμυνας. Ο πειραϊκός σύλλογος θα αποκτήσει παίκτη αξίας, αλλά είναι ανοικτό το ενδεχόμενο να πραγματοποιήσει και μία δεύτερη κίνηση για την ενίσχυση στις θέσεις των στόπερ. Το όνομα του 26άχρονου Ανγκολέζου κεντρικού αμυντικού της Ξάνθης, Φρανσίσκο Ζουέλα, βρίσκεται πάντα στην ερυθρόλευκη λίστα και δεν αποκλείεται να βγει στην επιφάνεια και να απασχολήσει έντονα τη διοίκηση του νταμπλούχου Ελλάδας τις επόμενες ημέρες.

Ο Στέλιος Βενετίδης εν δράσει



























TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ